Boekenplank:
Kies
 • Home
 • H
 • Kristen Heitzmann

Boeken van Kristen Heitzmann

Kristen Heitzmann beheerst meer genres dan alleen het zogenaamde feelgood genre: ze schreef ook historische romans, thrillers en drama. Heitzmann werd onderscheiden met de Christy Award en the Inspirational Reader Choice Award voor haar boek Schuilplaats. Naast schrijven geeft ze schrijfworkshops en treedt ze op als spreker op conferenties voor schrijvers.

Meer over Kristen Heitzmann

Genres: Christelijk, Roman

Geboren: 1959

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Kristen Heitzmann


Overzicht

 • Gevarenzone - Twilight
 • Labyrint - The edge of recall
 • Ondeelbaar - Indivisible
 • Ontmaskerd - Halos
 • Onuitwisbaar - Indelible
 • Vrije val - Freefall

De Michelli Familie

 1. Geheimtaal - Secrets
 2. Vergeetboek - Unforgotten
 3. Fluistertoon - Echoes

De Spencer Familie

 1. Dwaalgeest - A rush of wings
 2. Sleutelkind - The still of night
 3. Schuilplaats - The breath of dawn

Diamond of the Rockies

 1. De erfenis van Rose - The rose legacy
 2. De zilvermijn - Sweet boundless
 3. De wijnrank - The tender vine

Het land van de gouden rivieren / Rocky Mountain Legacy (re-envisioned)

 1. Bruid van de bergen - A mountain girl
 2. De heer uit het zuiden - A Southern gentleman
 3. Een klein geluk - Out of the depths
 4. Een regenboog in de duisternis - Holt

Told You

 1. Ik wist het wel - Told you so
 2. Hier voor jou - Told you twice
Het land van de gouden rivieren / Rocky Mountain Legacy (re-envisioned)

gedetailleerd overzicht

OverzichtGevarenzone
Brandweerman Cal Morrison is bang voor vuur. Sinds hij vergeefs een klein meisje uit een brandend huis probeerde te redden, wordt hij achtervolgd door angst. Actieve dienst als brandweerman heeft hij opgegeven: hij slijt nu zijn dagen als voorlichtingsclown bij de afdeling brandpreventie.

Als Laurie Prelane terugkeert in het stadje, brengt dat pijnlijke herinneringen bij Cal boven. Laurie, zijn grote jeugdliefde, verliet hem jaren geleden omdat ze hogerop wilde en Cal beneden haar stand vond. Ze trouwde met de zoon van een senator in de hoop dat dat huwelijk haar alles zou geven waarnaar ze verlangde: geld, prestige en een uitweg uit haar kleinsteedse leven.

Nu is ze plotseling terug, zonder man, maar met twee kleine kinderen. Cal zoekt toenadering, en ze accepteert hem als vriend, maar over haar verleden wil ze niet praten. Al snel ontdekt Cal dat Laurie wordt achtervolgd door een gevaar dat alles bedreigt wat haar lief is. Cal is niet meer de man die hij vroeger was, maar kan hij opnieuw de held zijn die zij nu zo wanhopig nodig heeft?
Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: Twilight
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789085201168
Ebook: 9789085202196
Uitgever: Barnabas
Labyrint
Tessa Young is een succesvolle tuinarchitecte, gespecialiseerd in de aanleg van labyrinten. Een onsympathieke oud-collega roept haar hulp in: op een eeuwenoud landgoed zijn resten van een labyrint aangetroffen. Hoewel Tessa pijnlijke herinneringen heeft aan haar oud-collega, voelt ze dat ze deze klus aan moet nemen.

Al snel merkt ze dat er materialen verdwijnen en dat er sprake is van sabotage. Wie zit hier achter? Dan wordt Tessa's oud-collega 's nachts neergestoken. Met gevaar voor eigen leven gaat Tessa op zoek naar antwoorden.
Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: The edge of recall
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789085201311
Ebook: 9789085202189
Uitgever: Barnabas
Ondeelbaar
In Ondeelbaar verweeft rasverteller Kristen Heitzmann op knappe wijze verschillende levensgeschiedenissen met elkaar.

