Boekenplank:
Kies

Boeken van Randy Alcorn


Overzicht

  • Brieven van heer Foulgrin - Lord Foulgrins letters
  • De kloof - The chasm
  • Het Ishbane complot - The Ishbane conspiracy
  • Moedig - Courageous
  • Op het randje van de eeuwigheid - Edge of eternity
  • Thuiskomst - Safely home

Ollie Chandler

  1. Deadline - Deadline
  2. Het territorium - The dominion
  3. Bedrog - Deception

gedetailleerd overzicht

OverzichtBrieven van heer Foulgrin
Een aangrijpende briefwisseling verlost de mens van zijn onwetendheid over de strategie van de duivel, doordat zij inzage krijgt in de brieven van Foulgrin, een hooggeplaatste demon, waarin hij zijn ondergeschikte instrueert Jordan Fletcher en zijn familie te misleiden en te vernietigen.
Schrijver: Randy Alcorn
Oorspronkelijke titel: Lord Foulgrins letters
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-6318-186-8
Uitgever: Novapres
De kloof
Een reis die hij wel móest maken... en een stap die hij niet kon zetten.

Hij ontwaakte als reiziger in een ver, vreemd land. Een land waar onzichtbare geheimen aan het licht komen. Waar een bedrieglijk vriendelijke metgezel hem meesleept in onverwachte gevaren en duisternis. Waar verborgen strijd openlijk losbarst. Waar zo veel voor het grijpen ligt... en nog zo veel meer onbereikbaar lijkt.

Gedreven door een verlangen dat hij niet begrijpt, gegrepen door een bestemming die hij nog niet kan zien, zoekt de reiziger zijn weg door het onherbergzame landschap, vastbesloten en aangevuurd door zeldzame sprankjes hoop - ondanks de obstakels die hem steeds opnieuw de weg versperren.
Schrijver: Randy Alcorn
Oorspronkelijke titel: The chasm
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789063182946
Uitgever: Novapres
Het Ishbane complot
Een intense geestelijke strijd... Verwarde ouders... Een jaar dat vier levens zal veranderen...
Jillian Fletcher: de perfect opgemaakte cheerleader - doodsbang voor het kwijtraken van de grip op haar leven.
Ian Steward: een atleet, die rommelt met het bovennatuurlijke.
Brittany Powell: een briljante en ruige meid, die niemand vertrouwt.
Rob Gonzales: een voormalig bendelid uit L.A. die geconfronteerd wordt met zichzelf.
In één onvergetelijk jaar zijn vier studenten pionnen in een strijd tussen het licht en de duisternis. Tegenovergestelde wereldbeelden, occulte zaken en de invloed van een doodscultuur bedreigen hun overleving.
Zijn zij en hun ouders in staat de stappen te nemen die noodzakelijk zijn om zich te verzetten tegen de duistere geestelijke machten die hen aanvallen? Vinden ze hulp bij een macht die groter is dan de poorten van de hel? Iemand die hen oproept zich te richten op een hogere bestemming?
* Geschreven door Angela, Karina & Randy Alcorn.
Schrijver: Randy Alcorn
Oorspronkelijke titel: The Ishbane conspiracy
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-6318-249-X
Uitgever: Novapres
Moedig
De agenten Adam Mitchell, Nathan Hayes en hun partners staan overdag oog in oog met gevaarlijke situaties en misdadigers. Maar als ze aan het einde van een lange werkdag thuiskomen, staan ze voor een nog grotere uitdaging: het vaderschap. Terwijl ze als agenten topprestaties leveren, maken ze er als vaders vaak een potje van. Door ruzies en spanningen drijven zij hun kinderen steeds verder van hen af.

Als zich in hun thuissituatie een tragedie afspeelt, gaan de mannen een voor een door een diep dal. Allemaal worstelen ze met hun angsten, geloof en hun verantwoordelijkheid als vader. Vinden ze een manier om dichter bij God en hun kinderen te komen?
Schrijver: Randy Alcorn
Oorspronkelijke titel: Courageous
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029703352
Uitgever: Voorhoeve
Op het randje van de eeuwigheid
De storm raasde, bliksemschichten jaagden op me als een troep bloedhonden, de donder brulde tegen me. Toen er licht door de duisternis stroomde, keek ik omhoog door de kletterende regen en zag een muur van vooruitstekende rotsen boven de weg opdoemen, hun lange armen wijzend als beulen...
Nick Seagrave is een gedesillusioneerd zakenman die op tragische wijze enkelen van zijn geliefden is verloren en zijn eigen gezin verwaarloost. Dan, op een moment van grote crisis, wordt hij op onbegrijpelijke wijze getransporteerd naar iets wat een andere wereld blijkt te zijn.
Plotseling wordt hij geconfronteerd met een ongehoord helder inzicht in zijn eigen verleden en in wie hij is. Hij is in staat om zowel hemelse als helse realiteiten te zien, horen, proeven en ruiken - realiteiten die hem doen belanden in gevaren en dreigingen van een omvang en karakter zoals hij nooit eerder had meegemaakt.
Geconfronteerd met vliegende beesten, een monsterlijk web dat hem gevangen poogt te houden, kwaardaardige intelligentia en de onmiskenbare bewijzen van een geestelijke wereld, kan Nick uiteindelijk niet meer heen om de God waarin hij nooit had willen geloven. Reizend tussen twee werelden - waarin elke keuze die hij maakt een keuze is voor hemel of hel - wordt Nick Seagrave voorbereid op een beslissing die zijn leven voor altijd zal veranderen.
Schrijver: Randy Alcorn
Oorspronkelijke titel: Edge of eternity
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-6318-145-0
Uitgever: Novapres


