Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Alicia Giménez Bartlett

Boeken van Alicia Giménez Bartlett

Meer over Alicia Giménez Bartlett

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1951

Geboorteland: Spanje

Website: Alicia Giménez Bartlett


Petra Delicado

  1. Hondsdagen - Día de perros
  2. Harteloos - Un barca cargado de arroz
  3. Het lege nest - Nido vacío

gedetailleerd overzicht

Petra DelicadoHondsdagen
Inspecteur Petra Delicado krijgt te maken met een wel heel ongewone getuige: een nerveuze hond. Er zit voor haar niets anders op dan het dier in huis te nemen omdat hij het enige aanknopingspunt is in het onderzoek naar de moord op een zwerver die met een drugszaak in verband wordt gebracht, maar die uiteindelijk betrokken blijkt te zijn bij de illegale handel in rashonden.

Tijdens het onderzoek, dat steeds meer duistere kanten krijgt, merken Petra Delicado en haar collega Fermin Garzon echter dat hun opsporingsmethoden nogal verschillen.
Schrijver: Alicia Giménez Bartlett
Oorspronkelijke titel: Día de perros
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789022551318
Uitgever: Boekerij
Harteloos
Als in een park het lichaam van een dakloze is gevonden en een getuige beweert dat skinheads de oude man in elkaar hebben geslagen, lijkt er geen diepgaand politieonderzoek nodig te zijn. Alleen de identiteit van het slachtoffer moet nog worden vastgesteld: de taak van inspecteur Petra Delicado.

Maar Petra gelooft niet in de skinheadtheorie. De honkbalknuppel bij het lichaam verklaart namelijk niet waarom de man een schotwond in zijn hoofd heeft. En de splinternieuwe laarzen lijken ook niet helemaal in het beeld van een doorsneezwerver te passen.
Schrijver: Alicia Giménez Bartlett
Oorspronkelijke titel: Un barca cargado de arroz
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022549957
Uitgever: Boekerij
Het lege nest
Inspecteur Petra Delicado heeft een vrije dag en gaat boodschappen doen in het winkelcentrum bij haar in de buurt. Wanneer ze even naar het toilet gaat en haar tas op de vloer zet, ziet ze hoe een klein handje onder de deur verschijnt en de tas weggrist.

De dief blijkt een jong meisje te zijn, en Petra slaagt er met enige moeite in haar tas terug te krijgen. Al haar geld zit er nog in, evenals haar mobiele telefoon en al haar papieren. Het enige wat ze mist is haar dienstwapen...

De diefstal van het wapen maakt haar tot het mikpunt van de spot van haar collega's en de woede van haar baas. Petra besluit het spoor van de jonge dievegge te volgen, met hulp van haar enige, eveneens minderjarige, getuige.
Schrijver: Alicia Giménez Bartlett
Oorspronkelijke titel: Nido vacío
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022550397
Uitgever: Boekerij