Boekenplank:
Kies

Boeken van Karen Witemeyer

Karen Witemeyer groeide op in Californië, maar verhuisde naar Texas om psychologie te studeren aan de Abilene Christian University, waar ze zowel haar bachelor als master in behaalde. Daar werd ze verliefd op het ruige landschap van Texas en de bewoners en trouwde zelfs met een van hen. Haar boeken zijn vooral gesitueerd in het Texas tussen 1800 tot 1900.

Meer over Karen Witemeyer

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Karen Witemeyer


Overzicht

 • Buiten haar boekje - The husband maneuver
 • Een hart vol herinneringen - Inn for a surprise
 • Geknipt voor elkaar - A tailor-made bride
 • Het geheim van de smid - To win her heart
 • Het najagen waard - A worthy pursuit
 • Hoofd in de wolken - Head in the clouds
 • Uit het hart gegeven - Gift of the heart

Archer Broers / Archer Brothers

 1. Strootjesbruid - Short-straw bride
 2. Buitgemaakt - Stealing the preacher
 3. Boven verwachting - A cowboy unmatched
 4. Kerst bij de Archers - An old-fashioned Texas Christmas

Full Steam Ahead Stories

 1. Druk op de ketel - Full steam ahead
 2. Liefde op recept - Love on the mend

Hamilton Familie / Patchwork Family

 1. Op het eerste gezicht - More than meets the eye
 2. Meer dan woorden - More than words can say
 3. Een schoonheid die niet verdwijnt - More than a pretty face

Hanger’s Horsemen

 1. Voor de liefde in het zadel - At love's command
 2. Recht uit het hart - The heart's charge
 3. Uit het zicht - In honor's defense

Vrouwen van Harper's Station / The ladies of Harper's Station

 1. Voor geen goud - No other will do
 2. Geslaagde onderneming? - Worth the waith
 3. Kink in de kabel - Heart on the line

Anthologieën

 • Bruiden van Texas - Brides of Texas
 • De koppelaarster - A cowboy unmatched
 • Vervlochten harten - Hearts entwined
Full Steam Ahead Stories
Vrouwen van Harper's Station / The ladies of Harper's Station

gedetailleerd overzicht

OverzichtBuiten haar boekje
Soms vind je liefde op de meest onverwachte plaatsen…

Liefde is niet altijd sprookjesachtig, en het gaat niet altijd zoals gepland. De beste verhalen zijn soms ook het meest onverwacht. Maar de liefde overwint… zelfs als alles niet helemaal volgens plan verloopt.

Na vijf jaar hard gewerkt te hebben op Double H, besluit ranchvoorman Daniel Barret dat het tijd is om te vertrekken. Hij is eraan toe om eigen baas te zijn en zijn eigen land te bezitten, vooral nu de vraag naar zijn muildieren toeneemt. Maar diep in zijn hart weet hij dat dit niet de echte reden van zijn vertrek is…

Marietta Hawkins wacht al drie jaar op het moment dat Daniel Barrett toegeeft dat hij gevoelens voor haar heeft. Maar als hij plotseling zijn vertrek aankondigt, besluit ze het heft in eigen handen te nemen. Als ze Daniel nog zover wil krijgen dat hij haar een huwelijksaanzoek doet voor hij uit haar leven verdwijnt, zal ze snel moeten handelen, ook al gaat ze daarmee buiten haar boekje…

Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: The husband maneuver
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789492234070
Uitgever: Grace Publishing House
Een hart vol herinneringen

Phoebe Woodward is vastbesloten om de herinnering aan de warme liefde die haar ouders voor elkaar hadden, levend te houden door een herberg te openen speciaal voor echtparen. Wanneer haar vader een vastgoedbeheerder stuurt die moet helpen haar plannen tot een succes te maken, lijkt het erop dat haar eigenzinnige ideeën worden gedwarsboomd door zijn saaie, praktische kijk op de dingen.

Het blijkt een ware uitdaging te zijn om de juiste mix tussen romantiek en realiteit te vinden, en onverwacht schrijft het hart van de vrijgezelle Phoebe zijn eigen herinneringen.

