Boekenplank:
Kies

Boeken van Jody Hedlund

Jody Hedlund schrijft christelijke historische romans met moedige vrouwen in de hoofdrol. Ze baseert haar boeken op waargebeurde verhalen en de levens van vrouwen die echt hebben bestaan. Hedlund hoopt dat moderne vrouwen zich laten inspireren door de moed van haar personages.

Meer over Jody Hedlund

Genres: Christelijk, Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jody Hedlund


Overzicht

 • Een lied in de storm - Newton and Polly
 • Luthers bruid - Luther and Katharina

Bakens van Hoop / Beacons of Hope

 1. Eilandlicht - Out of the storm
 2. De lichtwachter - Love unexpected
 3. Water en vuur - Hearts made whole
 4. Baken van hoop - Undaunted hope
 5. Voorbij de horizon - Forever safe
 6. Thuishaven - Never forget

Cowboys van Colorado / Colorado Cowboys

 1. Een gouden toekomst - A cowboy for keeps

De Bron van de Tijd / Waters of Time

 1. Kom terug - Come back to me
 2. Hou me vast - Never leave me

De Familie Shanahan / A Shanahan Match

 1. De perfecte match - Calling on the matchmaker

De Kindertrein / Orphan Train

 1. Wat de toekomst brengt - An awakened heart
 2. Waar het geluk wacht - With you always
 3. Een stap in het licht - Together forever
 4. Wat blijft is liefde - Searching for you

De Postorderbruiden / The Bride Ships

 1. Het bruidsschip - Reluctant bride
 2. De juiste keuze - The runaway bride
 3. Een haastig huwelijk - A bride of convenience
 4. De gevluchte verloofde - Almost a bride

The Hearts of Faith Collection

 1. De predikersbruid - The preacher's bride
 2. De zendelingsvrouw - The doctor's lady
 3. Opstandig hart - Rebellious heart

The Michigan Brides Collection

 1. Zoeken naar Daisy - Unending devotion
 2. Een echte heer - A noble groom
 3. Beteugeld door liefde - Captured by love
Cowboys van Colorado / Colorado Cowboys
De Bron van de Tijd / Waters of Time
De Familie Shanahan / A Shanahan Match

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen lied in de storm

Engeland, midden 18e eeuw. Als John Newton Polly Calett voor het eerst ontmoet, is hij op slag verliefd. Hun liefde wordt echter verboden door Polly's vader, die er alles aan doet om John bij haar uit de buurt te houden. Polly kan hem geen gezamenlijke toekomst beloven, maar als John bij de marine gaat, blijft Polly altijd in zijn gedachten.

Vier jaar later vraagt Johns familie hem terug te keren, maar hij voelt hier weinig voor, omdat hij zich ondertussen in de slavenhandel heeft gestort. De hoop op een toekomst met Polly maakt echter dat hij uiteindelijk toch aan boord gaat van het schip dat hem zal terugbrengen naar Engeland. Tijdens de terugreis belandt het schip in een verschrikkelijke storm. Midden in het woeste natuurgeweld komt John tot inkeer en bekeert zich tot het christelijk geloof. Zal hij Polly ervan kunnen overtuigen dat hij zijn leven gebeterd heeft en een man is geworden die haar liefde waard is?

Een lied in de storm is gebaseerd op de jeugd en grote liefde van de Brit John Newton (1725-1807), slavenhandelaar, pastoor en schrijver van het lied 'Amazing Grace'.

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: Newton and Polly
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029726160
Uitgever: Kok
Luthers bruid

Het is 1523 en de werken van Maarten Luther hebben zich verspreid tot in abdijen en kloosters. Katharina von Bora is het klooster waar ze woont niet uit geweest sinds ze vijf jaar oud was. Als Luthers woorden haar bereiken, wekken die in haar het verlangen naar een huwelijk en een gezin.

