Boekenplank:
Kies

Boeken van Frank Peretti

Frank Peretti is geboren in Canada, maar groeide op in de Verenigde Staten. Hij schrijft voornamelijk thrillers en romans met een christelijke grondslag en een bovennatuurlijk tintje.

Meer over Frank Peretti

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1951

Geboorteland: Canada


Overzicht

 • De bezoeking - The visitation
 • De eed - The oath
 • De profeet - Prophet
 • Het huis - House
 • Illusie - Illusion
 • Monster - Monster
 • Tilly - Tilly

De duisternis / The darkness

 1. De duisternis aanwezig - This present darkness
 2. Licht door de duisternis - Piercing the darkness

Cooper Kids (jeugdserie)

 1. De deur in de drakenbek - The door in the dragon's throat
 2. Ontsnapping van het eiland Aquarius - Escape from the island of Aquarius
 3. De grafkamers van Enak - The tombs of Anak
 4. Gevangen op de bodem van de zee - Trapped at the bottom of the sea
 5. Het geheim van de steen in de woestijn - The secret of the desert stone
 6. De dodelijke vloek van Toco-Rey - The deadly curse of Toco-Rey
 7. De legende van Annie Murphy - The legend of Annie Murphy
 8. Blind vliegen - Flying blind

Het Veritas project (jeugdserie)

 1. De vloek van Abel Frye - Hangmans curse
 2. Angst Academie - Nightmare Academy

Non-Fictie

 • De verwonde geest - The wounded spirit
Het Veritas project (jeugdserie)

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bezoeking

Nooit gebeurt er eens iets interessants in Antioch, een klein landbouwstadje ten oosten van Washington. Maar dan... Zonder enige waarschuwing, van het ene op het andere moment, wordt Antioch overstelpt met bovennatuurlijke verschijnselen zoals ontmoetingen met engelen, messiaanse afbeeldingen in de wolken, en een huilend kruisbeeld dat in staat is mensen te genezen.

Deze wonderen zijn echter nog maar het begin van iets dat veel groter is: de terugkeer van de messias zoals voorzegd in de Bijbel. En alsof dat nog niet genoeg is, dient zich op een plaatselijke ranch een geheimzinnige profeet aan met een boodschap... van God?

In een zoektocht naar de antwoorden, en met een onstilbaar verlangen naar wonderen, zwermen de plaatselijke media en vele andere nieuwsgierigen uit over het voorheen zo stille stadje. Wordt dit alles door de plaatselijke detailhandel met veel enthousiasme begroet, op Travis Jordan heeft het een totaal tegengestelde werking. De mentaal opgebrande ex-voorganger heeft er in Antioch alles aan gedaan om zijn verleden te vergeten. Nu de hele wereld het wel gemunt lijkt te hebben op zijn achtertuin om de messias te vinden, worden gaandeweg al de geloofszekerheden die hij ooit heeft gehad, aangevochten. Maar dan gebeurt er iets. Het ontstellende geheim achter de bezoeking loopt uit op een bovennatuurlijke confrontatie - een die voorgoed Travis' leven, en dat van alle betrokkenen, zal veranderen.

The Visitation - 2006
Regisseur: Robby Henson
Cast:

Martin Donovan, Edward Furlong, Kelly Lynch, e.a.

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: The visitation
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789063181581
Uitgever: Novapres
De eed

In Hyde River, een oud, afgelegen mijnstadje in de Pacific Northwest, is iets sinisters aan het werk. Iets boosaardigs. Het slaat toe in duisternis. De slachtoffers gaan een gewelddadige dood tegemoet. Eén van hen is de natuurfotograaf Cliff Benson, wiens zwaarverminkte lichaam in de bossen wordt gevonden. Bij gebrek aan harde bewijzen sluit Sheriff Les Collins de zaak af en houdt het op het werk van een wilde beer, net als zoveel andere onopgeloste sterfgevallen en verdwijningen die in Hyde River al jaren voorkomen.

