Boekenplank:
Kies

Boeken van Lynn Austin

Lynn Austin groeide op als dochter van een bibliothecaresse. Ze las veel, maar miste God en het geloof in de boeken die ze las. De serie Zion Chronicles van Bodie Thoene was voor haar de aanleiding om zelf te gaan schrijven. In 1995 werd haar eerste boek gepubliceerd. Enkele van haar boeken zijn bijbels-historische romans en veel andere van haar boeken zijn als historische fictie te beschrijven, en spelen zich bijvoorbeeld af ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog.

Meer over Lynn Austin

Genres: Christelijk, Roman

Geboren: 1949

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Lynn Austin


Overzicht

 • Al mijn geheimen - All my secrets
 • De boomgaard - Hidden places
 • De bron van liefde - Long way home
 • De plantage - All things new
 • Een lied in de schaduw - Chasing shadows
 • Eindelijk thuis - Until we reach home
 • Eigen wegen - A woman's place
 • Eva's dochters - Eve's daughters
 • Het huis van mijn moeder - All she ever wanted
 • In wonderland - Wonderland Creek
 • Laatste vlucht - Fly away
 • Land van belofte - Where we belong
 • Tegen de stroom in - Though waters roar
 • Toevlucht - Wings of refuge
 • Ver bij jou vandaan - While we're far apart
 • Ware liefde - A proper pursuit

Amerikaanse Burgeroorlog Trilogie / Refiner's Fire Series

 1. Bevrijdend licht - Candle in the darkness
 2. Donker vuur - Fire by night
 3. Vlam van hoop - A light to my path

Audrey & Eve

 1. Als ik jou was - If I were you
 2. Alles wat ik wens - The wish book Christmas

De wederopbouw van Jeruzalem / The Restoration Chronicles

 1. Zacharia keer terug - Return to me
 2. Ezra, leid mijn volk - Keepers of the Convenant
 3. Nehemia, bouw op mij - On this foundation

Hizkia & Manasse / Chronicles of the Kings Series

 1. God is mijn sterkte - The Lord is my strength / Gods and kings
 2. God is mijn lied - The Lord is my song / Song of redemption
 3. God is mijn redding - The Lord is my salvation / The strength of his hand
 4. De God van mijn vader - My father's God / Faith of my fathers
 5. De God van mijn volk - Among the Gods

Mercy

 1. Dochters van de kust - Waves of mercy
 2. Anker in de storm - Legacy of mercy

Non-Fictie

 • Altijd in Gods hand - Sightings
 • Lopen op het water - Pilgrimage
Amerikaanse Burgeroorlog Trilogie / Refiner's Fire Series
De wederopbouw van Jeruzalem / The Restoration Chronicles

gedetailleerd overzicht

OverzichtAl mijn geheimen

Al mijn geheimen vertelt het verhaal van drie vrouwen die op zoek zijn naar geluk ten tijde van de Gilded Age...

Wanneer haar man onverwacht overlijdt en haar niets nalaat van zijn grote fortuin, slikt Sylvia haar verdriet weg en doet ze er alles aan om haar dochter Addy te ontzien. Als ze een goede, rijke echtgenoot voor haar vindt, hoeft er misschien wel niets aan hun welgestelde leefstijl te veranderen.

Sylvia’s schoonmoeder Junietta heeft echter een heel ander leven voor haar schoon- en kleindochter in gedachten. Een leven ver weg van de verwachtingen van de maatschappij. Maar om deze droom een kans te geven, moeten Sylvia en Junietta eerst in het reine komen met hun pijnlijke verleden. Alleen door hun geheimen aan het licht te brengen, is er hoop op een toekomst die nog beter is dan ze ooit hebben durven dromen.

Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: All my secrets
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789029736411
Uitgever: Kok
De boomgaard
Eliza Wyatt staat voor een haast onmogelijke taak. Na de dood van haar man en schoonvader moet ze in haar eentje het familiebedrijf - een uitgestrekte fruitkwekerij - voortzetten.

De enige mensen die om haar heen staan, zijn haar drie kinderen en haar tante. Juist als het werk en de schulden haar boven het hoofd lijken te groeien, krijgt ze hulp van een vreemdeling, een man met de naam Gabe Harper. Maar is hij wel de man die hij zegt te zijn? Waarom is hij zo terughoudend als ze hem naar zijn verleden vraagt?