Samen met een paar andere nonnen weet ze te ontsnappen. Luther helpt de vrouwen aan een man, maar Katharina heeft alleen oog voor Luther zelf, die duidelijk maakt dat hij niet wil trouwen. Maar als alles om hen heen verandert en Luthers leven constant gevaar loopt, ziet hij in dat Katharina en hij samen meer kunnen bereiken en vinden ze bij elkaar begrip, steun en liefde.

Jody Hedlund schreef Luthers bruid ter ere van 500 jaar Reformatie.

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: Luther and Katharina
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029725156
Uitgever: Voorhoeve

Bakens van Hoop / Beacons of HopeEilandlicht

Isabelle Thornton woont al sinds haar vroegste jeugd in een vuurtoren. Ze is gewend aan de eenzaamheid van het vuurtorenbestaan en verwacht niet dat het leven iets anders voor haar in petto zal hebben. Maar wanneer haar vader een drenkeling redt, komt haar vertrouwde wereldje op zijn kop te staan...

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: Out of the storm
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789029731270
Uitgever: Kok
De lichtwachter

1859, Presque Isle, Michigan. Alles wat Emma Chambers wil is een thuis, maar nu ze is gestrand bij Presque Isle, lijkt die droom verder weg dan ooit. Ze kan niet eens een slaapplaats vinden. De oplossing dient zich aan in de vorm van de vuurtorenwachter, die onlangs zijn vrouw heeft verloren en worstelt met de opvoeding van zijn zoon. Na een haastige bruiloft keert de knappe, maar stille Patrick terug naar de kust met Emma in zijn kielzog.

Niets in haar zwervende bestaan heeft Emma voorbereid op het huishouden en het opvoeden van een kind. Terwijl ze er het beste van probeert te maken, hoort ze in het dorp geruchten over de verdachte omstandigheden rond de dood van Patricks vorige vrouw. Durft ze hem en de liefde een kans te geven?

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: Love unexpected
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029723879
Uitgever: Voorhoeve
Water en vuur

1865, Windmill Point, Michigan. Na het overlijden van haar vader neemt Caroline Taylor het werk in zijn vuurtoren met succes waar. Maar als vrouw mag ze het werk niet blijven doen. Het is slechts een kwestie van tijd voordat er een nieuwe wachter wordt aangewezen en ze de vuurtoren moet verlaten – zonder een plek om naar toe te gaan.

Als oorlogsveteraan Ryan Chambers de post krijgt toegewezen, spreekt het idee van een geïsoleerde plek waar hij zijn zorgen kan wegdrinken hem wel aan. Maar hij heeft buiten de pittige en prachtige vrouw gerekend die niet van plan is haar baan en thuis op te geven. Al snel blijkt dat de gewonde Ryan het werk fysiek niet aan kan en Caroline heeft medelijden met hem. Kunnen ze hun angsten en pijn achter zich laten om vooruit te kijken, naar een toekomst vol van hoop... en wie weet, liefde?

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: Hearts made whole
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029724463
Uitgever: Voorhoeve
Baken van hoop

1871, Eagle Harbor, Michigan. Als Tessa Taylor zich meldt als de nieuwe lerares in een mijnwerkersstadje in het noorden van Michigan, krijgt ze te horen dat ze rechtsomkeert moet maken. Er hoort een man voor de klas te staan, geen vrouw. Maar omdat de winter voor de deur staat en het te laat is om nog een nieuwe onderwijzer te vinden, mag Tessa blijven tot de lente.

Vastbesloten om zichzelf onmisbaar te maken voor de winter ten einde is, stort Tessa zich vol overgave op haar werk. Ondertussen proberen de kinderen van de vuurtorenwachter haar te koppelen aan hun rouwende vader. Tot Tessa’s verbazing toont zijn broer en assistent Alex Bjorklund ook interesse in haar. Terwijl de twee mannen haar het hof maken, bekruipt Tessa het akelige gevoel dat iemand haar in de gaten houdt.