Hoofdpersoon is politiechef Jonah Westfall. Door traumatische jeugdervaringen heeft hij zich het uitroeien van het kwaad tot een persoonlijk doel gesteld. Wanneer er in zijn district een gruwelijke vondst wordt gedaan van twee wasberen die aan elkaar gehecht zijn en samen bepaalde organen delen, gaat Jonah op onderzoek uit. Terwijl het onderzoek loopt, duiken er meer van dit soort zaken op. Jonah gaat tot het uiterste om antwoorden te vinden, en wordt daarbij geconfronteerd met zijn eigen verleden.

Jonah is niet de enige die probeert los te komen van zijn verleden. Ook Tia Manning, Jonahs jeugdliefde, worstelt met haar demonen. Haar liefdeloze jeugd zorgt ervoor dat ze zich in alle opzichten afgewezen voelt. Hoewel Jonah en Tia nog steeds contact hebben, lijken ze elkaar alleen maar pijn te kunnen doen.
Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: Indivisible
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789085201724
Uitgever: Barnabas
Ontmaskerd
De lichtcirkel die ze even rond de zon zag, was de eerste vingerwijzing dat ze aangekomen was op de plek waar ze naar op zoek was. Een plek die hoop bood en waarvan je veel mocht verwachten.

Alessi Moore rijdt Charity binnen terwijl ze voor het eerst meemaakt dat het sneeuwt. Verrukt over de zuivere, serene schoonheid van het plaatsje, weet ze gewoon dat er iets goeds staat te gebeuren. Maar een onverwachte tegenslag haalt snel een streep door de bijna volmaakte indruk die ze heeft.

Terwijl ze niets meer bezit dan de kleren die ze aanheeft, wordt ze afhankelijk van de zorg van een persoon die daar niet op zit te wachten. Op een plek waar niets mis lijkt te kunnen gaan, ligt soms het kwaad op de loer.
Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: Halos
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789085200482
Ebook: 9789085202127
Uitgever: Barnabas
Onuitwisbaar

Met brandende ogen reed Trevor terug naar het kantoor en zocht in de prullenbak naar de eerste foto. Hij had gedacht dat het alleen maar een ansichtkaart was die getuigde van slechte smaak. Nu realiseerde hij zich dat de afbeelding echt was. Toen hij de foto en de envelop bij de andere foto's legde, werd het bijna zwart voor zijn ogen...

Wanneer reddingswerker Trevor MacDaniel een peuter uit de kaken van een poema redt, zet hij gebeurtenissen in werking die hij nooit had kunnen voorzien. Hij komt door zijn heldendaad in contact met Natalie Reeve, een begaafd beeldhouwster, maar trekt ook een mysterieuze bewonderaar aan.

Er beginnen na Trevors reddingsactie vreemde dingen te gebeuren. Kinderen verdwijnen en er duiken sinistere foto's op. Trevor vraagt zich af of de gebeurtenissen te maken hebben met de geheimzinnige persoon die het op hem lijkt te hebben voorzien.

Als Trevor en Natalie beiden worden geconfronteerd met de onbegrijpelijke vijand, vinden ze steun bij elkaar. Maar hoever wil Trevor gaan in zijn beschermingsdrang wanneer de bedreigingen toenemen?

Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: Indelible
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789085202066
Uitgever: Barnabas


Vrije val
Op het eiland Kauai (Hawaii) strandt een jonge vrouw met geheugenverlies. Ze wordt gevonden door Monica, de dochter van een zendeling, die gelooft dat deze vrouw door God gezonden is. Maar Monica's broer Cameron is wantrouwiger. Door de vreemde verwondingen denkt hij dat haar verhaal niet zo onschuldig is als het lijkt. En bovendien blijft hij het rare gevoel houden dat hij haar eerder heeft gezien...

De jonge vrouw, nu Jade genoemd, sluit langzaam vriendschap met Monica en Cameron en begint zich na enkele dagen iets te herinneren over een man. Hoewel Cameron er nog altijd van overtuigd is dat er gevaar dreigt, is Jade vastbesloten uit te zoeken wie die man is en waar hij zich nu bevindt. Cameron stemt toe en samen proberen ze de losse flarden van haar herinneringen tot een geheel te maken. Maar de ingewikkelde waarheid blijkt groter en afschuwelijker dan ze hadden kunnen vermoeden.
Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: Freefall
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789085201366
Ebook: 9789085202134
Uitgever: Barnabas

De Michelli FamilieGeheimtaal
Van iets ouds iets nieuws maken: dat is voor Rese Barrett het mooiste wat er is. Het renoveren van een bouwvallig hotelletje in Californië is dan ook een kolfje naar haar hand. De onafhankelijke Rese hoopt de oude villa in alle rust op te kunnen knappen. Alleen.

