Boekenplank:
Kies

Boeken van Karen Kingsbury

Meer over Karen Kingsbury

Website: https://www.karenkingsbury.com/

Women of Faith Serie
Overzicht
 • Bevrijdend lied - Unlocked
 • Bevrijding - Divine
 • De brug - The bridge
 • Duizend herinneringen - Where yesterday lives
 • Een hoopvolle toekomst - This side of heaven
 • Een teken van hoop - When Joy came to stay
 • Laat mij niet los - Like dandelion dust
 • Met hart en ziel - Between Sundays
 • Twee tinten blauw - Shades of blue
 • Verbroken belofte - Oceans apart
 • Vergeet mij niet - The chance
 • Vijftien minuten - Fifteen minutes
Angels Walking Serie
 1. Altijd bij je - Angels walking
 2. In mijn dromen - Chasing sunsets
Bailey Flanigan
 1. Op eigen benen - Leaving
 2. Uit het oog - Learning
 3. Uit het hart - Longing
 4. Op de liefde - Loving
Cody Gunner Serie
 1. Elke nieuwe morgen - A thousand tomorrows
 2. Na de regen - A thousand tomorrows
Dayne Matthews
 1. Beroemd - Fame
 2. Vergeven - Forgiven
 3. Gevonden - Found
 4. Geliefd - Family
 5. Verbonden - Forever
Familie Baxter
 1. Nooit te laat - Redemption
 2. Meer dan ooit - Remember
 3. Tegen elke prijs - Return
 4. Als geen ander - Rejoice
 5. Voor het leven - Reunion
Forever Faithful Serie
 1. Wachten op de morgen - Waiting for morning
 2. Tweede kans - A moment of weakness
 3. Kostbaar geschenk - Halfway to forever
Heart of the Story Serie
 1. De familie van Jezus - The family of Jesus
 2. De vrienden van Jezus - The friends of Jesus
Het witte doek
 1. Hoog gegrepen - Take One
 2. Ver gedragen - Take Two
 3. Diep geraakt - Take Three
 4. Alles gegeven - Take Four
Lost Love Serie
 1. Nu en altijd - Even now
 2. Belofte van trouw - Ever after
Samen onderweg
 1. Dag van vreugde - Sunrise
 2. Zomer van hoop - Summer
 3. Huis van herinnering - Someday
 4. Band van liefde - Sunset
September 11th Serie
 1. De redding - One tuesday morning
 2. Voorbij het verleden - Beyond tuesday morning
 3. Recht in het hart - Every now and then
Women of Faith Serie
 1. Laatste dans - A time to dance
 2. Toegift - A time to embrace