Maar de bioloog Steve Benson, specialist op het gebied van beren, is niet overtuigd. Hij kent het gedrag van beren. En hij kent zijn broer, die net als hij een doorgewinterde bergwandelaar was en wist dat hij voorzichtig moest zijn in dit gebied. Steve weigert de zaak te laten rusten en gaat zelf op onderzoek uit. Als Steve toegang krijgt tot oude brieven en dagboeken van de eerste bewoners is hij in staat de waas van geheimzinnigheid rond Hyde River te ontsluieren.

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: The oath
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789063180799
Uitgever: Novapres
De profeet

John Barrett, nieuwslezer van 'NewsSix at Five', het meest bekeken nieuwsprogramma van de stad, zit in de problemen. Zijn gladjes verlopende, succesvolle leventje staat op springen. Hij heeft namelijk ontdekt dat zijn producente een verhaal heeft verdraaid om haar eigen vooroordelen bevestigd te zien, vervolgens wist ze haar sporen met leugens uit - en begint het erop te lijken dat ze iets veel groters te verbergen heeft. Het ongeluk waarbij zijn vader om het leven is gekomen lijkt ineens veel minder op een ongeluk.

Carl, zijn zoon die hij nauwelijks nog spreekt, komt terug om Johns integriteit op de proef te stellen en de man achter de nieuwslezer te zoeken. De zogenaamde professionele en objectieve perskamer valt nu uiteen door geruzie om de waarheid. En wat zijn die vreemde 'stemmen' die Barrett steeds hoort...?

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: Prophet
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789063180553
Uitgever: Novapres
Het huis

In de onherbergzame bossen van Alabama stranden Jack en Stephanie met autopech. Ze moeten te voet verder gaan, op zoek naar hulp. Als de duisternis invalt, zien ze tot hun opluchting een huis waar ze de nacht kunnen doorbrengen. Weliswaar zijn ze nog steeds ver van de bewoonde wereld, maar in elk geval zijn ze veilig voor de nacht. Denken ze.

In het huis treffen Stephanie en Jack een ander stel aan, Randy en Leslie, die ook in het bos zijn gestrand. Te laat beseffen ze dat ze niet toevallig in dit huis zijn belandt: ze zijn erheen gelokt door de meedogenloze man die nu om het huis heen doolt. Nu kan zijn 'spel' beginnen.

Het viertal heeft minder dan twaalf uur de tijd om te ontkomen. Het huis houdt hen echter gevangen met een duistere kracht. De enige manier om eruit te ontsnappen, is verder ín het huis door te dringen. Maar in de geheimzinnige diepten van het huis staan hen angstaanjagende confrontaties te wachten...

* Geschreven door Frank Peretti & Ted Dekker.

House - 2008
Regisseur: Robby Henson
Cast:

Reynaldo Rosales, Heidi Dippold, Michael Madsen, e.a.

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: House
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789029718110
Uitgever: Voorhoeve
Illusie

De illusionisten Dane en Mandy Collins hebben dertig jaar lang met veel succes shows opgevoerd. Vlak voordat ze met pensioen willen gaan, overlijdt Mandy na een auto-ongeluk. Op een dag tipt een vriend Dane over een jonge vrouw die spectaculaire shows opvoert in een lokaal café. Dane is vooral ondersteboven van haar uiterlijk: ze lijkt precies op het meisje dat hij veertig jaar geleden ontmoette.

Mandy ontwaakt na het ongeluk in het heden en kan zich niets van het ongeluk herinneren. Ze denkt dat het 1970 is en haar 19-jarige lichaam doet haar niets anders vermoeden. Maar algauw ontdekt ze dat ze in een compleet andere tijd leeft. Terwijl ze de kost verdient met haar shows, probeert ze te ontdekken wie haar heeft meegetrokken in deze grote illusie.

