Boekenplank:
Kies

Boeken van Steven James

Steven James behoort tot de meest innovatieve verhalenvertellers van de Verenigde Staten. Hij wordt dan ook veel gevraagd als spreker op internationale conferenties. Daarnaast schreef hij al talloze informatieve boeken, artikelen en verhalen over praktisch christen zijn.

Meer over Steven James

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1969

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Steven James


Overzicht

 • Vals geluk - Synapse

Jevin Banks

 1. Placebo - Placebo
 2. Upgrade - Singularity

Patrick Bowers

 1. De pion - The pawn
 2. De toren - The rook
 3. Het paard - The knight
 4. De loper - The bishop
 5. De dame - The queen
 6. Openingszetten - Opening moves
 7. De koning - The king
 8. Schaakmat - Checkmate
 9. Misleiding - Every crooked path
 10. Bloedrood - Every deadly kiss
 11. Harteloos - Every wicked man

Travis Brock

 1. Handelaar in leugens - Broker of lies
 2. Bewaker van bedrog - Fatal domain

Non-Fictie

 • Gegrepen door het mysterie - Story
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtVals geluk

De technologie neemt een hoge vlucht. Het begin van een wereldwijde nachtmerrie...

Dertig jaar in de toekomst. Mensen leven zij aan zij met Artificials, zeer geavanceerde robots die voor echte mensen kunnen doorgaan.

Als Kestrel Hathaway getuige is van een terroristische aanslag, wordt ze meegezogen in een wereld van samenzweringen die ze samen met Jordan, haar Artificial, probeert te ontmaskeren. In hun race tegen de klok stelt Jordan een vraag die een Artificial niet zou mogen stellen... en zet daarmee alles op het spel.

Schrijver: Steven James
Oorspronkelijke titel: Synapse
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029729208
Ebook: 9789029729215
Uitgever: Kok

Jevin BanksPlacebo
Na de tragische dood van zijn vrouw en twee zoontjes heeft Jevin Banks zijn carrière als boevenkoning en illusionist aan de wilgen gehangen. Nu ontmaskert hij oplichters en waarzeggers op televisie. Voor een nieuwe show doet hij ondertussen undercover mee aan een omstreden neurologisch onderzoek naar mind-to-mindcommunicatie.

Wat hij niet beseft is dat hij daarmee verzeild raakt in een verreikende samenzwering waarbij een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld betrokken is. Banks zal al zijn trucs uit de kast moeten halen om de moord op een wel heel bekende persoon te voorkomen.
Schrijver: Steven James
Oorspronkelijke titel: Placebo
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789043522229
Ebook: 9789043522236
Uitgever: Kok
Upgrade
In Upgrade komt Jevin Banks erachter dat de techniek veel verder is dan hij dacht...

Als een vriend van hem wordt vermoord en het politieonderzoek niets oplevert, besluit Jevin Banks uit te zoeken wat er precies is gebeurd. Al snel stuit hij op een geheim onderzoek naar het menselijke bewustzijn en een beweging die zich bezighoudt met transhumanisme.

Nog steeds vastbesloten de moordenaar van zijn vriend te vinden, blijft hij graven. Totdat hij een duister geheim ontdekt - een geheim dat op een dag het leven van ieder wezen op aarde op zijn kop kan zetten.
Schrijver: Steven James
Oorspronkelijke titel: Singularity
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789043523714
Ebook: 9789043523721
Uitgever: Kok

Patrick BowersDe pion
Special agent Patrick Bowers houdt er een eigenzinnige methode op na om de dader van een misdrijf op te sporen. Een unieke aanpak, die niet altijd kan rekenen op sympathie van zijn collega's. Sterker nog: de helft van de tijd weet Patrick zelf niet of zijn analyse ergens toe leidt. Maar wanneer het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in de heuvels van North Carolina, doet hij er alles aan om de puzzelstukjes met elkaar te verbinden en een daderprofiel te schetsen.

Dan laat zijn tegenstander van zich horen - hij noemt zichzelf de Illusionist. Deze seriemoordenaar laat schaakstukken achter op de plaats van het delict, waarmee hij Patrick meelokt in een spel op leven en dood. Het lukt de gevaarlijke gek om steeds één zet voor te blijven. Dit brengt Patrick op duistere plekken, waaronder een zelfmoordsekte. Wanhopig zoekt hij naar een manier om de Illusionist schaakmat te zetten. Want als zwart wint, is alles verloren.
Schrijver: Steven James
Oorspronkelijke titel: The pawn
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789043516235
Ebook: 9789043511209
Uitgever: Kok
De toren
Op weg naar San Diego neemt Bowers zich stellig voor de pyromaan te pakken die de stad onveilig maakt en daarna eindelijk tijd door te brengen met zijn immer sarcastische stiefdochter Tessa.