Maar dan duikt Lance op. Hij is kok en muzikant en weet zich met zijn vlotte babbel toegang te verschaffen tot haar plannen en haar leven. Lance ontfutselt Rese geheimen die ze nog nooit aan iemand heeft verteld.
Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: Secrets
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789085200598
Ebook: 9789085202172
Uitgever: Barnabas
Vergeetboek
In een oude villa in Sonoma ontrafelde Lance Michelli geheimen die hij niet voor zijn familie verborgen wil houden. Samen met zijn geliefde, Rese Barret, reist hij nu af naar The Bronx (New York) om zijn grootmoeder in te lichten. Zij weigert echter naar hem te luisteren. Zou ze de gebeurtenissen van die duistere nacht, lang geleden, echt vergeten zijn? Of sluit ze zich er bewust voor af?

Lance zoekt verder, naar nieuwe antwoorden. Hij ontdekt dat het verleden het heden meer kan beïnvloeden dan een mens lief is. Om zich los te kunnen maken van zijn verleden, moet Lance alles opgeven. Zelfs zijn relatie met Rese...
Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: Unforgotten
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789085200642
Ebook: 9789085202202
Uitgever: Barnabas
Fluistertoon
Temidden van haar liefdevolle en chaotische Italiaanse familie, in the Bronx, voelt Sofie Michelli zich eenzaam. Te lang zit ze al gevangen in het web van haar verleden als kindermeisje. Als haar oude grootmoeder mompelt 'Finchè c'è vita c'è speranza' (Waar leven is, is hoop), voelt Sofie hoe de bekende woorden doordringen en iets wakker maken. Ze leeft. Het wordt tijd om los te laten, om opnieuw te beginnen.

Met dit besef zoekt ze haar toevlucht in het hotelletje van Rese Barret, de vriendin van haar broer Lance. Het hotelletje is een toevluchtsoord geworden voor vertrapten en verdrukten. De eigenaars Lance en Rese hebben zo hun eigen problemen. Nog altijd zoeken ze naar een goede verstandhouding, wat een ingewikkeld samenspel tussen beschermen en afstoten oplevert.

In het hotel maakt Sofie kennis met de gepassioneerde hulpverlener Matt Hammond. Hij lijkt gebiologeerd door de vrouw met de houding van een danseres en ogen als donkere, koperen centen. Stukje bij beetje ontdekt hij de ware toedracht achter haar verdriet en de littekens op haar polsen.
Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: Echoes
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789085201106
Ebook: 9789085202103
Uitgever: Barnabas

De Spencer FamilieDwaalgeest
Haar ademhaling was snel en oppervlakkig, haar hart klopte in haar keel. Waar kwam dat gevoel vandaan - het gevoel een prooi te zijn?

Flarden van herinneringen en verwarde beelden uit haar jeugd achtervolgen Noëlle St.Clare. In paniek slaat ze op de vlucht. Wanhopig op zoek naar veiligheid belandt Noëlle op de afgelegen vakantieboerderij van Rick en Morgan Spencer. Beide broers proberen, ieder op hun eigen manier, door het schild van het gesloten meisje heen te dringen. Is ze echt in gevaar - of bestaat de dreiging alleen in haar hoofd?

Dwaalgeest is een aangrijpend boek over de invloed van trauma's op relaties tussen mensen.
Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: A rush of wings
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789085200321
Ebook: 9789085202097
Uitgever: Barnabas
Sleutelkind
Morgan Spencer staat bekend als de 'succesgoeroe'. Hij weet op geniale wijze noodlijdende bedrijven van de ondergang te redden. Ook vrienden en kennissen roepen hem geregeld te hulp als ze in de problemen zitten. Het enige dat Morgan niet op orde krijgt, is zijn eigen leven.

Als Jill Runyan opnieuw in zijn leven komt, breekt zijn charmante façade. Ze heeft schokkend nieuws, dat hem vrij zal maken van zijn verleden of hem op de knieën zal brengen.

Sleutelkind is een ontroerend boek over onverwerkt verdriet, menselijke zwakheid en het omgaan met schuldgevoelens.
Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: The still of night
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789085200154
Ebook: 9789085202110
Uitgever: Barnabas
Schuilplaats

Na de tragische dood van zijn vrouw is Morgan Spencer met zijn dochtertje bij zijn broer ingetrokken. In de twee jaar dat hij op de mooie boerderij woont is hij langzaam tot rust gekomen en Morgan denkt erover zijn leven en carrière weer op te pakken.