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: Illusion
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789029719551
Uitgever: Kok


Monster

Reed en Beck nemen een weekje vrij voor een survivaltocht in de woeste bossen en bergen van Idaho. Het weer is goed, de natuur is adembenemend, hun gids wacht op hen in een hogergelegen berghut. Niets lijkt een fantastische ervaring in de weg te staan. Maar tijdens hun eerste nacht in de buitenlucht wordt de stilte verscheurd door een huiveringwekkend gekrijs. Iemand - nee, iets - komt uit de bossen tevoorschijn en heeft het op hen gemunt. Machteloos moet Reed toezien hoe zijn vrouw wordt meegesleurd door een angstaanjagend groot wezen.

Met de hulp van vrienden en de plaatselijke bevolking zet Reed de achtervolging in. Leeft Beck nog? Waar is ze? Kunnen ze haar nog op tijd vinden? Dan beseft hij dat zij niet de enige jagers zijn. Iets dat snel en meedogenloos is - en beslist niet menselijk - heeft de jacht op hen geopend... en vermoordt iedereen die zijn pad kruist.

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: Monster
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789043511117
Uitgever: Kok
Tilly

Kathy keek opnieuw naar de kleine grafsteen. Ze kon het nu duidelijk zien. Er stond alleen maar die ene naam op: Tilly.
Tilly. Ze kon haar ogen er niet van af houden. Ze wilde het niet. Kathy boog voorover om te kijken. Slechts één datum, één maar. Negen jaar geleden.

Kathy en Dan Ross zijn een heel gewoon echtpaar. Niemand zou ook maar enigszins vermoeden, welke geheimen diep in hun binnenste verborgen liggen, totdat door deze eenvoudige naam op een kleine grafsteen hun leven ingrijpend gewijzigd wordt.

Tilly is een ontroerende roman met een onvergetelijk verhaal over het leven, over liefde en vergeving.

Tilly: A Message of Hope - 2003
Regisseur: Stephen Vidano
Cast:

Rocky Burnswork, Kathleen Dunn, Abigail Hummel, e.a.

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: Tilly
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789071864414
Uitgever: Merweboek

De duisternis / The darknessDe duisternis aanwezig

Ashton is een doodgewoon stadje ergens in de Verenigde Staten. Toch is dit de plaats waar drie totaal verschillende karakters de zwaarste beproeving van hun leven doormaken.

Marshall Logan - hoofdredacteur van een plaatselijke krant met een oog voor een goed verhaal en een neus voor dingen waar een luchtje aan zit.
Hank Busche - de jonge dominee van een kleine gemeente waar een scheuring gevaarlijk dichtbij komt.
Tal - de aanvoerder van het engelenleger dat stand moet houden tegen een oprukkend front van boosheid en bedrog.

In hun strijd tegen een sluwe en slinkse vijand, vaak onzichtbaar, maar nooit afwezig, blijkt hoezeer ze elkaar nodig hebben, meer dan ze zelf ooit hadden beseft.

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: This present darkness
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789063180430
Uitgever: Novapres
Licht door de duisternis

Het begint allemaal in Bacon's Corner, een kleine boerengemeenschap ver van de bewoonde wereld...

Een poging tot moord, een persoonsverwisseling - per ongeluk of opgezet? - en een meedogenloze rechtszaak tegen een christelijke school die toch al in de problemen zit. Sally Beth Roe, een eenling, een jonge vrouw die het leven moe is, ziet alle bizarre dingen om zich heen gebeuren en moet vluchten voor haar leven, terwijl ze intussen haar duistere verleden probeert terug te halen.

In een breed panorama vol bloedstollende gebeurtenissen zien we Sally Roe's reis, een indringend portret van deze tijd, het verhaal van onze zoektocht, een levendige roman die ons eraan herinnert dat het Kruis nog altijd een bevrijdende kracht heeft.

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: Piercing the darkness
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789063180461
Uitgever: Novapres

Cooper Kids (jeugdserie)De deur in de drakenbek

Jay en Layla zijn wel vaker met hun vader, de archeoloog, op avontuur geweest, maar dit hebben ze nog nooit meegemaakt! Terwijl ze door de donkere grot lopen, moeten ze steeds aan andere expedities denken die geprobeerd hebben de Deur open te krijgen. En die zijn allemaal in volle paniek gevlucht of jammerlijk om het leven gekomen! Wat zit er achter die Deur? Ongelooflijke rijkdommen... of een eeuwenoude, duivelse macht? Zij moeten de sleutel vinden en zelf achter de waarheid over de sagen en legenden van Nepur komen.

