Boekenplank:
Kies
 • Home
 • B
 • Terri Blackstock

Boeken van Terri Blackstock

Meer over Terri Blackstock

Genres: Christelijk, Roman

Pseudoniem (van): Terri Herrington, Tracy Hughes

Geboren: 1957

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Terri Blackstock


Overzicht

 • Getijden - Seaside
 • Onverdiend - Aftermath
 • Roofdier - Predator
 • Rooksluier - Smoke screen
 • Schijn bedriegt - Shadow in serenity
 • Slotakkoord - Double minds
 • Verloren dochters - Covenant child

Cape Refuge

 1. Huis vol geheimen - Cape Refuge
 2. Storm van geruchten - Southern storm
 3. Oever van argwaan - River's edge
 4. Golf van gevaar - Breaker's reef

If...

 1. Op de vlucht - If I run
 2. Onvindbaar - If I'm found
 3. Ontsnapt - If I live

In het Maanlicht / Moonlighters

 1. Moordblog - Truth stained lies
 2. Dubbelleven - Distortion
 3. Ademnood - Twisted innocence

Intervention

 1. Interventie - Intervention
 2. Vicieuze cirkel - Vicious cycle
 3. Terugval - Downfall

Newpointe 911

 1. Eigen rechter - Private justice
 2. Achtervolgd door twijfel - Shadow of doubt
 3. Woord van eer - Word of honor
 4. Door het vuur - Trial by fire
 5. Blinde woede - Line of duty

Restoration

 1. Laatste licht - Last light
 2. Nachtlicht - Night light
 3. Schemerlicht - True light
 4. Nieuw licht - Dawn's light

Seasons

 1. Een geschenk uit de hemel - Seasons under heaven
 2. Een milde regen - Showers in season
 3. Een tijd om lief te hebben - Times and seasons
 4. Een lied van hoop - Season of blessing

Sun Coast Chronicles

 1. Bewijs van genade - Evidence of mercy
 2. Gerechtvaardigde middelen - Justifiable means
 3. Verborgen motieven - Ulterior motives
In het Maanlicht / Moonlighters

gedetailleerd overzicht

OverzichtGetijden
Fotografe Maggie heeft één hartenwens: een weekje vakantie met haar twee dochters Sarah en Corinne. Met moeite haalt ze hen over om mee te gaan. Sarah is druk met haar gezin en al het werk dat ze voor de kerk doet. Corinne heeft drie eigen bedrijfjes en kan het financieel ternauwernood bolwerken. Beiden zijn zo gericht op presteren, dat ze voorbij leven aan wat echt belangrijk is.

De vakantie lijkt één grote teleurstelling te worden. De twee dochters maken het elkaar én zichzelf moeilijk. Sarah benijdt Corinne om haar ogenschijnlijk zorgeloze leventje zonder gezin, terwijl Corinne dolgraag met Sarah zou ruilen.

De foto's die Maggie die week van hen schiet, zijn tekenend. Hoe kan ze haar dochters ervan overtuigen dat de kleinste dingen het meest kostbaar zijn en dat innerlijke vrede binnen handbereik is?
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Seaside
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789029717298
Uitgever: Voorhoeve
Onverdiend

Ze wil geloven in zijn onschuld, maar hoe kan ze hem vertrouwen nu hij is aangehouden met een truck vol explosieven?

Advocaat Jamie weet niet wat haar overkomt als haar jeugdvriend Dustin haar vraagt om hem te verdedigen. Hij wordt ervan beschuldigd een aanslag te hebben gepleegd bij een concert nadat er in zijn auto explosieven zijn gevonden.

Maar Dustin heeft geen idee hoe die bommen in zijn auto zijn beland en Jamie gelooft hem. Al weet ze wel dat ze een risico neemt: het verdedigen van een terrorist kan haar carrière ernstige schade toebrengen.

Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Aftermath
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029731478
Ebook: 9789029731485
Uitgever: Kok
Roofdier
Een moordenaar is actief op het online netwerk GrapeVyne. Twee tienermeisjes zijn al ten prooi gevallen aan het 'roofdier'. Ryan Adkins, het brein achter het netwerk, is ten einde raad.

Vastbesloten om de dood van haar zusje te wreken, maakt Krista Carmichael een profiel aan op het netwerk en probeert daarmee de moordenaar uit de tent te lokken. Maar is ze nog in staat om de gevolgen te controleren als hij zijn klauwen naar haar uitslaat?
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Predator
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029795807
Uitgever: Voorhoeve
Rooksluier

Zijn vader wordt beschuldigd van de moord op de hare. Beiden zijn op zoek naar antwoorden...