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Bevrijdend lied
De achttienjarige Holden Harris leeft in zijn eigen wereldje. Hij lijdt aan een vorm van autisme. Zijn leeftijdsgenoten pesten hem, zij zien alleen dat hij anders is. Wanneer hij de populaire Ella Reynolds een lied hoort oefenen voor een schoolvoorstelling luistert Holden geboeid toe. Ella voelt zich aangetrokken door zijn passie en ze worden vrienden. Een lied brengt hen bij elkaar, maar lukt het ook om Holden uit zijn isolement te bevrijden?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Unlocked
Eerste uitgave: 2010
ISBN: 9789029720519
Uitgever: Voorhoeve
Bevrijding
Emma Randall zoekt haar toevlucht in een opvanghuis voor mishandelde vrouwen. Ze is gebroken en wanhopig en ziet geen uitweg meer voor haarzelf en haar twee dochtertjes. Ze wil een einde aan haar leven maken. Maar in het opvanghuis ontmoet ze Mary, een vrouw met een bijzonder levensverhaal. Mary Madison is een gerespecteerde en invloedrijke vrouw; haar mening telt in politiek Washington. Ze is echter ook een vrouw met een verleden. Jarenlang werd ze ernstig misbruikt en mishandeld. Ze leefde voortdurend in angst, gevangen in haar driften, leugens en verslaving. Maar op het kruispunt van haar leven ontmoette ze de Enige die haar van haar demonen kon bevrijden. Hij liet haar zien wat liefde werkelijk is. Kan zij nu die liefde doorgeven aan Emma? Bevrijding is het verhaal van Maria Magdalena, vertaald naar de huidige tijd.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Divine
Eerste uitgave: 2006
ISBN: 978-90-297-1827-1
Uitgever: Voorhoeve
De brug
Dertig jaar lang was boekhandel De Brug het hart van het stadje Franklin, maar op een dag vernietigde een overstroming bijna elk boek in de winkel. De eigenaren zijn ontroostbaar nu de bank niet langer garant wil staan. Ryan Kelly bracht vele uren in De Brug door met zijn vroegere vriendin Molly. Nog steeds hoort hij af en toe haar stem die zegt dat hij zijn dromen moet volgen. Hij heeft het geprobeerd, maar na een mislukte carrière realiseert hij zich dat Molly zijn enige echte droom was.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: The bridge
Eerste uitgave: 2012
ISBN: 9789029721684
Uitgever: Voorhoeve
Duizend herinneringen
Duizend herinneringen is de allereerste roman van Karen Kingbury en is gebaseerd op haar eigen levensverhaal. Hoewel ze nog maar 31 jaar is, heeft Ellen Barrett al een Pulitzer Prize op haar naam staan. Maar alle andere aspecten van haar leven zitten tegen. Ze worstelt met haar huwelijk en geloof en wordt achtervolgd door herinneringen aan haar jeugd in haar pittoreske geboorteplaats en de liefde die ze daar achterliet. Ze verlangt naar de tijd dat ze in één huis met haar broertjes en zusjes woonde. Toen ze gelukkig waren met elkaar. Toen ze nog een familie waren. Als haar vader overlijdt, laat ze Miami voor wat het is en keert ze terug naar Michigan. En zo begint Ellens missie om zich te verzoenen met de mensen die daar nog steeds leven, met de verliezen en veranderingen die de tijd heeft gebracht en met wat God voor haar in petto heeft. 'Het verhaal van Ellens jeugd, haar liefde voor haar ouders, broers en zussen, dat is mijn verhaal' - Karen Kingsbury
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Where yesterday lives
Eerste uitgave: 1998
ISBN: 9789029726436
Uitgever: Voorhoeve
Een hoopvolle toekomst
Josh kan niet veel goed doen in de ogen van zijn ouders, maar slechts weinig mensen weten dat Josh een held is, die het liefst verenigd wil worden met een dochter die hij nooit heeft ontmoet. Als het noodlot opnieuw toeslaat, ontdekt zijn naaste familie dat ze hem nooit echt hebben gekend. Een hoopvolle toekomst is een ontroerend verhaal over pijn, geheimen, verbroken relaties en een liefde die zo sterk is dat het families weer samenbrengt.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: This side of heaven
Eerste uitgave: 2008
ISBN: 978-90-297-9611-8
Uitgever: Voorhoeve
Een teken van hoop
Maggie heeft jarenlang een masker gedragen, waarachter ze haar geheime verdriet verborg. Nu houdt ze het niet langer vol en ze belandt in een diepe depressie. Ze laat zich opnemen en sluit zich volledig af voor haar echtgenoot Ben, die in grote onzekerheid achterblijft. Hoe kan hij haar helpen? Hij ontdekt dat Maggie een dochter heeft uit een eerdere relatie, die ze ter adoptie heeft afgestaan. Kan dit kind weer zonneschijn in haar leven brengen? En durft ze met Ben een nieuw begin te maken?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: When Joy came to stay
Eerste uitgave: 2000
ISBN: 90-297-1789-0
Uitgever: Voorhoeve
Laat mij niet los
Molly en Jack Campbell hebben alles wat hun hartje begeert. Een geweldig huis in een dure wijk, een goedbetaalde baan en een prachtige kleine jongen met de naam Joey. Het leven kan niet mooier. Totdat blijkt dat de adoptiepapieren van Joey niet rechtsgeldig zijn. De biologische vader van Joey, Rip, heeft zijn straf in de gevangenis uitgezeten en wil zijn zoon terug. Hij ontdekt dat zijn handtekening onder de adoptiepapieren door de moeder van Joey is vervalst. Een rechter is het met Rip eens en verklaart de adoptie ongeldig. Joey, die nooit iemand anders heeft gekend dan zijn ouders, bevindt zich plotseling in een turbulent huishouden met mensen die hij niet kent en vooral, een vader die niet weet hoe hij liefde moet tonen zonder geweld te gebruiken. Molly en Jack grijpen alle mogelijkheden aan om Joey terug te krijgen, maar lopen steeds tegen muren op. Durven ze op God te vertrouwen dat hij uitkomst zal bieden? Kunnen ze hun zoon loslaten om hem op die manier te redden?
Like Dandelion Dust - 2009
Regisseur: Jon Gunn
Cast: Cole Hauser, Kate Levering, Barry Pepper, e.a.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Like dandelion dust
Eerste uitgave: 2006
ISBN: 978-90-297-9626-2
Uitgever: Voorhoeve
Met hart en ziel
De achtjarige Cory weet zeker dat de beroemde footballspeler Aaron Hill zijn vader is. Hij is vastbesloten hem - en zijn pleegmoeder - daarvan te overtuigen. Daarom schrijft hij Aaron een brief, met grote gevolgen... Wanneer Cory zes jaar is, overlijdt zijn alleenstaande moeder. Haar beste vriendin Megan neemt de zorg voor de jongen op zich. Ze wil hem graag adopteren, maar daarvoor moet zijn biologische vader eerst afstand van hem doen. Cory's moeder heeft Megan echter nooit verteld wie de vader van het kind is. Ondertussen worstelt Aaron steeds meer met het lege bestaan dat hij leidt als beroemdheid in de schijnwerpers. Kan een achtjarige jongen hem helpen zijn leven inhoud te geven?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Between Sundays
Eerste uitgave: 2007
ISBN: 978-90-297-1875-2
Uitgever: Voorhoeve
Twee tinten blauw
Brad Cutler heeft het helemaal voor elkaar. Hij runt een succesvol reclamebureau en staat op het punt te trouwen met Laura, de liefde van zijn leven. Maar een herinnering staat zijn geluk in de weg. Tien jaar geleden verloor hij zijn onschuld met Emma. Toen zij zwanger bleek te zijn, dwong hij haar in een paniekreactie het kind te laten weghalen. Voor hij met Laura in het huwelijksbootje kan stappen, wil hij Emma hiervoor vergeving vragen. Maar het verhaal krijgt een onverwachte wending...
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Shades of blue
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 978-90-297-9591-3
Uitgever: Voorhoeve
Verbroken belofte
Piloot Connor Evans leidt een ogenschijnlijk perfect leventje met zijn vrouw en twee dochters. Niemand kent zijn goed bewaarde geheim: acht jaar geleden is hij zijn vrouw ontrouw geweest. Connor is het stormachtige weekend in Hawaï bijna vergeten. Maar dan krijgt hij het schokkende bericht dat de stewardess, met wie hij destijds een affaire had, om het leven is gekomen - en dat hij de vader van haar zoontje Max is. De wereld van Connor schudt op zijn grondvesten. Kan zijn gezin hem ooit vergeven wat hij hen heeft aangedaan? En waar moet Max heen? Is er ergens een plaats waar hij weer gelukkig kan zijn?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Oceans apart
Eerste uitgave: 2006
ISBN: 90-297-1791-2
Uitgever: Voorhoeve
Vergeet mij niet
Jaren geleden schreven Ellie en Nolan elkaar een brief en spraken af dat ze elkaar elf jaar later weer zouden ontmoeten om de brieven te lezen. Nu is het bijna zover, maar de oude vrienden staan verder van elkaar af dan ooit. Ellie is een alleenstaande moeder die met moeite rondkomt en haar geloof heeft verloren. Soms kijkt ze naar Nolan, die is uitgegroeid tot een televisiester. Alles wat hij heeft meegemaakt, heeft zijn geloof juist versterkt. Kan hun vriendschap deze afstand overbruggen?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: The chance
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789029723732
Uitgever: Voorhoeve
Vijftien minuten
Zack Dylan droomt ervan om te zingen op de grootste podia in het land. Die wens lijkt uit te komen als hij de favoriete kandidaat wordt in de tv-talentenshow Fifteen Minutes. Terwijl hij geniet van zijn succes, wordt hij gedwongen concessies te doen aan zijn geloof en principes. Maar dat lijkt een kleine prijs voor alles waar hij altijd al van heeft gedroomd. Ziet hij op tijd de schaduwkant van roem? Of zal hij alles opgeven voor 'fifteen minutes of fame'?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Fifteen minutes
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789029722858
Uitgever: Voorhoeve