* Noot BBS: Op de omslag van het boek staat dat het hier deel 2 betreft van The Kissing Tree. The Kissing Tree serie is geschreven door vier verschillende auteurs, ieder schreef één deel van de serie.

De serie The Kissing Tree is geschreven door:

 1. Regina Jennings
 2. Karen Witemeyer
 3. Amanda Dykes
 4. Nicole Deese

Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: Inn for a surprise
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789492234766
Uitgever: Grace Publishing House
Geknipt voor elkaar
Jericho ‘J.T.’ Tucker wil niets te maken hebben met de nieuwe naaister in Coventry, Texas. Hij kent haar soort te goed - oppervlakkige vrouwen die meer waarde hechten aan mode dan aan ware schoonheid. Maar, uitgezonderd haar mooie kleren, past deze naaister helemaal niet in dat beeld.

Hannah Richards wordt in verwarring gebracht door de eigenaar van de stalhouderij. De man lacht nooit, en irriteert haar door zijn aanmatigende veronderstellingen en norse manieren, maar tegelijkertijd raakt hij haar hart door zijn vriendelijke en attente daden. Wie is Jericho Tucker nu echt?

Als Hannah besluit om Jericho’s zus te helpen een man voor zich te winnen, leidt dat tot gebeurtenissen die niemand had kunnen voorzien. Zullen Jericho en Hannah de kloof tussen hen beiden kunnen overbruggen?

Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: A tailor-made bride
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789077669464
Uitgever: Grace Publishing House
Het geheim van de smid
Wanneer Levi Grant de kans krijgt om smid te worden in Spencer, Texas, grijpt hij die met beide handen aan. Hij heeft zijn straf uitgezeten voor een onopzettelijke misdaad die een abrupt einde maakte aan zijn streven naar roem en fortuin, en nu wil hij met een schone lei beginnen - ergens waar niemand hem kent. Dus pakt hij zijn vroegere ambacht weer op.


Eden Spencer heeft besloten dat ze nooit zal trouwen. Ze wijdt zich geheel aan het beheer van de bibliotheek in het door haar vader gestichte stadje. Wanneer een reusachtige vreemdeling bij haar op de stoep staat om een boek te lenen, is ze dan ook huiverig om hem te vertrouwen. Gaandeweg echter ontdekt ze dat hij onvermoede kanten heeft - en dat laat haar hart niet onberoerd.


Eden is ervan overtuigd dat ze eindelijk een eervol en integer man gevonden heeft. Maar dan komt de waarheid aan het licht over Levi's verleden als verloren zoon ... Hoe kan hij ooit de liefde van de knappe bibliothecaresse herwinnen?
Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: To win her heart
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789077669624
Uitgever: Grace Publishing House
Het najagen waard
Stone Hammond is de beste speurder van Texas. Hij komt nooit met lege handen thuis. Dus wanneer een rijke spoorweginvesteerder hem inhuurt om zijn ontvoerde kleindochter te vinden, neemt Stone de klus graag aan.

Charlotte Atherton, het voormalige hoofd van Sullivans Academie voor Uitzonderlijk Jong Talent, wil haar leerlingen tot elke prijs beschermen, vooral het weesmeisje dat aan haar zorgen is toevertrouwd. Charlotte heeft Lily’s moeder beloofd om het meisje bij haar gewetenloze grootvader vandaan te houden. En die belofte is haar heilig, zelfs nu ze wordt belaagd door een knappe premiejager met verrassend eerlijke ogen.

Wanneer de onderwijzeres papieren tevoorschijn haalt waaruit blijkt dat ze Lily’s wettige voogd is, gaat Stone twijfelen aan alles wat hem verteld is. Is miss Atherton misdadiger of slachtoffer?

