Boekenplank:
Kies

Boeken van Francine Rivers

Francine Rivers studeerde Engels en Journalistiek aan de Universiteit van Nevada. Van 1976 tot 1985 was ze een succesvol auteur op de algemene markt en won ze diverse prijzen voor haar boeken. Hoewel ze christelijk werd opgevoed, kwam ze pas later in haar leven tot het geloof. Sindsdien verschenen er diverse christelijke romans van haar hand die over de hele wereld worden gelezen.

Meer over Francine Rivers

Genres: Christelijk, Roman

Geboren: 1947

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Francine Rivers


Overzicht

 • De laatste zondeneter - The last sin eater
 • De roep van de sjofar - And the shofar blew
 • De stem van een vrouw - The lady's mine
 • Een kind van verzoening - The atonement child
 • Een rode draad - The scarlet thread
 • Het meesterwerk - The masterpiece
 • Leota's tuin - Leota's garden
 • Verdwaalde ster - Bridge to Haven

Bevrijdende liefde

 1. Liefde die bevrijdt - Redeeming love: a companion study
 2. Bevrijdende liefde - Redeeming love

Mannen in de Bijbel / Sons of Encouragement

 1. De priester - The priest
 2. De krijger - The warrior
 3. De prins - The prince
 4. De profeet - The prophet
 5. De schrijver - The scribe

Marta's erfenis / Marta's Legacy

 1. Mijn moeders hoop - Her mother's hope
 2. Mijn dochters droom - Her daughter's dream

Rome Trilogie / Mark of the Lion Trilogy

 1. Een stem in de wind - A voice in the wind
 2. Een echo in de duisternis - An echo in the darkness
 3. De onafwendbare dageraad - As sure as the dawn

Vrouwen in de Bijbel / A Lineage of Grace

 1. Ontsluierd - Unveiled
 2. Onbeschaamd - Unashamed
 3. Ongeschokt - Unshaken
 4. Onuitgesproken - Unspoken
 5. Onbevreesd - Unafraid

Diversen

 • De schepping juicht - Earth psalms
 • Een spoor van genade - A lineage of grace
 • Het teken van de leeuw - The mark of the lion
 • Strijders voor God - Sons of Encouragement

Jeugdboeken

 • Bijbelverhalen voor jou - Bible stories for growing kids
 • De schoenendoos - The shoe box
Marta's erfenis / Marta's Legacy

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste zondeneter
In de negentiende eeuw kwamen er zondeneters voor in Engeland, Schotland en Amerika. De zondeneter - zo geloofde men - kon alle zonden op zich nemen van iemand die net overleden was, zodat de overledene in het hiernamaals geen schuld meer had. In ruil voor zijn diensten kreeg de zondeneter voedsel of geld. Hij leefde verstoten uit de gemeenschap, want het was levensgevaarlijk om contact te hebben met een man die zoveel zonden met zich meedroeg...

De tienjarige Cadi ziet de zondeneter voor het eerst op de dag van haar grootmoeders begrafenis. Ze wil hem wanhopig graag ontmoeten, want ze heeft zijn hulp hard nodig. Het is immers haar schuld dat haar zusje is overleden. Misschien kan de zondeneter haar nu al van haar last bevrijden - en misschien zal haar moeder dan weer van haar houden...

In het diepste geheim gaat Cadi op zoek naar de zondeneter. Daarbij wordt ze geholpen door Fagan, een robuuste veertienjarige jongen. Langzaam maar zeker komen Cadi en Fagan erachter dat zich in de vallei waar ze wonen een vreselijke geschiedenis heeft afgespeeld. En de zondeneter blijkt geen antwoord te hebben op hun vragen. Maar als híj Cadi geen vergeving kan schenken, wie dan wel?
The Last Sin Eater - 2007
Regisseur: Michael Landon Jr.
Cast: Liana Liberato, Soren Fulton, A.J. Buckley, e.a.
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: The last sin eater
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789029722544
Ebook: 9789029721400
Uitgever: Voorhoeve
De roep van de sjofar
De kleine kerk van Centerville kan nog maar nauwelijks het hoofd boven water houden. De gemeente is klein geworden en vergrijsd. Als er niet snel iets verandert, zal de kerk de deuren moeten sluiten.

