Boekenplank:
Kies
 • Home
 • A
 • Tamera Alexander

Boeken van Tamera Alexander

Meer over Tamera Alexander

Geboren: 1961

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Tamera Alexander


Overzicht

 • De erfenis - The inheritance
 • Tussen plantages en magnolia's - Among the fair magnolias

Belle Meade

 1. Fluister zacht haar naam - To whisper her name
 2. Op weg naar haar hart - To win her favor
 3. Het hart als inzet - To wager her heart

Belmont

 1. Een blijvende indruk - A lasting impression
 2. Van zeldzame schoonheid - A beauty so rare
 3. Op lieflijke tonen - A note yet unsung

Carnton

 1. Kerst op Carnton - Christmas at Carnton
 2. Dat beloof ik - With this pledge
 3. Kleuren van waarheid - Colors of truth

De kronieken van Fountain Creek

 1. De kronieken van Fountain Creek - Fountain Creek chronicles
 2. Ontvlamd - Rekindled
 3. Onthuld - Revealed
 4. Onthouden - Remembered

Timber Ridge Trilogie

 1. Uit de verte - From a distance
 2. Verder langs de weg - Beyond this moment
 3. Diep in mijn hart - Within my heart

E-books

 • Dromen van thuis - To mend a dream

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe erfenis
McKenna Ashford is vastbesloten om haar opstandige jongere broer onder controle te houden. Daarom neemt ze de uitnodiging van haar nicht aan om naar het westen te verhuizen en daar een nieuwe start te maken. Maar ze ontdekt al snel dat het leven in Copper Creek, Colorado, er heel anders uitziet dan ze verwacht had. Ze probeert een moeder te zijn voor Robert, een taak waarvoor ze eigenlijk nog te jong is. Zal de 'ontijdige erfenis' een oplossing kunnen bieden voor de vele problemen die op haar pad komen? Krijgt McKenna een nieuwe kans om haar vertrouwen in het leven terug te winnen?

U.S. Marshal Wyatt Caradon heeft zijn leven gewijd aan het opsporen van vluchtelingen, maar de jaren van spoorzoeken eisen hun tol. Als zijn pad dat van McKenna kruist, wordt hij geconfronteerd met zijn verleden - en met de enige vrouw die hem een toekomst kan bieden.
Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: The inheritance
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789051943795
Uitgever: Van Wijnen
Tussen plantages en magnolia's
Beleef het leven en de liefde in de zuidelijke staten van Amerika in Tussen plantages en magnolia's: vier historische novelles van enkele van de beste christelijke auteurs van dit moment.

In Dromen van thuis - To mend a dream heeft Savannah Darby er alles voor over om nog eens terug te kunnen naar haar ouderlijk huis. Dus als de nieuwe eigenaar, Aidan Bedford, iemand zoekt om het huis op te knappen, grijpt Savannah haar kans. Lukt het haar de doos te vinden die haar vader tijdens de oorlog verstopte voordat ze de klus geklaard heeft?

De andere drie novelles zijn van de auteurs: Elizabeth Musser, Dorothy Love en Shelley Gray.

Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: Among the fair magnolias
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029724807
Uitgever: Voorhoeve

Belle MeadeFluister zacht haar naam
Olivia Aberdeen, de berooide weduwe van een man die is doodgeschoten als verrader van het Zuiden, wordt nu door de maatschappij gemeden. Ze aanvaardt dankbaar een uitnodiging van 'tante' Elizabeth Harding, een vroegere vriendin van haar moeder, om hoofd van de huishouding te worden. Het is een ontgoocheling voor Olivia als ze de ware reden ontdekt van Generaal Hardings toestemming voor haar komst. Terwijl ze niet de veilige haven vindt die ze heeft verwacht, wordt Olivia overrompeld door haar gevoelens voor Ridley Adam Cooper, een man uit het Zuiden, die allesbehalve een zuidelijke heer lijkt te zijn.