Dan doemt er een nieuw gevaar op, waardoor Charlotte wel moet vertrouwen op de man die was gestuurd om haar te dwarsbomen. Vastbesloten om te beschermen wat hij uit elkaar had willen rukken, vindt Stone een doel dat werkelijk het najagen waard is…

Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: A worthy pursuit
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789492234032
Uitgever: Grace Publishing House


Hoofd in de wolken
Adelaide Proctor verlangt naar een levensechte romanheld voor zichzelf. Maar als haar jacht op een echtgenoot in een vernedering eindigt, solliciteert ze naar een betrekking als gouvernante op een afgelegen schapenhouderij in Texas en besluit ze haar dwaze verlangen naar romantiek achter zich te laten.

Gideon Westcott liet zijn luxe leventje in Engeland achter zich om een reputatie op te bouwen in de wolindustrie, niet verwachtend dat hij van de ene dag op de andere vader zou worden. Tot zijn grote verdriet heeft de vijfjarige Isabella sinds de dood van haar moeder geen woord meer gezegd. Het onconventionele karakter van de nieuwe gouvernante baart Gideon zorgen – maar tegelijkertijd intrigeert het hem. Hij kan zich echter niet permitteren zich af te laten leiden.

Als Isabella’s oom het meisje op komt eisen – en haar erfenis – moeten Gideon en Adelaide samenwerken om Isabella tegen de slechte bedoelingen van de man te beschermen. Al snel kunnen ze hun toenemende wederzijdse aantrekkingskracht niet meer negeren. Maar is Adelaide bereid om na zoveel hartzeer haar hoofd uit de wolken te halen en haar hart op het spel te zetten?

Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: Head in the clouds
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789077669556
Uitgever: Grace Publishing House
Uit het hart gegeven

Weduwe Ruth Albright gebruikt haar enige waardevolle erfstuk, een broche die al jaren in de familie is, als onderpand voor een lening van de plaatselijke bankier. Maar hoe beter ze de man achter de strenge zakenman leert kennen, hoe meer ze hoopt op een tweede kans op liefde. En de kerstdagen komen ook nog eens dichterbij...

* Noot BBS: Op de omslag van het boek staat dat het hier deel 2 betreft van Het Familie-erfstuk (The Christmas heirloom). De Familie-erfstuk serie is geschreven door vier verschillende auteurs, ieder schreef één deel van de serie.

De serie The Christmas heirloom is geschreven door:

 1. Kristi Ann Hunter
 2. Karen Witemeyer
 3. Sarah Loudin Thomas
 4. Becky Wade

Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: Gift of the heart
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789492234612
Uitgever: Grace Publishing House

Archer Broers / Archer BrothersStrootjesbruid
Vier broers. Vier strootjes. Eén bruid.

Niemand betreedt het land van de Archers. Niet als zijn leven hem lief is. Maar wanneer Meredith Hayes hoort over een plan om de gebroeders Archer door een brand van hun ranch te verjagen, besluit ze dat risico toch te nemen, en zo een jarenlange schuld in te lossen.

Jaren van voortdurende waakzaamheid verharden het hart van een man. Wanneer Travis Archer echter een vrouwelijke indringer op zijn land aantreft, met dezelfde levendige blauwe ogen als het dappere jonge meisje dat hij vroeger ooit te hulp geschoten is, kan hij het niet over zijn hart verkrijgen haar weg te sturen. En wanneer ze door een daad van opoffering gewond raakt én haar reputatie verliest, doen dankbaarheid en schuldgevoel hem besluiten haar nogmaals te redden.

Hoewel Travis niet langer de hoffelijke jongeman is waar Meredith eens over droomde, belooft ze hem trouw. Maar zal er ooit sprake zijn van liefde? Of zal Travis wanneer hij haar ziet nooit verder kijken dan die dag waarop hij het korte strootje trok?
Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: Short-straw bride
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789077669662
Uitgever: Grace Publishing House
Buitgemaakt
Crockett Archer weet niet wat hem overkomt - de trein die hem naar Brenham moet brengen, waar hij predikant hoopt te worden, wordt overvallen. Hij wordt meegenomen en aan de dochter van de treinrover gegeven, die voor haar verjaardag om een dominee gevraagd heeft. Crockett is vastbesloten om te ontsnappen - wat een stuk gemakkelijker zou gaan als hij Joanna Robbins en haar verrassende verzoek uit zijn hoofd zou kunnen zetten.

