Boekenplank:
Kies

Boeken van Hillary Jordan

Hillary Jordan (Dallas, VS) studeerde Engels en politieke wetenschap en werkte 15 jaar in de advertentie-industrie voor ze besloot te gaan schrijven. Ze ontving met haar debuutroman Een tijd om te oogsten de Bellwether Prize uit handen van Barbara Kingsolver, die het boek hoog waardeerde.

Meer over Hillary Jordan

Geboren: 1963

Website: Hillary Jordan


Overzicht

Een tijd om te oogsten

Mississippidelta, 1946. Laura McAllan woont met haar gezin op een grote katoenplantage in een onherbergzame streek. Ze worstelt om voor haar kinderen een veilige plek te creëren, en het subtiele evenwicht te bewaren in de omgang met de pachters die op het landgoed wonen. Maar zwaarder nog weegt de voortdurende kritiek van haar schoonvader die bij hen inwoont.

Dan keert Jamie, de lievelingsbroer van haar man, terug uit de oorlog, en begint de controle haar langzamerhand te ontglippen. Jamie zoekt aansluiting bij de oudste zoon van de pachters - ook hij vocht in de oorlog, maar hij is zwart...

De onwaarschijnlijke vriendschap tussen de strijdmakkers drijft deze krachtige roman uiteindelijk naar zijn onverbiddelijke einde.

Mudbound - 2017
Regisseur: Dee Rees
Cast:

Garrett Hedlund, Jonathan Banks, Carey Mulligan, e.a.

Schrijver: Hillary Jordan
Oorspronkelijke titel: Mudbound
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023994954
Uitgever: Mozaïek