Veertien jaar geleden waren tieners Nate en Brenna verliefd op elkaar. Maar hun prille romance ontaardde in een ruzie tussen hun vaders. Een paar uur later werd Brenna’s vader dood gevonden en kreeg Nates vader de schuld.

Nu komt hij vrij en keert Nate terug naar zijn geboorteplaats. Nieuwe informatie over die fatale nacht brengt Nate en Brenna weer op elkaars pad. Vertrouwen ze elkaar genoeg om samen antwoorden te vinden?

Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Smoke screen
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029729246
Ebook: 9789029729253
Uitgever: Kok
Schijn bedriegt
Carny Sullivan groeide op in de bijzondere wereld van een reizend kermisgezelschap. In het schilderachtige en vredige Serenity in Texas heeft ze haar thuis gevonden.

Als de knappe Logan Brisco met prachtige plannen naar Serenity komt, is Carny direct op haar hoede. Ze weet wanneer ze met een oplichter te maken heeft - ze heeft er genoeg in haar leven gezien, te beginnen met haar vader. Carny is vastbesloten om Logans zelfzuchtige intenties te onthullen.
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Shadow in serenity
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029708951
Ebook: 9789029709026
Uitgever: Voorhoeve


Slotakkoord
Een jonge vrouw, gekleed als een echte bohemienne, ligt levenloos op de grond naast Parkers bureau. Ze draagt een lange wijduitlopende rok - lavendelkleurig, de kleur van rust - en camelkleurige laarzen. Ze ligt op haar rug, haar lange golvende blonde haren besmeurd met bloed...

De getalenteerde singer-songwriter Parker James probeert door te breken in de christelijke muziekwereld. Ze ontdekt dat de concurrentie groot is en de onderlinge strijd grimmig kan zijn - zelfs moordend. Als haar bureau in de ontvangstruimte van een opnamestudio verandert in de plek van een misdrijf, wordt Parker meegezogen in een mysterie waarin niets is wat het lijkt.

In haar zoektocht naar de waarheid, zet ze haar eigen leven op het spel. Ze ontdekt corruptiepraktijken in de bovenste lagen van de industrie en wordt lastiggevallen door een gevaarlijke stalker. Als de situatie dreigt te escaleren, begint Parker te twijfelen aan haar dromen, haar toekomst en zelfs haar geloof...
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Double minds
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789029719421
Uitgever: Voorhoeve
Verloren dochters

Een verhaal over de onvoorwaardelijke liefde van een stiefmoeder...

Als hun vader overlijdt, worden de jonge zusjes Kara en Lizzie weggehaald bij hun dierbare stiefmoeder Amanda. Dat breekt haar hart, maar ze zal er alles aan doen om haar kinderen terug te krijgen.

De tweeling komt terecht bij familieleden die het enkel op hun gigantische erfenis hebben voorzien. Ze hebben geen idee van hun afkomst, tot ze op een dag de waarheid ontdekken. Kunnen ze de weg terugvinden naar de liefde van hun vroegere stiefmoeder, die hen nooit heeft losgelaten?

In Verloren dochters confronteert Terri Blackstock haar personages met gevoelens van verlorenheid en verdriet, maar ook van hoop, geloof en vertrouwen.

Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Covenant child
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789029732857
Ebook: 9789029733328
Uitgever: Kok

Cape RefugeHuis vol geheimen
Thelma en Wayne Owens runnen een bed en breakfast en proberen onderdak te bieden aan mensen die geen thuis hebben. Als het echtpaar om het leven wordt gebracht, wijzen alle bewijzen in de richting van hun schoonzoon, Jonathan. Maar is hij daadwerkelijk de dader?

Morgan en Blair, de twee dochters van de Owens, willen Jonathans onschuld aantonen en gaan op onderzoek uit. Intussen probeert Morgan Hanover House, de bed en breakfast van haar ouders, draaiende te houden. Tijdens hun zoektocht ontdekken de zussen dat hun 'perfecte' ouders geheimen hadden die hen zelf en alle mensen in het Hanover House in gevaar brachten.

Lukt het de zussen om de dader te vinden? Kan Morgan Hanover House voor sluiting te bewaren? En is Blair in staat om de weg naar God terug te vinden nu ze ontdekt hoe de littekens van brandwonden in haar gezicht zijn ontstaan?
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Cape Refuge
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789029718639
Uitgever: Voorhoeve
Storm van geruchten
Politieagent Cade rijdt een plotseling overstekende man aan. De man overleeft het ongeval niet. Het slachtoffer heeft geen identiteitsbewijs op zak en niemand lijkt hem te kennen. Als blijkt dat de man een schotwond heeft, wordt het achterhalen van zijn identiteit nog belangrijker.

