Boekenplank:
Kies

Boeken van T. Davis Bunn

Meer over T. Davis Bunn

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Davis Bunn, Thomas Locke, Cameron Wolfe

Geboren: 1952

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

 • De weg naar elkaar - Return to harmony
 • De zwarte Madonna - The black Madonna
 • Het goud van Herodus - Gold of Kings
 • Ruiters op het vale paard - Riders of the pale horse

Handelen in Geloof / Acts of Faith

 1. De vrouw van de centurio - The centurion's wife
 2. De verborgen vlam - The hidden flame
 3. De weg naar Damascus - The Damascus way

Marc Royce

 1. De leeuw van Babylon - Lion of Babylon
 2. Ruige aarde - Rare Earth
 3. Boycot - Strait of Hormuz

Marcus Glenwood

 1. De scheidslijn - The great divide
 2. Duister ritme - Drummer in the dark
 3. Verloren kind - Winner take all

Rendezvous with Destiny Serie

 1. Erfenis van de oorlog - Rhineland inheritance
 2. Zoektocht in Gibraltar - Gibraltar passage
 3. Woestijnvlucht Malta - Sahara crosswind

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe weg naar elkaar
Jodie Harland en Bethan Keane zijn zo verschillend als dag en nacht - twee tegengestelde persoonlijkheden met totaal andere interesses. Toch worden ze hartsvriendinnen, wanneer hun wegen elkaar kruisen dankzij een zwerfhond. Hun vriendschap groeit en bloeit door de vreugden en moeiten die ze delen en ook door een hartverscheurend verlies dat ze samen verwerken.

Maar het geloof drijft hen uit elkaar. Al hun liefde en respect voor elkaar lijkt in één klap verwoest te zijn. Wanneer Jodie naar de universiteit vertrekt, wordt de kloof tussen hen onoverbrugbaar - of toch niet? Kunnen ze ooit de weg naar elkaar terugvinden?

* Geschreven door T. Davis Bunn en Janette Oke.
Schrijver: T. Davis Bunn
Oorspronkelijke titel: Return to harmony
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789043500418
Uitgever: Kok
De zwarte Madonna
De icoon 'De zwarte Madonna' verdwijnt uit bedevaartsoord Czestochowa. Een nationale ramp voor Polen: het kunstwerk staat immers symbool voor de macht van de natie en is goed voor talloze wonderen.

De monniken schakelen kunsthistorica Storm Syrrell in om de dief op te sporen. Als ze vermoedt dat het gaat om een mysterieuze Russische koper, doet ze een beroep op haar vrienden Harry en Emma. Samen reizen ze opnieuw de wereld over op jacht naar de vroegchristelijke kunstschat.
Schrijver: T. Davis Bunn
Oorspronkelijke titel: The black Madonna
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789043518291
Uitgever: Kok
Het goud van Herodus
Na de dood van haar opa ontdekt zijn kleindochter Storm dat hij de vindplaats kende van een schat uit de oudheid. Ze besluit zelf op zoek te gaan - maar dat verloopt niet zonder slag of stoot.

Samen met schatzoeker Harry volgt handelaar in oude kunst Storm een spoor van aanwijzingen dat tot aan Cyprus leidt. Hun vermoeden dat het goud uit de Tweede Tempel van Herodes daar verborgen ligt, neemt met de dag toe. Maar er blijken meer kapers op de kust te zijn...
Schrijver: T. Davis Bunn
Oorspronkelijke titel: Gold of Kings
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789043517560
Uitgever: Kok
Ruiters op het vale paard
Nu de Sovjet-Unie uiteen is gevallen, lokken verschillende militante islamitische regiems Russische kernfysici tegen hoge beloningen naar hun land en proberen zij radioactief materiaal te smokkelen. De voornaamste smokkelroute loopt via de Kaukasus: de onrustige republiek Tsjetsjenië vormt het decor.

Daar werkt Wade Waters, een verpleger, door een christelijke hulporganisatie naar het oorlogsgebied uitgezonden voor humanitaire hulp. Hij raakt als gijzelaar betrokken bij de wapensmokkel en belandt uiteindelijk in Amman, Jordanië.

Bij de Engelse ambassade in Amman is de Amerikaanse Allison Taylor gestationeerd als undercover, belast met de opsporing van de smokkelaars van het radioactieve Red Mercury, met de hulp van haar chef en peetoom Cyril Price. De levens van Wade en Allison kruisen elkaar in de havenstad Aqaba aan de Rode Zee.
Schrijver: T. Davis Bunn
Oorspronkelijke titel: Riders of the pale horse
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789024222056
Uitgever: Kok

Handelen in Geloof / Acts of FaithDe vrouw van de centurio
De vrouw van de centurio is een meeslepende roman over de dramatische gebeurtenissen rondom het ontstaan van het christendom - en het persoonlijke verhaal van Leah, tot een verloving gedwongen die ze nooit heeft gewild, aangetrokken door een geloof dat ze nooit had verwacht...