Het is duidelijk dat hij van het land en de boomgaard houdt; maar waar komt die vertrouwdheid met de omgeving vandaan? Door omstandigheden gedwongen verlaat Eliza zich steeds meer op Gabe. Tegelijk groeit haar angst dat hij een geheim verbergt - en dat hij haar uiteindelijk alles zal afnemen wat haar zo dierbaar is.
Hidden Places - 2006
Regisseur: Yelena Lanskaya
Cast: Jason Gedrick, Sydney Penny, Molly Weiner, e.a.
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Hidden places
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789029727648
Ebook: 9789029727655
Uitgever: Kok
De bron van liefde

Na de Tweede Wereldoorlog keert haar beste vriend terug als een gebroken man. Hoe kan ze hem helpen?

Peggy Serrano kan niet wachten om haar beste vriend Jimmy Barnett weer in de armen te sluiten nadat hij als arts heeft gediend tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar de Jimmy die terugkeert lijkt wel een totaal ander persoon dan de Jimmy die destijds vertrokken is. Hij weigert te praten over wat hij heeft meegemaakt en is er zo slecht aan toe dat hij op een psychiatrische afdeling belandt.

Samen met de ouders van Jimmy probeert Peggy erachter te komen wat er gebeurd is. Tussen zijn spullen vinden ze een foto van een mysterieuze vrouw. Wat heeft zij met Jimmy te maken?

Zeven jaar eerder ontvlucht de Joodse Gisela Wolff Europa aan boord van het schip de St. Louis met als bestemming Havana, Cuba. Maar eenmaal aangekomen blijken de visa van de Joodse passagiers niet langer geldig. Het is het begin van een levensgevaarlijk avontuur. Om te overleven is Gisela afhankelijk van de vriendelijkheid en moed van vreemden, waaronder één man die haar leven voor altijd zal veranderen.

Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Long way home
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029733045
Ebook: 9789029733052
Uitgever: Kok
De plantage
De Amerikaanse Burgeroorlog is voorbij en Josephine Weatherly keert met haar moeder Eugenia terug naar hun plantage in Virginia. De oorlog heeft er zijn verwoestende sporen achtergelaten: haar vader en broer leven niet meer en van hun huis, landerijen en hun weelderige leventje is vrijwel niets meer over.

Van hun vroegere bedienden bleef alleen Lizzie hun nog trouw. Samen gaan ze aan het werk om White Oak plantage weer op te bouwen. Maar Josephine wordt verteerd door bittere haat...
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: All things new
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789029725019
Ebook: 9789029720489
Uitgever: Voorhoeve
Een lied in de schaduw

Het vertrouwen van drie vrouwen wordt op de proef gesteld als de nazi's Nederland binnenvallen...

Lena woont samen met haar man op een boerderij, waar ze besluit onderduikers te verbergen. Haar dochter Ans vestigt zich tegen Lena’s zin in Leiden en sluit zich aan bij het verzet.

De Joodse violiste Miriam is naar Nederland gevlucht op zoek naar veiligheid, maar dit blijkt al snel een illusie te zijn. Om te overleven moet Miriam een keuze maken die de levens van de drie vrouwen voorgoed met elkaar zal verbinden.

Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Chasing shadows
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029731591
Ebook: 9789029731607
Uitgever: Kok


Eindelijk thuis
Zweden, 1897. Na de dood van hun ouders is voor Elin, Kirsten en Sofia het leven op de boerderij veranderd in een nachtmerrie. Elin voelt de verantwoordelijkheid voor haar zusjes als een last op haar schouders drukken. Als de situatie onhoudbaar wordt, zet ze alles op alles voor een beter leven - al moeten ze daarvoor samen het land verlaten.

Zodra zich de kans voordoet om Zweden te verruilen voor Amerika, storten de drie zich in het avontuur. De tienermeisjes ondergaan een lange, zware reis die hun leven voorgoed verandert. Maar met de dromen voor de toekomst is het verdriet van vroeger niet zomaar voorbij. De straten in het nieuwe thuisland zijn allesbehalve van goud, en daar aangekomen blijkt hun reis eigenlijk nog maar net begonnen?

De drie zussen hebben elk hun eigen geheimen, hun eigen idealen. Al gauw leren ze dat niemand het verleden achter zich kan laten alleen door van omgeving te veranderen. Ieder van hen zal een moeilijke reis naar binnen moeten maken, als ze haar bestemming wil vinden. Wanneer zullen ze werkelijk weer thuis zijn?
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Until we reach home
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789029730457
Ebook: 9789029721608
Uitgever: Kok
Eigen wegen
Wanneer de Verenigde Staten zich mengen in de Tweede Wereldoorlog, worden de Amerikaanse vrouwen opgeroepen hun bijdrage te leveren in de oorlogsindustrie. Vier vrouwen die aan die oproep gehoor geven, ontmoeten elkaar zo op de Seneca-scheepswerf in Michigan. Ze hebben elk hun eigen reden om een baan te zoeken.