Angels Walking Serie

Altijd bij je
Tot voor kort was Tyler Ames een nationale honkbalheld, maar een ernstige blessure maakt een einde aan zijn glorierijke carrière. Nu wil hij niets anders dan zijn leven terug zoals het ooit was, maar op zijn weg naar nationale roem is hij iedereen van wie hij houdt kwijtgeraakt. En dan keert ook zijn vriendin Sami Dawson hem de rug toe. Een serie wonderlijke gebeurtenissen leidt Tyler naar een baan in een verzorgingshuis. Hier raakt hij bevriend met Virginia Hutcheson, een oude vrouw die aan Alzheimer lijdt. Vreemd genoeg lijkt zij de antwoorden te hebben op de vragen waarmee hij worstelt. Een team engelen heeft de missie om Tyler, Sami en Virginia weer nieuwe hoop te geven. Kunnen hun kleine en ogenschijnlijk weinig betekenisvolle daden genezing en bevrijding brengen?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Angels walking
Eerste uitgave: 2014
ISBN: 9789029724388
Uitgever: Voorhoeve
In mijn dromen
Mary Catherine werkt samen met haar huisgenoot Sami in een jeugdcentrum waar ook coach Tyler Ames en de tophonkballer Marcus Dillinger veel te vinden zijn. Mary Catherine heeft zich voorgenomen om vrijgezel te blijven, maar ze kan niet voorkomen dat ze wel heel erg gecharmeerd raakt van Marcus. Even zweeft ze op een roze wolk, totdat schokkend nieuws van een arts haar met beide benen op de grond zet. Wat betekent dit voor haar toekomst met Marcus?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Chasing sunsets
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789029725842
Uitgever: Voorhoeve

Bailey Flanigan

Op eigen benen
Na het winnen van de auditie voor een Broadway-musical grijpt Bailey deze kans om haar droom te verwezenlijken. Ze laat het vertrouwde Bloomington achter zich en verhuist naar New York. Maar is ze ook echt klaar om haar familie en vrienden te verruilen voor de eenzaamheid van de grote stad? En hoe zit het met Cody? Kan hun liefde dit wel overleven? Cody neemt een baan aan in een klein stadje om dichter bij zijn moeder te zijn. Nieuwe vrienden en de grote afstand maken dat zijn relatie met Bailey barstjes gaat vertonen.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Leaving
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 9789029724173
Uitgever: Voorhoeve
Uit het oog
Bailey komt steeds dichter in de buurt van haar droom om een professionele actrice en danseres te worden in New York, terwijl Cody geniet van het coachen van een klein honkbalschoolteam. Maar geen van beiden voelt zich gelukkig zonder de kans om hun dromen met elkaar te delen. Dan worden Bailey en Cody geconfronteerd met groot verdriet. Kunnen ze elkaar de troost bieden die ze nodig hebben?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Learning
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 9789029724593
Uitgever: Voorhoeve
Uit het hart
Balanceerde de relatie tussen Bailey en Cody in de vorige delen al op het randje van de afgrond, nu lijkt het wel alsof het definitief over is tussen de twee. Bailey brengt steeds meer tijd door met acteur Brandon Paul en te midden van het succes van zijn rugbyteam gaat Cody's aandacht uit naar een vrouw die hem beter lijkt te begrijpen dan wie dan ook. Toch blijft een gevoel van heimwee naar hun tijd samen aan Bailey en Cody trekken. Zal door een kort samenzijn het vuur weer oplaaien?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Longing
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 9789029724739
Uitgever: Voorhoeve
Op de liefde
Bailey geniet nog steeds van haar nieuwe carrière en van haar vriendschap met Brandon. Maar nu is de tijd aangebroken dat ze grote beslissingen moet maken over haar toekomst. Blijft ze in Los Angeles met Brandon of keert ze terug naar de plaats die ze nog altijd een warm hart toedraagt, Bloomington en naar Cody? Ze heeft de afgelopen jaren veel meegemaakt en veel geleerd, maar het voelt alsof de grootste uitdagingen, de mooiste momenten en de heftigste ogenblikken nog moeten komen.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Loving
Eerste uitgave: 2012
ISBN: 9789029724753
Uitgever: Voorhoeve