Maar voordat hij het weet, bevindt hij zich met collega's Ralph en Lièn-Hua in een race tegen de klok om een levensgevaarlijke crimineel een halt toe te roepen. De branden blijken nog maar het topje van de ijsberg, want langzaam ontrafelt zich een opzienbarend plan rondom het meest schadelijke biowapen ooit.
Schrijver: Steven James
Oorspronkelijke titel: The rook
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789043517003
Ebook: 9789043519182
Uitgever: Kok
Het paard
Met zijn unieke opsporingsmethode zet Patrick Bowers de strijd voort naar de gevaarlijkste criminelen van het land. Maar wanneer hij ontdekt dat een seriemoordenaar het op hém heeft gemunt, zijn de rollen ineens omgedraaid. Want 'John' alias Giovanni rust niet voor hij zijn doel heeft bereikt.

Nooit eerder stond er zoveel op het spel als nu, en dat terwijl Patricks privéleven net in rustiger vaarwater is beland. De band met zijn stiefdochter Tessa wordt steeds hechter, en er lijkt iets moois op te bloeien tussen hem en zijn collega Lièn-Hua.

Wie heeft er belang bij hem persoonlijk zo hard te raken? In een moordend tempo moet hij het antwoord op die vraag zien te vinden.
Schrijver: Steven James
Oorspronkelijke titel: The knight
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789043517867
Ebook: 9789043519199
Uitgever: Kok
De loper
Moderne techniek en scherpe logica hebben FBI-agent Patrick Bowers geholpen om sommige van de meest gruwelijke moordenaars in het land op te sporen. Maar zijn vaardigheden zullen in De loper tot het uiterste getest worden.

Ditmaal wordt de dochter van een belangrijke staatsman dood gevonden terwijl haar moordenaars een spoor van moorden achterlaten in het noorden van het land. Met niets dat de moorden met elkaar verbind staat agent Bowers tegenover zijn moeilijkste zaak ooit - terwijl zijn persoonlijke leven om hem heen instort.
Schrijver: Steven James
Oorspronkelijke titel: The bishop
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789043519168
Ebook: 9789043519243
Uitgever: Kok
De dame
Met enige tegenzin stelt FBI-agent Patrick Bowers een onderzoek in naar een dubbele moord in een afgelegen stadje in het noord-westen van Wisconsin: helemaal niet de complexe zaak waar hij zich doorgaans in vastbijt.

Maar dan stuit hij op een cybercomplot. Er lopen lijnen van spionagezaken uit de tijd van de Koude Oorlog naar de huidige spanningen in het Midden-Oosten. Terwijl Bowers de kluwen ontwart, wordt hij geconfronteerd met oude, amper geheelde wonden uit zijn eigen verleden.
Schrijver: Steven James
Oorspronkelijke titel: The queen
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789043509688
Ebook: 9789043510059
Uitgever: Kok


Openingszetten
Milwaukee, 1997. De stad die jarenlang geteisterd werd door de misdaden van kannibaal Jeffrey Dahmer krijgt te maken met een aantal ontvoeringen en afschuwelijke moorden. De politie denkt aan een Dahmer-copycat, maar FBI-agent Patrick Bowers vermoedt dat dit meer is dan een ode aan de kannibaal.

Wanneer hij ontdekt dat de misdaden verwijzen naar de grootste en meest macabere moordenaars in de geschiedenis, loopt het onderzoek uit op een nachtmerrie van manipulatie, wreedheid en terreur.
Schrijver: Steven James
Oorspronkelijke titel: Opening moves
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789043521543
Ebook: 9789043521550
Uitgever: Kok
De koning
FBI-agent Patrick Bowers is net begonnen aan zijn nieuwe baan bij de FBI Academy en bouwt in alle rust samen met zijn verloofde Lièn-hua en zijn stiefdochter Tessa aan hun gezamenlijke toekomst.

Maar dan ontsnapt één van de meest gewelddadige seriemoordenaars die Patrick ooit heeft opgepakt, uit de gevangenis. Jarenlang hebben alleen wraakgedachten deze misdadiger op de been gehouden. En nu Patrick zijn bruiloft plant, is het duidelijk waar hij hem het hardste kan treffen.

Terwijl Patrick een internationale samenzwering moet ontmaskeren om de grootste terroristische aanval in de wereldgeschiedenis te voorkomen, wordt hij ondertussen meegesleurd in een radeloze zoektocht naar de twee vrouwen die hem het meest lief zijn.
Schrijver: Steven James
Oorspronkelijke titel: The king
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789043522861
Ebook: 9789043522878
Uitgever: Kok
Schaakmat
Wanneer er een aanslag plaatsvindt op een geheime FBI-locatie, wordt special agent Patrick Bowers meegezogen in een wreed en meedogenloos verhaal dat een seriemoordenaar die hem al jaren in het vizier heeft wanhopig graag wil vertellen. Aanwijzingen leiden naar lang vergeten geheimen, diep begraven onder de chicste wijken van de stad Charlotte in North Carolina.