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: Undaunted hope
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029725132
Uitgever: Voorhoeve
Voorbij de horizon

1876, Race Point, Massachusetts. Victoria Cole heeft alles wat haar hartje begeert: ze heeft een fortuin geërfd en een charmante verloofde. Ze heeft al twee verloofdes versleten, maar nu is ze er zeker van dat ze ware liefde heeft gevonden. Als de bruiloft nadert, wordt Victoria bedreigd. Haar vader huurt een man in om haar te beschermen.

Lijfwacht Tom Cushman heeft één gouden regel: nooit emotioneel betrokken raken bij je cliënten. Maar hij heeft nog nooit iemand beschermd die zo aantrekkelijk en innemend is als Victoria.

Na een poging tot ontvoering, wordt de bruiloft uitgesteld en houden Tom en Victoria zich schuil in een vuurtoren totdat de dader is gevonden. Tom assisteert de vuurtorenwachter en Victoria moet doen alsof ze zijn vrouw is. En dat alles zonder de luxe van haar gebruikelijke leven. Als ze Tom beter leert kennen en hem helpt om zijn verleden achter zich te laten, moet ze ook haar eigen angsten onder ogen zien. Ondertussen komt de ontvoerder hen op het spoor. Zullen ze beiden ooit stoppen met vluchten en de geborgenheid vinden waar ze zo naar verlangen?

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: Forever safe
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029726337
Uitgever: Voorhoeve


Thuishaven

1880, Rose Island Lighthouse, Rhode Island. Abbie Watson woont in de vuurtoren van Rose Island met haar opa, de vuurtorenwachter. Maar wanneer hij steeds vergeetachtiger wordt, is het nog maar zeer de vraag of ze bij hun geliefde vuurtoren kunnen blijven wonen.

De oplossing komt in de vorm van een aangespoelde drenkeling. Hij lijkt te geloven dat Abbie zijn vrouw is, en zij laat hem in die waan. Maar hoelang kan ze die leugen volhouden?

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: Never forget
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029728003
Uitgever: Voorhoeve

Cowboys van Colorado / Colorado CowboysEen gouden toekomst

Colorado, 1862. Greta’s reis naar het westen van Amerika om haar zusje te helpen loopt uit op een ramp: onderweg raakt ze al haar geld kwijt bij een overval én bij aankomst blijkt haar toekomstige echtgenoot overleden te zijn. Dakloos, berooid en zonder werk zijn Greta en haar zusje er slechter aan toe dan toen ze hun reis begonnen.

Wyatt heeft zijn handen vol aan zijn nieuwe ranch. Als hij in de stad is om vee te kopen doet de burgemeester hem een bijzonder voorstel: hij zal investeren in een kudde voor Wyatts ranch als hij ermee instemt het imago van de stad op te vijzelen door te trouwen met Greta en samen een gezin te stichten.

Maar al snel spelen er oude onzekerheden op, waardoor hun uit wanhoop geboren huwelijk onder druk komt te staan.

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: A cowboy for keeps
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029735261
Ebook: 9789029735278
Uitgever: Kok

De Bron van de Tijd / Waters of TimeKom terug

Wetenschapper Marian Creighton zoekt samen met haar vader naar een medicijn tegen een genetische ziekte waaraan haar zus lijdt en waaraan haar moeder is overleden.

Als haar vader plotseling in coma raakt, ontdekt Marian dat hij water heeft gedronken dat een geneeskrachtige werking zou hebben. Ze gaat op onderzoek uit en begint te vermoeden dat haar vader terug in de tijd is gereisd...

Ze reist hem achterna en belandt in Canterbury, 1381. Daar ontmoet ze William Durham, en al snel wil ze eigenlijk niet meer terug. Maar omwille van haar vader en haar zus zal ze wel moeten.

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: Come back to me
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029733182
Ebook: 9789029733199
Uitgever: Kok
Hou me vast

Door een genetische ziekte heeft Ellen Creighton nog maar een paar dagen te leven. Ze besluit de tijd die haar nog rest te spenderen op het landgoed van haar oude vriend Harrison Burlington.

