Boekenplank:
Kies

Boeken van Rene Gutteridge

Meer over Rene Gutteridge

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Website: Rene Gutteridge


Overzicht

  • Boe - Boo
  • Ghostwriter - Ghostwriter
  • Rusteloos kwaad - Listen

Storm Trilogie

  1. Stormjager - The splitting storm
  2. Stormdreiging - Storm gathering
  3. Stormvloed - Storm surge

gedetailleerd overzicht

OverzichtBoe
Het beste dat Skary, Indiana, ooit is overkomen, is de beroemde horrorschrijver Wolfe Boone - 'Boe', zoals de inwoners hem liefkozend noemen. De teruggetrokken schrijver was de afgelopen zestien jaar de grootste attractie van het dorp. Onbedoeld heeft hij het voorheen kwakkelende Skary in een eersteklas toerististenlokker voor de duistere kant veranderd. Skary is beroemd geworden door de boeken van Wolfe en de schrik slaat dan ook menigeen om het hart als Wolfe tot geloof komt en zich afkeert van het horrorgenre. Als hij vervolgens ook nog eens achter Ainsley Parker, het liefste meisje van het dorp, aan gaat, zijn de rapen gaar. Snel wordt er een plan gesmeed om de angst weer terug te brengen in Skary - en om hun beroemdste inwoner van zijn verliefdheid af te helpen en hem weer aan zijn huiverwerk te zetten. Doorspekt met humor en kleinsteedse charme en gedragen door de eenvoudige boodschap van een volhardend geloof, laat deze romantische comedy zien hoe een aantal van de vreselijkste bemoeials en huichelaars voorgoed door God veranderd kan worden in een echte gemeenschap.
Schrijver: Rene Gutteridge
Oorspronkelijke titel: Boo
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 978-90-578-7077-4
Uitgever: Merweboek
Ghostwriter
De succesvolle uitgever Jonathan Harper bevindt zich in een crisis. Zijn huwelijk met Kathy is niet meer wat het geweest is. Heimelijk koestert hij gevoelens voor zijn jongere collega Sydney. Sterauteur en goede vriend Clyde wil stoppen met schrijven en de laatste vijf projecten van Jonathan zijn geflopt. Zijn positie bij de uitgeverij staat op het spel. Hij heeft dringend een nieuwe bestseller nodig om zichzelf te bewijzen. Dan ontvangt hij tussen de stapels munuscripten een werk dat hem de stuipen op het lijf jaagt. Het is een verhaalfragment uit zijn eigen levensgeschiedenis. En de delen die met regelmaat volgen, bevatten details die ieder toeval uitsluiten - detail waaraan Jonathan liever niet herinnerd wordt. Wie is de anonieme auteur die zoveel van hem weet? Wat wil hij van hem? Jonathan is vastbesloten de schrijver te ontmaskeren - maar moet daarvoor wel de confrontatie met zijn verleden aangaan.
Schrijver: Rene Gutteridge
Oorspronkelijke titel: Ghostwriter
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-297-1715-7
Uitgever: Voorhoeve
Rusteloos kwaad
Er luistert iemand mee... Het stadje Marlo, met zijn rustige, hechte gemeenschap, is een ideale plaats om te wonen... totdat iemand persoonlijke gesprekken op het internet begint te plaatsen, waar iedereen ze kan lezen - woord voor woord. Relaties tussen buren en vrienden, ouders en kinderen raken verstoord terwijl achteloze opmerkingen en pijnlijke beschuldigingen de stad op z'n kop zetten. Geweld en achterdocht nemen toe en de politie en een journalist proberen de dader(s) achter de site te vinden, voordat er nog meer schade ontstaat - of zelfs doden vallen. Maar hoe verantwoordelijk zijn de inwoners van Marlo eigenlijk voor de dingen die ze zeggen wanneer ze denken dat er niemand luistert?
Schrijver: Rene Gutteridge
Oorspronkelijke titel: Listen
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-578-7145-0
Uitgever: Merweboek

Storm TrilogieStormjager
FBI special agent Mick Kline zoekt het gevaar op. Als hij niet op misdadigers jaagt, jaagt hij op tornado's. Wanneer zijn broer wordt vermoord, is Mick ervan overtuigd dat Aaron het slachtoffer was van een seriemoordenaar. Adviezen van vrienden en collega agenten slaat hij in de wind en hij stort zich in zijn eigen zoektocht naar de waarheid. Jaren eerder en kilometers verder overleefde Faith Kemper de aanslag die haar man het leven kostte - maar waardoor zij wel haar gezichtsvermogen kwijtraakte en haar geloof. Nu houdt zij zich schuil en hoopt zij te verdwijnen in een klein stadje in Texas. Dan staat er opeens een FBI agent voor de deur die de moord op zijn broer onderzoekt en begint haar veiligheidsscherm scheuren te vertonen. Faith's angst en Mick's dorst naar wraak binden hen samen als ze het opnemen tegen een anonieme moordenaar die zo zijn eigen tornado in zich meedraagt.
Schrijver: Rene Gutteridge
Oorspronkelijke titel: The splitting storm
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-5787-101-6
Uitgever: Merweboek
Stormdreiging
Een mysterieuze moordzaak…Een leven dat totaal uit de hand dreigt te lopen... Een groeiende stapel bewijs tegen een onschuldige man... Als Mick Kline wakker wordt in de lege flat van een vrouw die hij nauwelijks kent, kan hij niet vermoeden dat zijn leven op het punt staat in te storten. Plotseling is hij hoofdverdachte in een moordzaak. En het lijkt erop dat zijn broer, van wie hij totaal vervreemd is geraakt, zijn enige hoop op redding is. Als Mick op de loop gaat voor de politie - en voor zijn verleden - ontdekt hij hoe onzeker en gevaarlijk het leven als voortvluchtige is. Alleen God kent de waarheid. En alleen God kan hem écht vrij maken...
Schrijver: Rene Gutteridge
Oorspronkelijke titel: Storm gathering
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-5787-104-7
Uitgever: Merweboek
Stormvloed
Een gruwelijke moord... Een twijfelachtige terechtstelling... En drie vrouwen... Wanneer FBI-agent Mick Kline's hoofdverdachte omkomt bij een verschrikkelijke brand, moet hij gedwongen samenwerken met een andere politiedienst en een andere, vrouwelijke, rechercheur, die niet de makkelijkste collega blijkt te zijn, tenzij schijn bedriegt... Dan beginnen er onheilspellende en raadselachtige brieven tussen zijn post binnen te komen. Die betrekken Mick bij een tien jaar oude moordzaak en een poging om iemand te redden van de doodstraf voor een moord die hij niet pleegde. Op zoek naar antwoorden komt Mick in contact met een gepensioneerde rechercheur moordzaken die een gevaarlijke verrassing in petto heeft. Ondertussen loopt zijn liefdesleven nog altijd niet op rolletjes en drie vrouwen houden hem hevig bezig. Als een van hen wordt ontvoerd door de echte moordenaar, wordt Mick gedwongen keuzes te maken onder de dreiging van een levensgevaarlijke orkaan.
Schrijver: Rene Gutteridge
Oorspronkelijke titel: Storm surge
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-578-7107-8
Uitgever: Merweboek