Zonder iets van zich te laten horen, is Cade plotseling verdwenen. Een getuige beweert dat ze hem voor zijn verdwijning met een vrouw in een blauwe auto zag stappen. Als de aangereden man is geïdentificeerd, blijkt dat Cade is gesignaleerd met zijn echtgenote. Had Cade een relatie met deze getrouwde vrouw? Heeft hij haar man opzettelijk doodgereden?

Blair Owens weigert de verdenkingen te geloven en is vastbesloten Cade te vinden. Maar daarvoor zal ze haar twijfels opzij moeten zetten en op God moeten leren vertrouwen - hij kon weleens haar enige hoop zijn.
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Southern storm
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789029718806
Uitgever: Voorhoeve
Oever van argwaan
Ben Jackson is ervan overtuigd dat hij de strijd om het burgemeesterschap gaat winnen. Maar op de dag voor het grote debat raakt zijn vrouw Lisa vermist. Politie-inspecteur Cade vermoedt dat er een misdrijf in het spel is en organiseert een zoektocht over het hele eiland. Maar het is een paranormaal begaafde die de politie naar de rivieroever leidt - en naar het lijk van Lisa.

Al snel wijst alles erop dat Ben de dader is en het rustige eiland verandert in een waar mediacircus. Cade voelt echter dat hij dieper moet graven. Ook Blair Owens van de Cape Refuge Journal gebruikt haar onderzoekstalent om een beerput aan geheimen op te diepen. Maar de methoden die ze gebruikt, brengen haar relatie met Cade in gevaar en door samen te werken met een twijfelachtig figuur begeeft ze zich op glad ijs. Is het zogenaamde talent van die man echt een gave van God, zoals hij beweert?

Ondertussen weet de moordenaar zich nog altijd schuil te houden en waagt hij een volgende, dodelijke stap...
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: River's edge
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789029719261
Uitgever: Voorhoeve
Golf van gevaar

Mysterie, fictie of werkelijkheid? Moord en intriges vieren hoogtij...

Een beroemde thrillerauteur verhuist naar Cape Refuge. Ex-gedetineerde Sheila Caruso - de moeder van Sadie - is dolblij wanneer hij haar een baan aanbiedt.

Als er een moord wordt gepleegd op een tiener, ontdekt ze dat de omstandigheden exact overeenkomen met een scène uit een boek van de schrijver. Cade gaat op onderzoek uit, maar raakt al snel verstrikt in een web van leugens en bedrog.

Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Breaker's reef
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789029719315
Uitgever: Voorhoeve

If...Op de vlucht
Iedereen denkt dat Casey Cox schuldig is aan moord, haar DNA op het plaats delict is het bewijs. Het heeft geen zin om uitleg te geven aan de politie, ze weet zeker dat die haar toch niet zal geloven. Zo snel mogelijk vluchten is de enige optie, voordat ze opgepakt wordt.

Maar wat is er echt gebeurd? Die vraag achtervolgt Dylan Roberts, die ingehuurd wordt om Casey te vinden. De details van de moordzaak blijven vaag en Casey past niet in het profiel van een moordenaar. Maar waarom is ze gevlucht als ze onschuldig is?
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: If I run
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029724975
Ebook: 9789029724982
Uitgever: Voorhoeve
Onvindbaar
Haarverf in drie kleuren. Een schaar. Een paar honkbalpetten. Contant geld...

Casey is op de vlucht om te ontkomen aan vervolging voor een moord die ze niet heeft gepleegd. Tot haar verbazing heeft rechercheur Dylan haar laten gaan, net toen de politie op het punt stond om haar te arresteren. Ze heeft geen idee waarom, maar wat ze wel weet is dat ze zich weer onvindbaar moet maken. Nieuwe naam, nieuwe look, nieuwe stad, nieuwe baan.

Maar dat is niet genoeg om zichzelf gerust te stellen. Er moet een moordenaar achter de tralies komen en zij is de enige die daarvoor kan zorgen.

Maar dan raakt haar zus Hannah ook bij de zaak betrokken, waardoor Casey wel uit haar schuilplaats moet komen. Voor Hannah heeft ze alles over, zelfs een levenslange gevangenisstraf. Zou het haar zus helpen als ze zichzelf aangeeft?
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: If I'm found
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029726283
Ebook: 9789029726290
Uitgever: Voorhoeve
Ontsnapt
Ik zie een politieauto op het parkeerterrein staan. De lichten zijn uit. De chauffeur zie ik nergens. Ik rij het verkeer in. Als ik ver genoeg weg ben, durf ik weer te ademen...