Thuiskomst
`Is dit de dag?` Elke morgen vraagt Li Quan in China het zich af. Zal dit de dag zijn waarop hij sterven moet, als zijn vader, als zijn grootvader? Li Quan vreest dat hij net als zij zijn geloof in Jezus met de dood zal bekopen.
Ondertussen vraagt Ben Fielding in Amerika zich andere dingen af. Wat moet hij met zijn neef en werknemer Doug, die met zijn geloof te koop loopt? Ben ziet maar één oplossing. Hij ontslaat Doug. Niet lang daarna ontmoeten Quan en Ben elkaar.
Schrijver: Randy Alcorn
Oorspronkelijke titel: Safely home
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 978-90-297-1723-6
Uitgever: Voorhoeve

Ollie ChandlerDeadline
'Ik kan niet stoppen!' Doc drukte Jake bijna plat, toen hij de suburban met een scherpe boog naar rechts draaide. De auto reed dwars door een telefoonpaal en een reclamebord en vloog op een metershoge muur af. Ergens tussen het weerklinken van Docs laatste gil en het misselijkmakende geluid van buigend metaal, verloor Jake het bewustzijn. Zijn laatste gewaarwording was dat hij samengeperst werd tussen de twee mannen die hij zijn hele leven al kende. In de onaardse stilte die volgde... hing zijn lichaam tussen twee vrienden - zijn ziel tussen twee werelden.
Als zijn beste vrienden getroffen worden door een tragedie, moet de gevierde journalist Jake Woods alles op alles zetten om de waarheid over het verdachte ongeluk boven water te krijgen. Voordat hij het weet wordt hij meegesleept in een gecompliceerd en gevaarlijk moordonderzoek.
Onbewust van de dreiging, die boven zijn eigen leven hangt, raakt Jake steeds dieper verwikkeld in de wanhopige zoektocht naar de oplossing van het raadsel van de dood van zijn vrienden en - uiteindelijk - de diepere betekenis van zijn eigen bestaan.
Schrijver: Randy Alcorn
Oorspronkelijke titel: Deadline
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-6318-074-8
Uitgever: Novapres
Het territorium
Kan één man alleen op zoek naar gerechtigheid het opnemen tegen de krachten van het kwaad die hem bedreigen?
Als een schokkende moord hem in de wereld van jeugdbendes en rassenhaat drijft, gaat Clarence Abernathy wanhopig op zoek naar antwoorden op het geweld en op zijn eigen twijfels en worstelingen op het gebied van geloof en raciale vraagstukken.
Aangemoedigd door zijn collega-columnist Jake Woods gaat Clarence een merkwaardig bondgenootschap aan met de blanke rechercheur Moordzaken, Ollie Chandler. Ondanks hun verschillen komen de twee dichter bij elkaar door hun gemeenschappelijke doel: een verbeten strijd tegen de duistere krachten die hun territorium niet gemakkelijk prijsgeven.
Schrijver: Randy Alcorn
Oorspronkelijke titel: The dominion
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-6318-151-5
Uitgever: Novapres
Bedrog
Rechercheur moordzaken Ollie Chandler heeft het allemaal gezien. Hij heeft meer gedaan dan hij wil toegeven. Maar als hij gebeld wordt om een onderzoek te starten naar de moord op een professor van Portland State University, komt hij terecht in een situatie die hij nog niet eerder heeft meegemaakt. Omdat uit al het bewijs slechts één afschuwelijke conclusie getrokken kan worden: de moordenaar is iemand van zijn eigen afdeling.
Maar dat is nog niet het ergste. Ollie heeft last van knagende twijfel... aan zichzelf. Waar was hij op het tijdstip van de moord?
Bijgestaan door journalist Clarence Abernathy en hun gezamenlijke vriend Jake Woods gaat Ollie verder met zijn onderzoek. Al snel raken ze alle drie verwikkeld in corruptie en politieke spanningen die hen dreigen te vernietigen - en niet alleen hen, maar ook iedereen die hen probeert te helpen. Ze zitten er echter al te diep in om nog te kunnen stoppen. Ze hebben geen keus. Ze moeten het bewijs volgen tot ze de waarheid vinden...
Schrijver: Randy Alcorn
Oorspronkelijke titel: Deception
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-6318-174-1
Uitgever: Novapres

Gerelateerde schrijvers