Als de rijkdom en macht van haar familie als sneeuw voor de zon verdwijnen, wordt Leah naar Pontius Pilatus gestuurd in de hoop dat deze een strategisch huwelijk kan regelen. Ondanks dat haar verloving haar een zeker aanzien en status geeft, is Leah nog liever dood, dan dat ze de vrouw centurio wordt.

Alban, hoofd van een garnizoen in Galilea, heeft ambities die hem een machtspositie in Rome kunnen geven. Erop gericht om zichzelf te bewijzen, neemt hij een buitengewoon moeilijke taak op zich. Een opdracht die zijn carrière, zijn geloof en zijn leven op het spel zet.

Maar als de dood - en het verdwenen lichaam - van een obscure rabbi het leven van Leah en Alban kruist, zoeken ze naar dezelfde antwoorden. Antwoorden die hun leven totaal veranderen...

* Geschreven door T. Davis Bunn en Janette Oke.
Schrijver: T. Davis Bunn
Oorspronkelijke titel: The centurion's wife
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789064511349
Uitgever: Het Zoeklicht
De verborgen vlam
Judea - Eerste eeuw. De volgelingen van de Weg hebben zich in korte tijd ontwikkeld tot een sterke, groeiende gemeenschap die niet over het hoofd gezien kan worden. Jeruzalem is in beroering. De religieuze leiders aan de ene kant en de Romeinse overheersers aan de andere kant spannen samen om de zich sterk ontwikkelende gemeente te vernietigen. En Abigail, die eindelijk dacht een eigen plekje en veiligheid gevonden te hebben, zit gevangen tussen de twee oppositionele krachten.

Twee minnaars vragen om de hand van de lieflijke Abigail. Ezra, een zeer succesvolle Joodse handelaar die weduwnaar is met belangrijke connecties binnen het Sanhedrin, zoekt naar een moeder voor zijn kinderen. De Romeinse soldaat Linux is gefascineerd door haar innemende charme en wil zelfs alles opgeven - en haar de liefde geven - waar zij zo naar verlangt.

Geen van beide mannen hebben echter haar interesse. Zullen geloof en moed haar hartzeer overwinnen? Ook als de volgelingen een zware storm van vervolging te verwerken krijgen die ze nooit hadden kunnen voorzien? Een glimpje hoop drijft Abigail voorwaarts...

* Geschreven door T. Davis Bunn en Janette Oke.
Schrijver: T. Davis Bunn
Oorspronkelijke titel: The hidden flame
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789064511479
Uitgever: Het Zoeklicht
De weg naar Damascus
De jonge Julia heeft alles wat haar hartje begeert. Toch worden zowel zij als haar Hebreeuwse moeder als het uitschot van de samenleving gezien. Wanneer Julia het geheim ontdekt dat haar Griekse vader haar hele' leven verzwegen heeft, is ze de wanhoop nabij. Haar toekomst is plotseling heel onzeker geworden.

Jacob, de broer van Abigaïl, probeert een eigen plaats bij de gelovigen te vinden. Maar betekent dit dat hij zijn vrije en avontuurlijke leven als karavaanbewaker moet opgeven? Als hij wordt ingehuurd om een karavaan met een geheime lading van een rijke en welvarende koopman te beschermen, neemt Jacob met tegenzin de uiterst gevaarlijke verantwoordelijkheid op zich van koerier tussen de door het land verspreide geloofsgemeenschappen.

Tot zijn grote schok ontdekt hij dat ook Julia een koerier is. Kunnen ze hun onderlinge wantrouwen terzijde schuiven om hun missie te doen slagen? Als Julia en Jacob op weg zijn naar Damascus, maken ze een aardbeving mee die grote gevolgen heeft voor het leven van beiden...

* Geschreven door T. Davis Bunn en Janette Oke.
Schrijver: T. Davis Bunn
Oorspronkelijke titel: The Damascus way
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789064511653
Uitgever: Het Zoeklicht

Marc RoyceDe leeuw van Babylon
Twee medewerkers van de CIA worden door de Taliban ontvoerd in Irak. Tegelijkertijd raken twee anderen spoorloos: een Iraaks burger met veel invloed en een hulpverleenster uit de Verenigde Staten. Is het toeval, of hebben deze verdwijningen met elkaar te maken?