 • Virginia snakt naar een doel in haar leven naast het huishouden.
 • Rosa probeert zich los te maken van het ijzeren regime van haar schoonfamilie.
 • Helen neemt een veeleisende baan aan om haar eenzaamheid te verdrijven.
 • Jean wil ontsnappen aan haar armoedige leefomgeving door te gaan studeren.

Onder buitengewone omstandigheden moeten zij hun plaats in het leven vinden.
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: A woman's place
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789043530156
Ebook: 9789043530163
Uitgever: Kok
Eva's dochters
Een diep verlangen naar liefde en waardigheid verbindt de vrouwen van vier generaties die moeten leren omgaan met de keuzes die zij maakten - en die hun moeders voor hen maakten. Het doorbreken van de vicieuze cirkel die hen gedurende tientallen jaren gevangen hield blijkt echter moeilijker te zijn dan zij zich ooit voorgesteld hadden.

Al meer dan vijftig jaar leeft de tachtigjarige Emma Bauer met een duister geheim dat zij uit alle macht verborgen heeft gehouden. Maar als zij ziet hoe het huwelijk van haar kleindochter in het slop raakt, realiseert Emma zich dat de leugens over haar eigen huwelijk de levens van haar dierbaren verwoesten. Kan zij haar kleindochter helpen de erfenis van verkeerde keuzes van zich af te werpen? Of neemt zij haar geheim - en haar gebroken hart - mee het graf in?
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Eve's daughters
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789029729505
Ebook: 9789029795715
Uitgever: Kok
Het huis van mijn moeder
Vijfendertig jaar geleden verliet Kathleen haar ouderlijk huis en verbrak ze het contact met haar familie. Net als haar moeder een grootmoeder vóór haar deden, liet ze alles achter zich en bouwde ze elders een nieuw bestaan op.

Ogenschijnlijk heeft Kathleen alles gekregen waarnaar ze verlangde: ze is getrouwd met een zorgzame man, heeft een geweldige dochter van 15, en komt in materieel opzicht niets te kort. Maar onder de oppervlakte vertoont haar leven barsten en scheuren. De wonden van haar jeugd zijn nooit geheeld. En haar relatie met haar dochter staat onder grote druk, omdat Kathleen niet weet hoe ze haar liefde moet tonen.

Wanneer een onverwachte uitnodiging haar confronteert met het verleden, besluit Kathleen terug te keren naar het huis waar ze opgroeide, het verleden onder ogen te zien, en eindelijk te spreken over alles wat ze al die jaren verzwegen heeft. Misschien kan ze in de keuzes van haar moeder en grootmoeder de antwoorden vinden op haar vragen... en misschien ligt daar ook de weg naar haar dochters hart.
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: All she ever wanted
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789029730488
Ebook: 9789029721615
Uitgever: Voorhoeve
In wonderland
Alice Grace Ripley leeft in een droomwereld met haar neus in de boeken. Maar aan haar zorgeloze bestaan komt plotseling een einde als haar vriend Gordon hun relatie verbreekt. Hij vindt dat Alice te veel in een fantasiewereld leeft. Als ze dan ook nog haar geliefde baan in de bibliotheek kwijtraakt omdat er bezuinigd moet worden, vlucht ze naar de bergen van Kentucky om vijf dozen met boeken te doneren aan de bibliotheek in het kleine mijnwerkersstadje Acorn.

Eenmaal daar aangekomen biedt ze aan om twee weken als vrijwilliger te werken in de bibliotheek. De bibliothecaris en de vier vrouwen die boeken naar afgelegen plekken brengen, blijken echter anders dan ze had verwacht. Alice ontdekt dat het echte leven met al zijn avonturen, mysteries én romantiek veel mooier kan zijn dan ze ooit had durven dromen.
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Wonderland Creek
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029704595
Ebook: 9789029704601
Uitgever: Voorhoeve


Laatste vlucht
Mike Dolan geniet intens van het leven en van zijn kinderen en kleinkinderen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij ongeneeslijk ziek is, besluit hij zijn familie een moeilijk ziekbed te besparen. Als de ziekte de overhand krijgt, zal hij een eind aan zijn leven maken.

Wilhelmina Brewster doceert muziek aan de universiteit. Ze wijdt zich volledig aan haar werk. Als ze met pensioen wordt gestuurd, stort haar wereld in. Verbitterd en eenzaam vraagt ze zich af, of haar leven nog wel zin heeft.

Tussen Wilhelmina en Mike groeit een onverwachte vriendschap. Wilhelmina is geschokt als ze Mikes plannen hoort. Ze voelt zich verplicht hem op andere gedachten te brengen en haar geloof met hem te delen, maar hij geeft haar daarvoor geen kans.