Paul Hudson, een gedreven jonge dominee, neemt het beroep naar Centerville aan en zet vol enthousiasme zijn schouders onder zijn taak. En met succes. Zijn pakkende preken, ruimdenkende opvattingen en vernieuwende diensten trekken steeds meer mensen. De kerk groeit en bloeit als nooit tevoren. Al snel wordt het kerkgebouw te klein. Het is tijd om een nieuwe kerk te bouwen - een grote, prachtige kerk tot eer van God.

Alles gaat precies zoals Paul het wenst. Waarom is zijn vrouw Eunice dan niet gelukkig? Waarom lijkt ze hem steeds tegen te werken? Hij doet toch het werk van de Heer?

Terwijl Paul geniet van zijn nieuwe machtspositie, voert Eunice een stille strijd. Zij ziet wat Paul niet wil zien: dat het in zijn kerk alleen nog maar gaat om geld, bezoekersaantallen en succes. God staat niet langer centraal. Maar hoe kan zij Paul dat duidelijk maken? En hoe lang kan hun huwelijk nog standhouden als zij steeds meer uit elkaar groeien?
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: And the shofar blew
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789029722537
Ebook: 9789029721646
Uitgever: Voorhoeve
De stem van een vrouw

Kathryn Walsh wordt met een groot onrecht geconfronteerd. Ze wil niets liever dan de strijd aangaan, maar wat als ze daarmee haar leven riskeert?

Voor Kathryn is niets doen echter geen optie. Eind 19e eeuw arriveert ze in het mijnstadje Calvada om haar ooms erfenis op te eisen: het kantoor waar hij zijn krant maakte, te midden van bordelen en saloons, en een mijn die niets oplevert.

Geraakt door de slechte behandeling van mijnwerkers en hun gezinnen, besluit ze het krantje nieuw leven in te blazen. Daarmee strijkt ze recht tegen de haren in van de mannen die het stadje besturen. Maar Kathryn weigert om haar mond te houden en publiceert alles waar ze in gelooft. Tot wanhoop van Matthias Beck, de salooneigenaar die haar probeert te beschermen.

Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: The lady's mine
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029732536
Ebook: 9789029732543
Uitgever: Kok
Een kind van verzoening
Dynah Carey studeert aan het New Life College. Ze heeft een bijbaantje als serveerster in een bejaardentehuis, waar ze graag een praatje met de bewoners maakt. Bij haar eerste bezoek aan de campus heeft ze Ethan ontmoet. Hij is knapper dan iedere andere jongen die ze kent. Dynah wordt meteen tot over haar oren verliefd. Niets kan hun geluk nog in de weg staan, lijkt het.

Op een avond loopt Dynah na haar werk van de bushalte naar huis. Een vreemde auto rijdt haar langzaam twee keer voorbij. De man heeft geen goede bedoelingen. Op deze avond verandert Dynah's hele leven. Ethan probeert haar op te vangen, maar hij kan het gebeurde niet goed verwerken.

Dynah's wanhoop en schuldgevoel bereiken een hoogtepunt als blijkt dat er een baby op komst is. Haar geloof wordt zwaar op de proef gesteld, want hoe kan God dit alles toelaten? Alleen met Joe, Ethans vriend, kan ze nog open en eerlijk praten...
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: The atonement child
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789029722568
Ebook: 9789029721486
Uitgever: Voorhoeve
Een rode draad
Twee vrouwen, twee verhalen. Twee levens waarin ontworteling en twijfel de boventoon voeren. Geen van beide vrouwen koos zelf voor de moeilijke situatie die ze het hoofd moeten bieden.