Quinn Reilly leeft al jaren in angst en onzekerheid. Ze vreest de wraak van de man die door haar toedoen in de gevangenis belandde: Markham Wilder. Quinn komt in aanraking met Morgan en zijn familie en ervaart bij hen een liefde en warmte die ze nooit eerder heeft gekend.

Wanneer Quinn hoort dat Markham vrijkomt, vlucht ze weg om haarzelf en de familie Spencer te beschermen. Al snel merkt ze dat Morgan te veel om haar geeft om haar zomaar te laten gaan. Maar kan hij nog iets voor haar betekenen als blijkt dat Markham nergens voor terugdeinst?

Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: The breath of dawn
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789085202493
Uitgever: Barnabas

Diamond of the RockiesDe erfenis van Rose
Als de jonge Carina DiGratia wordt bedrogen door haar geliefde, verruilt ze gekrenkt de zonnige heuvels van Californië voor een klein mijnwerkersstadje in de Rocky Mountains. Het plaatsje is een geliefde plek voor goudzoekers. Het beschermd opgevoede meisje merkt al snel dat het alles biedt wat God verboden heeft: corruptie, vijandschap, 7 gebod's uitspattingen en een oppervlakkige zucht naar rijkdom.

In het hele stadje zijn maar twee mannen die haar lijken te willen helpen. Maar beiden met een dubbele agenda. Zal Carina op tijd de waarheid ontdekken en het hoofd weten te bieden aan de opschudding in haar eigen hart om een drama te kunnen voorkomen? Gedreven door hoop en wraak is de mooie Italiaanse oud genoeg om zeker te zijn van haar eigen kracht, maar jong genoeg om te worden overrompeld.
Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: The rose legacy
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789085200918
Ebook: 9789085202141
Uitgever: Barnabas
De zilvermijn
Het mijnwerkersstadje Crystall waarin Carina Shepard (geboren DiGratia) zich heeft gevestigd, is door een verwoestende overstroming verlost van de verstikkende macht van het kwaad. Aan de oppervlakte is alles schoongespoeld; de bewoners zijn ontredderd, maar tegelijk vol nieuwe moed.

Ook Carina is een nieuw leven begonnen. Ondanks dat ze zich afgewezen voelt door haar echtgenoot Quillan Shepard, die niet tot liefhebben in staat lijkt en na een nacht zomaar vertrekt, kiest Carina ervoor zich niet gewonnen te geven. Vastbesloten verovert ze zich een nieuw bestaan dat haar de onafhankelijkheid en eigen identiteit bezorgt die ze altijd gezocht heeft.

Maar het verleden van Quillan blijft haar bezighouden. In een oude mijn, de erfenis van Quillans ouders, hoopt Carina de sleutel te vinden om haar echtgenoot te verlossen van de bitterheid die zijn ziel gevangen houdt.
Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: Sweet boundless
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789085200963
Ebook: 9789085202158
Uitgever: Barnabas
De wijnrank
In De wijnrank verlaten Carina Shepard-diGratia en haar man Quillan de koude Rocky Mountains. Per trein doorkruisen ze Amerika, op weg naar Carina's familie in de zonnige wijnstreek Californië.

Wanneer het jonge stel arriveert wordt Carina warm onthaald door haar grote Italiaanse familie, maar haar kersverse echtgenoot Quillan zien ze aan voor de vrachtrijder. Als ze horen dat hij met haar getrouwd is, is de hele familie woedend. Dit tart de familietrots en eer: Carina was al beloofd aan Flavio, een 'neef' van de familie.

Papa diGratia, een trotse arts, doet er alles aan om het huwelijk van zijn dochter ongeldig te verklaren. Ook Mama diGratia heeft zo haar eigen manieren om Carina toch nog aan Flavio te binden. Zal het huwelijk van Carina en Quillan standhouden? Of bezwijkt Carina, onder de druk van haar familie, voor Flavio's charmes?
Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: The tender vine
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789085200970
Ebook: 9789085202165
Uitgever: Barnabas

Het land van de gouden rivieren / Rocky Mountain Legacy (re-envisioned)Bruid van de bergen

In het ruige berglandschap van Colorado ervaart een vrijgevochten jonge vrouw de prijs van liefde en vriendschap...