Harrison, door een dwarslaesie aan een rolstoel gekluisterd, is op zoek naar heilig water dat Ellen kan redden. De enige manier om het genezende water te bemachtigen, is een reis in de tijd. Terug naar de Middeleeuwen, net als haar zus Marian vóór haar. Lukt het Ellen om zichzelf en Harrison te redden?

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: Never leave me
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029734646
Ebook: 9789029734653
Uitgever: Kok

De Familie Shanahan / A Shanahan MatchDe perfecte match

Een Ierse koppelaar doet zijn best voordelige matches te vormen voor de verschillende gezinsleden van de familie Shanahan...

Na de dood van haar zus heeft Finola besloten dat ze geen recht heeft op een eigen gezin. Liever vult ze haar dagen met zorgdragen voor immigranten in sloppenwijken. Als haar vader een Ierse koppelaar inschakelt, doet ze dan ook haar best al zijn koppelpogingen te saboteren.

Haar trucjes mislukken echter en ze waagt een poging met Riley, een succesvolle wagenmaker uit St. Louis. Die ziet in een huwelijk met haar een kans om zijn carrière vooruit te helpen. Finola ziet dat niet zo zitten, maar wanneer er een epidemie uitbreekt, ontdekt ze dat een samenwerking met hem haar misschien ook wel dichter bij haar eigen dromen kan brengen.

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: Calling on the matchmaker
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789029736336
Uitgever: Kok

De Kindertrein / Orphan TrainWat de toekomst brengt

De rijke Christine Pendleton gaat als vrijwilliger werken bij de Centre Street Chapel in het armste deel van New York. Zo hoopt ze een verschil te kunnen maken in het leven van de arme immigranten die de straten van de stad bevolken.

Al snel is Christine van mening dat de kerk nog veel meer zou kunnen doen om het leven van deze mensen beter te maken. Hiermee plaatst ze zichzelf lijnrecht tegenover dominee Guy Bedell. Wordt het ruzie, of kunnen ze samen optrekken... en wellicht zelfs meer dan dat?

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: An awakened heart
Eerste uitgave: 2017
Ebook: 9789029731287
Uitgever: Kok
Waar het geluk wacht

Elise Neumann en haar twee zusjes hebben hun ouders verloren en staan op straat. Ze hebben geen idee hoe ze moeten overleven in het door een grote financiële crisis geraakte New York van 1850.

Dan hoort Elise van de zogenaamde 'orphan trains', de kindertreinen waarmee een hulporganisatie wezen naar het Westen stuurt: de jonge kinderen worden geadopteerd en de oudere kunnen werk vinden in de nieuwe stadjes die worden gebouwd langs het spoor. Elise voelt er niets voor om haar zusjes in de steek te laten, maar ze ziet geen andere uitweg en stapt op de trein.

Met Waar het geluk wacht werpt Jody Hedlund een licht op de verschrikkelijke omstandigheden van vrouwen in zowel het New York van eind 19e eeuw en het zich ontwikkelende Westen van de Verenigde Staten.

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: With you always
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029727587
Ebook: 9789029727594
Uitgever: Kok
Een stap in het licht

New York, 1858. Marianne Neumann heeft maar één doel: haar verdwenen zusje Sophie opsporen. Ze bemachtigt een baan als plaatsingsagente bij de Children's Aid Society, een hulporganisatie die weeskinderen per trein naar het westen brengt. Niet alleen is Marianne op deze manier in staat om kinderen een beter leven te geven, ze hoopt ook te ontdekken of Sophie de stad heeft verlaten via het kindertransport.

Haar collega Andrew Brady vergezelt Marianne op haar eerste reis. Hij was vroeger leraar en kan erg goed met de kinderen omgaan. Maar onder al zijn charme gaat een groot verdriet schuil en net als Marianne probeert ook hij een verkeerde keuze uit het verleden recht te zetten. Marianne wint zijn vertrouwen en voor het eerst sinds lange tijd laat Andrew iemand toe... totdat een tragedie hun levens voorgoed verandert.