Cody Gunner Serie

Elke nieuwe morgen
Ali is een fervent paardrijdster. Behalve haar naaste familie weet niemand hoe slecht dat voor haar is: ze lijdt namelijk aan taaislijmziekte. Maar Ali is vastbesloten te léven voordat het onvermijdelijke einde komt. Cody is een stoere rodeorijder. Zijn woede jegens zijn vader, die hem in de steek liet toen hij acht jaar was, geeft hem de kracht waarmee hij de stieren in de rodeoarena de baas kan. Voor mensen sluit hij zich af. Ali neemt altijd deel aan de paardenraces die aan rodeo's voorafgaan. Ze houdt haar ziekte angstvallig geheim. Wanneer Cody echter haar geheim ontdekt, laat ze hem aarzelend toe in haar wereld. Bij elkaar vinden ze ware liefde, en Cody vindt genezing voor de wonden uit zijn jeugd. Maar hun tijd samen is slechts kort... en elke nieuwe morgen is oneindig kostbaar.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: A thousand tomorrows
Eerste uitgave: 2005
ISBN: 978-90-297-1879-0
Uitgever: Voorhoeve
Na de regen
Twee broers op zoek naar hun bestemming... De dood van zijn vrouw hangt al jaren als een donkere wolk boven het leven van Cody Gunner. Ooit zeer succesvol als rodeorijder heeft hij nu zijn passie opgegeven en keert huiswaarts. Daar richt Carl Joseph, zijn gehandicapte broer, zich onder leiding van de stralende Elle juist op de toekomst.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: A thousand tomorrows
Eerste uitgave: 2007
ISBN: 978-90-297-1940-7
Uitgever: Voorhoeve

Dayne Matthews

Beroemd
Na zijn schokkende ontdekking in Voor het leven (Familie Baxter, deel 5), keert rijzende ster Dayne Matthews terug naar Hollywood. Daar buigt hij zich over de casting van een nieuwe romantische film. Het valt Dayne zwaar om de perfecte tegenspeelster te vinden, tot hij zich een acteertalent herinnert uit Bloomington: Katy Hart, die daar een kindertheater heeft opgezet. Als ze met glans door de auditie komt, moet ze kiezen tussen twee grote dromen - en tussen twee heel verschillende werelden.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Fame
Eerste uitgave: 2005
ISBN: 9789029706957
Uitgever: Voorhoeve
Vergeven
Dayne Matthews' terugkeer naar Hollywood heeft hem veel succes gebracht. Zijn nieuwe film zou weleens een topper kunnen worden. En toch voelt hij zich leeg, hij mist een doel. Hij verlangt naar echte liefde, een gezinsleven. Een vriend kent een trainingscentrum waar je leert te groeien als christen. Zou dat iets voor hem zijn? Ondertussen krijgt het kindertheater van Katy Hart een drama te verwerken en komt John Baxter een oude vriend tegen die een geheim met zich meedraagt.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Forgiven
Eerste uitgave: 2005
ISBN: 9789029709897
Uitgever: Voorhoeve
Gevonden
John Baxter gaat op zoek naar zijn oudste zoon, de wens van zijn inmiddels overleden vrouw. Maar dan doet hij een schokkende ontdekking. Hij moet beslissen: is het tijd dat de waarheid aan het licht komt? Intussen krijgt Dayne Matthews slecht nieuws. Gelukkig vindt hij steun en goede raad bij Katy Hart, het meisje dat Dayne maar niet uit zijn hoofd kan zetten. Vindt hij de moed om de toekomst onder ogen te zien? En zal hij dan ook de liefde vinden?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Found
Eerste uitgave: 2005
ISBN: 9789029720434
Uitgever: Voorhoeve
Geliefd
John Baxter heeft eindelijk zijn eerstgeboren zoon gevonden, maar wat moet hij zijn andere kinderen vertellen? Terwijl hij zich dat afvraagt, brengt een sensationele rechtszaak in Hollywood Dayne Matthews en Katy Hart weer bij elkaar. Maar juist wanneer hun liefde weer een kans lijkt te krijgen, trekken twijfels en schandalen hen verder uit elkaar dan ooit. Ashley geniet van haar jongste zoontje, maar blijft zoeken naar haar oudste broer die ze nog nooit heeft ontmoet.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Family
Eerste uitgave: 2006
ISBN: 9789029721776
Uitgever: Voorhoeve
Verbonden
Katy Hart ziet uit naar het getrouwde leven met Dayne Matthews, maar terwijl de voorbereidingen voor de bruiloft in volle gang zijn, ontvangt ze tragisch nieuws. Samen met de familie Baxter reist ze af naar Los Angeles om te kijken of ze de situatie nog kan redden. In LA probeert Luke zijn familie tegen de paparazzi te beschermen. Ondertussen wordt hij geplaagd door jaloezie. Kan hij zijn gevoelens opzij zetten en Katy en Dayne een nieuwe kans op geluk gunnen?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Forever
Eerste uitgave: 2007
ISBN: 9789029722186
Uitgever: Voorhoeve

