Boekenplank:
Kies

Boeken van Dee Henderson

Dee Henderson heeft computerwetenschap gestudeerd. Zij schrijft sinds 1996 christelijke romans.

Meer over Dee Henderson

Genres: Christelijk, Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Dee Henderson


Overzicht

 • De geheimdrager - Full disclosure
 • De getuige - The witness
 • De zwijger - Unspoken
 • Het geschenk - God's gift
 • Het verlangen - The marriage wish
 • Ontvoerd - Taken
 • Sluimermoord - Before I wake
 • Verborgen - Undetected

Evie Blackwell

 1. Zwart water - Traces of guilt
 2. Koud spoor - Threads of suspicion

O'Malley

 1. De overlever - Danger in the shadows
 2. De bemiddelaar - The negotiator
 3. De beschermer - The guardian
 4. De waarheidszoeker - The truthseeker
 5. De strijder - The protector
 6. De heelmeester - The healer
 7. De redder - The rescuer
 8. Jennifer - Jennifer

Ongewone helden / Uncommon heroes

 1. Toewijding - True devotion
 2. Onverschrokken - True valor
 3. Trouw - True honor
 4. Heldenmoed - True courage

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geheimdrager

Topagente Ann Silver is gespecialiseerd in moordzaken. Samen met FBI-collega Paul Falcon moet ze een moeilijke zaak oplossen: er is een seriemoordenaar actief die al dertig keer heeft toegeslagen. Door hun onderzoek voelt de dader zich bedreigd en levert stukje bij beetje meer informatie aan.

Hoe beter Paul Ann leert kennen, hoe meer hij vermoedt dat ze een groot geheim met zich meedraagt. Als blijkt dat Ann betrokken was bij een andere moordzaak, komt hij achter haar ware identiteit...

* De geheimdrager is in boekvorm alleen uitgegeven als dwarsligger.

Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: Full disclosure
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789460730207
Ebook: 9789085202776
Uitgever: Barnabas
De getuige
Amanda Griffin wordt achtervolgd door haar verleden. Sinds ze acht jaar geleden getuige was van een bloedige misdaad, is ze op de vlucht. Haar familie denkt dat ze vermoord is. Een met bloed geschreven boodschap jaagt Amanda de stuipen op het lijf: niet alleen zij, maar ook haar zussen zijn in gevaar.

Politieagent Luke Granger stelt alles in het werk om erachter te komen wie Amanda en haar zussen met de dood bedreigt. De tijd dringt. Al snel is hij niet alleen professioneel maar ook persoonlijk bij het lot van de familie Griffin betrokken.
Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: The witness
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789085200550
Uitgever: Barnabas
De zwijger

Charlotte Graham draagt een groot geheim met zich mee: ooit was ze de spil achter een beruchte ontvoering. Het lukte haar te ontsnappen aan de FBI en ergens anders een nieuw leven onder een andere naam op te bouwen. Niemand kent haar verleden. Als Charlotte in aanraking komt met een journalist die het verhaal achter de ontvoering uitzoekt, komt ze voor een groot dilemma te staan. Is dit haar kans om zichzelf te verlossen van de zware gewetenslast, of kan ze beter blijven zwijgen?

Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: Unspoken
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789085202677
Uitgever: Royal Jongbloed
Het geschenk
James is uitgezonden naar Afrika om klinieken te bouwen. Dat doet hij met hart en ziel, al is het werk zwaar en vaak eenzaam. De bemoedigende pakketjes die een onbekende vrouw hem stuurt, helpen hem het vol te houden.

Wanneer een spierontsteking James dwingt naar huis terug te keren, ontmoet hij zijn onbekende weldoener: Rae, een vrouw die rouwt om de dood van haar verloofde. Hun vriendschap bloeit op en groeit langzaam uit tot meer. Beiden durven echter niet toe te geven aan hun gevoelens.

Rae is bang weer iemand te verliezen en James houdt afstand omdat hij straks immers weer zal terugkeren naar Afrika. Is er een toekomst voor twee eenzame harten?
Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: God's gift
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789029718134
Uitgever: Voorhoeve
Het verlangen
Scott is achtendertig, succesvol, geliefd - en vrijgezel. Hij verlangt naar een vrouw en een gezin. Als hij Jennifer leert kennen, weet hij dat zij de ware voor hem is.