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: Together forever
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789043531177
Ebook: 9789043531184
Uitgever: Kok
Wat blijft is liefde

Sofie Neumann moet een moeilijke keuze maken. Door een aantal ongelukkige gebeurtenissen en misverstanden is zij gescheiden geraakt van haar oudere zussen. Nu woont ze al een aantal jaar alleen in New York. Ze heeft twee jonge kinderen onder haar hoede, van wie ze houdt alsof die van haarzelf zijn en ze is vastbesloten om hen niet in de steek te laten. Maar door een vervelende gebeurtenis moeten ze opeens de stad ontvluchten.

Sofie besluit met de kinderen mee te reizen met de Kindertrein. Met een groep weeskinderen reizen ze zo naar het westen, in de hoop daar een nieuw leven te kunnen beginnen. Maar dan komt Sofie voor de moeilijkste keuze van haar leven te staan...

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: Searching for you
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789043531153
Ebook: 9789043531160
Uitgever: Kok

De Postorderbruiden / The Bride Ships

Het bruidsschip

Het bruidsschip begint in een van de armste wijken van het negentiende-eeuwse Londen. Als Mercy Wilkins de kans krijgt een nieuw leven aan de overkant van de oceaan te beginnen, grijpt ze die met beide handen aan. Mercy denkt dat ze daar kan werken als kindermeisje of bediende. Ze weet niet dat er aan de kade al een bruidegom op haar staat te wachten.

Als ze aan boord de rijke arts Joseph ontmoet en ze zijn assistente wordt, blijkt de ontluikende liefde tussen hen heel moeilijk te negeren. Maar deze liefde is onmogelijk, en dat weten Mercy en Joseph allebei.

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: Reluctant bride
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029729765
Ebook: 9789029729772
Uitgever: Kok
De juiste keuze

Om te ontsnappen aan een liefdeloos gearrangeerd huwelijk, besluit Arabella Lawrence als postorderbruid naar Brits-Columbia te varen. Daar aangekomen dingen er al snel twee totaal verschillende mannen naar haar hand.

Luitenant Richard Drummond staat hoog in aanzien en kan haar de bescherming geven die ze nodig heeft. Peter Kelly heeft als bakker weinig te bieden, maar doet er alles aan om Arabella’s hart te veroveren. Daarnaast verschillen de twee mannen ook nog eens van mening over de behandeling van de inheemse bevolking tijdens een uitbraak van de pokken. Arabella wil graag het juiste doen, maar wat is dat eigenlijk?

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: The runaway bride
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029731515
Ebook: 9789029731522
Uitgever: Kok
Een haastig huwelijk

Als Zoe Hart werkloos raakt, besluit ze met een postorderbruidenschip te emigreren naar Amerika om daar een beter leven te vinden én haar broer, die lang geleden is vertrokken omdat hij een misdaad heeft begaan.

Bij aankomst ontmoet ze de plaatselijke predikant Abe Merivale. Hij heeft kort daarvoor een kind gevonden en vraagt Zoe om de zorg voor het kind op zich te nemen. Ondertussen raakt hij helemaal uit balans door het nieuws dat zijn verloofde in Engeland plotseling met een andere man is getrouwd.

Dan krijgt Zoe een aanzoek van iemand met een dubieuze achtergrond, die zegt haar broer te kunnen vinden. Om Zoe uit de lastige situatie te redden en haar toekomst en die van het kind te verzekeren, stelt Abe een verstandshuwelijk voor. Lukt het Zoe om te vinden waarvoor ze gekomen is?

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: A bride of convenience
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029732390
Ebook: 9789029732406
Uitgever: Kok
De gevluchte verloofde

Kate Millington wil graag ware liefde vinden en hoewel ze vaak verloofd is geweest, is het haar nog nooit gelukt om daadwerkelijk te trouwen. Als ze per bruidsschip arriveert in Brits-Columbia, eindigt ze wederom als vrijgezel.