Familie Baxter

Nooit te laat
Iedereen kan zich herkennen in de familie Baxter. De vijf volwassen kinderen zoeken hun weg in het leven - met of zonder God. Hoe gaan zij om met levensvragen rondom trouw, vergeving en bevrijding? In dit eerste deel maken we kennis met oudste dochter Kari. Haar man Tim raakt helemaal verslingerd aan zijn studente Angela, die hem als een held beschouwt. Angela's ex-vriendje licht Kari in over Tims ontrouw. Kari's wereld stort in en ze zoekt troost bij de haar familie. Ze staat voor de zware taak haar man te vergeven. Maar dan duikt haar jeugdliefde Ryan op. Kan hij de pijn verzachten, of begeeft Kari zich nu zelf op hellend vlak? Zowel Kari als Tim leren dat aan liefde moet worden gewerkt. * Geschreven door Karen Kingsbury en Gary Smalley.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Redemption
Eerste uitgave: 2002
ISBN: 978-90-297-1919-3
Uitgever: Voorhoeve
Meer dan ooit
Ashley Baxter ziet haar financiën krimpen en beseft dat ze moet gaan werken om brood op de plank te krijgen voor haar en haar zoontje Cole. De bewoners van het verzorgingshuis waar ze een baantje krijgt, raken bij haar een gevoelige snaar en Ashley realiseert zich dat ze belangrijke vragen niet meer kan ontlopen. Waarom lukt het haar maar niet een goede moeder te zijn voor Cole? Hoe komt het dat het geloof van haar ouders haar zo tegenstaat? En hoeveel geeft ze nou eigenlijk echt om brandweerman Landon, die altijd trouw op haar is blijven wachten - ook toen ze in Europa een losbandig leven leidde? * Geschreven door Karen Kingsbury en Gary Smalley.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Remember
Eerste uitgave: 2003
ISBN: 978-90-297-1961-2
Uitgever: Voorhoeve
Tegen elke prijs
Luke, de enige zoon van de familie Baxter, breekt na een nationale ramp radicaal met alles en iedereen: zijn geloof in God, het gezin waar hij uitkomt en met zijn vriendin Reagan, van wij hij zoveel hield. Nu hij samenwoont met een vrijdenkende medestudent kan niets hem ertoe bewegen terug te keren naar zijn oude leven. Maar kilometers verderop wordt in het geheim een baby geboren en ziet de jonge moeder eindelijk weer hoop voor de toekomst. Ze noemt het kind naar de nietsvermoedende vader... * Geschreven door Karen Kingsbury en Gary Smalley.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Return
Eerste uitgave: 2003
ISBN: 978-90-297-1991-9
Uitgever: Voorhoeve
Als geen ander
Brooke, de oudste dochter van de Baxters, heeft het allemaal voor elkaar: een geweldige carrière als kinderarts, een geslaagde echtgenoot, een prachtig huis en twee schatten van kinderen. Als tijdens een kinderfeestje hun jongste dochter bijna verdrinkt, is Brookes succes ineens heel relatief. Terwijl Hayley vecht voor haar leven, zijn haar ouders de wanhoop nabij. Brooke zoekt troost bij het geloof van haar familie, maar haar man Peter vervreemdt langzaam van alles en iedereen. * Geschreven door Karen Kingsbury en Gary Smalley.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Rejoice
Eerste uitgave: 2004
ISBN: 978-90-297-9585-2
Uitgever: Voorhoeve
Voor het leven
In Voor het leven draait alles om een familiereünie. Bijna iedereen heeft wel iets te vieren - maar het geluk wordt overschaduwd door één hartverscheurend bericht. Terwijl langzaam doordringt welke zware tijd voor hen ligt, moet ieder voor zichzelf bepalen wat echt belangrijk is in het leven. Te midden hiervan worstelen John en Elizabeth met een geheim dat ze nooit eerder met iemand hebben gedeeld. Is er een uitweg uit deze diepe dalen? * Geschreven door Karen Kingsbury en Gary Smalley.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Reunion
Eerste uitgave: 2004
ISBN: 978-90-297-9586-9
Uitgever: Voorhoeve