Integendeel, hij confronteert haar met haar gebrek aan levenslust, neemt haar op sleeptouw en laat haar zien wat leven is. Ze gaat vissen, vliegeren en ballonvaren - dingen die ze nog nooit van haar leven heeft gedaan. Ze begint voorzichtig weer te geloven in de toekomst. Maar Mikes gezondheid gaat snel achteruit. Hoe kan ze hem bereiken, voordat het te laat is?
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Fly away
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789043530088
Ebook: 9789043530095
Uitgever: Kok
Land van belofte
In Land van belofte voelen de zussen Rebecca en Flora Hawes zich bekneld in het Victoriaanse Chicago van 1892. Ze verlangen naar avontuur en verruilen hun vertrouwde thuis voor de Sinaï-woestijn, waar ze op zoek gaan naar een belangrijk bijbels manuscript.

Vergezeld door hun ietwat sombere butler Soren Petersen en Kate Rafferty, een straatmeisje dat dienst doet als kamenierster, gaan de twee vrouwen op zoek naar een belangrijk Bijbelmanuscript. Als hun reis gevaarlijk en onzekerder wordt, halen de vier reizigers herinneringen op aan de gebeurtenissen die hen hebben gemaakt tot wie ze zijn, en de omstandigheden die hen naar deze plaats hebben geleid.
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Where we belong
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029726856
Ebook: 9789029726863
Uitgever: Kok
Tegen de stroom in
Harriet Sherwood keek altijd op tegen haar grootmoeder. Maar als ze de beslissing neemt haar oma te volgen in haar gevecht tegen sociale ongelijkheid, belandt ze uiteindelijk in de gevangenis. Harriet kon niet voorzien dat de agent die haar arresteerde, Tommy O'Reilly zou zijn - de grootste vijand uit haar jeugd en een beruchte pestkop. 


In de gevangenis heeft Harriet alle tijd van de wereld en vult haar dagen met het ophalen van herinneringen aan de drie generaties vrouwen die haar zijn voorgegaan. In elk verhaal klinkt de kracht van haar familie en het diepe geloof in de rechtvaardige God sterk door. Uiteindelijk helpen de herinneringen Harriet om haar eigen doelen te bepalen en geven haar de moed om ze na te streven.
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Though waters roar
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789029723411
Ebook: 9789029717847
Uitgever: Voorhoeve
Toevlucht
Als haar huwelijk na 22 jaar gestrand is, vertrekt een bittere Abby naar Israël om deel te nemen aan een archeologische opgraving. Zij hoopt in Israël weer tot rust te komen. Meteen bij aankomst in het Beloofde Land wordt Abby echter geconfronteerd met geweld, als haar reisgenoot voor haar ogen wordt vermoord.

De opgraving staat onder leiding van Hannah Rahow, een oudere archeologe. Abby en Hannah sluiten al snel hechte vriendstap. Wanneer ze bij hun graafwerk op een inscriptie 'Leah' stuiten, probeert Abby het leven deze vrouw uit de eerste eeuw te reconstrueren. Leah moest zich als christen staande houden ten tijde van de Zelotenopstand tegen de Romeinen. Gaandeweg vertelt ook Hannah aan Abby haar levensverhaal, dat nauw verweven is met de geschiedenis van Israël.

Maar niet alleen de mysteries van het verleden worden in de opgraving onthuld. Ook het heden heeft zijn geheimen, en Abby raakt verstrikt in een web van intriges waarvan zij zelf bijna het slachtoffer wordt.
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Wings of refuge
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789043530613
Ebook: 9789029721622
Uitgever: Kok
Ver bij jou vandaan
In een appartementencomplex in Brooklyn, New York, zijn de bewoners op elkaar aangewezen als de realiteit van de oorlog elk aspect van hun leven binnendringt.

Het hart van de kleine Esther breekt als haar vader kort na de dood van haar moeder in dienst gaat en naar Europa vertrekt om te vechten tegen nazi-Duitsland. Penny Goodrich is al jaren in stilte verliefd op Eddie Shaffer. Zij biedt aan voor Esther en haar broer te zorgen in de hoop dat Eddie haar door deze daad van liefde eindelijk op zal merken en na de oorlog met haar zal trouwen. Maar de kinderen nemen het Penny kwalijk dat hun vader hen verlaat.

De huisbaas van het complex volgt intussen gespannen de nieuwsberichten uit Europa. Zijn zoon zit vast in het door oorlog geteisterde Hongarije. Zal hij ongedeerd naar huis terugkeren?
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: While we're far apart
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029795791
Ebook: 9789029796149
Uitgever: Voorhoeve


Ware liefde
Chicago, 1893: een bruisende stad in een sterk veranderende maatschappij. Van heinde en ver trekt men naar Chicago om de grote Wereldtentoonstelling te bewonderen. Te midden van dat alles probeert een jonge vrouw haar verdwenen moeder te vinden - en haar plaats in het leven te ontdekken.