Maandenlang heeft Joanna om een predikant gebeden. Een man die hun in onbruik geraakte kerkje nieuw leven kan inblazen. Een man die haar kan helpen de belofte na te komen die ze haar moeder op haar sterfbed heeft gedaan. Maar juist wanneer haar gebeden lijken te worden verhoord, blijkt dat de dominee niet uit vrije wil gekomen is en dat zijn toekomstdromen hem naar elders wenken.
Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: Stealing the preacher
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789077669761
Uitgever: Grace Publishing House
Boven verwachting

Neill Archer weet niet precies wie hem heeft ingehuurd om Clara’s dak te repareren... hij weet alleen dat Clara zijn hulp wanhopig hard nodig heeft. Zal het hem lukken om de koppige weduwe zover te krijgen dat ze haar verdediging laat varen en de liefde een nieuwe kans geeft?

Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: A cowboy unmatched
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789492234674
Uitgever: Grace Publishing House
Kerst bij de Archers

Palestine, 1893. Het is de dag voor Kerst en dat is altijd een bitterzoete dag voor Jim en Cassie Archer, die drie jaar eerder op kerstavond hun kindje verloren. Maar ondanks het stille verdriet verheugen ze zich op de feestdag, omdat ze die samen met de andere Archers zullen vieren.

Als iedereen bij het huis van Travis en Meredith is gearriveerd, neemt Cassie, die de favoriete tante van de Archer-kinderen is, haar nichtjes mee naar een nabijgelegen schoolgebouw om versieringen te maken voor de kerstboom die de mannen en oudste jongens van plan zijn die middag om te hakken.

Maar aan de gezellige knutselmiddag komt abrupt een einde wanneer een wanhopige, zwangere vrouw die op de vlucht is voor een gevaarlijke bandiet om hulp vraagt. En dan is er een kerstwonder - en de hele Archer-clan - nodig om ervoor te zorgen dat het kindje dat op deze feestdag geboren wordt geen gevaar overkomt...

Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: An old-fashioned Texas Christmas
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789492234681
Uitgever: Grace Publishing House

Full Steam Ahead StoriesDruk op de ketel
Nicole Renard keert terug naar huis omdat haar vader ernstig ziek is. Ze houdt van hem, ook al heeft hij altijd de nadruk gelegd op alles wat ze niet is. Niet de zoon. Niet getrouwd. Niet bekwaam om hem op te volgen in zijn bedrijf, Renard Shipping.

Vast van plan om een geschikte echtgenoot te vinden en zo haar vader de fel begeerde erfgenaam te geven voor het te laat is, reist Nicole af naar New Orleans met de Renard-erfenis als haar bruidsschat: de zeer kostbare Lafitte Dolk. Maar haar vaders rivalen komen achter de dolk aan. Noodgedwongen zal ze haar plannen moeten veranderen.

Darius Thornton is een man met een missie. Een ketelexplosie op de Louisiana kostte hem bijna het leven. Sinds die tijd is hij tot alles bereid om een manier te vinden om stoombootexplosies te voorkomen. Zelfs tot het toelaten van een vrouwelijke secretaris in zijn afgezonderde bestaan.

Nicole is vast van plan zich niet te laten afschrikken door de explosieve experimenten van haar zonderlinge werkgever. Maar wederzijds respect en aantrekkingskracht veroorzaken een nieuwe angst. Hoe kan ze voor een erfgenaam voor haar vader zorgen als haar hart aan een ander toebehoort? En als haar vaders rivalen haar schuilplaats ontdekken, zal ze dan moeten kiezen tussen die liefde en haar vaders erfenis?
Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: Full steam ahead
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789077669891
Uitgever: Grace Publishing House
Liefde op recept
Na als arts te hebben gediend in de Burgeroorlog wil Jacob Sadler niets liever dan een rustige dorpspraktijk openen op het platteland van Texas. Maar hij weet dat hij nooit rust zal vinden voordat de pijn van zijn verleden begraven is. Daarom aanvaardt hij een betrekking in Cold Spring, Texas - het dorp waar hij zich al zeventien jaar niet heeft laten zien en waar zijn verleden nog springlevend blijkt te zijn.

