Boekenplank:
Kies

Boeken van Peter Temple

Meer over Peter Temple

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1946 / Overleden: 2018

Geboorteland: Australië


Overzicht

  • De kwade dag - In the evil day

Broken Shore

  1. De gebroken kust - The broken shore
  2. Waarheid - Truth

Jack Irish

  1. Kwade schuld - Bad debts
  2. Zwart tij - Black tide
  3. Dood punt - Dead point
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kwade dag
John Anselm is een voormalige Beirut-gijzelaar, een buitenlandcorrespondent die een oorlog te veel heeft gezien. Hij is overspannen, woont in het huis van zijn grootouders in Duitsland en werkt voor een schimmig en bijna failliet beveiligingsbedrijf. Hij worstelt met zijn geheugenverlies en met zijn familiegeschiedenis. Via zijn werk voor de inlichtingendienst komt hij op het pad van de Zuid-Afrikaan Con Niemand, een ex-huurmoordenaar die de hand heeft weten te leggen op een videoband met zeer gevoelige inhoud. Ze worden meegesleurd in een nachtmerrie van geweld en intrige waaraan alleen een eind kan komen als lang vergeten geheimen worden blootgelegd.
Schrijver: Peter Temple
Oorspronkelijke titel: In the evil day
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 978-90-234-2796-4
Uitgever: Cargo

Broken ShoreDe gebroken kust
Wanneer je ternauwernood aan de dood bent ontsnapt kunnen de gevolgen niet uitblijven. Joe Cashin veranderde noodgedwongen van baan; hij werd overgeplaatst van de hectische werkplek bij Moordzaken naar een rustig dorpje aan de kust waar hij opgroeide. Tegenwoordig hoeft hij alleen nog maar de plattelandsagent te spelen en de honden uit te laten. En af en toe denkt hij na over zijn verleden. Dan wordt een prominente dorpsgenoot overvallen. Alle tekenen wijzen erop dat drie jongens uit de aboriginalgemeenschap verantwoordelijk zijn voor de misdaad, maar Cashin is niet overtuigd. Wanneer de ene tragedie de ander inluidt, is een heftige confrontatie tussen een dorp met een verborgen verleden en een man die het zijne probeert te vergeten, onafwendbaar.
Schrijver: Peter Temple
Oorspronkelijke titel: The broken shore
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-234-2203-7
Uitgever: Cargo
Waarheid
In de badkamer van een luxeappartement wordt in het glazen bad een jonge vrouw met een gebroken nek gevonden. Ondanks het moderne beveiligingssysteem van het appartementencomplex is er geen enkel spoor van de dader. Bovendien weigert de eigenaar iedere medewerking bij het onderzoek. Niet veel later worden in een garagebox drie gruwelijk gemartelde lichamen gevonden. De verdachten krijgen een anonieme tip van de politie en slaan op de vlucht. Populistische politici storten zich op de vermeende wetteloosheid en het corruptieschandaal, en eisen dat er koppen rollen. In de loop van een paar snikhete dagen moet inspecteur Villani het morele verval van de maatschappij én zichzelf onder ogen komen. Lukt hem dat?
Schrijver: Peter Temple
Oorspronkelijke titel: Truth
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-234-5695-7
Uitgever: Cargo

Jack IrishKwade schuld
Op het antwoordapparaat van Jack Irish – gokker en parttime detective – staat de stem van Danny McKillop, een oude cliënt van Jack toen hij nog advocaat was. McKillop werd destijds veroordeeld voor de dood van een vrouw die hij in een dronken bui had aangereden. Maar als Jack met Danny wil afspreken is het te laat – McKillop wordt doodgeschoten door de politie. De hele zaak stinkt, zelfs meer dan Jack ooit had kunnen vermoeden…
Schrijver: Peter Temple
Oorspronkelijke titel: Bad debts
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-225-3238-0
Uitgever: Boekerij
Zwart tij
Jack Irish – advocaat, gokker en parttime detective – wordt door Des Connors, een oude vriend van zijn vader, gevraagd zijn zoon Gary op te sporen. Gary leende vlak voordat hij verdween nog 60.000 dollar van zijn vader. Jack merkt al snel dat dit een moeilijke en zeer gevaarlijke klus wordt. Het spoor van Gary leidt naar Steven Levesque, behalve miljonair ook een man met grote politieke invloed. Hoe meer Jack over het machtige netwerk van Levesque ontdekt, hoe duidelijker het wordt dat sommige mensen er alles aan zullen doen om hun geheimen te bewaren.
Schrijver: Peter Temple
Oorspronkelijke titel: Black tide
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-225-3464-2
Uitgever: Boekerij
Dood punt
Jack Irish – advocaat, gokker en parttime detective – is op zoek naar de mannen die de gokopbrengsten van de paardenraces op een wel zeer gewelddadige manier hebben gestolen. Dan wordt hij door een onbekende gevraagd om Robbie Colburne op te sporen. Robbie, ex-barman, blijkt echter overleden aan een overdosis. Het lijkt het einde van de zoektocht, maar iets klopt er niet: Robbie is niet wie hij scheen te zijn. Maar wie was hij dan wel?
Schrijver: Peter Temple
Oorspronkelijke titel: Dead point
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-225-3016-7
Uitgever: Boekerij