Marc Royce werkt voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, met als specialisatie bijzondere benoemingen. Doorgaans wordt hij ingezet bij routineklussen, maar deze keer wacht hem de taak van zijn leven: hij moet de waarheid achter de recente gebeurtenissen zien te achterhalen in een operatie die uiterste geheimhouding vergt. Zelfs binnen de Amerikaanse regering mag niet iedereen ervan weten, want sommige grote bazen willen de hele zaak het liefst in de doofpot stoppen.

Marc reist incognito af naar het Midden-Oosten en duikt in een wereld waar mensen worden verdeeld door eeuwenoude conflicten, en waar fanatieke religieuze groepen niet bang zijn om hun leven te geven voor hun waarheid - en dat van anderen te nemen, als het moet.
Schrijver: T. Davis Bunn
Oorspronkelijke titel: Lion of Babylon
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789043505826
Ebook: 9789043510530
Uitgever: Kok
Ruige aarde
CIA-agent Marc Royce wordt naar Kenia gestuurd om onderzoek te doen naar de winning van zeldzame metalen die onmisbaar zijn geworden voor de hightechindustrie. De plotselinge waardestijging wakkert de strijd aan tussen Afrikaanse stammen.

Met de hulp van de Israëlische Kitra ontdekt Marc de link tussen de arme Afrikaanse dorpen en een tweede Silicon Valley in de Israëlische woestijn. In plaats van alleen verslag uit te brengen, grijpt Marc zijn kans om het recht in het land te herstellen.
Schrijver: T. Davis Bunn
Oorspronkelijke titel: Rare Earth
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789043520409
Ebook: 9789043520416
Uitgever: Kok
Boycot
De dreiging van een Iraanse blokkade in de nauwe Straat van Hormuz doet de spanning wereldwijd escaleren, omdat de scheeproutes die daar lopen van groots belang zijn voor het vervoer van ruwe olie naar het westen. Amerikaanse officieren proberen de economie te behoeden voor een grote val, waardoor Israël tussen twee vuren in komt te staan.

Ondertussen wordt CIA-agent Marc Royce ingeschakeld om onderzoek te doen naar een Iraans nucleair programma. Maar hij heeft nauwelijks aanknopingspunten...
Schrijver: T. Davis Bunn
Oorspronkelijke titel: Strait of Hormuz
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789043505826
Ebook: 9789043520416
Uitgever: Kok

Marcus GlenwoodDe scheidslijn
Advocaat Marcus Glenwood heeft zich na een verpletterende persoonlijke tragedie teruggetrokken uit het prestigieuze advocatenkantoor waar hij werkte. In de kleine stad Rocky Mount in North Carolina probeert hij zijn leven weer op te bouwen. Maar juist daar krijgt hij te maken met de grootste en emotioneel meest aangrijpende zaak uit zijn hele carrière.

Aanvankelijk twijfelt de geestelijk aangeslagen Marcus of hij de wanhopige Alma en Austin Hall wel kan helpen bij hun gevecht om dochter Gloria, die spoorloos verdwenen is in China. Alma's aanhoudende smeekbede brengt hem er echter toe de zaak op zich te nemen.

Dat is het begin van een slopende worteling tegen het machtige New Horizons, een multinationale producent van sportartikelen. Het web van leugens en heimelijke transacties blijkt zich van Washington D.C. tot ver over de grenzen uit te strekken.

New Horizons heeft nog nooit een rechtszaak verloren en dienst niet terug voor manipulatie, intimidatie en eliminatie van iedereen die zich met hun zaken bemoeit. Maar Marcus is vastbesloten om de waarheid te ontdekken...
Schrijver: T. Davis Bunn
Oorspronkelijke titel: The great divide
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789043502573
Uitgever: Kok
Duister ritme
Congreslid Graham Hutchings is het slachtoffer van een smaadcampagne. Voordat een hersenbloeding hem op non-actief zette, onderzocht hij een groots opgezet, financieel complot dat door valutaspeculaties het economische leven in de VS dreigde te ontwrichten.

Zijn vrouw geeft privédetective Jackie Havilland de opdracht om uit te zoeken wie Hutchings uit de weg wil hebben. Ondertussen wordt Wynn Bryant, een rijke en geslaagde zakenman, als vervanger van Hutchings het Congres ingeloodst. Wynn voelt niets voor deze baan, maar krijgt te verstaan dat hij geen keuze heeft.

Langzaam maar zeker ontdekken Jackie en Wynn de contouren van een samenzwering die nog veel groter en vernietigender is dan het geldschandaal.
Schrijver: T. Davis Bunn
Oorspronkelijke titel: Drummer in the dark
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789043504744
Uitgever: Kok
Verloren kind
Wanneer de dochter van zakenman Dale Steadman ontvoerd wordt door zijn ex-vrouw, roept hij de hulp in van advocaat Marcus Glenwood. Glenwood heeft zijn bedenkingen. Steadman is immers de topman van het bedrijf dat hem ooit uit de weg wilde ruimen...