Maar als Sierra Madrid zich in het dagboek van haar overgrootmoeder Mary Kathryn McMurray verdiept, raakt zij diep bewogen. Al lezend ontdekt ze een rode draad in beide levens die alle gebeurtenissen met elkaar lijkt te verbinden...
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: The scarlet thread
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789029722742
Ebook: 9789029721639
Uitgever: Voorhoeve


Het meesterwerk

De succesvolle kunstschilder Roman Valesco lijkt alles te hebben: rijkdom, vrouwen, roem. Alleen zijn assistente Grace Moore, die tegen haar zin voor hem werkt, weet hoe weinig hij eigenlijk heeft. Romans verleden achtervolgt hem en echoot door de hallen en kamers van zijn lege villa. Maar Grace heeft geen idee van de manier waarop Roman in het geheim worstelt met zijn demonen: hij trekt er 's nachts op uit als The Bird, een beruchte maar nog niet geïdentificeerde graffitiartiest - een alter ego dat zijn carrière te gronde zou kunnen richten.
Ook Grace kan haar verleden niet achter zich laten. Na een zeer ongelukkig huwelijk heeft ze haar leven omgegooid en zich voorgenomen haar dromen nooit meer te laten stelen door iemand aan wie ze haar hart verliest. Als ze de man leert kennen achter het masker is het alsof hun gebroken verledens langzaam in elkaar schuiven... totdat er iets gebeurt dat zo onverwacht is dat het voor altijd hun levens zal bepalen.

Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: The masterpiece
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789029725057
Uitgever: Kok
Leota's tuin
Eens was de tuin van Leota een prachtige plek, waar bloemen bloeiden en hoop gedijde. Het was haar toevluchtsoord na de diepe wonden die de oorlog had geslagen.

Nu, op 84-jarige leeftijd, is Leota alleen, haar geliefde tuin is verwoest. En al haar pogingen om zich met haar volwassen kinderen te verzoenen zijn vruchteloos gebleken. Ze spreekt haar wanhoop uit tot haar Vader in de hemel, haar enige vriend. En God brengt verandering met twee onwaarschijnlijke middelen: enerzijds een student die denkt dat hij alle antwoorden weet; anderzijds de kleindochter waar ze niet op had durven hopen.

Maar kunnen de puinhopen als gevolg van zo pijnlijke familiegeheimen hersteld worden voor het te laat is?
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: Leota's garden
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789029724142
Ebook: 9789029721431
Uitgever: Voorhoeve
Verdwaalde ster

1950. Ezekiel Freeman herinnert zich nog als de dag van gisteren dat hij Abra vond, een klein meisje, te vondeling gelegd onder een brug in zijn woonplaats Haven. Hij heeft haar zien opgroeien tot een schoonheid, maar weet dat er onder die prachtige buitenkant een diep litteken schuilgaat dat haar kwetsbaar maakt. Zo kwetsbaar dat ze zich liet verleiden door de praatjes van een knappe jongen die haar meetrok in de glamourwereld van Hollywood.
Nu is Abra Lena Schott de meest aanbeden artiest op het witte doek sinds Marilyn Monroe. Ze heeft snel geleerd wat er verwacht wordt van een ambitieuze jonge vrouw als zij, maar ook dat er voor roem een hoge prijs betaald moet worden. Ze heeft al haar schepen achter zich verbrand om te komen waar ze nu is, maar eigenlijk wil ze het liefst weer terug naar huis.

Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: Bridge to Haven
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029722759
Uitgever: Kok

Bevrijdende liefdeLiefde die bevrijdt

In het bijzondere dagboek Liefde die bevrijdt volgt Francine Rivers de thema's uit haar meest gelezen roman Bevrijdende liefde: afwijzing, opgeven, redding, bevrijding, verzoening en herstel. Elk hoofdstuk begint met een fragment uit de roman, gevolgd door een Bijbeltekst en een overdenking van de auteur. Ze sluit af met een opdracht zoals verdiepende bijbelstudie, een gebed of iets doen voor een ander. Zowel geschikt als verdieping bij Bevrijdende liefde als voor gebruik zonder de roman.

Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: Redeeming love: a companion study
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029730419
Ebook: 9789029730426
Uitgever: Kok
Bevrijdende liefde
Bevrijdende liefde speelt zich af omstreeks 1850 in Californië. De om haar schoonheid geroemde Angel verwacht niets van mannen dan leugens, bedrog en geweld. Als jong meisje werd zij verkocht en misbruikt en later gedwongen als publieke vrouw haar lichaam te exploiteren. De enige kracht die Angel in staat stelt om te overleven is de diepe haat die zij koestert. En het meest haat die zij de mannen die haar hebben gebruikt en haar inwendig leeg en dood hebben achtergelaten.