Jay en layla weten in ieder geval één ding zeker - ze zijn al veel vaker beschermd als er gevaar dreigde. Maar zullen ze het ook tegen de krachten kunnen opnemen die zich achter de Deur in de Drakenbek schuilhouden?

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: The door in the dragon's throat
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789063180508
Uitgever: Novapres
Ontsnapping van het eiland Aquarius

Als Jay en Laila Cooper met hun vader, de archeoloog, naar een exotisch eiland in de Stille Zuidzee reizen, ontdekken ze dat er vreemde dingen op het eiland gebeuren! Zou de hooghartige, bazige leider van de kolonie de vermiste persoon kunnen zijn die zij moesten zoeken? Zo ja, waarom doet hij dan zo vreemd? Bij het oplossen van het raadsel stuiten de Coopers op dodelijke gevaren - verraderlijke giftige slangen, fel bijtende insecten en aardbevingen die de botten doen kraken. Je zou haast zeggen dat het eiland op zijn grondvesten staat te schudden.

Jay, Laila en hun vader moeten een manier zien te vinden om het kwaad te overwinnen dat de kolonisten in zijn dodelijke greep houdt. Maar kunnen zij dat doen voordat het hele eiland vergaat?

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: Escape from the island of Aquarius
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789063180492
Uitgever: Novapres
De grafkamers van Enak

Als Jay en Laila Cooper samen met hun vader, de archeoloog, de grotten met de grafkamers van Enak binnengaan, verwachten zij eigenlijk een op onverklaarbare wijze verdwenen medewerker te vinden. Maar in plaats daarvan stuiten zij op een angstwekkende godsdienst en nieuwe mysteries. En al snel raken zij in groot gevaar. Wie of wat is Ha-Rafa? Hoe houdt hij de dorpelingen in de ban van een afschuwelijke doodsangst?

Omdat de Coopers zich realiseren dat zij het tegen deze schurk - wie hij ook zijn mag - moeten opnemen, gaan ze koortsachtig op zoek naar antwoorden. Maar bij het ontrafelen van het geheim raken Jay, Laila en hun vader in nog veel meer gevaarlijke avonturen verzeild. Zullen zij de waarheid op tijd ontdekken en een ramp voorkomen, of worden zij meegesleurd in een laatste wanhopige poging van Ha-Rafa om zijn duivelse machten te behouden?

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: The tombs of Anak
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789063180515
Uitgever: Novapres
Gevangen op de bodem van de zee

Laila was onverzettelijk - ze liet haar vaders werk aan de universiteit voor wat het was en ging terug naar Amerika om bij haar tante te logeren. Had ze maar geweten dat het militaire vliegtuig waarmee ze vloog gekaapt werd! Nu zit ze gevangen in een hermetisch afgesloten, topgeheime cabine waaruit geen uitweg mogelijk is. Ze zit gevangen op de bodem van de oceaan.

Intussen proberen haar vader, dr. Jake Cooper, haar broer Jay en de avontuurlijke Meaghan Flaherty erachter te komen waar ze haar kunnen vinden. Achtervolgd door woeste terroristen en een stam kannibalen in het vooruitzicht, varen ze ergens in een uithoek van de Stille Zuidzee van het ene eiland naar het andere in de ijdele hoop dat ze het vliegtuig kunnen vinden. Maar zal het hun lukken Laila te vinden voordat haar zuurstofvoorraad op is? Zal de gevaarlijke bende die ook op zoek is naar de cabine hen vóór zijn?

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: Trapped at the bottom of the sea
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789063180485
Uitgever: Novapres
Het geheim van de steen in de woestijn

Geschrokken sprongen de soldaten weer in de houding, maar toch bleef het onrustig en in ieders ogen stond de angst te lezen. Zo nonchalant mogelijk draaide veldmaarschalk Idi Nkromo zich om en liet zijn blik over de kale vlakte gaan - en toen zag hij waar zijn leger zo geschrokken naar stond te kijken. De sabel viel uit zijn trillende hand en viel kletterend op de stenen en het zand.