Maar Jennifer rouwt nog om de dood van haar man en kind. Haar traumatische ervaringen staan een nieuwe relatie in de weg. Is er een gezamenlijke toekomst mogelijk voor Scott en Jennifer?
Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: The marriage wish
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789029718196
Uitgever: Voorhoeve


Ontvoerd

Shannon Bliss werd op zestienjarige leeftijd ontvoerd en gedwongen de criminele familie Jacoby te helpen. Uiteindelijk weet ze te ontsnappen. Dolgraag wil ze weer iets oppakken wat op een normaal leven lijkt, maar ze weet ook dat ze nog een aantal belangrijke dingen moet afhandelen. Ze heeft genoeg bewijsmateriaal om haar ontvoerders heel lang achter de tralies te krijgen.
Als Shannon contact opneemt met privédetective Matthew Dane, een ex-politieagent, om haar te helpen bij het uitstippelen van haar terugkeer in de maatschappij, ontdekt hij al snel dat het terugwinnen van haar vrijheid niet betekent dat haar problemen voorbij zijn. Als de familie Jacoby erachter komt dat ze nog leeft, zullen ze er werkelijk alles aan doen om haar het zwijgen op te leggen.
Wil het recht zijn loop hebben en wil Shannon haar leven ooit weer op de rails krijgen, dan zal Matthew precies moeten achterhalen wat er met haar is gebeurd - ook als dit betekent dat hij een wespennest van geheimen in beroering moet brengen.

Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: Taken
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789085202820
Uitgever: Barnabas
Sluimermoord
Welkom in Justice... en waarschijnlijk niet tot ziens...

In het anders zo idyllische stadje Justice, Illinois, wordt de rust hevig verstoord: in de duurste hotels van het stadje wordt de een na de andere vrouwelijke toerist in haar slaap vermoord. De slachtoffers zijn jonge, mooie vrouwen met een goedgevulde portemonnee, maar vreemd genoeg blijft hun geld onaangeroerd en liggen hun sieraden nog op het nachtkastje.

Rae Gabriella komt in dit stadje terecht als privédetective. Ze heeft de FBI verlaten vanwege een undercoveronderzoek met fatale gevolgen. Ze hoopt in Justice rust en een goede balans in haar geloof terug te vinden.

Maar als Rae door de familie van één van de vermoorde vrouwen wordt ingehuurd, raakt ze bij de zaak betrokken. Niet alleen haar zakenpartner, maar ook de sheriff gaat zich ermee bemoeien. En dat geeft de zaak een persoonlijke lading die niet zonder gevolgen blijft...
Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: Before I wake
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789085200765
Uitgever: Barnabas
Verborgen

Als hem gevraagd wordt wat hij voor de kost doet houdt commandant Mark Bishop het antwoord opzettelijk vaag: 'Ik zit bij de marine.' Dat hij het bevel voert op de kernonderzeeër de USS Nevada, ervoor zorgt dat de bemanning getraind en alert blijft tijdens de negentig dagen durende patrouille onder water, en dat hij bereid is om na een geldig presidentieel bevel kernraketten af te vuren, betekent echter dat er een zware taak op zijn schouders rust. Mark Bishop is een man die die verantwoordelijkheid accepteert en daar goed mee omgaat. En Mark wil dat er thuis iemand op hem wacht na zijn patrouilles.
Gina Gray wil graag getrouwd zijn. Zo heeft ze zich haar leven altijd voorgesteld. Nu haar relatie onverwacht is verbroken, concentreert ze zich echter op waar ze het best in is: oceanografisch onderzoek. Ze staat op het punt van een grote doorbraak en heeft de zienswijze en hulp van Mark Bishop nodig. Uit wat ze aan de marine heeft verteld, heeft ze geconcludeerd dat dit nog maar het begin is. Als ze gelijk heeft, gaat de oorlogsvoering onder water een nieuwe en gevaarlijke fase in.

Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: Undetected
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789085202837
Uitgever: Jongbloed

Evie BlackwellZwart water

Rechercheur Evie Blackwell verruilt de stad Chicago voor het platteland van Carin County, waar ze zich samen met de plaatselijke sheriff Gabriel Thane stort op twee oude, onopgeloste vermissingszaken. Terwijl ze door het oude bewijsmateriaal gaan, doet Evie een verrassende ontdekking, wat een spoor op lijkt te leveren naar een derde cold case-zaak. Maar het wordt past echt gecompliceerd als sheriff Thane en zijn familie meer lijken te weten. Evie bijt zich in de zaak vast en besluit Carin County niet te verlaten voordat ze elke steen heeft omgedraaid en alle zaken zijn opgelost.

Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: Traces of guilt
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029726597
Uitgever: Voorhoeve
Koud spoor

Evie Blackwell gaat deel uitmaken van een prestigieuze taskforce, en de druk om te presteren is hoog. De taskforce is gericht op het traceren van langdurig vermiste personen. Evie en haar nieuwe partner, David Marshal, krijgen een aantal vermissingszaken in Chicago toegewezen. Terwijl Evie oude wonden openrijt in een hechte buurtgemeenschap, op zoek naar een verdwenen student, zoekt David naar een vermiste privédetective die voor een machtige cliënt werkte. Evie en David zijn allebei zeer vasthoudend in hun zoektocht naar gerechtigheid. En ondertussen moet Evie ook nog de antwoorden vinden op een aantal kwesties die spelen in haar privéleven.

Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: Threads of suspicion
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029727754
Uitgever: Voorhoeve

O'MalleyDe overlever
De O'Malley-serie gaat over een groep jonge mensen die samen opgroeit in een weeshuis en gezamenlijk de familienaam O'Malley aanneemt.

Beveiliging domineert het leven van Sara Walsh. FBI-agenten bepalen hoe ze heet en waar ze woont. Een privéleven heeft ze niet. Sara's leven staat op het spel. De man die haar als kind ontvoerde, is op vrije voeten. Hij zit haar op de hielen. Hij wil haar doden.

Sara leeft in het geheim. Een gezin is voor haar niet weggelegd. Verliefd worden op een man die continu in de schijnwerpers staat, is riskant. Is ze bereid om alles op te geven, ten behoeve van haar veiligheid?
Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: Danger in the shadows
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789085200345
Uitgever: Barnabas
De bemiddelaar
Kate O'Malley heeft een verantwoordelijke baan. Als zij faalt, kost dat mensenlevens. Ze werkt als onderhandelaar bij de politie. Bij gijzelingen onderhoudt zij contacten met de gijzelnemers om bloedvergieten te voorkomen.

Kate vertrouwt alleen op zichzelf. Ze wil niet geloven dat er een God is die alles in de hand heeft. Onverschrokken treedt ze de moeilijkste situaties tegemoet. Maar iemand heeft het op Kate voorzien. Iemand stuurt haar zwarte rozen. Iemand wil dat ze faalt.

Het leven van Kate komt in een stroomversnelling terecht als ze betrokken raakt bij de explosie van een passagiersvliegtuig. Als ze ontdekt wie de dader is, wordt ze geconfronteerd met haar traumatische verleden, dat ze liever voorgoed was vergeten.
Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: The negotiator
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789058292827
Uitgever: Barnabas
De beschermer
Marcus O'Malley zorgt al twintig jaar voor de veiligheid van de O'Malleys. Hij vindt dat hij zijn familie voor gevaren moet beschermen. Als US-marshal denkt Marcus de risico's van zijn vak te kennen.

Totdat er ondanks zware veiligheidsmaatregelen een rechter wordt vermoord. Maar de moordenaar maakte één fout. Er is een getuige. Shari Hanford. Ze heeft de moordenaar gezien. Hij heeft haar gezien.

Marcus zet alles op het spel om Shari te beschermen. Hij denkt die opdracht te kunnen volbrengen op grond van menselijk inzicht. Maar hij ontdekt dat Shari haar bescherming alleen van God verwacht.
Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: The guardian
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789058293572
Uitgever: Barnabas
De waarheidszoeker
Amy Ireland verdween twintig jaar geleden zonder een spoor achter te laten. Maar voor rechercheur Quinn Diamond is de zaak nooit afgesloten. Hij zoekt haar nog steeds en is vastbesloten de waarheid aan het licht te brengen.