Wanneer er een nieuwe dokter in het dorp arriveert die het been van haar broertje redt, zet Mollie Tate hem al snel op een voetstuk. Maar dan beledigt de nieuwe arts haar ‘oom’ Curtis, de man die haar gered had toen er niemand naar haar omkeek. Hoe zou hij de schurk kunnen zijn die hij volgens de nieuwe dokter is?

Jacob weet niet wat hij aan moet met de jonge vrouw die hem het ene moment als een bedreven verpleegster assisteert en hem het volgende moment een onbehouwen vlegel noemt. Maar wat zij in hem aanwakkert geeft hem meer levenslust dan hij in lange tijd gekend heeft. Zijn respect voor de jonge verpleegster verandert in iets diepers, en de vraag rijst of hij de pijn van zijn verleden opzij kan zetten om deze nieuwe liefde te omarmen. Of zijn sommige zonden te groot om te worden vergeven?
Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: Love on the mend
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789077669969
Uitgever: Grace Publishing House

Hamilton Familie / Patchwork FamilyOp het eerste gezicht

Haar familie wordt bedreigd. Wie had gedacht dat verliefd worden haar beste verdediging zou zijn?

Veel mensen houden Evangeline Hamilton voor iemand op wie een vloek rust. Op jonge leeftijd wees geworden en in het bezit van twee ogen die niet bij elkaar passen - de ene helderblauw en de andere warmbruin - heeft Evangeline moeten vechten om haar weg te vinden in een wereld die haar voortdurend afwijst. Maar de steun van één persoon kan al genoeg zijn om het oordeel van de mensen van zijn kracht te beroven, en Evangeline heeft er twee - Seth en Zach, wezen, net als zij, die ze nu als haar broers beschouwt.

Op zoek naar gerechtigheid, naar wraak op de man die zijn geboorterecht heeft gestolen en zijn familie geruïneerd, arriveert Logan Fowler in 1894 in Pecan Gap, Texas, om het op te nemen tegen Zach Hamilton, de geharde misdadiger die verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader. Maar in plaats van een gewetenloze, eenzame gokker, vindt hij een man die niet veel ouder is dan hijzelf - een man met een ongewoon gezin.

En als Hamiltons unieke zusje, Evangeline, Logan overspoelt met zonlicht telkens wanneer hun wegen elkaar kruisen, loopt Logans plan volledig in het honderd. Wie is er nu echt verantwoordelijk voor zijn verspeelde erfgoed, en zal het rechtzetten van het verleden werkelijk voldoening geven als hij daarvoor een toekomst met Evangeline moet opofferen?

Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: More than meets the eye
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789492234476
Uitgever: Grace Publishing House
Meer dan woorden

Een onmogelijke situatie. Een onwaarschijnlijk stel. Het recept voor ware liefde?

Nadat hij zijn belofte aan een stervende vriend heeft ingelost, is Zacharias Hamilton eindelijk vrij om zijn leven naar eigen inzicht in te richten - een rustig vrijgezellenbestaan waar hij altijd al naar gehunkerd heeft. Totdat omstandigheden hem opnieuw van zijn vrijheid beroven, en de maakster van zijn favoriete ontbijt door het stadsbestuur uit haar bakkerij gezet wordt. Hoe hard hij ook zijn best doet om niet betrokken te raken, hij kan onmogelijk zijn ogen sluiten voor haar benarde situatie… of de schattige kuiltjes in haar wangen.

Abigail Kemp heeft de naam van een man nodig op het eigendomsbewijs van haar bakkerij. Een verstandshuwelijk lijkt de beste oplossing... mits het een man betreft die zij de baas kan blijven. Dat kan onmogelijk Zacharias Hamilton zijn, de stoïcijnse houthakker die wanneer hij haar winkel binnenkomt niets dan zelfvertrouwen uitstraalt - zonder zelfs maar een woord te zeggen. Als ze bij hem in de buurt is, heeft ze haar eigen hartslag niet eens meer onder controle.