Casey Cox heeft zichzelf weer onvindbaar moeten maken - dit keer verstopt ze zich in Memphis. Toch is alles nu anders: ze weet dat rechercheur Dylan aan haar kant staat en dat hij alles zal doen om haar te helpen de moordenaar van haar vriend Brent voor het gerecht te slepen. Dylan wordt steeds meer een vriend voor Casey - en misschien zelfs meer dan dat.

Maar als Casey en Dylan naar de officier van justitie gaan met al het bewijs dat ze inmiddels hebben verzameld, komen ze er achter dat ze zelfs daar niemand kunnen vertrouwen. Na een wanhopige ontsnapping zijn ze radeloos. Waar kunnen ze nu nog heen?
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: If I live
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789029727440
Ebook: 9789029727457
Uitgever: Kok

In het Maanlicht / MoonlightersMoordblog
Cathy Cramer geeft in een blog commentaar op lokale moordzaken. Als ze een dreigbrief krijgt, neemt ze die niet heel serieus totdat haar broer wordt opgepakt als verdachte in een moordzaak.

Terwijl bloggers en commentatoren zoals zijzelf het vonnis over haar broer al vellen, vraagt Cathy zich af of ze de bedreiging serieuzer had moeten nemen. Met haar twee zussen probeert Cathy de moord op de ex-vrouw van hun broer op te lossen en zijn naam te zuiveren.
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Truth stained lies
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789029721837
Ebook: 9789029721844
Uitgever: Voorhoeve
Dubbelleven
Als Juliet Cole ziet hoe haar echtgenoot voor haar ogen wordt vermoord, denkt ze dat hij het willekeurige slachtoffer is geworden van een schietpartij. Maar thuis wacht haar een voicemailbericht van de moordenaar waaruit blijkt dat het geen toevallig schot was.

Juliet beseft onmiddellijk dat ook zij en haar kinderen gevaar lopen als ze niet aan zijn eisen tegemoet komt. Terwijl ze samen met haar zussen een uitweg zoekt, stuit ze op het goed verborgen geheim van haar echtgenoot.
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Distortion
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029723275
Ebook: 9789029723282
Uitgever: Voorhoeve
Ademnood
Holly Cramer houdt de identiteit van de vader van haar baby angstvallig verborgen voor vrienden en familie. Maar dan staat op een kwade dag de politie voor de deur die vraagt of ze ene Creed Kershaw kent. Hij wordt gezocht voor een druggerelateerde moordzaak.

Holly gaat zelf op onderzoek uit, maar dit neemt een dramatische wending als zij en haar dochtertje door Creed gegijzeld worden. De uren tikken weg en dan ontdekt Holly dat hij Leonard Miller kent, de moordenaar van zowel haar zwager als de verloofde van haar zus.
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Twisted innocence
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029724104
Ebook: 9789029724111
Uitgever: Voorhoeve

InterventionInterventie
Je kind verslaafd aan drugs... misschien wel de grootste angst van iedere ouder. Wat kun je doen?

Barbara Covington ziet nog maar één mogelijkheid: haar dochter op laten nemen in een afkickkliniek. Op weg naar de kliniek verdwijnt de achttienjarige Emily spoorloos. Haar begeleider wordt dood aangetroffen op het vliegveld. Heeft de verslaving Emily veranderd in een moordenaar?

Barbara kan het niet geloven en hoopt haar dochter te vinden voor detective Kent Harlan haar kan arresteren. Haar laatste hoop is het begin van een nieuwe nachtmerrie...
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Intervention
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789029719704
Ebook: 9789029722704
Uitgever: Voorhoeve
Vicieuze cirkel
Als Lance Covington een baby vindt op de achterbank van een auto, weet hij dat het de dochter is van een aan drugs verslaafde klasgenoot. Maar voor hij het meisje kan helpen, wordt hij gearresteerd...

De politie ziet Lance aan voor een crimineel die handelt in drugs en mensen. Om zijn onschuld te bewijzen, roept zijn moeder de hulp in van agent Kent Harlan - de man waar ze stiekem een oogje op heeft. Lukt het hen om Lance uit de problemen te halen? En wat gebeurt er met de baby en haar moeder?
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Vicious cycle
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029796668
Ebook: 9789029796774
Uitgever: Voorhoeve
Terugval
Nu ze haar drugsverslaving heeft overwonnen, probeert Emily Covington een nieuw leven op te bouwen en het vertrouwen van haar familie terug te winnen. Maar als de politie een zelfgemaakte bom onder haar auto ontdekt en de vrouw van een goede vriend wordt vermoord, stort alles weer in.