Forever Faithful Serie

Wachten op de morgen
Terwijl Hannah wacht op de thuiskomt van haar gezin, realiseert ze zich hoeveel reden ze heeft om dankbaar te zijn. Ze heeft een fantastische echtgenoot, twee veelbelovende tienerdochters, en een zorgeloos leven. Tegenspoed overkomt alleen andere mensen - niet haar. Maar de avond valt en Hannah maakt zich steeds meer zorgen. Ze hadden allang thuis moeten zijn. Dan krijgt ze het gevreesde bericht: 'Er is een ongeluk gebeurd...' Een dronken chauffeur heeft de auto van haar gezin aangereden. Hannah's man en oudste dochter zijn daarbij om het leven gekomen. Hannah is gebroken van verdriet. Het enige dat haar nog op de been houdt, is het verlangen naar wraak. Ze is vastbesloten de dader zo lang mogelijk achter de tralies te krijgen. Maar haar strijd om genoegdoening kan haar uiteindelijk niet de rust geven die ze zoekt, en dreigt haar jongste dochter te gronde te richten. Is er een andere weg die zij kan gaan? Of is het al te laat?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Waiting for morning
Eerste uitgave: 2000
ISBN: 90-297-1796-3
Uitgever: Voorhoeve
Tweede kans
Jade en Tanner beleven samen een heerlijke zomer. Ze delen hun dromen, worden stapelverliefd en verloven zich. Maar één moment van zwakte heeft desastreuze gevolgen. Terwijl Tanner in het buitenland stage loopt, ontdekt Jade dat ze in verwachting is. Tanner laat echter niets meer van zich horen. Jade gelooft dat hij haar is vergeten. Om haar kind toch een vader te kunnen geven, trouwt ze met een ander. Tien jaar later wil Jades echtgenoot van haar scheiden. Hij krijgt de voogdij over haar zoon, omdat hij Jade bestempelt als een religieuze fanatiekeling. In haar wanhoop wendt Jade zich tot Tanner, die als advocaat gespecialiseerd is in de vrijheid van godsdienst. Kan hij haar helpen?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: A moment of weakness
Eerste uitgave: 2000
ISBN: 90-297-1787-4
Uitgever: Voorhoeve
Kostbaar geschenk
Vier jaar geleden verloor Hannah haar man en dochter. Nu is ze hertrouwd met Matt. Ze willen graag een kind adopteren en nemen daarom Grace in hun gezin op. Maar juist als alles goed lijkt te gaan, moeten ze Grace weer afstaan. Kan Hannah het aan om opnieuw een dochter te verliezen? Jade en Tanner zijn opgetogen als Jade in verwachting blijkt te zijn. Dan krijgen ze echter te horen dat Jade ernstig ziek is. Jade en Tanner staan voor moeilijke keuzes. Is hun liefde en hun geloof sterk genoeg om hen hier doorheen te helpen? Hannah en Matt maakten een nieuw begin in Wachten op de morgen, Jade en Tanner in Tweede kans. Kostbaar geschenk vertelt hoe het verder gaat met deze bevriende gezinnen.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Halfway to forever
Eerste uitgave: 2002
ISBN: 90-297-1790-4
Uitgever: Voorhoeve

Heart of the Story Serie

De familie van Jezus
Jozef, Zacharias, Johannes de Doper, Jakobus, Elisabet en Maria - in de roman De familie van Jezus vertellen zij alle zes hun eigen verhaal. Aan de hand van Bijbelteksten en historische en theologische inzichten geeft Karen Kingsbury ze een eigen stem. Beleef wat zij hebben beleefd en ervaar wat zij hebben ervaren. Achter in De familie van Jezus zijn Bijbelstudies opgenomen - vijf persoonlijke studies en één groepsstudie bij elk familielid - zodat je niet alleen de mensen rondom Jezus beter leert kennen, maar ook zelf uitgedaagd wordt om dichter bij Hem en bij elkaar te komen.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: The family of Jesus
Eerste uitgave: 2014
ISBN: 9789029723978
Uitgever: Voorhoeve
De vrienden van Jezus
In deze Bijbels-historische roman van Karen Kingsbury komen de vrienden van Jezus aan het woord: Simon, Marta, Jaïrus, Maria Magdalena, Petrus en Johannes - mensen die aangeraakt werden door Jezus' liefde en die Hem wilden volgen. Aan de hand van Bijbelteksten en historische en theologische inzichten laat Karen Kingsbury ze hun verhaal vertellen. Zoals de geschiedenis van Petrus, de discipel die Hem verraadde. Of het verhaal van Jaïrus, wiens dochtertje uit de dood werd opgewekt.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: The friends of Jesus
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789029724692
Uitgever: Voorhoeve