Dan ontmoet zij Michael Hosea, een man die god wil dienen en bij alles zoekt naar zijn wil. Michael Hosea gehoorzaamt Gods roep om met Angel te trouwen en haar onvoorwaardelijk lief te hebben. Langzaam trotseert Michaels al Angels bittere verwachtingen en ondanks haar verzet begint haar bevroren hart uiteindelijk te smelten. Bij een naburig kolonistengezin vindt Angel een warmte die ze nooit eerder gevoelt heeft.

Maar niet iedereen wil de vrouw vergeven die Angel was...als een ultieme beproeving van haar respect voor Hosea en haar prille geloof in God doemt er uit het verleden een demon op die zij onder ogen zal moeten zien en... overwinnen.
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: Redeeming love
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789029722551
Ebook: 9789029720212
Uitgever: Kok

Mannen in de Bijbel / Sons of EncouragementDe priester
De priester is het eerste deel in een vervolgserie over mannen, die een belangrijke plaats innamen naast een bijbelse leider of profeet.

In De priester wordt het leven verteld van Aaron, de eerste hogepriester van het volk Israël, die samen met zijn broer Mozes het volk Israël uit Egypte leidde naar het Beloofde Land.
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: The priest
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789043524179
Uitgever: Kok
De krijger
In De krijger ontmoeten we Kaleb uit de stam Juda, een van de twaalf verspieders die door Mozes werden uitgezonden om het land Kanaän te verspieden. Hij probeerde bij hun terugkeer, toen tien verspieders het volk moedeloos maakten, de Israëlieten moed in te spreken. Dit kostte hem met Jozua bijna het leven.
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: The warrior
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789043524186
Uitgever: Kok
De prins
In De prins ontmoeten we Jonathan, de oudste zoon van koning Saul, die in de oorlog met de Filistijnen veel heldendaden verricht heeft. Hij had als onbaatzuchtige, gelovige vriend met de latere koning David een diepe zielsverbondenheid.
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: The prince
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789043508667
Uitgever: Kok
De profeet
In De profeet ontmoeten we de profeet Amos, die optrad in de tijd van bloei in Israël. Tegelijk waren er grote misstanden, vooral op sociaal terrein, die Amos op indringende wijze aan de kaak stelde.
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: The prophet
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789043524162
Ebook: 9789043521031
Uitgever: Kok
De schrijver
In De schrijver ontmoeten we Silas, een van Paulus' trouwste medewerkers. Hij vergezelde Paulus op diens tweede zendingsreis en deelde in al zijn lotgevallen. Zo zat hij samen met Paulus gevangen in Filippi. Hij heeft veel betekend voor de opbouw van de gemeente te Korinte. Later ging hij naar Rome waar hij de secretaris werd van Petrus.
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: The scribe
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789043518352
Ebook: 9789043521048
Uitgever: Kok

Marta's erfenis / Marta's LegacyMijn moeders hoop
Tegen het eind van de 20ste eeuw verlaat de onstuimige Marta Zwitserland. Ze is vastbesloten een leven voor zichzelf op te bouwen. Ze trekt door heel Europa en vindt uiteindelijk een thuis met man en kinderen in Californië. Door haar ervaringen is Marta ervan overtuigd dat alleen de sterkste overleven.

Hildie, Marta's oudste dochter, helpt graag andere mensen en hoopt door haar werk als verpleegster onafhankelijk te worden, maar bovenal respect van haar moeder te verdienen. Hildie trouwt tijdens de moeilijke jaren van de Tweede Wereldoorlog en sticht haar eigen gezin. Ze belooft zichzelf dat haar dochter nooit aan haar liefde zal hoeven twijfelen.

De vrouwen in dit boek gaan de confrontatie aan met hun onvolkomen, maar goedbedoelde wens om hun dochter te helpen haar plek in de wereld te vinden.
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: Her mother's hope
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029719001
Ebook: 9789029718035
Uitgever: Voorhoeve
Mijn dochters droom
Opgroeien is niet makkelijk voor de kleine Carolyn Arundel. Terwijl haar moeder, Hildemara, vanwege tuberculose in quarantaine op haar kamer ligt, bouwt Carolyn een band op met haar oma Marta die bij het gezin is ingetrokken om voor het huishouden te zorgen. Maar als de spanning tussen Hildie en Marta escaleert, denkt Carolyn dat het haar schuld is.

