Boekenplank:
Kies

Boeken van Jan Karon

Jan Karon trouwde op haar 14e en kreeg haar enige kind op haar 15e. Haar huwelijk eindigde in een scheiding en tegenwoordig woont ze op een boerderij in Virginia. Jan Karon begon met de verhalen van Father Tim te schrijven voor een plaatselijke krant en uiteindelijk eindigden haar boeken rondom dit personage op de New York Times bestsellerslijst.

Meer over Jan Karon

Genre: Roman

Geboren: 1937

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jan Karon


Mitford

  1. Thuis in Mitford - At home in Mitford
  2. Er brandt nog licht - A light in the window
  3. De groene heuvels - These high, green hills

gedetailleerd overzicht

MitfordThuis in Mitford

Mitford is zo'n pittoresk plaatsje waar iedereen van droomt. De buren zijn vriendelijk, verloren dingen worden altijd teruggevonden, en zieke mensen worden onvermijdelijk beter. Het is prachtig gelegen en ademt een weldadige rust.

Maar juist wanneer de plaatselijke dominee, Father Tim, bedenkt dat zijn leven nodig aan verandering toe is, wordt hij volledig uit balans gebracht. Zijn secretaresse Emma Garrett houdt al zijn bewegingen in de gaten. Een grote zwerfhond volgt hem op weg naar huis en laat zich niet wegsturen. Dooley, een lastig jongetje, wordt plotseling aan zijn zorg toevertrouwd. En zijn aantrekkelijke nieuwe buurvrouw Cynthia vindt haar weg naar zijn voordeur en brengt hem in verwarring.

Schrijver: Jan Karon
Oorspronkelijke titel: At home in Mitford
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789029725910
Uitgever: Voorhoeve
Er brandt nog licht

De predikant van het dorpje Mitford, Father Tim, begint het aardig benauwd te krijgen. Hij kan het niet langer ontkennen: hij is verliefd op zijn buurvrouw Cynthia Coppersmith. Maar het pad van de liefde gaat niet over rozen - Father Tim moet heel wat hobbels nemen.

Ondertussen achtervolgt een rijke weduwe hem meedogenloos met stoofschotels en uitnodigingen. Een mysterieuze nicht uit Ierland neemt, geheel onaangekondigd, haar intrek in de pastorie. Het barre winterweer houdt Cynthia lange tijd ver weg van huis. En het lieflijke leven in Mitford wordt bedreigd door moderne, stadse plannen...

Schrijver: Jan Karon
Oorspronkelijke titel: A light in the window
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789029726740
Uitgever: Kok
De groene heuvels

Na jaren getrouwd te zijn geweest met zijn werk, is Father Tim nu gelukkig getrouwd met zijn buurvrouw Cynthia. Het leven in Mitford heeft nog nooit zo vol verrassingen gezeten voor de dominee.

Dan maakt een jongen die als een zoon voor hem is geworden, een keuze die Father Tims hart breekt. De gebeurtenissen op het kampeerweekend van de kerkelijke jongerengroep hebben een grote invloed op Tim - zo groot dat ze een ander mens van hem maken.

Schrijver: Jan Karon
Oorspronkelijke titel: These high, green hills
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789043530255
Uitgever: Kok