Lisa O'Malley is forensisch pathologe: raadsels zijn haar werkterrein. Ze houdt zich al jaren bezig met een reeks misdaden in Chicago. De verbanden tussen de slachtoffers zijn zo vaag dat zij niet meer dan hints opleveren voor het patroon dat zij probeert te ontdekken.

De onderzoeken van Lisa en Quinn raken met elkaar verweven. Als ze knooppunten ontdekken, staat een moordenaar klaar om ervoor te zorgen dat zijn geheim bewaard blijft. Quinn vroeg Lisa om hulp; het was nooit zijn bedoeling om haar in gevaar te brengen. En zij had niet verwacht dat hij haar hart zou veroveren... of dat zijn God haar leven zou veranderen.

Lisa weet alles van de dood en de duistere kanten van het leven, maar nu staat zij op het punt de liefde en de Verlosser te leren kennen.
Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: The truthseeker
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789058293701
Uitgever: Barnabas
De strijder
Er is een pyromaan actief. Het bevalt brandweerman Jack O'Malley niets dat hij zelf het doelwit van hem lijkt te zijn. Jacks collega Cassie Ellis raakte als brandweervrouw gewond bij een brand. Ze vreest dat ze voorgoed uitgeschakeld is.

Maar als ze te maken krijgt met een brand waarvoor de brandweer te laat komt, moet ze wel naar binnen. Cassie heeft de brandstichter gezien. Ze is bang dat het iemand is die ze kent. Cassie vraagt zich af of ze Jack in vertrouwen moet nemen.

Jack is vastbesloten Cassie weer te laten lachen. Hij had nooit verwacht dat zijn hart erbij betrokken zou raken en dat het geloof van Cassie zijn leven zou veranderen. De branden escaleren; nu heeft de pyromaan het op Cassie gemunt. Jack zet alles op het spel om haar te beschermen.
Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: The protector
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789058294135
Uitgever: Barnabas


De heelmeester
Rachel O'Malley is traumapsycholoog en gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen bij rampen. Ze houdt van haar werk. Een overstroming; een moord en een kind dat het moordwapen in handen heeft; een schietpartij op een school - de chaos is compleet.

Rachel wordt erbij geroepen. Ze komt tussen twee vuren te zitten: ze kent degene die is omgekomen, maar ook de schutter. Ze vreest dat er een nieuw drama dreigt. Tenzij de moord die onder het water schuilgaat, wordt opgelost.

Rachel weet alles van mensen met verdriet. Maar als het haar zelf treft, staat ze machteloos. Kan Cole Parker haar helpen?
Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: The healer
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789085200093
Uitgever: Barnabas
De redder
Stephen O'Malley is ambulancebroeder. Het is zijn werk om mensen te redden. Maar nu is hij op de vlucht - voor de zware last van zijn werk, voor het verdriet door het overlijden van zijn zus, voor een God op wie hij niet wil vertrouwen.

Meghan is bang. Er spookt iemand door haar huis. Er zit iemand aan haar spullen. Meghan wordt het slachtoffer van criminelen. Ze wendt zich voor hulp naar Stephen, de man die ze vertrouwt.

Meghan laat Stephen zien wat het betekent om lief te hebben en geliefd te worden. God laat hem niet los. Hij staat op het punt te ontdekken wat opofferende liefde inhoudt als de nacht aanbreekt die hij nooit zal vergeten...
Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: The rescuer
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789085200178
Uitgever: Barnabas
Jennifer

Jennifer O'Malley geniet van haar hectische maar afwisselende baan als kinderarts in een klein ziekenhuis in Dallas. Haar werk wordt alleen maar leuker als ze een relatie krijgt met haar collega Tom Peterson, een aardige en knappe chirurg. Tom blijkt christen te zijn en samen praten ze veel over het geloof. Uiteindelijk kiest ook Jennifer voor God. Maar ze is bang voor de reactie van haar familie. Jennifers broers vinden dat een man eerst maar eens moet bewijzen dat hij haar waard is. Daarnaast moet de familie O'Malley niets van het geloof hebben. Hoe kan ze haar liefde voor Tom en voor God met hen delen? Dan wordt Jennifers geloof meteen zwaar op de proef gesteld: ze blijkt ernstig ziek te zijn. Jennifer moet in haar verdriet en angst een nieuwe weg zien te vinden in haar relatie met Tom, haar familie en in haar geloof.

Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: Jennifer
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789085202622
Uitgever: Barnabas

Ongewone helden / Uncommon heroesToewijding
De moord op haar man heeft de bodem onder haar bestaan weggeslagen. Mechanisch doet strandwacht Kelly Jacobs haar werk. Tijdens een gevaarlijke operatie op zee redt ze het leven van een jonge tiener. Zijn vader overlaadt haar met dankbetuigingen en betrekt haar in een duister complot.

Dat complot vormt ook een bedreiging voor haar beste vriend. Marine-luitenant Joe Baker. Hij redde haar van de verdrinkingsdood. Er dreigt gevaar: de moordenaar van haar man is dichterbij dan Kelly en Joe vermoeden. Zij ontdekken dat God een toevlucht is, maar is er wel redding?
Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: True devotion
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789085200116
Uitgever: Barnabas
Onverschrokken
Luitenant Grace Yates is als gevechtspiloot gestationeerd op het vliegdekschip USS George Washington. Zelfverzekerd helpt ze om de vrede te bewaren, terwijl ze tegelijkertijd voortdurend paraat is voor de oorlog.

Majoor Bruce Stanton is Pararescue Jumper bij de luchtmacht. Al twaalf jaar haalt hij piloten en commando's achter de vijandelijke linies vandaan. Hij weet dat Grace, een ervaren piloot, de moeilijkste opdrachten toegewezen krijgt. Zij staat aan de frontlinie. Als zij in de problemen raakt, zal zijn eenheid worden opgeroepen.

Ondanks hun veeleisende banen en de grote afstand die hen scheidt, weten Bruce en Grace hun relatie levend te houden door het schrijven van liefdesbrieven. Ze vertrouwen erop dat ze in alle omstandigheden aan God genoeg zullen hebben. Wanneer Grace boven vijandelijk gebied wordt neergeschoten, heeft Bruce nog maar één missie: haar daar levend vandaan halen.
Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: True valor
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789085200123
Uitgever: Barnabas
Trouw
Voor CIA-officier Darcy St. James was de terroristische aanslag op het Pentagon een persoonlijke klap. Vrienden van haar kwamen om. Ze jaagt op een man die wist wat er op 11 september 2001 zou gebeuren en die van die wetenschap profiteerde.

Navy Seal Sam 'Cougar' Houston is een drukbezet man. Op basis van de inlichtingen die Darcy verzamelt, voert zijn team wereldwijd acties uit. Hij vertrouwt de contacten van Darcy niet. Een van hen wil haar doden.

Onder druk van de oorlog ontdekken Darcy en Sam de liefde. Een romance bloeit op. Wellicht is deze maar van korte duur - want de terroristen hebben hun volgende doel uitgekozen, en de naam van Darcy staat hoog op de lijst.
Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: True honor
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789085200130
Uitgever: Barnabas
Heldenmoed
FBI-agent Luke heeft nooit eerder een zaak gehad die zijn familie in gevaar bracht. Maar als zijn oude tegenstander Frank Hardin een nieuw slachtoffer maakt en Luke de jacht op hem opent, verdwijnt ineens Lukes familie. Wie zit hierachter? En hoe kan hij hen redden?

Wanneer de aflevering van het losgeld niet volgens plan verloopt en er steeds meer slachtoffers vallen, groeit de frustratie van Luke. Hij vreest dat enkele onschuldige mensen deze crisis wel eens niet zouden kunnen overleven...

Daarbij staat ook zijn relatie met de onderwijzeres Caroline Lane op het spel.
Schrijver: Dee Henderson
Oorspronkelijke titel: True courage
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789085200451
Uitgever: Barnabas