Nadat de huwelijksgeloften zijn uitgesproken, zouden Abigails problemen voorbij moeten zijn. Maar de bedreigingen aan het adres van de bakkerij worden alleen maar erger, en haar zus wordt op de hielen gezeten door een nog duisterder gevaar. Als het vertrouwen tussen Zach en Abby langzaam groeit, merkt Abby dat ze meer wil dan alleen maar zijn bescherming. Ze wil zijn hart.

Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: More than words can say
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789492234582
Uitgever: Grace Publishing House
Een schoonheid die niet verdwijnt

De Harvey Houses vormen een legendarisch onderdeel van de Amerikaanse geschiedenis. Vrouwen werkten om verschillende redenen als Harvey Girl. Het was een goedbetaalde en avontuurlijke baan, die de mogelijkheid tot reizen bood. Sommige meisjes zagen het als een kans om aan problemen thuis te ontsnappen.

Om haar verleden te ontlopen solliciteert Rosalind Kemp naar een positie als Harvey Girl. Er is haar een baan in Californië beloofd, ver weg in het westen, waar haar jeugdige misstap haar niet zal inhalen. Maar aan het verleden is moeilijk te ontsnappen.

Wanneer ze wordt overgeplaatst naar Gainsville in Texas, brengen haar gevoelens voor Caleb Durrington, de plaatselijke advocaat, haar zorgvuldig uitgestippelde plan in de war. Zal Caleb zich van haar distantiëren als haar schaamtevolle verleden aan het licht komt, of zal zijn liefde haar de moed geven om eindelijk haar grootste dwaasheid onder ogen te zien?

Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: More than a pretty face
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789492234650
Uitgever: Grace Publishing House

Hanger’s HorsemenVoor de liefde in het zadel

Hij heeft gewetenloze bandieten bevochten en vreselijke verwondingen doorstaan. Maar nu hij haar heeft ontmoet, overweegt hij zich gewonnen te geven...

Gekweld door herinneringen aan de oorlog staat voormalig cavalerieofficier Matthew Hanger nu aan het hoofd van een groepje huurlingen die bekendstaan als Hanger’s Horsemen - levende legendes in het negentiende-eeuwse Texas. Ze nemen het op voor onschuldigen en verschaffen recht aan onderdrukten. Maar als de kogel van een veedief een van hen op het randje van de dood brengt, zijn zíj degenen die hulp nodig hebben.

Dokter Josephine Burkett is eraan gewend dat mannen met één blik op haar rokken haar medische vaardigheden in twijfel trekken. Maar nieuw voor haar is dat een man onmiddellijk van gedachten verandert en zelfs aanbiedt om haar te assisteren tijdens een operatie. Met zijn trouw aan zijn zieke vriend wint Matthew Josephines respect, en als haar broer ontvoerd is, wordt hij haar enige hoop op redding.

Als het plan helemaal misloopt en Josephine tussen twee vuren komt te zitten, moet Matthew alles opofferen - misschien zelfs zijn team - om haar te bevrijden.

Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: At love's command
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789492234735
Uitgever: Grace Publishing House
Recht uit het hart

Wanneer Mark Wallace en Jonah Brooks, leden van de legendarische Hanger’s Horsemen in Llano County, Texas, arriveren om een ruin af te leveren bij een koper, gebeurt er iets onverwachts: hun hulp is nodig bij het ter wereld brengen van een baby. Opgezadeld met de zorg voor dit pasgeboren leven, reizen de mannen af naar het nabijgelegen vondelingenhuis. Daar komt Mark oog in oog te staan met de vrouw met wie hij tien jaar geleden bijna was getrouwd.