Emily weet dat haar leven op het spel staat. Wie wil haar ombrengen? En waarom? Terwijl ze koortsachtig probeert de puzzel op te lossen, ontdekt ze dat ze de moordenaar daarmee juist in de kaart speelt.
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Downfall
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789029720458
Ebook: 9789029720465
Uitgever: Voorhoeve

Newpointe 911Eigen rechter
Een brandweerman vecht voor zijn huwelijk - en voor het leven van zijn vrouw...

Het slaperige stadje Newpointe, in Louisiana, komt in de greep van de angst. Vlak na elkaar worden twee echtgenotes van plaatselijke brandweermannen vermoord; hun huis wordt in brand gestoken. Een derde vrouw overleeft ternauwernood een aanslag op haar leven. Wie heeft het op deze vrouwen gemunt? En waarom? Wie zal het volgende slachtoffer zijn? Zolang er geen duidelijke aanwijzingen zijn wie de dader is, is iedereen in Newpointe verdacht.

Brandweerman Mark Branning is vastbesloten zijn vrouw Allie te beschermen. Dat is niet eenvoudig, temeer omdat hun huwelijk op een dood spoor gekomen lijkt te zijn. Ze moeten nu kiezen of ze samen verder willen gaan of niet. Maar die beslissing kon wel eens voor hen gemaakt worden als de moordenaar niet snel gevonden wordt...
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Private justice
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789029717243
Uitgever: Voorhoeve
Achtervolgd door twijfel
Tweemaal wordt Celia's echtgenoot vergiftigd. Is zij de moordenaar of het slachtoffer?

Het slaperige stadje Newpointe wordt opgeschrikt als politieagent Stan Shepherd vergiftigd wordt. Wie heeft het op zijn leven gemunt en waarom? Zijn vrouw Celia is de belangrijkste verdachte. Haar eerste echtgenoot is immers om het leven gekomen door vergiftiging. Ook toen werd Celia verdacht, maar door een vormfout kwam ze vrij, zonder dat de zaak ooit opgehelderd werd.

Deze keer is er bovendien een duidelijk motief: Celia's oude vlam is teruggekeerd in Newpointe. Het lijkt een uitgemaakte zaak. Celia's advocaat Jill Clark vindt echter dat de puzzelstukjes te goed passen. Als Celia de dader is, is haar geloof een schijnvertoning. Maar als Celia niet de dader is, is zij zélf het slachtoffer van een dodelijk complot. En in dat geval loopt er een moordenaar nog vrij rond...
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Shadow of doubt
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789029717335
Uitgever: Voorhoeve
Woord van eer
Het postkantoor van Newpointe wordt met een bom opgeblazen, drie mensen komen daarbij om het leven. Wie heeft deze aanslag gepleegd en waarom? Alle sporen wijzen naar één man. De verdachte doet een wanhopige poging om te ontsnappen, waarbij hij advocate Jill Clark in gijzeling neemt, maar hij wordt uiteindelijk ingerekend. Hij houdt echter vol onschuldig te zijn.

Jill gelooft niet in zijn onschuld - tot een aanslag op haar leven wordt gepleegd. Ze besluit, tegen beter weten in, om zijn verdediging op zich te nemen. Maar de verdachte maakt het haar niet gemakkelijk. Al claimt hij onschuldig te zijn, hij is duidelijk wel bij de zaak betrokken. Wat verbergt hij? Wie probeert hij te beschermen? Jill zal het antwoord op die vragen snel moeten vinden - voordat zijzelf het volgende slachtoffer is.
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Word of honor
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789029718004
Uitgever: Voorhoeve
Door het vuur
Een uitslaande brand legt de kerk van Newpointe in de as. Al snel is duidelijk dat de brand is aangestoken. Er is één slachtoffer: een jonge zwarte man met een schotwond in zijn hoofd. Wie heeft hem neergeschoten? En wie heeft het op de kerk gemunt?

Dominee Nick Foster is diep geschokt door de gebeurtenissen en worstelt met zijn schuldgevoel. Had hij de tragedie kunnen voorkomen?