Als rijke eigenaar van een goudmijn heeft Zeke Hart alles wat zijn hartje begeert, behalve een vrouw. Als zijn jeugdvriendin Kate arriveert, neemt hij de taak op zich om haar te beschermen tegen haar vele opdringerige aanbidders, totdat hij zelf gevoelens voor haar krijgt. Maar Kate weigert te trouwen met een man die haar geloof in God niet deelt.

Als Zeke anonieme bedreigingen begint te ontvangen, brengt hij Kate en zichzelf zonder het te beseffen in groot gevaar. Zaken uit zijn verleden spelen weer op, en Zeke begint te beseffen dat de strijd om het hart van Kate weleens zijn grootste uitdaging ooit zou kunnen zijn.

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: Almost a bride
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029734417
Uitgever: Kok

The Hearts of Faith Collection

De predikersbruid

Bedford 1659. Engeland wordt geregeerd door de Puriteinse heerser Oliver Cromwell. Zijn dagen als machthebber lijken echter geteld, want de Royalisten zetten de aanval in. Puriteinse predikers zijn hun leven niet zeker. Ook het leven van John Costin is in gevaar...

Als Johns vrouw komt te overlijden in het kraambed en hun vier kinderen moederloos achterblijven, biedt Elizabeth aan het gezin te helpen. John wijst haar aanbod herhaaldelijk af, maar realiseert zich uiteindelijk dat hij haar hulp moet accepteren als hij wil blijven preken. Elizabeths liefde voor de kinderen groeit en ook John laat haar hart niet onberoerd. Ze heeft alleen een andere man beloofd met hem te trouwen en wil zich daaraan houden, zoals een goede Puriteinse vrouw betaamt.

Jody Hedlund baseerde De Predikersbruid deels op het leven van de Puriteinse prediker John Bunyan.

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: The preacher's bride
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789088652226
Uitgever: De Groot Goudriaan
De zendelingsvrouw

Priscilla White droomt niet van trouwen of moederschap. Ze voelt zich door God geroepen om zendingswerk te verrichten in India. Helaas krijgt ze slecht nieuws van de zendingsorganisatie. Ze willen niet langer ongetrouwde mannen en vrouwen het veld in sturen.

Ook voor dokter Eli Ernest is het nieuws een klap. Samen met hem gaat Priscilla op zoek naar manieren om onder de eis uit te komen. Al snel wordt duidelijk dat een huwelijk op papier met de dokter waarschijnlijk de enige mogelijkheid is om haar droom te verwezenlijken. Het lijkt een klein offer, maar tijdens de zware reis blijkt haar beslissing meer gevolgen te hebben dan ze had durven vermoeden.

Jody Hedlund liet zich bij het schrijven van De zendelingsvrouw inspireren door het waargebeurde verhaal van het zendelingsechtpaar Marcus en Narcissa Whitman.

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: The doctor's lady
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029716550
Uitgever: Voorhoeve
Opstandig hart

Massachusetts, 1763. Susanna Smith is in weelde opgegroeid, maar gedraagt zich verre van verwend. Vol overgave zet ze zich in voor de minderbedeelden in de stad Boston. Ze hoopt dat ze een rijke man zal vinden, zodat ze haar werk voor de armen kan voortzetten.

Op een dag ontmoet ze de intelligente, maar arme advocaat Ben Ross en het is liefde op het eerste gezicht. Hij is niet de rijke huwelijkskandidaat waarop ze had gehoopt, maar hij deelt wel haar verlangen naar gerechtigheid. Haar moeder heeft bezwaren tegen hun verkering en staat erop dat Susanna trouwt met een man uit een hogere sociale klasse. Volgt Susanna haar hart of kiest ze voor de man die haar ouders voor haar in gedachten hebben?