Sinds Katherine Palmer het huwelijksaanzoek van de enige jongen van wie ze ooit heeft gehouden afwees, wijdt ze zich - samen met Eliza Southerland - met hart en ziel aan de zorg voor in de steek gelaten kinderen. Eliza, zelf een buitenechtelijk kind en van gemengde afkomst, weet als geen ander hoe het is als je in de maatschappij niet meetelt. De zwijgzame Jonah die plotseling bij haar op de stoep staat, intrigeert haar. Hij is moedig en vriendelijk, maar hij draagt ook geheimen met zich mee.

Als de twee Horsemen een gerucht opvangen over vermiste kinderen, besluiten ze op onderzoek uit te gaan. Als Katherine en Eliza vast van plan blijken hun steentje bij te dragen aan het onthullen van de waarheid, gaan liefde en gevaar al snel hand in hand...

Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: The heart's charge
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789492234865
Uitgever: Grace Publishing House
Uit het zicht

Luke Davenport vecht al zijn hele leven - voor respect, voor zijn vaderland en voor wie niet in staat is zelf te vechten. Maar nu de andere leden van de Hanger's Horsemen zich een voor een gesetteld hebben, valt er weinig meer te vechten en dat maakt hem rusteloos. Wanneer de kans zich voordoet om een stel veedieven in Madison County op te sporen, aarzelt hij geen moment en gaat er in zijn eentje op af.

De eenvoudige en stille Damaris Baxter heeft geleerd onzichtbaar te zijn. Het liefst verbergt ze zich achter een boek of een borduurwerkje, tevreden om over het hoofd gezien te worden. Tot ze na de dood van haar broer de voogdij krijgt over haar neefje. Ze verhuist naar Texas, vastbesloten voor Nathaniel te zorgen en zo het gezin te vormen dat ze nooit had gedacht te zullen hebben.

Wanneer Nate diep in de problemen komt te zitten en Luke hem weet te redden, raakt de Horseman steeds meer betrokken bij de Baxters. En hoe meer vragen Damaris gaat stellen over de mysterieuze dood van haar broer, hoe meer gevaar er dreigt voor de familie waar Luke niet langer zonder kan. Zal hij ze uit het zicht verliezen?

Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: In honor's defense
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789492234933
Uitgever: Grace Publishing House

Vrouwen van Harper's Station / The ladies of Harper's StationVoor geen goud
Zonder mannen kun je het prima af - dat is wat haar tantes met hun opvattingen over vrouwenrechten haar al van jongs af aan hebben voorgehouden. Het is ook de reden waarom Emma Chandler Harper’s Station heeft opgericht, een vrouwenkolonie die een veilig heenkomen en een nieuwe start biedt aan vrouwen in nood. Maar wanneer een gevaarlijke, geheimzinnige aanvaller blijft proberen de vrouwen te verjagen, kan Emma er niet langer omheen: ze heeft misschien toch een man nodig. Een die kan vechten. En er is maar één man die ze genoeg vertrouwt en om hulp durft te vragen.

Malachi Shaw heeft eindelijk de erkenning ontvangen waar hij altijd naar verlangd heeft, nu hij als explosievenexpert bij de spoorwegen werkt. Maar wanneer hij Emma’s telegram krijgt, keert hij onmiddellijk terug naar Texas om het meisje dat hem ooit het leven redde, een wederdienst te bewijzen. Alleen is ze geen meisje meer. Ze is een vrouw met een sterke wil en een glimlach die een man doet dromen van een toekomst die hij niet verdient.

Wanneer de dreiging toeneemt, moeten Emma, Malachi en de vrouwen van Harper’s Station alles op alles zetten om hun stadje te beschermen. Voor geen goud laten ze zich hun toekomst afnemen.

Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: No other will do
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789492234193
Uitgever: Grace Publishing House
Geslaagde onderneming?
Benjamin Porter is één van de enige twee mannen die welkom zijn in de vrouwenkolonie van Harper’s Station in Texas. Als vrachtrijder werkt hij nauw samen met de lokale winkelierster, Victoria Adams, om de goederen van de kolonie te verhandelen. Maar het is niet alleen de winst die hem steeds weer terugbrengt. Hij is diep onder de indruk van de winkelierster en haar zoon. Tori is dapper, knap en een pientere ondernemer - de ideale partner, niet alleen voor zijn bedrijf, maar ook voor hem persoonlijk. Jammer genoeg verkeert ze in de veronderstelling dat een man, welke man dan ook, het laatste is wat zij nodig heeft.