Violet is twintig, naïef en hopeloos romantisch. Wanneer haar vader aankondigt te gaan hertrouwen, besluit Violet op zoek te gaan naar haar moeder, die hen heeft verlaten toen Violet nog klein was. Daarom trekt ze in bij haar grootmoeder en drie oudtantes in Chicago.

In Chicago gaat een wereld voor Violet open. Maar niet alleen de grote stad en de sprankelende Wereldtentoonstelling doen haar hart sneller kloppen. Tante Agnes introduceert Violet in de betere kringen en koppelt haar aan een rijke jongeman; grootmoeder neemt haar mee naar de armste wijken en stelt haar voor aan een vrijgezelle evangelist; tante Matilda vergezelt haar naar demonstraties voor vrouwenkiesrecht en vindt dat Violet helemaal niet moet trouwen. En tante Birdie - die in het verleden leeft - herhaalt alleen maar dat Violet moet trouwen uit liefde. Maar wat is liefde?

Wanneer Violet de geheimen van haar familie ontrafelt, ontdekt ze vooral zichzelf.
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: A proper pursuit
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789029731102
Ebook: 9789029732147
Uitgever: Kok

Amerikaanse Burgeroorlog Trilogie / Refiner's Fire SeriesBevrijdend licht
Caroline Fletcher groeit op in een rijke familie in Richmond, Virginia. Ook zij wordt dag en nacht omringd door slaven die haar verzorgen en bedienen. Als echter het zoontje van haar kamenierster verkocht wordt, worden haar ogen geopend voor de wreedheid en de onrechtvaardigheid waarmee de slaven behandeld worden. Wanneer zij enkele jaren doorbrengt bij familie in Philadelphia - in het noorden - komt ze in aanraking met het abolitionisme: de beweging die vecht voor afschaffing van de slavernij. Gaandeweg groeit bij haar de stellige overtuiging dat slavernij tegen de wil van God ingaat.

Maar daarmee staat Caroline in het zuiden alleen. De zuidelijke staten voelen zich in hun vrijheid aangetast door het voornemen van de president, Abraham Lincoln, om in de gehele Verenigde Staten de slavernij af te schaffen. Enkele staten maken zich los van de unie. Dat leidt onvermijdelijk tot een bloedige burgeroorlog, die in 1861 uitbreekt.

Terwijl haar verloofde en vrienden bereid zijn aan het front hun leven te geven voor de zaak van het zuiden, wordt Caroline verscheurd door tweestrijd. Ze wil trouw blijven aan het land waarvan ze houdt. Tegelijk weet ze dat alleen een overwinning van de noordelijke staten zal leiden tot afschaffing van de slavernij. Vóór alles wil ze doen wat God van haar verlangt. Dat brengt haar in een onmogelijke positie: die van verrader.
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Candle in the darkness
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789029728782
Ebook: 9789029728799
Uitgever: Kok
Donker vuur
In 1861 breekt de burgeroorlog uit tussen het noorden en het zuiden van de Verenigde Staten. Aanleiding is de slavernij: de noordelijke staten willen in het hele land de slavernij afschaffen, maar de zuidelijke staten zijn bereid om hun recht op het houden van slaven met hand en tand te verdedigen. In die turbulente wereld, verscheurd door oorlog, moet een jonge vrouw haar eigen weg vinden.

Julia Hoffman leidt een zorgeloos en oppervlakkig leven in de gegoede kringen in het Noorden van de Verenigde Staten. Ze wordt verliefd op dominee Nathaniel Greene, een fel tegenstander van de slavernij. Hij keurt haar echter geen blik waardig.

Dat is voor Julia de aanleiding om haar leven een wending te geven. Om zin te geven aan haar bestaan meldt ze zich aan als verpleegster bij het leger. De verschrikkingen van de oorlog, die ze nu van nabij meemaakt, veranderen haar leven ingrijpend.
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Fire by night
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789029728805
Ebook: 9789029728812
Uitgever: Kok
Vlam van hoop
Grady is als kind bij zijn moeder weggehaald en verkocht aan een slavenhandelaar. Hij groeit in slavernij op tot een verbitterde jongeman vol haat tegen de blanken. Kitty heeft haar eigen ouders nauwelijks gekend. Zij woont als slavin bij Missy Claire, een veeleisende jonge vrouw die haar slecht behandelt. Kitty probeert problemen te vermijden door onderdanig en gehoorzaam te zijn. Wanneer Grady's baas Missy Claire het hof maakt, leren Grady en Kitty elkaar kennen - en Kitty is al snel hopeloos verliefd.