Ambulanceverpleegkundige Issie Mattreax kan het goed vinden met haar zestienjarige neef Jake. Als hij op een avond niet thuiskomt, gaat Issie op onderzoek uit. Wat ze ontdekt in de achtertuin van een verlaten huis, is verre van onschuldig... en brengt haar in groot gevaar. Kan het kwaad worden tegengehouden, voor het te laat is?
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Trial by fire
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789029718059
Uitgever: Voorhoeve
Blinde woede
Een bomaanslag verwoest een kantoor in New Orleans. De hulpverleners worden zelf het slachtoffer...

Advocaat Jill Nichols spant een rechtszaak aan tegen Donald Merritt, de algemeen directeur van Icon International, die wordt beschuldigd van fraude. Terwijl ze zijn verklaring opneemt in zijn kantoor op de dertigste verdieping, wordt er alarm geslagen: er is een bom gevonden in het gebouw. Vrijwel direct ontploft de bom. De ravage is enorm.

Alle brandweerkorpsen uit de omgeving rukken uit om assistentie te verlenen, ook het korps van Newpointe. Terwijl Jill probeert te ontkomen uit het brandende gebouw, baant haar man Dan, een brandweerman, zich een weg naar binnen. Maar het kantoor staat op instorten...

Newpointe is in rouw gedompeld. Hoe kon God zo'n ramp laten gebeuren? Rechercheur Stan Shephard is betrokken bij het onderzoek naar de aanslag. Was de dader een terrorist - of had hij een ander motief? Een rebelse tiener lijkt de sleutel tot de oplossing te hebben...
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Line of duty
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789029718240
Uitgever: Voorhoeve

Restoration

Laatste licht
Opeens valt wereldwijd de stroom uit. Niets doet het meer: alle apparatuur is nutteloos, de telefoonlijnen zijn dood, er komt geen water uit de kraan. De wereld is terug in een tijdperk zonder technologie.

In een wereld zonder water, licht en energie is het een bittere strijd om te overleven. Niets is meer zoals het voorheen was. Er wordt op grote schaal geplunderd en geroofd; het is ieder voor zich.

Deni Branning en haar familie zijn op elkaar en op hun buren aangewezen. Ze moeten kiezen: hun bezit oppotten om zelf te kunnen overleven, of anderen helpen in het vertrouwen ook zelf geholpen te worden. Maar vertrouwen is moeilijk, zeker als er een moordenaar in de buurt rondwaart?
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Last light
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789029718127
Uitgever: Voorhoeve
Nachtlicht
Wereldwijd is de stroom uitgevallen. Technologie is nutteloos; er is geen licht, warmte of stromend water meer. Deze situatie duurt nu al maanden en men begint zich te realiseren dat het misschien nooit meer zal veranderen. In de wereldwijde chaos geldt het recht van de sterkste. Overleven is een dagtaak geworden; voedsel is een kostbaar bezit.

De familie Branning probeert samen met andere bewoners hun buurt weer in een functionerende en veilige gemeenschap te veranderen. Als de voorraadkast van de familie Branning wordt geplunderd door twee jonge dieven, achtervolgt Jeff, de oudste zoon van de familie, hen en ontdekt vier kinderen in een smerig appartement, die zich proberen staande te houden zonder hun ouders.

De Brannings besluiten hen te helpen en proberen hun vertrouwen te winnen. Maar als ze op zoek gaan naar de moeder van de kinderen, stuiten ze op een spoor van wanhoop... en moord.
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Night light
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789029718226
Uitgever: Voorhoeve
Schemerlicht
De bewoners van Oak Hollow proberen het hoofd te bieden aan de koude winternachten. In een wereld die al ruim acht maanden zonder stroom zit, is dat een hele opgave. De strijd om te overleven kan het slechtste in mensen naar boven halen. Het geweld neemt toe en gevangenissen zitten overvol.

Wanneer Zach Emory, de beste vriend van Jeff Branning, wordt neergeschoten, lijkt de schuldige snel gevonden. Mark Green wordt als de zoon van een voor moord veroordeelde vader door de hele gemeenschap als dader gezien. Alleen Deni Branning, die Mark al kent sinds de middelbare school, is ervan overtuigd dat hij onschuldig is en probeert zijn naam te zuiveren.

Als Mark door een uitbraak van andere gevangenen onverwacht vrijkomt, gaat hij met Deni en haar familie op zoek naar de werkelijke dader. Mark wil zijn onschuld bewijzen, maar zijn strijd om zijn buren die niets meer van hem willen weten te beschermen, valt hem zeker zo zwaar. Is hij in staat te vergeven?
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: True light
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789029718370
Uitgever: Voorhoeve
Nieuw licht
De wereld herstelt langzaam van de ramp die is ontstaan door het uitvallen van de elektriciteit. De Brannings moeten echter hun grootste crisis onder ogen zien. Vraagt God nog meer van ze dan ze al hebben gegeven?