Colorado, 1870. Desi Brennan groeit op in een land dat herstellende is van de Amerikaanse Burgeroorlog. Ze verlangt naar vrede die verder voert: volledige vrijheid van slaven en indianen. Ze botst dan ook flink met de rijke nieuwkomer Remy Montgomery, die nog steeds slaven voor hem laat werken en vindt dat indianen in reservaten thuishoren. Maar als hij haar familie helpt na een overval door bandieten, kan Desi niet anders dan Remy het voordeel van de twijfel gunnen en haar liefde voor hem erkennen.

Dan keert Remy terug van een lange reis met een kersverse bruid aan zijn zijde. Eenzaam stort Desi zich op haar werk voor haar vaders krant, en verzint ze met haar vader een list om de leider van de bandieten in de val te lokken. Hun plan loopt gruwelijk uit de hand als Desi wordt ontvoerd. Alleen als haar vader zichzelf uitlevert aan de bende, wordt haar leven gespaard.

Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: A mountain girl
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789043531344
Ebook: 9789043531351
Uitgever: Kok
De heer uit het zuiden

Na vele hindernissen zijn Desi Brennan en Remy Montgomery eindelijk verloofd. Maar op Remy’s ranch gebeuren vreemde dingen. Runderen slaan op hol en Remy verliest bijna zijn beste stier. Het lijkt erop dat iemand het op hem gemunt heeft, zeker als Remy uiteindelijk zelf zwaargewond raakt.

Maar wie er ook achter zit: hij of zij heeft buiten Remy’s weergaloze vrouw Desi gerekend...

Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: A Southern gentleman
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029728607
Ebook: 9789029728614
Uitgever: Kok
Een klein geluk

Het fatale schot dat ze loste in haar huwelijksnacht staat twee maanden later nog altijd op Desi's netvlies gebrand, maar weerhoudt haar er niet van om te doen wat juist is, ook al staat haar kersverse echtgenoot niet altijd achter haar daden. Maar het valt haar niet makkelijk om te voldoen aan wat er van haar wordt verwacht als getrouwde vrouw.

Remy wordt geteisterd door schuldgevoelens, maar wat als de kans om alles recht te zetten teveel van hem vraagt?

Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: Out of the depths
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029729352
Ebook: 9789029729369
Uitgever: Kok
Een regenboog in de duisternis

In de donkerste tijd van haar leven wordt Desi heen en weer geslingerd tussen gevoelens van liefde en verraad...

De onverschrokken Desi Brennan is net moeder geworden... én weduwe. Nadat ze ook de trouwe voorman Holt Crawford heeft ontslagen, staat ze er helemaal alleen voor. Terwijl ze worstelt om deze nieuwe realiteit onder ogen te zien, gaat het leven op de ranch gewoon door. Desi moet zichzelf bij elkaar rapen en verdergaan.

Maar Holt legt zich niet zo gemakkelijk bij zijn ontslag neer. Daar is Desi hem te dierbaar voor...

Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: Holt
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029730945
Ebook: 9789029730952
Uitgever: Kok

Told YouIk wist het wel

De eerste ontmoeting tussen romanschrijfster Grace en toneelschrijver Devin eindigt ermee dat zij een glas thee in zijn gezicht gooit. Ze laat haar werk niet zomaar afkraken en ze zal het hier zeker niet bij laten.

Devin mijdt haar, maar als hij wordt gedwongen met haar samen te werken aan een nieuw project, kan hij niet meer om haar heen en zijn het niet meer alleen zijn waardigheid en professionaliteit die op het spel staan. Hun strijd om wie er gelijk heeft slaat algauw om in een onbedwingbare passie.

Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: Told you so
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029726245
Uitgever: Voorhoeve
Hier voor jou

Alexis Murphy - Exi voor vrienden - gaat trouwen. Ze wil niets liever dan haar eigen Grace Evangeline themabruiloft organiseren, samen met haar verloofde Jeffrey.

Maar Grace heeft zo haar twijfels bij Jeffrey. En wanneer Exi de knappe maar getroebleerde acteur Bo Corrigan ontmoet, is er meteen een sterke aantrekkingskracht tussen hen...

Schrijver: Kristen Heitzmann
Oorspronkelijke titel: Told you twice
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029727259
Uitgever: Kok