Dan breekt de Burgeroorlog uit tussen de noordelijke en de zuidelijke staten. Grady ziet zijn kans schoon om te vluchten, zijn vrijheid te herwinnen - en zich te wreken voor het onrecht dat hem is aangedaan.

Kitty is bang om te vluchten. Ze heeft nog nooit zelf een beslissing genomen, en nu staat ze voor de meest ingrijpende keuze van haar leven. Blijft ze bij Missy Claire, in de relatieve veiligheid van de slavernij? Of grijpt ze haar kans op vrijheid en op geluk met Grady, met alle risico's van dien?

Ook Grady moet een keuze maken. Want uiteindelijk is er maar één weg die hem werkelijk naar de vrijheid zal leiden.
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: A light to my path
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789029728829
Ebook: 9789029728836
Uitgever: Kok

Audrey & EveAls ik jou was

Als ik jou was vertelt het verhaal van de vriendinnen Audrey en Eve. Het is 1940 en hun vriendschap wordt getypeerd door een enorm klassenverschil: op het Britse landgoed Wellingford Hall werkt de moeder van Eve als kamenierster voor de moeder van Audrey. Maar de Tweede Wereldoorlog zet alles op z’n kop. Audrey en Eve melden zich allebei aan als ambulancechauffeur tijdens en na bombardementen. Een heftige tijd volgt, vol verliezen, maar ook vol liefde en dromen.

Aan het einde van de oorlog moet zowel Audrey als Eve een levensveranderende beslissing maken, en hun wegen scheiden zich. Totdat Audrey in 1950 arriveert in Amerika, met de bedoeling daar een nieuwe start te maken bij de schoonfamilie die ze nog nooit heeft ontmoet. Maar dan ontdekt ze dat Eve een aantal jaar eerder haar plaats heeft ingenomen...

Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: If I were you
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029729857
Ebook: 9789029729864
Uitgever: Kok
Alles wat ik wens

Een verhaal over de ware betekenis van Kerst...

De zoontjes van Audrey en Eve wonen met hun moeders in Amerika en zijn geobsedeerd door alle kerstcadeaus die ze willen hebben. Audrey en Eve zien het met lede ogen aan, want Kerst hoort niet om cadeautjes te draaien. Hoe kunnen ze dat aan hun zoontjes leren?

Dit nostalgische kerstverhaal laat zien dat de geschenken met de meeste impact de geschenken zijn die we het minst verwachten en niet verdienen.

Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: The wish book Christmas
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029731652
Ebook: 9789029731669
Uitgever: Kok

De wederopbouw van Jeruzalem / The Restoration ChroniclesZacharia keer terug
Jarenlang heeft Iddo moeten toezien hoe zijn kinderen en kleinkinderen verder van het geloof afdwaalden. Maar nu heeft hij weer een sprankje hoop: koning Cyrus geeft de Israëlieten toestemming om terug te keren naar Jeruzalem. Enthousiast treft hij voorbereidingen voor het vertrek. Zijn familie, die het goed voor elkaar heeft in de Babylonische samenleving, is echter niet van plan om met hem mee te gaan.

Zacharia, Iddo's oudste kleinzoon, voelt zich verscheurd tussen zijn grootvaders geloof en het succes van zijn vader in Babylon. Op een dag hoort hij voor het eerst Gods stem, die hem aanspoort om met zijn grootvader mee te gaan naar het land dat Hij Zijn volk beloofde.
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Return to me
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029722261
Ebook: 9789029722278
Uitgever: Voorhoeve
Ezra, leid mijn volk
Van de een op andere dag zijn de Joodse ballingen hun leven niet meer zeker. Een decreet van de koning gebiedt de Babyloniërs om op de dertiende dag van Adar alle Joodse mannen, vrouwen en kinderen om te brengen. Ezra, een Joodse geleerde, wordt plotseling voor de taak gesteld om zijn wanhopige volk te leiden als het zich afvraagt wat de reden is voor deze ramp. Waar is hun God?

Ezra overleeft de strijd, maar veel van zijn volksgenoten niet. Bedroefd vraagt hij God of Hij de weg vrij wil maken voor de ballingen om eens en voor altijd terug te keren naar Jeruzalem. Als zijn gebeden worden verhoord, en de laatste ballingen terugkeren om de aanbiddingsdienst in de tempel in ere te herstellen, ontdekt Ezra dat het ook in Jeruzalem nooit makkelijk is om Gods wet na te leven. Na al de jaren van ellende keren steeds meer Joden God nu de rug toe. Algauw ontspint zich een nieuwe strijd: de strijd voor Gods verbond en degenen die Hem trouw zijn.
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Keepers of the Convenant
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029723541
Ebook: 9789029723558
Uitgever: Voorhoeve
Nehemia, bouw op mij
Als hij hoort dat de muren van Jeruzalem zijn afgebroken en dat de poorten zijn verbrand, raakt dat Nehemia, de schenker van koning Artaxerxes in Perzië, diep. Hij bidt tot God om hulp en wordt gehoord: de koning geeft hem toestemming om naar Jeruzalem te reizen en de muren van zijn stad weer op te bouwen.