Als er weer elektriciteit opgewekt kan worden, lijkt er een einde aan de crisis te komen. Maar juist als de familie Branning weer opgewekt naar de toekomst kan kijken, is de dertienjarige Beth Branning getuige van een moord. Ze wordt bedreigd door de moordenaar en hij belet haar over de moord te praten. Maar haar zwijgen, kan haar dood betekenen...

Deni's ex-verloofde keert terug naar Crockett met een hernieuwd geloof en vanuit zijn invloedrijke positie kan hij veel gedaan krijgen. Deni wordt verscheurd door de liefde voor de man die al haar dromen in vervulling kan laten gaan en Mark Green, de man die al haar idealen vertegenwoordigt.
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Dawn's light
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789029718912
Uitgever: Voorhoeve

Seasons

Een geschenk uit de hemel
Tory Sullivan droomt ervan om schrijfster te worden, maar raakt steeds meer gefrustreerd. Hoe kan ze tijd vrijmaken om te schrijven, als haar jonge kinderen voortdurend om aandacht schreeuwen?

Sylvia Bryans blijft achter in een leeg huis als haar dochter trouwt. Haar man Harry wil nu graag als zendingsarts naar Nicaragua gaan. Maar Sylvia voelt zich nutteloos en overbodig. Ze moet haar leven opnieuw vorm geven - maar hoe?

Cathy Flaherty staat alleen voor de opvoeding van drie tieners, nadat haar man haar heeft verlaten. Dat is een zware opgave, zeker wanneer blijkt dat de kinderen op school waarden meekrijgen waar Cathy niet achter kan staan. Het omgaan met vrijgezelle mannen blijkt een minstens even grote opgave.

Brenda Dodd belandt in een nachtmerrie als haar negenjarige zoon hartklachten krijgt. Ze zoekt steun bij God, maar haar man moet daar niets van weten. Haar zoon wordt zieker en zieker, totdat alleen een harttransplantatie nog uitkomst kan bieden. Maar zal er op tijd een hart beschikbaar zijn?

* Geschreven door Terri Blackstock & Beverly LaHaye.
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Seasons under heaven
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789029717304
Uitgever: Voorhoeve
Een milde regen
Een allesverwoestende orkaan trekt over Nicaragua en laat een spoor van dood en vernietiging achter. Sylvia en haar man, die van Cedar Circle zijn verhuisd naar Nicaragua om er te werken in de zending, helpen de slachtoffers en hebben daar de handen vol aan.

Een heel andere storm raast in Cedar Circle. Tory krijgt te horen dat haar ongeboren kindje het syndroom van Down heeft. Die klap komt hard aan - maar nog groter is de klap als haar man voorstelt om een abortus te laten uitvoeren. Hun huwelijk komt onder grote druk te staan.

Cathy, een alleenstaande moeder, heeft voorzichtig de eerste stappen gezet in een nieuwe relatie. Ze betwijfelt echter of die wel bestand zal zijn tegen haar drie eigenwijze tieners. Welke man wil zich aan zo'n gezin wagen? Als bovendien haar zoon Mark, op school in de problemen komt, zit ze met de handen in het haar.

Brenda biedt aan om Mark thuis les te geven, maar al snel vraagt zij zich af of ze niet te veel hooi op haar vork heeft genomen...

* Geschreven door Terri Blackstock & Beverly LaHaye.
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Showers in season
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789029717571
Uitgever: Voorhoeve
Een tijd om lief te hebben
Cathy staat op het punt te hertrouwen met Steve als haar zoon Mark wordt gearresteerd vanwege drugshandel. Hij belandt in de jeugdgevangenis. Cathy weet niet wat ze met hem aan moet. Hoe kan ze hem weer op het rechte pad krijgen? Onder deze omstandigheden kan er van een bruiloft geen sprake zijn, vindt Cathy. Steve is het daar niet mee eens. Hij houdt van Cathy en wil haar én Mark graag helpen - maar laten zij dat toe?

Tory en Barry hebben een dochtertje met het syndroom van Down gekregen. Tory is vastbesloten om het kind te helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Daar gaat ze zo in op dat ze niet genoeg aandacht meer heeft voor de rest van haar gezin. Ze moet de balans vinden tussen zorg en overbezorgdheid. Dat is echter niet zo eenvoudig.