Door sommigen gebrandmerkt als verrader, voert Ridley Cooper, een zoon van het Zuiden die ervoor koos om te vechten voor de Unie, nog steeds een wanhopige strijd om zijn eigen oorlog te beëindigen. Hij is vastbesloten om 'de gave' die Bob Green, het stalhoofd van Belle Meade, bezit, te leren. Maar hij draagt geheimen met zich mee, die hun beider leven bedreigen.

Zoals Ridley in het reine probeert te komen met zijn 'verraden' van het Zuiden, zo is Olivia vastbesloten om zich nooit meer te laten bedriegen.

Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: To whisper her name
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789051944679
Uitgever: Van Wijnen
Op weg naar haar hart
Maggie Linden is een talentvol paardrijdster. Het is voor dames onmogelijk om aan paardenraces mee te doen, en toch wil ze niets liever dan haar paard kampioen maken. Maar de enige man die haar kan helpen is vastbesloten om zich nooit meer met volbloedracen in te laten.

Cullen McGrath is Iers van geboorte. Hij heeft zijn rijke leven in Engeland opgegeven vanwege een paardenraceschandaal dat hem bijna geruïneerd had. Cullen is naar Nashville gekomen om een stuk land te kopen en een nieuw leven te beginnen als boer. Maar een nieuwe start blijkt moeilijker dan hij dacht, vooral als Maggie Lindens vader hem een aanbod doet dat hij niet zou moeten aannemen, maar toch onmogelijk kan weigeren.

Maggie weet zeker dat haar merrie, Bourbon Belle, de hoofdprijs kan winnen in de Peyton Stakes, de duurste race ooit gereden in Amerika. Als ze maar de kans kreeg om het te bewijzen. Om haar die kans te geven - en om zijn landgoed te behoeden voor verkoop - heeft haar vader een ruil afgesproken. Zijn deal bevat een klein, lastig detail: Maggie moet trouwen met een man die ze nog nooit ontmoet heeft. Een man die ze nooit zou hebben gekozen.

Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: To win her favor
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789051944686
Uitgever: Van Wijnen
Het hart als inzet
Sylas Rutledge, de nieuwe eigenaar van de Northeast Line Railroad, investeert alles wat hij heeft in deze onderneming. Deels omwille van de uitdaging, maar vooral om de naam van zijn vader te zuiveren. Maar Sy heeft iemand nodig die hem helpt zijn weg te vinden in de gemeenschap van Nashville. Wanneer hij Alexandra Jamison ontmoet, besluit hij meteen dat hij zijn gids heeft gevonden. Alleen, hij ontdekt al snel dat het treinongeval waarvan zijn vader de schuld kreeg, de dood heeft veroorzaakt van Alexandra's verloofde, waardoor haar hart is gebroken.

Alexandra wijst een door haar vader gearrangeerd huwelijk af en volgt in plaats daarvan haar passie voor lesgeven aan de Fisk University, de eerste universiteit voor voormalige slaven in de VS. Maar haar familie en de betere kringen in Nashville keuren dit gedrag af, en al snel merkt ze dat ze door beide met de nek wordt aangekeken.

Door connecties met de familie Harding worden Alexandra en Sylas onverwachte bondgenoten. En ondanks haar eerste indruk, merkt Alexandra geleidelijk dat ze meer voor hem gaat voelen. Maar dat mag toch niet, wanneer haar hart niet vrij is?

Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: To wager her heart
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789051944693
Uitgever: Van Wijnen

BelmontEen blijvende indruk
Claire Laurents diepste verlangen is om iets te schilderen dat haar bekendheid en waardering zal opleveren. Maar haar vader staat erop dat ze als kopiïst zal werken. Als vervalser.

Wanneer Claire zich gedwongen voelt om haar thuis te ontvluchten, ontmoet ze advocaat Sutton Monroe, die haar zijn vriendelijkheid toont door haar niet aan te geven. Maar wanneer hij later weigert om haar te hulp te komen, vreest ze dat ze hem verkeerd heeft ingeschat.

Wanneer Claire contacten krijgt in de betere kringen van Nashville, gelooft ze dat haar droom om een blijvende indruk te maken werkelijkheid kan worden - maar natuurlijk alleen wanneer haar verleden verborgen blijft.

Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: A lasting impression
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789051944433
Uitgever: Van Wijnen
Van zeldzame schoonheid
Eleanor Braddock is een eenvoudige, praktische vrouw. Ze weet dat ze nooit zal trouwen, maar als een stervende soldaat haar iets toefluistert, gelooft ze dat haar leven nog steeds zinvol kan zijn, en ze besluit om zijn weduwe op te zoeken. Verarmd en vol zorg voor haar zieke vader, arriveert Eleanor bij Belmont Mansion, het huis van haar tante, Adelicia Acklen, de rijkste vrouw in Amerika - en misschien ook wel de meest veeleisende. Adelicia wil met alle geweld een echtenoot voor haar nicht vinden, maar Eleanor wordt op een heel ander pad geleid: het bouwen van een huis voor behoeftige weduwen en vaderloze kinderen uit de Burgeroorlog.

Aartshertog Marcus Gottfried is vanuit Oostenrijk naar Nashville gekomen op zoek naar een leven dat hij zelf kan bepalen. Hij verzwijgt zijn adellijke achtergrond en wil zijn passie voor de natuur combineren met vakkundigheid op het terrein van de architectuur. Maar zijn plannen om natuurlijke schoonheid te integreren in de bouw van het Tehuis voor weduwen en wezen gaan in tegen de wensen van Eleanor. Toch doen de gezamenlijke voorbereidingen voor het tehuis ze naar elkaar toe groeien en er ontluikt een liefde die geen van beiden had verwacht.

Maar Marcus is niet de man die Adelicia heeft gekozen voor Eleanor, en zelfs als hij dat was, is er iemand die op het punt staat om al zijn geheimen te onthullen.
Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: A beauty so rare
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789051944440
Uitgever: Van Wijnen
Op lieflijke tonen
Rebekah Carrington heeft als getalenteerd violiste jarenlang in Wenen gestudeerd. Wanneer ze auditie gaat doen bij de nieuwe maestro van het Nashville Philharmonisch orkest maakt ze geen enkele kans. Vrouwen zijn immers 'te zwak en kwetsbaar' voor de harde wereld van een orkest. Zo is Rebekahs hoop op een carrière in de muziek snel vervlogen, nu de ambitieuze dirigent niet van zins is om de algemeen heersende opvattingen omtrent de rol van de vrouw te trotseren.

Nathaniel Tate Whitcomb wordt als jong dirigent in het hele land bewonderd en bejubeld. Hij mag in zijn functie als leider van het orkest een symfonie componeren voor de opening van het nieuwe concertgebouw. Maar zijn werk wil niet vlotten, en een vreemde suizing in zijn oren, met steeds terugkerende hoofdpijn, lijken ervoor te zorgen dat hij de deadline niet zal halen. Zijn kwaal verergert en hij weet dat Rebekah hem kan helpen met het afmaken van zijn compositie. Maar kan hij haar vertrouwen terugwinnen nadat hij haar toekomstdroom in duigen heeft laten vallen?
Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: A note yet unsung
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789051944457
Uitgever: Van Wijnen

CarntonKerst op Carnton

In de nadagen van de Amerikaanse burgeroorlog ontdekken een gewonde soldaat en een behoeftige weduwe de ware betekenis van Kerstmis - en van opofferende liefde.

Aletta Prescott, onlangs weduwe geworden, worstelt om in het leven overeind te blijven samen met haar zes jaar oude zoon. Terwijl de bank haar huis dreigt te ontruimen, biedt een toevallige ontmoeting met een gewonde soldaat een nieuwe kans - en vriendschap. Maar kan Aletta deze man vertrouwen?

Captain Jake Winston, een gerespecteerde Zuidelijke scherpschutter, kreeg een hoofdwond in de Slag bij Chickamauga. Jake is bang daardoor niet alleen zijn grootste vaardigheid te verliezen, maar ook zijn identiteit. Terwijl hij geneest, wordt hem bevolen om te helpen bij een lokale veiling voor vrouwen. Hij protesteert respectvol tegen het klusje, maar orders zijn orders, en hij ontdekt al snel dat de groep dames - in het bijzonder één - veel meer is dan waar hij op had gerekend.

Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: Christmas at Carnton
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789051945669
Ebook: 9789051947137
Uitgever: Van Wijnen
Dat beloof ik

Wat kan een vrouw - slechts een gouvernante - doen tegen de gesel van de slavernij?

Na de slag bij Franklin, Tennessee, op 30 november 1864, wordt Carnton House aangewezen als een veldhospitaal voor de zuidelijke troepen. Lizzie Clouston, van beroep gouvernante, wordt al spoedig in dienst genomen als verpleegster. Haar leven neemt een dramatische wending als ze een jonge soldaat belooft een brief voor hem te bezorgen.

Ze ontmoet de gewonde kapitein Roland Jones en helpt hem in zijn strijd tegen de dokter die zijn been wil amputeren. Lizzie komt in conflict met zichzelf, vanwege haar trouwbelofte aan de vriend van haar jeugd. Daarbij komt dat Roland, die haar hart zo weet te raken, slaveneigenaar is, terwijl Lizzie slavernij verafschuwt. Lizzie en Roland worstelen beiden met hun geloof en hun principes te midden van de ellende van de oorlog en al zijn gevolgen.

Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: With this pledge
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789051945744
Uitgever: Van Wijnen
Kleuren van waarheid

In de jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog is de Ierse Catriona op zoek naar haar broer, die als Ierse immigrant gedwongen werd om mee te vechten met het Zuiden. Wade Cunningham vocht juist aan de andere kant, tegen de slavernij, maar is na de oorlog in dienst gekomen bij de geheime dienst om strijd te leveren tegen geldvervalsers.

De spanningen tussen voor- en tegenstanders van de slavernij zet ook de relatie tussen Catriona en Wade onder druk. Het wordt nog spannender als Catriona onder verdenking komt en Wade die verdenking moet onderzoeken.

Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: Colors of truth
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789051945980
Uitgever: Van Wijnen

De kronieken van Fountain CreekDe kronieken van Fountain Creek

De kronieken van Fountain Creek bevat:

 1. Ontvlamd
 2. Onthuld
 3. Onthouden

Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: Fountain Creek chronicles
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789051945607
Uitgever: Van Wijnen
Ontvlamd
Ontvlamd neemt de lezers mee naar Colorado, 1868 - en naar twee mensenlevens die opnieuw opbloeien en ontvlammen.

Tien jaar geleden deed Kathryn Jennings haar huwelijksbelofte. En die belofte geldt nog steeds, hoewel haar huwelijk niet geworden is wat ze ervan verwachtte. Na een schokkende ontmoeting ontdekt ze een lang verborgen geheim uit het leven van haar man.

Haar man Larson Jennings is zijn hele leven al op de vlucht voor de ellende van zijn jeugd. Op een donkere avond moet hij een beslissing nemen die ongeacht de keuze hem zijn leven kan kosten.
Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: Rekindled
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789051943467
Uitgever: Van Wijnen
Onthuld
Annabelle Grayson krijgt in haar leven een tweede kans, maar donkere wolken uit het verleden staan haar geluk in Willow Springs in de weg. Nadat haar man is gestorven adverteert ze voor een gids om haar te vergezellen op een trektocht naar het westen, naar nieuw land in Idaho. Dan komt ze in contact met een wel heel bijzondere kandidaat.
Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: Revealed
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789051943535
Uitgever: Van Wijnen
Onthouden
Oorlogsdreiging - en een laatste wens - sturen Véronique Girard van Frankrijk naar een verafgelegen en ongastvrij land. In het Colorado Territorium zoekt ze naar de man van wie ze al haar hele leven houdt - haar vader. Pierre Girard verliet Parijs om in Amerika zijn geluk te zoeken in de bonthandel. En hij beloofde plechtig dat hij zijn vrouw en dochter later zou laten overkomen. Maar er zijn inmiddels vijfentwintig jaar voorbijgegaan zonder dat hij zijn belofte is nagekomen. Met enkel de scherven van verbroken beloften gaat Véronique scheep op een gevaarlijke zoektocht naar een man die ze zich nauwelijks kan herinneren.