Marcus Glenwood heeft zijn leven weer opgebouwd na zijn opzienbarende overwinning op New Horizons. Zijn advocatenpraktijk begint succesvol te worden en zijn relatie met Kirsten Stansted gedijt.

Dan verschijnt Dale Steadman, de nieuwe topman van New Horizons, met een persoonlijk en emotioneel verzoek. Zijn dochtertje is ontvoerd door zijn ex-vrouw, een grimmige opera-diva. Hij vreest dat zij het kind iets zal aandoen.

Ondanks zijn ervaringen met New Horizons en zijn innerlijke twijfels besluit Marcus de zaak op zich te nemen. Hij heeft geen idee in welk wespennest hij zich steekt.

De media-aandacht en de dramatische beschuldigingen aan het adres van Steadman vormen niet meer dan een zwakke inleiding op wat komen gaat: iemand staat Marcus en Kirsten naar het leven om te verhinderen dat hij de afschuwelijke waarheid achter de zaak aan het licht zal brengen.
Schrijver: T. Davis Bunn
Oorspronkelijke titel: Winner take all
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789043506335
Uitgever: Kok

Rendezvous with Destiny SerieErfenis van de oorlog
Een spannend, maar ook hoopgevend relaas over de periode van vlak na de Tweede Wereldoorlog in het overwonnen Duitsland. Wanhoop en verbittering blijken te moeten wijken voor vertrouwen in de toekomst...

De oorlogsmoede Amerikaanse legerofficier Jake Burnes krijgt een gevaarlijke missie toegewezen bij de grens tussen Duitsland en Frankrijk. Een lid van de Franse verzetsbeweging, Pierre Servais, helpt hem en wordt later zijn beste vriend.

Wanneer zij per toeval een gestolen nazischat ontdekken, komen zij ook een samenzwering op het hoogste niveau aan geallieerde zijde op het spoor - Jake en Pierre zijn hun leven dan ook niet meer zeker!
Schrijver: T. Davis Bunn
Oorspronkelijke titel: Rhineland inheritance
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789026603938
Uitgever: Callenbach
Zoektocht in Gibraltar
Pierre Servais en Jake Burnes, zijn als commandant respectievelijk luitenant-kolonel in het naoorlogse Duitsland gestationeerd, waar zich in de overvolle vluchtelingenkampen chaotische toestanden voordoen.

Pierre leeft in de overtuiging dat zijn tweelingbroer Patrique tijdens de oorlog gestorven is, totdat een vluchtelinge hem op een dag met zijn broer verwisselt. Haar verhaal geeft hem hoop en hij vraag verlof om, in gezelschap van Jake, zijn broer te gaan zoeken.

In Frankrijk woont ook Jasmyn, Pierres grote liefde. Nadat ze een relatie met een nazi-officier heeft gehad, is alle contact tussen hen verbroken. Wel geeft Jasmyn aan Jake belangrijke informatie door, zodat hij en Pierre op het goede spoor komen.

Via Gibraltar belanden ze in Marokko, waar ze Patrique vinden. Hij is in handen van een sultan gevallen. Door zich voor automonteurs uit te geven, krijgen Pierre en Jake toegang tot het hol van de leeuw. De spectaculaire verlossing laat dan ook niet lang op zich wachten. Als klap op de vuurpijl storten Pierre en Jasmyn zich uiteindelijk in elkaars armen.
Schrijver: T. Davis Bunn
Oorspronkelijke titel: Gibraltar passage
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789026604683
Uitgever: Callenbach
Woestijnvlucht Malta
Belaagd door woestijnrovers wagen zij een reis door de Sahara om een natie te beschermen tegen hoogverraad...

Jake en Pierre hebben in Marokko Pierre's tweelingbroer bevrijd, maar hun hereniging wordt overschaduwd door gevaar. Patrique, een leider van het Franse verzet, verzwakt door maandenlange uithongering en martelingen, kent als enige de identiteit van een hooggeplaatste Fransman die gecollaboreerd heeft met de nazi's. Zijn leven wordt nu bedreigd door huurmoordenaars die hen achtervolgen door de woestijn.

Zal de woestijn bescherming bieden? Of is deze woeste verlatenheid een gevaar in zichzelf? Ze moeten de Middellandse Zeekust bereiken voor ze omkomen van honger en dorst.
Schrijver: T. Davis Bunn
Oorspronkelijke titel: Sahara crosswind
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789026604911
Uitgever: Callenbach