Tijdens haar studententijd krijgt Carolyn de kans zichzelf te ontplooien, maar een tragedie in de familie bedreigt haar net veroverde zelfstandigheid. Ze besluit alle banden met haar familie te verbreken en verdwijnt in de onstuimige subcultuur van San Francisco. Twee jaar later voelt ze zich meer verloren dan ooit en keert aarzelend terug naar haar familie om een nieuw leven te beginnen voor haarzelf en haar dochter, May Flower Dawn.
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: Her daughter's dream
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029795975
Ebook: 9789029796385
Uitgever: Voorhoeve

Rome Trilogie / Mark of the Lion TrilogyEen stem in de wind
Een stem in de wind speelt zich af in de decadente oude Romeinse Rijk. Tijdens de belegering van Jeruzalem door de Romeinen wordt een jonge vrouw, Hadassah, gevangen genomen. Na allerlei omzwervingen wordt ze als slaaf verkocht aan de rijke Romeinse familie Valerianus.

Julia Valerianus en haar oudere broer Marcus leiden een leven vol rijkdom en vertier, maar ondanks alles zijn ze niet gelukkig en vinden ze niet de innerlijke rust waarnaar ze op zoek zijn. Ook hun ouders, Decimus en Phoebe, voelen dat er in hun leven iets essentieels ontbreekt.

Hadassah daarentegen valt op door haar toewijding aan de familie en door de rust en tevredenheid die ze uitstraalt. Zij is een overtuigd Christen, maar durft niet voor haar geloof uit te komen in het rijk waar iedere Christen wordt beschouwd als een bedreiging voor de gevestigde orde. Dat plaatst haar voor een innerlijk conflict... met levensgrote consequenties.
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: A voice in the wind
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789029720298
Ebook: 9789029721660
Uitgever: Voorhoeve
Een echo in de duisternis
Hadassa, een christen, wordt omwille van haar geloof voor de leeuwen gegooid. De jonge idealistische arts Alexander weet echter haar leven te redden. Hadassa wordt zijn assistente en ze wordt voor hem onmisbaar wanneer blijkt dat zij over een bijzondere gave beschikt.

Intussen verkeert Marcus, Habassa's geliefde, in de veronderstelling dat zij dood is. Hij is kapot van verdriet en hij koestert diepe haat voor zijn zus Julia, door wiens toedoen Hadassa tot de arena is veroordeeld. Vóór alles wil hij weten waar die God is, voor wie Hadassa bereid was te sterven. Zijn zoektocht voert hem naar haar vaderland Judea.

Zonder dat Marcus en Julia het weten, keert Hadassa terug in hun leven. Haar littekens en haar identiteit houdt ze angstvallig verborgen. Het is immers uitgesloten dat Marcus van haar zou kunnen houden, nu ze zo toegetakeld is.
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: An echo in the darkness
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789029720304
Ebook: 9789029721677
Uitgever: Voorhoeve
De onafwendbare dageraad
De Germaanse krijger Atretes is een gevreesd gladiator. Zijn vrijheid, die hij tien jaar eerder op het slagveld in Germania had verloren, heeft hij door zijn woestheid en vastberadenheid in de arena herwonnen. Maar hij beleeft geen vreugde aan zijn nieuwe leven, want de vrouw van wie hij houdt, heeft hem afgewezen.

Dan hoort hij dat hij een zoontje heeft. Atretes is vastbesloten de jongen op te sporen om hem naar Germania terug te keren. Slechts één persoon staat zijn voornemen in de weg: de jonge weduwe Rizpah.