Het witte doek

Hoog gegrepen
Filmmakers Chase en Keith hebben een diepe wens: een Hollywoodfilm maken die levens kan veranderen. Nu ze genoeg geld bij elkaar hebben, staat niets ze meer in de weg om hun droom te verwezenlijken. Maar alles loopt anders dan gedacht. Hun eigen twijfel steekt steeds vaker de kop op, het werktempo is moordend en lastige acteurs zaaien onrust. Terwijl miljoenen dollars op het spel staan, proberen de twee vrienden wanhopig te voorkomen dat hun project als een zeepbel uiteenspat.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Take One
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 978-90-297-1969-8
Uitgever: Voorhoeve
Ver gedragen
De film van Keith en Chase is bijna klaar, en lijkt een kaskraker te worden. Hun volgende uitdaging staat alweer op de rol: de verfilming van dé christelijke roman van het jaar. Ze zijn doorgebroken! De roem eist echter zijn tol, want de twee kijken steeds minder om naar hun gezin. Keiths dochter raakt op het verkeerde pad en Chase vervreemdt van zijn vrouw. Hoeveel zijn zij bereid te doen - of te laten - om hun doel te bereiken? Ook de tieners Cody, Tim en Bailey staan voor grote beslissingen.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Take Two
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 9789029796231
Uitgever: Voorhoeve
Diep geraakt
Chase Ryan en Keith Ellison hebben er altijd van gedroomd de wereld te veranderen met hun films. En nu lijkt die wens in vervulling te gaan: voor hun nieuwste project gaan ze werken met de populairste auteurs van Amerika. Maar als Chase' leven een onverwachte wending maakt, staat Keith er ineens alleen voor. De Baxterfamilie zet alle zeilen bij om hem te helpen, maar als dan ook nog Keiths dochter Andi in de problemen komt, weet hij niet meer waar hij zijn energie vandaan moet halen.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Take Three
Eerste uitgave: 2010
ISBN: 9789029716796
Uitgever: Voorhoeve
Alles gegeven
Nadat Chase is teruggekeerd naar zijn gezin en zijn baan, slagen filmmakers Keith en Dayne er eindelijk in een deal te sluiten met een van de populairste jonge acteurs. Maar vlak daarna begaat deze een enorme misser en zijn fans willen niets meer van hem weten. De filmmakers doen er alles aan om de jonge ster en hun project te redden van de ondergang. Ondertussen werkt Andi aan haar relatie met God en de mensen om haar heen, maar ze is bang dat haar pogingen tot verzoening te laat komen.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Take Four
Eerste uitgave: 2010
ISBN: 9789029721301
Uitgever: Voorhoeve

Lost Love Serie

Nu en altijd
De achttienjarige Emily is haar hele leven al op zoek naar haar moeder, die haar na haar geboorte in een ziekenhuis achterliet. Een doos met oude spullen biedt haar voor het eerst een aanknopingspunt. Emily ontdekt een liefdesverhaal met een verdrietig einde - maar wellicht ook met een hoopvol vervolg.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Even now
Eerste uitgave: 2005
ISBN: 978-90-297-1810-3
Uitgever: Voorhoeve
Belofte van trouw
Emily vindt in Justin de liefde van haar leven. Ze maken trouwplannen en dromen van een gelukkige toekomst samen. Dan wordt Justin opgeroepen om als soldaat in Irak dienst te doen. In Nu en altijd hervond Emily haar ouders, Lauren en Shane, die elkaar door allerlei omstandigheden uit het oog waren verloren. Nu, twee jaar later, bouwen Lauren en Shane voorzichtig aan hun relatie. Die dreigt echter te stranden op hun totaal verschillende standpunten over de situatie in Irak en Afghanistan: Shane is vlieginstructeur bij het leger, terwijl Lauren fel tegen de oorlog is. Dan krijgt Emily een vreselijk bericht. Kunnen Shane en Lauren hun verschillen opzijzetten om hun dochter te helpen?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Ever after
Eerste uitgave: 2007
ISBN: 978-90-297-1834-9
Uitgever: Voorhoeve

Samen onderweg

Dag van vreugde
Gedurende de voorbereidingen voor hun grote dag groeien Dayne Matthews en Katy Hart steeds dichter naar elkaar toe. Maar de spanning stijgt als het moeilijk blijkt te zijn om hun bruiloft geheim te houden voor de paparazzi. Het komt zelfs zo ver dat ze het kindertheater moeten inschakelen om hun privacy te waarborgen. Het aanstaande huwelijk zet John Baxter aan het denken over iets waar hij nu niet langer omheen kan: dat hij gevoelens koestert voor zijn beste vriendin Elaine.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Sunrise
Eerste uitgave: 2007
ISBN: 9789029722834
Uitgever: Voorhoeve
Zomer van hoop
Acteur Dayne Matthews en Katy Hart zijn gelukkig getrouwd, maar zijn nog altijd niet vrij van alle media-aandacht. In een poging zich te verzoenen met de paparazzi, tekenen ze een contract voor een realityshow. Het lijkt het perfecte compromis, maar al snel raken ze alles kwijt wat ze met zoveel zorg hebben opgebouwd. De familie Baxter krijgt spannend nieuws te verwerken. Ashley en Kari zijn allebei zwanger, maar er is iets niet goed met een van de baby's. De zussen bidden voor een wonder, terwijl ze zich voorbereiden op het ergste scenario.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Summer
Eerste uitgave: 2007
ISBN: 9789029723152
Uitgever: Voorhoeve
Huis van herinnering
De druk van hun beroemdheid weegt zwaar op Dayne en Katy Matthews als ze allebei aan verschillende filmprojecten meewerken. De tabloids staan vol met geruchten over hun relatieproblemen en speculeren zelfs over ontrouw. Pas als er iets dramatisch voorvalt, beseft Dayne dat hun huwelijk op het randje van de afgrond balanceert. Ondertussen beseft John Baxter dat hij klaar is voor de volgende stap in zijn relatie met Elaine. Maar dat houdt in dat hij afscheid moet nemen van een dierbare plek.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Someday
Eerste uitgave: 2008
ISBN: 9789029723565
Uitgever: Voorhoeve
Band van liefde
Na een tijd van grote verliezen, staat de familie Baxter nu voor een feestelijk seizoen. Het CKT kijkt uit naar de eerste productie in het theater van Dayne en Katy Matthews en het beroemde koppel zelf bereidt zich voor op een nieuw hoofdstuk in hun leven: familieuitbreiding. Het plannen van de bruiloft met zijn vriendin Elaine maakt bij John Baxter en zijn kinderen veel los. Als de tijd is aangebroken om het Baxter-huis te verkopen, sluit de familie samen een bewogen periode in hun leven af.
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Sunset
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 9789029723954
Uitgever: Voorhoeve