Met Opstandig hart schreef Jody Hedlund een bijzonder liefdesverhaal dat zich afspeelt ten tijde van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: Rebellious heart
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029722322
Uitgever: Voorhoeve

The Michigan Brides Collection

Zoeken naar Daisy

Michigan, 1880. In de houthakkerskampen bij het stadje Harrison schieten de bordelen en saloons als paddenstoelen uit de grond, maar daar laat Lily Young zich niet door afschrikken. Als assistente van een fotograaf probeert ze door gesprekken met houthakkers een spoor te vinden van haar zestienjarige zusje Daisy dat weggelopen is van huis.

Connell McCormick wil de houthandel van zijn vader tot nog grotere hoogten brengen en sluit zijn ogen voor het morele verval in de kampen. Het hartverscheurende verhaal van Lily doet hem echter inzien dat er iets gedaan moet worden aan het geweld en de corruptie die Harrison al jaren in hun greep houden. Maar zijn gevoel voor rechtvaardigheid zou hen beiden weleens veel kunnen kosten...

In Zoeken naar Daisy schetst Jody Hedlund het harde leven in de houthakkerskampen in het noorden van de Verenigde Staten in de negentiende eeuw. Ze geeft daarbij ook inzicht in de maatschappelijke problemen - zoals alcoholisme, prostitutie en geweld - die de houtindustrie met zich meebracht.

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: Unending devotion
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789029721363
Uitgever: Voorhoeve
Een echte heer

Michigan, 1880. De weduwe Annalisa Werner hoopt op een goede oogst, zodat ze haar land kan afbetalen. Maar om het land te bewerken heeft ze een echtgenoot nodig. Ze vraagt haar vader om hulp. Alles wat ze wil is een sterke en betrouwbare man. De droom van een huwelijk uit liefde heeft ze allang opgegeven.

Dan verschijnt er een man op het toneel die haar die hoop terug kan geven: Carl von Reichart, een voormalig leraar uit Duitsland. Of tenminste, dat is wat hij vertelt. Hij werkt hard en Annalisa voelt zich tot hem aangetrokken, maar ze merkt ook dat hij iets probeert te verbergen. Wat is zijn geheim? En wat moet ze doen nu de bruidegom die haar vader voor haar heeft geregeld elk moment kan arriveren?

Halverwege de negentiende eeuw immigreerden duizenden Europeanen naar de Verenigde Staten om daar een nieuw leven op te bouwen. Jody Hedlund liet zich door hun verhalen inspireren tijdens het schrijven van Een echte heer.

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: A noble groom
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029721790
Uitgever: Voorhoeve
Beteugeld door liefde

Michigan, 1814. Angelique MacKenzie weet wat ontbering is. Hoewel ze altijd een dak boven haar hoofd heeft gehad, leidt ze een allesbehalve gelukkig leven. Haar laaghartige stiefvader houdt haar elke minuut in de gaten en dreigt haar uit te huwelijken aan de hoogste bieder als ze ook maar enigszins in haar moeders voetsporen treedt. Ze voelt zich gevangen op Mackinac Island, hoeveel ze ook van het eiland houdt.

Pierre Durant keert na jaren terug naar zijn geboortegrond Mackinac Island. Inmiddels heeft hij zijn sporen verdiend als pelsjager en bonthandelaar. Tot zijn ontsteltenis ziet hij dat zijn familie is overgeleverd aan de genade van Britse onderdrukkers. Hij blijft op het eiland om zijn familie te helpen en te strijden voor hun vrijheid.

Als Pierre op een dag de knappe Angelique uit de handen van een Britse militair redt, is hij op slag verliefd. Wat hij niet weet is dat ze bevriend is met de dochter van de Britse bevelhebber. Aan wiens kant staat ze eigenlijk?

In Beteugeld door liefde worden we meegenomen naar Mackinac Island, ten tijde van de voyageurs en de bloeiende bonthandel. Met dit verhaal hoopt Jody Hedlund dat lezers de geschiedenis achter dit eiland gaan waarderen.

Schrijver: Jody Hedlund
Oorspronkelijke titel: Captured by love
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029723336
Uitgever: Voorhoeve