Zij heeft zich het lot van Atretes' baby aangetrokken, nadat het kind door zijn moeder was verstoten. En nu weigert zij het kind af te staan. Atretes wordt beheerst door haar en wraakgevoelens. Rizpah kent de bron van vergeving en liefde. Kan zij hem helpen die bron te vinden?
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: As sure as the dawn
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789029720311
Ebook: 9789029721653
Uitgever: Voorhoeve

Vrouwen in de Bijbel / A Lineage of GraceOntsluierd
Ontsluierd is het eerste deel in een serie van vijf over vrouwen die door God werden geroepen om een belangrijke rol te spelen in de voorgeschiedenis van Jezus. Getrouw aan de feiten zoals die in de bijbel zijn vermeld, brengt de schrijfster vrouwen van lang geleden tot leven en laat zij ze spreken op een bijdetijdse en inspirerende wijze.

In Ontsluierd ontmoeten we Tamar, die haar leven in de waagschaal stelde om de vrouw te worden waartoe ze was geroepen. Uit dit verhaal is te leren hoe God onze omstandigheden, met ons vallen en opstaan, gebruikt om zijn plan ten uitvoer te brengen. Het concept van deze serie is nieuw.

Na het verhaal volgt een bijbelstudie die vanuit Tamars levensverhaal is toegespitst op de persoonlijke geloofsontwikkeling van de lezer. Zo komt de lezer na het verhaal zelf in actie door middel van vragen en opdrachten.
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: Unveiled
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789043521611
Uitgever: Kok
Onbeschaamd
Onbeschaamd is het tweede deel in een serie van vijf over vrouwen die door God werden geroepen om een belangrijke rol te spelen in de voorgeschiedenis van Jezus. Getrouw aan de feiten zoals die in de bijbel zijn vermeld, brengt de schrijfster vrouwen van lang geleden tot leven en laat zij ze spreken op een bijdetijdse en inspirerende wijze.

In Onbeschaamd ontmoeten we Rachab de hoer, die haar leven inzette om de verspieders van het vreemde volk uit de woestijn te redden. Haar stad Jericho werd verwoest, maar als dank voor haar hulp werden zij en haar familie gered van de ondergang.

Het concept van deze serie is nieuw. Na het verhaal volgt een bijbelstudie die vanuit Rachabs levensverhaal is toegespitst op de persoonlijke geloofsontwikkeling van de lezer. Zo komt de lezer na het verhaal zelf in actie door middel van vragen en opdrachten.
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: Unashamed
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789043521604
Uitgever: Kok
Ongeschokt
Ongeschokt is het derde deel in een serie van vijf over vrouwen die door God werden geroepen om een belangrijke rol te spelen in de voorgeschiedenis van Jezus. Getrouw aan de feiten zoals die in de bijbel zijn vermeld, brengt de schrijfster vrouwen van lang geleden tot leven en laat zij ze spreken op een bijdetijdse en inspirerende wijze.

In Ongeschokt ontmoeten we Ruth de Moabitische, die har volk en land verliet om haar schoonmoeder Noömi te volgen naar Israël en haar te verzorgen.

Het concept van deze serie is nieuw. Na het verhaal volgt een bijbelstudie die vanuit Ruths levensverhaal is toegespitst op de persoonlijke geloofsontwikkeling van de lezer. Zo komt de lezer na het verhaal zelf in actie door middel van vragen en opdrachten.
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: Unshaken
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789043503532
Uitgever: Kok
Onuitgesproken
Onuitgesproken is het vierde deel in een serie van vijf over vrouwen die door God werden geroepen om een belangrijke rol te spelen in de voorgeschiedenis van Jezus. Getrouw aan de feiten zoals die in de bijbel zijn vermeld, brengt de schrijfster vrouwen van lang geleden tot leven en laat zij ze spreken op een bijdetijdse en inspirerende wijze.

In Onuitgesproken wordt het leven van Batseba verteld, gekoppeld aan een dramatische periode uit de geschiedenis van koning David. Batseba is een vrouw van ongekende schoonheid. Omdat haar schoonheid de begeerte van mannen opwekt, raakt zij in benarde omstandigheden. Zij verliest haar vreugdevolle onschuld en wordt tot wanhoop gedreven. Maar zij wordt door God genezen en in ere hersteld.