Maar Nehemia heeft geen idee van de gevaren die hem wachten. De leiders van de omringende volken tonen zich brute vijanden, die samenspannen en aanslagen beramen om hem te vermoorden en de wederopbouw zo een halt toe te roepen.

Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: On this foundation
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029724487
Ebook: 9789029724494
Uitgever: Voorhoeve

Hizkia & Manasse / Chronicles of the Kings Series

God is mijn sterkte
God is mijn sterkte is het eerste deel van Lynn Austins verhaal over de bijbelse koning Hizkia, die regeerde van 716 tot 687 voor Christus. Getrouw aan de bijbelse gegevens brengt Austin in haar levendige stijl een oud verhaal tot leven.

Koning Achaz, de vader van Hizkia, heeft zich van God afgekeerd. Ondanks herhaalde waarschuwingen van de profeten Jesaja en Micha, weigert hij zich te bekeren. Integendeel. zijn afgodendienst neemt alleen maar toe. Dan wordt hij door zijn vijanden in het nauw gedreven. Om zichzelf te redden wil hij zijn zoon offeren op het altaar van Molech.

Hizkia's moeder Abia doet wanhopige pogingen om Hizkia te redden. Slechts twee mannen zouden haar kunnen helpen: haar vader Zekarja en de priester Uria. Zekaija zoekt echter vergetelheid in de drank en dreigt te bezwijken onder de schuld die hij met zich meedraagt. En Uria streeft slechts naar macht - zo nodig ten koste van vele mensenlevens en zelfs van zijn ziel. Maar op wonderlijke wijze wordt Hizkia's leven gespaard. Als hij vijfentwintig jaar is, sterft zijn vader en wordt Hizkia gekroond tot koning.
In een tijd van geweld, verraad en ontrouw aan Jahwe moeten Abia en Hizkia de ware Bron van kracht vinden - de Enige die henzelf en hun land kan redden.
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: The Lord is my strength / Gods and kings
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789029717380
Ebook: 9789029721493
Uitgever: Voorhoeve
God is mijn lied
Koning Hizkia wil Juda hervormen. De leiders van het land zijn daar niet blij mee. Wanneer Hizkia besluit om niet langer schatting te betalen aan Assyrië, weet hij zich dan ook omringd door vijanden - zowel binnen als buiten de landsgrenzen. Kan zijn geloof het land bijeenhouden?

Hizkia is ervan overtuigd dat het alleen goed kan gaan met Juda als het land leeft naar Gods wet. De leiders van Juda zijn echter fel gekant tegen de nieuwe koers die Hizkia wil varen, en zij spannen tegen hem samen.

Dan vallen de Assyriërs het noorden van het land binnen. Moordend en plunderend trekken ze door het land, en verwoesten nietsontziend alles wat op hun pad komt. Hoe moet Hizkia zijn land beschermen tegen deze machtige vijand? Zal God Zijn beloften van voorspoed en zegen waarmaken? Hizkia's geloof wordt zwaar op de proef gesteld.
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: The Lord is my song / Song of redemption
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789029717441
Ebook: 9789029721509
Uitgever: Voorhoeve
God is mijn redding
God heeft Hizkia's trouw met grote rijkdom en macht beloond, maar de godvruchtige koning heeft geen erfgenaam. In haar wanhoop wendt Chefsiba, zijn geliefde vrouw, zich tot de vruchtbaarheidsgodin Asjera, om haar man een zoon te geven. Hizkia ontdekt haar afgoderij en vernietigt in een vlaag van woede haar afgodenaltaar. Door de brand die daarbij ontstaat, raakt hij zwaargewond. Ook hun liefde gaat in de vlammen op.

Als Hizkia op zijn sterfbed ligt, roept zijn adviseur, de profeet Jesaja, hem op zijn huis op orde te brengen en een opvolger aan te wijzen. Maar Hizkia's verhaal is nog niet ten einde. Hij roept nog eenmaal tot zijn God.