Met elke stap die Patrick zet, lijkt de zaak groter te worden, totdat hij uiteindelijk een van de meest dodelijke aanslagen die het Amerikaanse grondgebied ooit gekend heeft, moet verijdelen.
Schrijver: Steven James
Oorspronkelijke titel: Checkmate
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789043524353
Ebook: 9789043524360
Uitgever: Kok
Misleiding
Als hij op een avond alleen de plaats delict van een moord onderzoekt, wordt FBI-agent Patrick Bowers aangevallen door een man. Voordat Patrick de kans krijgt hem te overmeesteren en te arresteren, pleegt de man zelfmoord. In zijn zakken vindt Patrick een brief met zijn excuses.

De mysterieuze moord en zelfmoord brengen Patrick op een pad dat leidt naar de diepten van de menselijke verdorvenheid: een online complot van kindermisbruikers dat op zoek is naar nieuwe slachtoffers.
Schrijver: Steven James
Oorspronkelijke titel: Every crooked path
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789043525688
Ebook: 9789043525695
Uitgever: Kok
Bloedrood
Een oude vriendin van FBI-agent Patrick Bowers zoekt contact met hem om hem te vragen te helpen bij een zaak in Detroit, waar Patrick te maken krijgt met de meest gewetenloze seriemoordenaar in zijn carrière.

Hij is geschokt als hij ontdekt dat er niet alleen een link is met zijn eigen verleden, maar ook zijn ex-geliefde een rol speelt in de moordenreeks. Het geheim dat zij bewaart, blijkt de sleutel die nodig is om de brute killer te stoppen. En het gevaar wordt nog groter: voor de hele stad dreigt een afschuwelijke chemische aanval.

Schrijver: Steven James
Oorspronkelijke titel: Every deadly kiss
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789043528702
Ebook: 9789043528719
Uitgever: Kok


Harteloos

FBI-agent Patrick Bowers onderzoekt de zelfmoord van de zoon van een senator. Als hij het geheim achter de zelfmoord probeert te ontrafelen en de eeuwenoude code probeert te achterhalen die licht op de zaak zou kunnen werpen, komt hij op een donker pad met vetes en dodelijke geheimen terecht. De mensen van wie hij houdt komen in gevaar.

Schrijver: Steven James
Oorspronkelijke titel: Every wicked man
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789043530620
Uitgever: Kok

Travis BrockHandelaar in leugens

Travis Brock werkt bij het Amerikaanse ministerie van Defensie en heeft een onfeilbaar fotografisch geheugen. Hij kampt echter met een tragisch verlies: zijn vrouw is omgekomen bij een onverklaarbare brand. Als hij een stap dichter bij het oplossen van de brand komt, zet hij alles op alles om de waarheid te achterhalen. Zelfs als hij daarbij het risico loopt zichzelf te verliezen.

Met een dreigende terreuraanslag en huurmoordenaars die hem op de hielen zitten, raakt hij al snel verwikkeld in een gevaarlijk kat-en-muisspel. Hij zal hulp moeten inschakelen van de mensen die hij het meest vertrouwt. Zal het recht zegevieren?

Schrijver: Steven James
Oorspronkelijke titel: Broker of lies
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789029734691
Ebook: 9789029734707
Uitgever: Kok
Bewaker van bedrog

Redacteur Travis Brock van het Ministerie van Defensie krijgt het vermoeden dat een akelig hoofdstuk uit zijn verleden nog niet is afgesloten. Met behulp van zijn fotografische geheugen en zijn nieuwe team moet hij de waarheid achterhalen en voorkomen dat een groep terroristen de best bewaakte technologische doorbraken van het leger steelt. Zijn gewaagde spionage-operatie zou zomaar het werk van een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld op de kop kunnen zetten.

Terwijl geheimen uit het verleden boven water komen, wordt Brock tot het uiterste beproefd en gedwongen te kiezen hoe hij kan vergeven wat niet te vergeten valt.

Schrijver: Steven James
Oorspronkelijke titel: Fatal domain
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789029736572
Ebook: 9789029736589
Uitgever: Kok

Non-FictieGegrepen door het mysterie
Een verhaal van leven en dood, blijdschap en pijn. De unieke geschiedenis van God die mens werd en leed voor onze gebrokenheid. Een ongehoord geheim, een ongekend mysterie; een nieuwe wereld waar je alleen binnen kunt komen als je heel klein wilt worden.

Steven James vertelt het mooiste verhaal ooit. Niet in vertrouwde woorden, maar in een taal die mensen van deze tijd raakt. Door zijn krachtige en meeslepende vertelstijl komt het goede nieuws uit de Bijbel heel dichtbij. Laat je meenemen op de reis naar het mysterie, ervaar de kracht van liefde en vergeving - lees dit boek en verwonder je opnieuw.
Schrijver: Steven James
Oorspronkelijke titel: Story
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789033818424
Uitgever: Ark Media