Het concept van deze serie is nieuw. Na het verhaal volgt een bijbelstudie die vanuit Batseba's levensverhaal is toegespitst op de persoonlijke geloofsontwikkeling van de lezer. Zo komt de lezer na het verhaal zelf in actie door middel van vragen en opdrachten.
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: Unspoken
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789043518987
Uitgever: Kok
Onbevreesd
Onbevreesd is het vijfde deel in een serie van vijf over vrouwen die door God werden geroepen om een belangrijke rol te spelen in de voorgeschiedenis van Jezus. Getrouw aan de feiten zoals die in de bijbel zijn vermeld, brengt de schrijfster vrouwen van lang geleden tot leven en laat zij ze spreken op een bijdetijdse en inspirerende wijze.

In Onbevreesd ontmoeten we Maria. Dit eenvoudige meisje zou de moeder worden van de langverwachte Messias. Haar Zoon zou de wereld voorgoed veranderen.

Het concept van deze serie is nieuw. Na het verhaal volgt een bijbelstudie die vanuit Maria's levensverhaal is toegespitst op de persoonlijke geloofsontwikkeling van de lezer. Zo komt de lezer na het verhaal zelf in actie door middel van vragen en opdrachten.
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: Unafraid
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789043503518
Uitgever: Kok

Diversen

De schepping juicht

De schepping juicht ademt de schoonheid van het leven en neemt je mee de natuur in. Francine Rivers neemt je mee op een reis door de prachtige schepping, zowel in haar eigen achtertuin als op andere plekken. Wat kunnen we leren van de mieren, de specht en de regenworm?
Met veel mooie natuurfoto's, gebeden en Bijbelteksten. Francine Rivers nodigt je niet alleen uit in de wereld van de Vader, maar ook in die van haarzelf. Je zult blij zijn dat je de uitnodiging aangenomen hebt!

Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: Earth psalms
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789043527804
Uitgever: Kok
Een spoor van genade

Een spoor van genade bevat de vijf boeken van de Lineage of grace Serie:

1. Ontsluierd - Unveiled
2. Onbeschaamd - Unashamed
3. Ongeschokt - Unshaken
4. Onuitgesproken - Unspoken
5. Onbevreesd - Unafraid

Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: A lineage of grace
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029725934
Uitgever: Voorhoeve
Het teken van de leeuw

Het teken van de leeuw bevat de drie boeken van de Rome Trilogie:

1. Een stem in de wind - A voice in the wind
2. Een echo in de duisternis - An echo in the darkness
3. De onafwendbare dageraad - As sure as the dawn

Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: The mark of the lion
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029727136
Uitgever: Kok
Strijders voor God

Strijders voor God bevat de vijf boeken van de Mannen in de bijbel Serie:

1. De priester - The priest
2. De krijger - The warrior
3. De prins - The prince
4. De profeet - The prophet
5. De schrijver - The scribe

Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: Sons of Encouragement
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029727075
Uitgever: Voorhoeve

Jeugdboeken

Bijbelverhalen voor jou
We ontmoeten in Bijbelverhalen voor jou 30 belangrijke personen uit het Oude en Nieuwe Testament. Sommige van hen zijn heel bekend zoals Abraham en Paulus, andere wat minder zoals Amos en Priscilla.

De opnieuw vertelde verhalen weten te boeien en de kinderen aan het denken te zetten over wat het verhaal hen wil zeggen. Na elk Bijbelverhaal is ook een pagina te vinden met interessante weetjes, vragen en gebedspunten, geschreven door de dochter van Francine. Samen met de aansprekende illustraties van Pascale Constantin is Bijbelverhalen voor jou een voor kinderen zeer aantrekkelijk boek geworden.
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: Bible stories for growing kids
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789026615207
Uitgever: Callenbach
De schoenendoos
De kleine Timmy heeft, als hij in een pleeggezin komt te wonen, dag en nacht een schoenendoos bij zich. Niemand weet wat er in zit. Het zijn gewoon dingen, zegt de kleine jongen met zijn droevige ogen.

Dan wordt het Kerstmis en Timmy mag meespelen in een kerstspel. Hij geeft zijn schoendoos als gift aan het kindje Jezus en alles verandert in zijn leven.
Schrijver: Francine Rivers
Oorspronkelijke titel: The shoe box
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789029717052
Ebook: 9789029728775
Uitgever: Voorhoeve