Boekenplank:
Kies

Boeken van Grace Hitchcock

Grace Hitchcock studeerde creatief schrijven en geschiedenis. Ze woont met haar gezin in Louisiana.

Meer over Grace Hitchcock

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Grace Hitchcock


Overzicht

  • Een onfortuinlijke geschiedenis - The gray chamber
  • Waar rook is - The White City

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen onfortuinlijke geschiedenis

New York, 1887. De erfgename Edith Foster voelt niet de behoefte zich te voegen naar wat de maatschappij van haar verwacht. Ze leeft zich uit en geniet van haar excentrieke hobby’s, zoals schermen en fietsen op haar vélocipède.

Maar vlak voor haar vijfentwintigste verjaardag, wanneer ze eindelijk over haar erfenis zal kunnen beschikken, laat haar oom, die het geld voor haar beheert, haar opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar sluit ze vriendschap met undercover journaliste Nellie Bly. Hun toekomst ziet er grimmig uit... zullen ze erin slagen een weg naar buiten te vinden en hun ware zelf te heroveren?

Schrijver: Grace Hitchcock
Oorspronkelijke titel: The gray chamber
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029730082
Ebook: 9789029730099
Uitgever: Kok
Waar rook is

Op de Chicago World's Fair in 1893 ziet Winnifred Wylde hoe een vrouw ontvoerd wordt. Ze vertelt het aan haar vader, inspecteur bij de politie in Chicago, en probeert hem zover te krijgen dat hij onderzoek doet naar deze en andere mysterieuze verdwijningen in de stad.

Haar vader doet haar ideeën af als het product van een overactieve fantasie, maar uiteindelijk gaat hij overstag en laat Winnie als secretaresse werken bij de man die achter de verdwijningen zou zitten, dr. Henry H. Holmes, om hem in de gaten te kunnen houden. Met een pistool onder haar rokken en mét een agent Jude Thorpe als haar bodyguard. Lukt het haar om de dader te ontmaskeren of wordt ze zijn volgende slachtoffer?

Schrijver: Grace Hitchcock
Oorspronkelijke titel: The White City
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029728744
Ebook: 9789029728751
Uitgever: Kok

Gerelateerde schrijvers