* Geschreven door Terri Blackstock & Beverly LaHaye.
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Times and seasons
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789029717717
Uitgever: Voorhoeve
Een lied van hoop
Sylvia en Harry werken in Nicaragua in een weeshuis. Omdat Sylvia voortdurend moe is, keert ze terug naar de Verenigde Staten voor onderzoek. De uitslag is vernietigend: kanker. Daarmee begint een lange weg van operaties en chemotherapie - en van vele vragen. Waarom moet dit nu net Sylvia treffen, die zich altijd zo inzet voor haar medemens? En waarom juist op dit moment, nu ze in Nicaragua zoveel mensen kan helpen en er nog zoveel werk op haar wacht?

Sylvia worstelt met haar vragen en angsten, maar toch blijft ze geloven dat er uit de pijn uiteindelijk iets goeds kan voortkomen. De buren van Cedar Circle zijn verslagen als ze horen over Sylvia's ziekte. Ze proberen haar zoveel mogelijk bij te staan. Ondertussen hebben ook zij elk hun eigen zorgen.

Cathy en Steve proberen hun twee halve gezinnen samen te voegen en tot één groot gezin, maar stuiten daarbij op allerlei onverwachte problemen. Was hun huwelijk eigenlijk wel zo'n goed idee?

* Geschreven door Terri Blackstock & Beverly LaHaye.
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Season of blessing
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789029717755
Uitgever: Voorhoeve

Sun Coast Chronicles

Bewijs van genade
Een brandend verlangen naar wraak, een ontluikend geloof. Welke van de twee zal het winnen?

Linda Barrett, een jonge advocate, ziet er tegenop om haar vliegtuig te verkopen, maar kan het zich niet meer veroorloven haar geliefde Piper te houden. Dan verschijnt Jake Stevens ten tonele: rijk, arrogant en geïnteresseerd in Linda's vliegtuigje. Linda en hij maken een proefvlucht met een catastrofale afloop.

Daarna volgt de ene rampzalige gebeurtenis de andere op. Eén ding is duidelijk: er zit iemand achter Linda aan... iemand die geen rust zal vinden tot zij dood is.
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Evidence of mercy
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789063181505
Uitgever: Novapres
Gerechtvaardigde middelen

Een misdadiger die handig door de mazen van de wet weet te glippen. Zijn slachtoffer: een aantrekkelijke vrouw met een geheim. Tussen hen in staat een gewetensvolle rechercheur die moet kiezen tussen de wet en de rechtvaardigheid.

Een vreemde verkrachtingszaak: het slachtoffer staat te popelen om te getuigen. En er is meer dan genoeg bewijsmateriaal tegen de dader. Maar één ding zit rechercheur Larry Millsaps dwars. De mooie, jonge Melissa Nelson weet verdacht veel over het bewijsmateriaal dat de dader achter de tralies kan brengen.

Langzaam maar zeker wordt het mysterie ontrafeld: het schokkende misdaadverleden van de verdachte... en Melissa's eigen verleden dat alles in zich heeft om haar geloofwaardigheid tot nul te reduceren.

Een verscheurend gewetensconflict voor Millsaps - de ironie van de wet en de eisen van zijn christelijke overtuiging - waarin hij Melissa beschermt tegen een psychopathische stalker. Zelfs als zich bewijzen opdringen die niet de misdadiger verdacht maken, maar de vrouw van wie Millsaps is gaan houden.

Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Justifiable means
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789063181871
Uitgever: Novapres
Verborgen motieven
Verdacht van moord. Hij zweert dat hij onschuldig is. Eén ding weet zij zeker: zijn misdrijf tegen haar.

Internationaal kunsthandelaar Louis Dubose is vermoord. De politie is ervan overtuigd dat zij de juiste man hebben opgepakt. Ben Robinson werd kortgeleden ontslagen bij Dubose. Hij heeft een motief en er zijn een reeks overtuigende bewijzen.

Eén persoon is echter niet overtuigd - iemand die Ben goed kent. Goed genoeg om te weten dat hij een leven kan verwoesten, maar niet om het te nemen. Moet deze persoon nu haar eigen welzijn op het spel zetten voor zijn onschuld?

Haar persoonlijke aanklacht is bijna zo bitter als moord. Kent Sharon Robinson Ben goed genoeg? Dat is de cruciale vraag. Twee ontvoerde kinderen weten het antwoord, maar is er tijd genoeg om hun leven te redden?
Schrijver: Terri Blackstock
Oorspronkelijke titel: Ulterior motives
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789063182502
Uitgever: Novapres