Boekenplank:
Kies

Boeken van Bonnie Leon

Meer over Bonnie Leon

Genre: Roman

Website: Bonnie Leon


Queensland Trilogie

  1. Reis naar Queensland - The heart of Thornton Creek
  2. Liefde voor het land - For the love of the land
  3. Thuis in de wildernis - When the storm breaks

Sydney Baai Trilogie

  1. Nieuwe liefde - To love anew
  2. Wat het hart verlangt - Longings of the heart
  3. Blijvende liefde - Enduring love

gedetailleerd overzicht

Queensland TrilogieReis naar Queensland
Rebecca Williams groeit op in de bruisende stad Boston, eind 19e eeuw. Ze ontwikkelt zich tot een zelfbewuste, intelligente vrouw met een sterke wil. Als haar vader plotseling overlijdt, blijft ze achter zonder geld en bezit. Ze wordt voor de keus gesteld gezelschapsdame te worden of te trouwen met Daniël Thornton, een man die ze nauwelijks kent. Hij heeft met zijn vader een ranch in Douloo, Australië. Rebecca's verlangen naar avontuur doet haar besluiten met hem te trouwen.
Helaas blijkt Douloo een kaal, onherbergzaam gebied te zijn, waar niets te beleven valt. Bovendien is haar schoonvader een autoritair heerschap die Rebecca's verlangen naar een beetje zelfstandigheid steeds de kop indrukt. De twijfel slaat toe bij Rebecca. Heeft ze de juiste keus gemaakt? Zal ze leren om van haar man en haar familie te houden? Of wordt het tijd om haar hart te volgen?
Schrijver: Bonnie Leon
Oorspronkelijke titel: The heart of Thornton Creek
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-336-2886-3
Uitgever: De Banier
Liefde voor het land
Rebecca Thornton groeide op in de bruisende stad Boston. Het leven op een afgelegen ranch in Australië is dan ook niet makkelijk voor haar. Toch heeft ze besloten om daar te blijven en haar man Daniel te steunen en lief te hebben zoals ze eens beloofd heeft.
Daniel is blij met deze keus, temeer daar zij in verwachting is van hun eerste kind. Een paar maanden later is hij de trotse vader van een zoon. Toch hangt er een donkere schaduw over het hervonden geluk van het gezin Thornton: de aanhoudende droogte die het land teistert.
De droogte wordt zo erg dat Rebecca en Daniel het ergste vrezen voor hun ranch. En niet alleen hun ranch is in gevaar. Het betekent ook een aanslag op hun relatie en op hun geloof in God. Maar juist als alles verloren lijkt te zijn, gloort er licht aan de horizon.
Schrijver: Bonnie Leon
Oorspronkelijke titel: For the love of the land
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-336-2887-0
Uitgever: De Banier
Thuis in de wildernis
Na de grote brand, waarbij hun ranch volledig is verwoest, proberen Daniël en Rebecca de draad weer op te pakken. De ranch zal weer opgebouwd moeten worden en daarvoor is veel geld nodig. Daniël probeert een lening te krijgen en komt zo terecht bij de louche zakenman Marchal...
Rebecca ziet hoe haar man vecht om zijn gezin te onderhouden. Ze is bang dat het harde werken hun relatie zal verstoren. De verstandhouding tussen Daniël en Marchal wordt steeds slechter. Hoe moet het verder met hun gezin als Marchal en zijn mannen de ranch opeisen?
Schrijver: Bonnie Leon
Oorspronkelijke titel: When the storm breaks
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-336-2888-7
Uitgever: De Banier

Sydney Baai TrilogieNieuwe liefde
Hannah Talbot is een jonge vrouw die opgroeit in Londen. Na het overlijden van haar moeder wordt zij gedwongen haar huis te verlaten. Ze komt bij een wrede werkgever terecht, die haar op brute wijze vernedert. Door zijn toedoen wordt ze verbannen.
Hannah heeft al haar hoop verloren. Op de boot naar Australië ontmoet ze John Bradshaw, ook een gevangene. Deze man, met zijn zachtaardige, bruine ogen, lijkt totaal niet op de andere gevangenen. Wat zou hij op zijn geweten hebben? Hannah voelt zich tot hem aangetrokken, maar haar liefde wordt gedoofd door de storm die in haar woedt.
Schrijver: Bonnie Leon
Oorspronkelijke titel: To love anew
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-336-2921-1
Uitgever: De Banier
Wat het hart verlangt
Na hun vrijlating trouwen Hannah en John en vestigen zich in hun nieuwe vaderland: Australië. Om in hun levensonderhoud te voorzien, beginnen ze een schapenboerderij. Ook verlangen ze ernaar een gezin te stichten. Het opzetten van een eigen bedrijf is echter niet zo gemakkelijk. Allerlei gevaren liggen op de loer.

In haar dromen wordt Hannah steeds achtervolgd door meneer Walker, de man die haar leven verwoest heeft. De verschijning van een mysterieuze vrouw in de stad brengt Hannah van haar stuk. Zouden de geheimen uit haar verleden nu aan het licht komen?

Schrijver: Bonnie Leon
Oorspronkelijke titel: Longings of the heart
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-336-2955-6
Uitgever: De Banier
Blijvende liefde
1807, Australië - John en Hannah Bradshaw hebben hard gewerkt om een bestaan op te bouwen. Ze hebben veel problemen moeten overwinnen, maar zijn nu gelukkig op hun boerderij in New South Wales. Hun huis voelt eindelijk als een thuis en ze genieten van hun geadopteerde zoon Thomas.

Net nu de dingen zo goed lijken te gaan, komt er plotseling een einde aan hun geluk. Jaren geleden, toen John in de gevangenis zat, hoorde hij dat zijn vrouw was gestorven. Maar als hij met Hannah door de straten van Sydney loopt, komt hij haar opeens tegen. Ze blijkt springlevend en ze wil haar man terug. Wat betekent dit schokkende nieuws voor Hannah en hun zoon Thomas?

Schrijver: Bonnie Leon
Oorspronkelijke titel: Enduring love
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789033606977
Uitgever: De Banier