Boekenplank:
Kies

Boeken van Patrick Taylor

Meer over Patrick Taylor

Genre: Roman

Website: Patrick Taylor


Irish Country

  1. Dokter in Ierland - An Irish country doctor
  2. De terugkeer van dokter Laverty - An Irish country village
  3. Winter in Ierland - An Irish country christmas

gedetailleerd overzicht

Irish CountryDokter in Ierland
Ballybucklebo: een schilderachtig dorpje in Noord-Ierland. De jonge dokter Barry Laverty komt daar terecht in een kleine huisartsenpraktijk bij de felle, oudere dokter O'Reilly. Maar al spoedig neemt Barry het motto van zijn strijdlustige baas over: laat de patiënten nooit de overhand krijgen! Want de kleurrijke dorpsbewoners, onder wie een malafide majoor, een zwanger dienstmeisje en een hond genaamd Arthur Guinness, stellen de onervaren jonge huisarts ernstig op de proef. Als Barry volhoudt zal hij nog veel kunnen leren over het leven - en de liefde - tussen de groene heuvels en dalen van het charmante Ballybucklebo.
Schrijver: Patrick Taylor
Oorspronkelijke titel: An Irish country doctor
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044322163
Uitgever: The House of Books
De terugkeer van dokter Laverty
De jonge dokter Barry voelt zich helemaal thuis in de huisartsenpraktijk van zijn excentrieke mentor dokter O'Reilly. Totdat de onverwachte dood van een patiënt een schaduw over Barry's reputatie werpt. De treurende weduwe gelooft dat er een verkeerde diagnose is gesteld. Gespannen wacht Barry de resultaten van het post mortemonderzoek af en peinst zich suf hoe hij het vertrouwen van zijn patiënten kan terugwinnen. Ondertussen worden er snode plannen gesmeed om de dorpspub af te breken.
Schrijver: Patrick Taylor
Oorspronkelijke titel: An Irish country village
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044328332
Uitgever: The House of Books
Winter in Ierland
Het sneeuwt in Ballybucklebo. Dokter Laverty heeft zijn handen vol aan de gebruikelijke griepgolf waar de bewoners van het Ierse dorpje door worden geteisterd. Samen met zijn excentrieke mentor dokter O'Reilly snelt hij door de ijzige heuvels en dalen op weg naar zijn patienten. Barry kijkt verlangend uit naar zijn eerste kerstfeest op het platteland. Maar wanneer ook dokter O'Reilly geveld wordt door de griep en Barry's vriendin Patricia het laat afweten, wordt zijn humeur er niet beter op. Tot overmaat van ramp vestigt een nieuwe dokter zich in de buurt van Ballybucklebo. Barry vertrouwt die kwakzalver voor geen cent.
Schrijver: Patrick Taylor
Oorspronkelijke titel: An Irish country christmas
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044332414
Uitgever: The House of Books

Gerelateerde schrijvers