Boekenplank:
Kies

Boeken van Kathy Herman

Meer over Kathy Herman

Genre: Roman

Website: Kathy Herman


Overzicht

  • Een weg terug - False pretenses

Seaport

  1. Flinterdun bewijs - A shred of evidence
  2. Onbekende ogen - Eye of the beholder
  3. Vergeten verleden - All things hidden
  4. Bestemming bekend - Not by change

Sophie Trace

  1. De ware vijand - The real enemy
  2. Het laatste woord - The last word
  3. De juiste beslissing - The right call
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen weg terug
Zoë Bruoussard leidt een ideaal leventje. Ze is gelukkig getrouwd met Pierce, runt met hem een goedlopend restaurant en voelt zich helemaal thuis in het gezellige stadje Les Barbes.

Maar niemand weet dat haar leven gebaseerd is op leugens. Zoë draagt een groot geheim met zich mee, dat het einde van haar bedrijfje en haar huwelijk kan betekenen. Ze is dan ook de wanhoop nabij wanneer ze een reeks bedreigende, anonieme briefjes krijgt. Haar duistere verleden dreigt haar nieuwe leven te verwoesten.

Algauw merkt Zoë dat ze haar leven niet meer zeker is. Ze komt voor een moeilijke beslissing te staan. Moet ze tegenover haar familie en vrienden de schijn blijven ophouden, of hun de vreselijke waarheid vertellen? Maar wat blijft er over van haar gelukkig leven als ze besluit eerlijk te zijn?
Schrijver: Kathy Herman
Oorspronkelijke titel: False pretenses
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789085202318
Uitgever: Barnabas

SeaportFlinterdun bewijs
Ellen Jones is naar Seaport verhuisd om in alle rust aan haar roman te kunnen schrijven. In de plaatselijke supermarkt ontmoet ze twee andere nieuwkomers in het stadje: Julie Hamilton en haar tweejarige dochtertje Sarah Beth. Tijdens een lunch in een restaurantje vangt Ellen een gesprek op dat niet voor haar oren bestemd is: de mensen aan de tafel naast haar hebben het over Julies echtgenoot, Ross. De zaken waarvan ze hem beschuldigen lijken zeer ernstig: hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan kindermisbruik. Ellen durft de geruchten niet met Julie te bespreken en gaat op zoek naar bewijs. Ze stuit op huiveringwekkende informatie: in een oud krantenartikel wordt Ross beschuldigd van de moord op twee jongens en het overlijden van zijn eigen zoon. Ook is hij de belangrijkste verdachte in een zaak van twee vermiste meisjes. Zijn deze verhalen waar? Of probeert iemand hem zwart te maken? Ellen kan geen harde bewijzen vinden, maar vreest voor de veiligheid van Sarah Beth en Julie. Net als ze besluit dat ze niet langer haar mond kan houden, blijkt Sarah Beth verdwenen te zijn.
Schrijver: Kathy Herman
Oorspronkelijke titel: A shred of evidence
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789085201205
Uitgever: Barnabas
Onbekende ogen
In het kleine kuststadje Seaport laait de angst voor terrorisme op, als er vlakbij de kust een boot vol explosieven wordt onderschept. Er gaan geruchten dat de aanval uit het Midden-Oosten komt. Elke moslim lijkt verdacht. Ellen Jones raakt bij de zaak betrokken als de Iraanse man van een van haar vriendinnen wordt ondervraagd door de FBI. Ze doet er alles aan om haar vriendin te helpen. Daarmee trekt ze ook zélf de aandacht van de FBI, wat zijn weerslag heeft op de goede reputatie van haar man Guy. Hij is een succesvolle advocaat en heeft net de grootste zaak in zijn carrière gewonnen. Niet alleen de sfeer in Seaport wordt steeds grimmiger, ook het huwelijk van Guy en Ellen heeft het zwaar te verduren. Terwijl Ellen zich door haar koppige hulpvaardigheid steeds meer bezighoudt met haar vrienden, grijpt Guys mooie secretaresse Kinsey Abbott haar kans. Maar wanneer de ware aard van Kinsey naar boven komt, blijkt het gevaar uit een heel andere hoek te komen.
Schrijver: Kathy Herman
Oorspronkelijke titel: Eye of the beholder
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789085201304
Uitgever: Barnabas
Vergeten verleden
Ellen Jones, een voormalig journaliste die - zonder dat ze het opzoekt - altijd met haar neus in een spannende zaak belandt, krijgt een verontrustend telefoontje over haar oude vader. Hij is zo in de war dat het niet meer verantwoord is dat hij alleen woont. Maar hoewel haar vaders geheugen de meest simpele dingen kwijt is, blijkt hij één ding prima te hebben onthouden: een oud verwijt dat hij richting Ellen heeft. Daarom kan zij onmogelijk de aangewezen persoon zijn om voor hem te zorgen. Ellen verzint een handige oplossing, ze haalt haar vader over om een appartement te delen met haar schoonvader. Het lijkt goed te gaan, totdat Ellens vader op een dag het huis uitwandelt en onbedoeld getuige is van een moord. Wat heeft hij gezien? Hij kan het zich niet goed herinneren... maar dat weet de moordenaar niet!
Schrijver: Kathy Herman
Oorspronkelijke titel: All things hidden
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789085201380
Uitgever: Barnabas
Bestemming bekend
Journaliste Ellen Jones treft onverwachts haar dertigjarige zoon op de stoep aan. Brandon leek alles goed voor elkaar te hebben, maar niets in minder waar: hij is zijn baan en zijn verloofde kwijtgeraakt en kampt met een burn-out. Hij dacht dat God een prachtig plan met zijn leven had, maar nu lijkt hij alles kwijt te zijn. Brandon kan bij zijn ouders in Seaport blijven logeren totdat hij zijn leven weer op de rails heeft. Hij gaat als vrijwilliger aan de slag op een zomerkamp voor kansarme kinderen. Daar bouwt hij een bijzondere band op met de dwarse Afro-Amerikaanse tiener Caedmon. Maar dan loopt Caedmon plotseling weg, terwijl er een orkaan op komst is. Tegelijkertijd wordt Seaport geteisterd door een groep racisten die nergens voor terugdeinst, zels niet voor moord...
Schrijver: Kathy Herman
Oorspronkelijke titel: Not by change
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789085201526
Uitgever: Barnabas