Bijbels archeoloog dr. Jacob Cooper vertrekt met zijn kinderen Jay en Laila naar Togwana, waar ze een opdracht te vervullen hebben: het geheim ontdekken achter de mysterieuze, drieduizend meter hoge Steen die zomaar uit het niets is verschenen. Wie heeft zo'n kolossale Steen kunnen uitgraven, uitbeitelen en vervoeren? Al snel verandert het ongemakkelijke gevoel van de Coopers in angst en afschuw als ze ontdekken dat de nieuwe regering van het land en de wrede dictator Idi Nkromo hen als een dodelijke dreiging boven het hoofd hangen.

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: The secret of the desert stone
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789063180980
Uitgever: Novapres


De dodelijke vloek van Toco-Rey

Plotseling boorde zich een snerpend gegil door de stille ruimte! Er volgde een woest gefladder. Gillend beschermde ze haar hoofd met haar handen. Carvy's! De waterput zat helemaal vol met carvy's! En Laila werd van alle kanten door de honderden vreemde, vliegende slakken omringd.

Laily en Jay Cooper zijn voor het werk van hun vader in de oerwouden van Centraal Amerika, waar een groep Amerikaanse schatgravers al het slachtoffer is geworden van de dodelijke vloek van Toco-Rey. Voordat dr. Cooper het geheim kan ontsluieren worden zijn kinderen ontvoerd en zijn oprechtheid zwaar op de proef gesteld. Welke prijs moet hij betalen om zijn kinderen terug te krijgen? Is de schat in het graf van Kachi-Tochetin eigenlijk meer waard dan goud alleen?

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: The deadly curse of Toco-Rey
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789063180997
Uitgever: Novapres
De legende van Annie Murphy

Twee vage gedaantes bewogen zich als witte nevelslierten door de ruïnes naar Jacob Cooper toe. Dr. Cooper sprong op. 'Jay! Laila! Zijn jullie daar? Kunnen jullie me horen?'

In 1885 werd er goud gevonden in de mijn van de Murphy's. Volgens de legende doodde Annie Murphy haar man uit hebzucht. Vlak voordat ze werd opgehangen om voor de moord te boeten, wist ze te ontsnappen. Nu, honderd jaar later, is de 'geest' van Annie Murphy al een paar keer gezien. De Coopers raken betrokken bij een geheimzinnig avontuur tussen heden en verleden.

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: The legend of Annie Murphy
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789063181017
Uitgever: Novapres
Blind vliegen

Dit gaat heel moeilijk worden, Dr. Cooper. Ik heb nog nooit gehoord van iemand die blind een vliegtuig heeft gevlogen, laat staan geland.'
Dr. Cooper keek door de verrekijker naar de Cessna met zijn zoon erin. 'Nou, eens moet de eerste keer zijn.'

De veertienjarige Jay Cooper geniet van het uitzicht vanuit het Cessna-vliegtuigje van zijn oom Rex. Maar plotseling scheert er een laagvliegende Boeing 757 langs hen heen. Gevangen in de turbulentie wordt hun kleine vliegtuigje hevig heen en weer geschud. Rex slaat ergens tegenaan en is bewusteloos, en Jay stoot zijn hoofd, waardoor hij gewond en... blind raakt.

De kerosine-tank raakt snel leeg, Jay zakt steeds buiten bewustzijn en het vliegtuigje stevent op een bergketen af. Dit avontuur laat zien hoe belangrijk het geloof is wanneer Jay er helemaal alleen voorstaat en met onzichtbare gevaren moet afrekenen.

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: Flying blind
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789063181598
Uitgever: Novapres

Het Veritas project (jeugdserie)De vloek van Abel Frye

Je hoeft niet te proberen hen te herkennen... want zij zijn degenen die je niet kunt vinden. Ze werken undercover. Knipper met je ogen en ze zijn verdwenen. Ze kunnen overal zijn, het kan iedereen zijn... misschien zelfs de persoon waar je nu naast loopt.