September 11th Serie

De redding
Dinsdag, 11 september 2001, de dag die het leven in de Verenigde Staten definitief veranderde. Jake Bryan en Larry Henning, twee christelijke brandweermannen, rukken uit om de brand in de Twin Towers te bestrijden. Op hun tocht door het gebouw komen ze Eric tegen, die als twee druppels water op Jake lijkt. Jake helpt hem met zijn verzwikte enkel voordat hij met zijn collega verder gaat. Op de 62e verdieping komen de brandweermannen in een uitzichtloze situatie te verkeren en wachten ze biddend op hun dramatische einde... of een wonderbaarlijke redding? Jamie, de vrouw van Jake, kan haar geluk niet op als zij haar man terugvindt onder een brandweerwagen die hem beschermde tegen de puinregen van de instortende torens. Hij is zijn geheugen kwijt, maar zal met voldoende rust en geduld kunnen herstellen. Als het herstel inderdaad doorzet, wacht haar echter een verpletterende ontdekking...
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: One tuesday morning
Eerste uitgave: 2003
ISBN: 90-297-1745-9
Uitgever: Voorhoeve
Voorbij het verleden
Drie jaar geleden verloor Jamie haar echtgenoot Jake bij de aanslagen op het World Trade Center. Nog elke dag voelt ze de pijn van het gemis. Ze heeft zich gestort in het vrijwilligerswerk in St. Paul's, de kleine herdenkingskapel bij de plek waar de Twin Towers stonden. Daar komen dagelijks vele mensen die - net als Jamie - iemand hebben verloren bij de aanslag, om hun verdriet met elkaar te delen. Een van de bezoekers is Clay, op wie Jamie tot haar eigen verrassing verliefd wordt. Dat maakt haar onzeker: pleegt ze verraad aan Jake? Toch bouwen ze voorzichtig een relatie op. Dan doet Jamie een onthutsende ontdekking die het voor onmogelijk maakt met Clay verder te gaan. Zal ze ooit het verleden achter zich kunnen laten en voluit kunnen leven?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Beyond tuesday morning
Eerste uitgave: 2004
ISBN: 90-297-1807-2
Uitgever: Voorhoeve
Recht in het hart
Nadat zijn vader bij de ramp op 11 september om het leven is gekomen, vermijdt Alex Brady elke vorm van vriendschap. Hij stort zich volledig op zijn werk als politieagent. Het enige doel in zijn leven is het bestrijden van criminaliteit. Als er een golf van geweld losbreekt in de buitenwijken van Los Angeles is Alex vastbesloten de schuldige partijen voor de rechter te brengen. Hij stort zich volledig op zijn taak, maar keert daarmee ook de enige vrouw waar hij ooit van heeft gehouden de rug toe. Op dat moment breken de hevigste branden in de geschiedenis van Californië uit. Alex vergt het uiterste van zichzelf om te voorkomen dat de gemeenschap waar hij zich voor inzet in gevaar komt. Terwijl hij anderen helpt te evacueren, realiseert hij zich dat hij zich niet langer af kan sluiten voor zijn verleden en de mensen om hem heen. Zal iemand in staat zijn ooit weer tot zijn hart door te dringen?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: Every now and then
Eerste uitgave: 2008
ISBN: 978-90-297-1908-7
Uitgever: Voorhoeve

Women of Faith Serie

Laatste dans
John en Abby lijken het perfecte echtpaar. Niemand weet echter hoezeer ze vreemden voor elkaar zijn geworden. Wanneer John gevoelens krijgt voor een andere vrouw, besluiten ze te scheiden. Dan vertelt hun dochter dat ze deze zomer gaat trouwen. Abby en John willen geen schaduw over haar grote dag werpen en stellen de scheiding nog even uit. Maar de voorbereidingen voor de bruiloft roepen bij hen beiden veel vragen op. Nemen ze wel de juiste beslissing? Is hun huwelijk echt niet meer te redden? Is de muziek van hun liefde voorgoed het zwijgen opgelegd?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: A time to dance
Eerste uitgave: 2001
ISBN: 978-90-297-1901-8
Uitgever: Voorhoeve
Toegift
Net wanneer John en Abby Reynolds een huwelijkscrisis hebben overwonnen, slaat opnieuw het noodlot toe in hun gezin. Mogen ze hopen op nog een wonder in hun leven? John en Abby weten als geen ander dat het leven niet altijd over rozen gaat. Confrontaties met hun kinderen, gemanipuleer binnen Johns werk, een huwelijk dat aan een zijden draadje hangt... Ze hebben het allemaal meegemaakt - en door Gods kracht overleefd. Er moet wel heel wat gebeuren, willen zij de moed nog opgeven. Dan klinkt het oorverdovende geluid van piepende remmen en metaal op metaal. De Reynolds beleven een drama als nooit tevoren. Of is werkelijk geen last te zwaar?
Schrijver: Karen Kingsbury
Oorspronkelijke titel: A time to embrace
Eerste uitgave: 2002
ISBN: 978-90-297-1959-9
Uitgever: Voorhoeve