Zal Hizkia in zijn laatste strijd - om zijn vrouw en land te verlossen - overeind blijven en God zijn redder laten zijn? Is zijn geloof sterk genoeg om erop te vertrouwen dat God zijn vijanden, zowel van buitenaf als van binnenuit, zal overwinnen?
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: The Lord is my salvation / The strength of his hand
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789029717519
Ebook: 9789029721516
Uitgever: Voorhoeve
De God van mijn vader
Manasse is twaalf jaar oud als zijn vader, koning Hizkia, overlijdt en hijzelf koning wordt. Zijn vader was een groot koning, en Manasse is bang dat hij niet in zijn schaduw kan staan. Hoe kan hij ooit voldoen aan de hoge verwachtingen die het volk nu van hem heeft?

Verbitterd door de dood van zijn vader en onzeker over zijn eigen positie zoekt Manasse steun bij een valse profeet, die hem opzet tegen zijn raadslieden en hem overhaalt de Baäl te dienen.
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: My father's God / Faith of my fathers
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789029717526
Ebook: 9789029721523
Uitgever: Voorhoeve
De God van mijn volk
Manasse laat zich verleiden tot afgodendienst en sleept zijn volk daarin mee. Hij groeit uit tot een wreed koning en staat zelfs zijn vriend Jozua naar het leven. Jozua vlucht naar Egypte, samen met enkele priesters die God trouw willen blijven; maar hij zint op wraak.

Ondertussen valt Juda ten prooi aan de Assyriërs. Manasse wordt gevangengenomen en ontdekt dat zijn afgoden niet in staat zijn hem te redden. Kunnen Jozua en Manasse de pijn van het verleden vergeten en de weg hervinden naar elkaar en naar God?
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Among the Gods
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789029717540
Ebook: 9789029721530
Uitgever: Voorhoeve

Mercy

Dochters van de kust
Holland, Michigan, 1897. De Nederlandse immigrante Geesje de Jonge blikt terug op haar aankomst in Amerika, vijftig jaar geleden. Diep verborgen gevoelens en herinneringen komen boven, zoals die aan haar ware liefde.

Verderop neemt de 22-jarige Anna Nicholson een kamer in een luxe resort om de breuk met haar verloofde te boven te komen. Een storm roept herinneringen op aan een oude nachtmerrie uit haar kindertijd, en doet haar twijfelen aan haar toekomstdromen. Ze raakt bevriend met een student die wat bijverdient in het hotel en stort haar hart bij hem uit. Zowel Geesje als Anne heeft geen idee van de verrassing die hun te wachten staat voor het einde van de zomer.
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Waves of mercy
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029725682
Ebook: 9789029725699
Uitgever: Voorhoeve
Anker in de storm

Anna Nicholson is terug in Chicago, maar het kost haar moeite om zich te concentreren op haar aanstaande huwelijk. Wat ze onlangs te weten is gekomen over haar biologische moeder laat haar niet los. Ze huurt een privédetective in om meer informatie boven water te krijgen. Maar al snel ontdekt ze dat sommige geheimen beter met rust gelaten kunnen worden.

Ondertussen worden er nare roddels over Anna verspreid in de stad. Roddels die haar verloving in gevaar brengen en er uiteindelijk toe leiden dat ze haar toevlucht zoekt bij haar grootmoeder Geesje in het Amerikaanse plaatsje Holland.

Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Legacy of mercy
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789043530477
Ebook: 9789043530484
Uitgever: Kok

Non-Fictie

Altijd in Gods hand

Altijd in Gods hand is een prachtig boek vol levenswijsheid. Want hoe rijk is je leven als je het volledig in de handen van God kunt leggen?

Dat is wat schrijfster Lynn Austin je wil laten beleven met dit bemoedigende boek. In 40 korte hoofdstukken vertelt ze over haar eigen ervaringen met Gods eindeloze trouw en de bijzondere uitwerking daarvan in haar eigen leven en dat van anderen. Tussendoor geeft ze tips over o.a. stille tijd, creativiteit en jezelf weer opladen.

Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Sightings
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029728621
Ebook: 9789029728638
Uitgever: Kok
Lopen op het water
Lynn Austin schrijft in Lopen op het water heel 'down to earth' over haar twijfels en hoop, waardoor je als christen veel in haar verhalen zult herkennen. Met een aangrijpende eerlijkheid geeft Lynn Austin met Lopen op het water een intieme kijk in haar eigen worsteling. Hoe krijg ik die passie terug?

Ze vertelt over spirituele droogte in een tijd van verlies en ongewenste veranderingen. Tijdens haar pelgrimsreis door Israël leest ze op elke plaats waar ze komt uit de Bijbel. Met veel gevoel voor detail verweeft ze naadloos de gebeurtenissen in haar leven met de hoopvolle inzichten die ze in Gods Woord vindt en die haar nieuw geloof en richting voor de toekomst geven.
Schrijver: Lynn Austin
Oorspronkelijke titel: Pilgrimage
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029722285
Ebook: 9789029722292
Uitgever: Voorhoeve