Sophie TraceDe ware vijand
Na 18 jaar trouwe dienst bij de politie van Memphis is Brill Jessup net benoemd als eerste vrouwelijke rechercheur van het kleine plaatst Sophie Trace. Ze is meester in het oplossen van zaken, maar aan haar persoonlijke problemen doet ze niets. Haar echtgenoot Kurt heeft een misstap begaan en vol spijt zoekt hij vergeving. Brill stort zicht echter vol overgave op haar werk en laat haar bitterheid de vrije loop. Dan beginnen er mensen te verdwijnen. Veel mensen. En om de zaak nog ingewikkelder te maken, geloven de mensen in Sophie Trace dat dat iets te maken heeft met een oude legende over indianen. Brill zet al haar ervaring en intuïtie in om de zaak op te lossen en wordt geconfronteerd met een vijand die zich keert tegen alles wat haar lief is. Een vijand die zich niet laat tegenhouden door een dienstwapen of een politiebadge...
Schrijver: Kathy Herman
Oorspronkelijke titel: The real enemy
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789085201618
Uitgever: Barnabas
Het laatste woord
De 20-jarige Vanessa heeft net haar tweede collegejaar succesvol afgerond en staat nu met een onverwachte verrassing bij haar ouders op de stoep. Ze is zwanger... van een van haar professoren. Haar moeder, politiecommissaris Brill Jessup, is helemaal van slag. Ze is verdrietig, boos en opgelucht tegelijk. Verdrietig, omdat haar goede opvoeding blijkbaar weinig invloed op Vanessa heeft gehad. Boos, omdat de professor van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn zonder zijn verantwoordelijkheid te nemen. Opgelucht, omdat haar dochter zich niet door hem tot een abortus heeft laten manipuleren. Niet alleen thuis loop Brills hoofd over, ook op haar werk wordt ze met moeilijkheden geconfronteerd. Een van haar agenten wordt vermoord en de onbekende dader heeft gedreigd terug te komen voor de rest van het politiekorps. Terwijl Brill de misdadiger probeert op te sporen, worstelt haar dochter met moeilijke keuzes over haar toekomst.
Schrijver: Kathy Herman
Oorspronkelijke titel: The last word
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789085201625
Uitgever: Barnabas
De juiste beslissing
Student Evan Langley heeft zijn oog laten vallen op Vanessa Jessup, de dochter van politiecommissaris Brill. Hij verblijft in de zomervakantie in het plaatsje Sophie Trace om Vanessa en haar zoontje Carter beter te leren kennen. Zowel Vanessa als haar ouders kunnen het erg goed met de vriendelijke jongen vinden. Maar Ethan krijgt geen kans op een rustige kennismaking. Tijdens zijn verblijf wordt de omgeving geteisterd door een serie schietincidenten. Ethan is er helemaal kapot van als een van de dodelijke slachtoffers zijn neef blijkt te zijn. Politiecommissaris Brill en haar team zetten een grootschalig onderzoek op, maar de daders blijven spoorloos. Dan komt Ethan achter schokkende informatie, die een doorbraak in de zaak zou betekenen. Maar als deze waarheid wordt onthuld, komen de levens van Vanessa en haar zoontje in groot gevaar. Verzwijgen lijkt echter net zo gevaarlijk. Zal Ethan de juiste beslissing nemen?
Schrijver: Kathy Herman
Oorspronkelijke titel: The right call
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789085201878
Uitgever: Barnabas

Gerelateerde schrijvers