Zij vormen het Veritasteam - maar er zijn maar weinig mensen die weten wie ze werkelijk zijn. Elijah en Elisha, een tweeling in de tienerleeftijd, werken samen met hun ouders in het geheim voor de president van de Verenigde Staten. Ze onderzoeken bizarre mysteries, misdaden en ongewone gebeurtenissen. Ze proberen niet alleen te ontdekken wat er gebeurd is, maar ook waarom - de veritas (Latijn voor waarheid) achter de veelbewogen nieuwsonderwerpen van vandaag.

Hun nieuwe opdracht: De vloek van Abel Frye...

In Baker, Washington, liggen drie sportieve, populaire tieners in een vreemd soort coma, ze hebben geen controle meer over hun spieren, lijden aan ernstige achtervolgingswaanzin en hallucinaties. Men fluistert dat zij het slachtoffer zijn geworden van Abel Frye, een geest die zich verbergt in de middelbare school van Baker sinds één van de leerlingen zichzelf daar in de jaren dertig heeft opgehangen. De vloek van Abel Frye breidt zich steeds verder uit en de leerlingen beginnen bang te worden.

Het Veritasteam wordt naar Washington gestuurd om een verklaring te zoeken voor de verschijning van een spookachtige figuur met een lichtgevende havik op zijn schouder. Is dit de geest van Abel Frye, een duistere engel... of iets anders? En wie is verantwoordelijk voor het bizarre symbool dat telkens in de kluisjes van de slachtoffers is ingekrast?

Eén ding is zeker... ze moeten de waarheid snel zien te achterhalen, of Abel Frye en zijn kruiperige handlangers zullen ervoor zorgen dat deze opdracht van het Veritasteam de laatste is.

Hangman's Curse - 2003
Regisseur: Rafal Zielinski
Cast:

David Keith, Mel Harris, Leighton Meester, e.a.

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: Hangmans curse
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789063182489
Uitgever: Novapres
Angst Academie

Treed binnen in een plaats waar de zwaartekracht op zijn kop staat, de tijd achterstevoren loopt en waar nachtmerries werkelijkheid zijn.

Ooit was hij een gewone jongen van vijftien jaar. Hij had een naam, een familie, hij ging naar school en hij had een leven en hij dacht dat hij iets wist. Maar die jongen, die tijd en dat leven zijn veranderd in... niets. Het lijkt wel of zijn geest gewist is.

Hier is geen jongen meer. Geen kennis, geen gedachten, geen logica. Niets dan allesoverheersende angst, een eindeloos terugkerende cyclus, laag na laag na laag van wervelende geluiden, beelden en sensaties.

Nu staart hij alleen nog maar in het niets en hij fluistert twee onheilspellende woorden... Angst Academie.

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: Nightmare Academy
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789063182595
Uitgever: Novapres

Non-FictieDe verwonde geest

Van alle demonen waar Frank Peretti over geschreven heeft, is deze allesbehalve fictief...

Als je er ooit geweest bent, zul je het nooit vergeten. Het gevoel is weerzinwekkend en toch vertrouwd als de geur van je opa's asbak.
Het is het gevoel van onderwaardering... sukkelig... lelijk... je bent een nerd... je bent een freak... in ieder geval... anders. Je weet dat je zwak bent en dat er iemand klaarstaat om je leven volledig te verzieken. Het is de broederschap waar je ongewild lid van wordt. Het gezelschap van de verwonde geest.

In dit non-fiction boek onderzoekt Peretti de pijn uit zijn verleden en helpt ons de littekens in ons eigen leven te ontdekken. Puttend uit tragische nieuwsberichten laat hij de lezer zien hoe pesterij en afwijzing mensen over het lijntje duwen. Hij toont ons de weg naar heling van de verwonde geest die eigenlijk in ons allen is.

Schrijver: Frank Peretti
Oorspronkelijke titel: The wounded spirit
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789063181918
Uitgever: Novapres