Ondanks Bens onafgebroken vriendelijkheid blijft Tori hem op afstand houden. Zijn lange gestalte en gespierde lichaam zijn aantrekkelijk, maar ook gevaarlijk. En Tori heeft zich stellig voorgenomen geen gevaarlijke mannen meer in haar leven toe te laten.

Nadat Ben Tori overhaalt om als zijn zakenpartner in een nieuwe onderneming goederen af te leveren bij boerderijen en ranches in de omgeving, krijgt hij eindelijk de kans om haar serieus het hof te maken. Maar wanneer een ongeluk zijn plannen in de war stuurt, gaat deze kans wellicht voorgoed verloren.
Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: Worth the waith
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789492234209
Uitgever: Grace Publishing House
Kink in de kabel

Grace Mallory is het zat om zich schuil te moeten houden. Ze verlangt naar een normaal leven, met misschien zelfs een echtgenoot, net als twee van haar vriendinnen in Harper’s Station. Maar als de man die ze verantwoordelijk houdt voor de dood van haar vader haar opspoort, is overleven het enige waaraan ze nog kan denken.

Amos Bledsoe geeft de voorkeur aan fietsen boven paarden, en avondlijke gesprekken over de telegraaflijn boven sociale evenementen met jongedames voor wie hij alleen maar een vreemde snoeshaan is. Zijn collega-telegrafist, de mysterieuze mejuffrouw G, is de ideale gesprekspartner. Na een aantal maanden, waarin hun vriendschap is gegroeid en hij is gaan dromen van meer dan dat, durft hij voorzichtig te hopen dat hij eindelijk de vrouw heeft gevonden die God voor hem heeft bestemd. Maar net als hij bereid is zijn hart te volgen, zorgt een onheilspellend bericht voor een flinke kink in de kabel.

Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: Heart on the line
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789492234315
Uitgever: Grace Publishing House

Anthologieën

Bruiden van Texas
Bruiden van Texas bevat de ook afzonderlijk verschenen boeken: Geknipt voor elkaar en Hoofd in de wolken.
Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: Brides of Texas
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789492234216
Uitgever: Grace Publishing House
De koppelaarster
In het kleine stadje Dry Gulch is een goedbedoelende bemoeial actief. Ze kan het gewoon niet laten om vrouwen in nood heimelijk te koppelen aan mannen met een goed karakter, in de hoop dat zij een helpende hand zullen bieden. Hoe kan zij nu weten dat haar inspanningen deze stellen ook een duwtje geven in de richting van ware liefde?

De koppelaarster bevat vier korte, historische liefdesverhalen van vier verschillende schrijfsters:

Geboren liefde / A cowboy unmatched - Karen Witemeyer
Onvoorziene liefde / An unforeseen match - Regina Jennings
Geen partij voor de liefde / No match for love - Carol Cox
Ontmaskerde liefde / Meeting her match - Mary Connealy
Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: A cowboy unmatched
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789077669815
Uitgever: Grace Publishing House
Vervlochten harten

Liefde kan ingewikkeld zijn. Maar soms leidt een relatie vol hobbels en onverwachte zijpaden tot een band die niemand kan verbreken. Laat je meevoeren langs het kronkelige pad van romantiek in verhalen over een liefde voor het leven.

Vervlochten harten bevat vier korte, historische liefdesverhalen van vier verschillende schrijfsters:

 1. De liefdesknoop / The love knot - Karen Witemeyer
 2. Aan elkaar gehecht / The tangled ties that bind - Claire Nevin
 3. Op het hart gebonden / Bound and determined - Regina Jennings
 4. Koorden van trouw / Tied and true - Melissa Jagear

Schrijver: Karen Witemeyer
Oorspronkelijke titel: Hearts entwined
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789492234445
Uitgever: Grace Publishing House