Nu hij zijn verdriet eindelijk verwerkt heeft, kan Jack Brennan verder met zijn leven. Nadat hij jaren als gids gezinnen naar het westen heeft geleid, werkt hij nu als bevrachter in de mijndorpen rondom Willow Springs. Maar hij rekent niet op een onverwachte reisgenoot op zijn reis door de bergen. Nog minder verwacht hij, dat de zoektocht van één vrouw zijn plannen volledig omgooit... en zijn leven.
Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: Remembered
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789051943610
Uitgever: Van Wijnen

Timber Ridge TrilogieUit de verte
Wat gebeurt er wanneer de uitkomst van je droom niet is geworden wat je je had voorgesteld, en wanneer het geheim dat je je leven lang wist te bewaren bekend raakt?

Vastbesloten om een beroemde nieuwsfotograaf te worden reist Elizabeth Westbrook af naar het Colorado Territorium. Ze wil de grootsheid van de bergen vastleggen in de omgeving van het afgelegen Timber Ridge. Ook hoopt ze dat de koele, droge lucht en de warmwaterbronnen van Colorado haar vreemde ziekte zullen genezen.

Daniel Ranslett, getraumatiseerd thuisgekomen uit de burgeroorlog, zal alles doen om zijn land en zijn eenzaamheid te beschermen. Als een fotografe een opname maakt die de oplossing van een moord lijkt te geven brengt dat haar in levensgevaar. Daniel voelt zich geroepen om een oude schuld te vereffenen. Maar ten koste van welke geheimen zal hij zijn woord kunnen houden?

Gedwongen om samen een hachelijke tocht te ondernemen raken de levens van Daniel en Elizabeth met elkaar verbonden op een manier die ze zich niet hadden kunnen indenken.
Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: From a distance
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789051943467
Uitgever: Van Wijnen
Verder langs de weg
Als Dr. Molly Withcomb, hoogleraar Romaanse talen, in Colorado uit de trein stapt neemt ze een besluit - dat ingaat tegen alles waar ze voor staat. Toch is het de enige mogelijkheid om iets terug te ontvangen van alles wat ze verloren heeft.

Sheriff James McPherson vergist zich bijna nooit in mensen. Hij heeft het gevoel dat professor Withcomb iets verbergt, maar hij weet niet wat het is. Als hij achter haar geheim komt, staat zijn eigen reputatie op het spel. En als hij langzamerhand een beeld krijgt van Molly Withcomb's herwonnen leven, vormt dat een serieuze bedreiging voor zijn baan, voor de rust in Timber Ridge, en voor wat hij altijd zelf als waarheid had aangenomen.
Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: Beyond this moment
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789051944044
Uitgever: Van Wijnen
Diep in mijn hart
Vastbesloten om de droom van haar overleden man te vervullen, worstelt Rachel Boyd om haar ranch draaiende te houden, samen met haar twee zonen. Maar op sommige dagen lijkt het wel of al haar inspanningen worden gesaboteerd.

Wanneer ze geconfronteerd wordt met een schade die ze niet meer kan opvangen, is Rachel genoodzaakt om Rand Brookston in vertrouwen te nemen, de enige man in Timber Ridge die ze wil vermijden. En niet ten onrechte. Hij is dokter, net als haar vader was. Daarom denkt ze wel te weten wat voor man hij is...
Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: Within my heart
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789051944051
Uitgever: Van Wijnen

E-booksDromen van thuis

In Dromen van thuis heeft Savannah Darby er alles voor over om nog eens terug te kunnen naar haar ouderlijk huis. Dus als de nieuwe eigenaar, Aidan Bedford, iemand zoekt om het huis op te knappen, grijpt Savannah haar kans. Lukt het haar de doos te vinden die haar vader tijdens de oorlog verstopte voordat ze de klus geklaard heeft?

* Dromen van thuis is afkomstig uit de verzamelbundel Tussen plantages en magnolia's.

Schrijver: Tamera Alexander
Oorspronkelijke titel: To mend a dream
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789029724906
Uitgever: Kok