Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Ladd

Sarah E. Ladd is altijd geïnteresseerd geweest in de Regency-periode. Toen ze in 2010 begon met schrijven, koos ze er dan ook voor om haar historische romans in deze periode te laten plaatsvinden. Ze ontving in 2011 de ACFW Genesis Award for historical romance voor haar debuut De erfgename van Winterwood. Naast schrijfster is Sarah ook een succesvolle marketeer. Ze woont met haar gezin in Indiana.

Meer over Sarah Ladd

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Sarah Ladd


Overzicht

 • De weversdochter van Amberdale - The weaver's daughter

Cornwall

 1. De gouvernante van Penwhythe Hall - The governess of Penwythe Hall
 2. Te gast op Lanwyn Manor - The thief of Lanwyn Manor
 3. Een vreemdeling op Wyndcliff Hall - The light at Wyndcliff

Houses of Yorkshire

 1. De brief van Briarton Park - The letter from Briarton Park
 2. De erfenis van Hollythorne House - In the shelter of Hollythorne House

Treasures of Surrey

 1. De winkel in Blinkett Street - The curiosity keeper
 2. Het woud van Emberwilde - Dawn at Emberwilde
 3. De lerares van Fellsworth - A stranger at Fellsworth

Whispers on the Moors

 1. De erfgename van Winterwood - The heiress of Winterwood
 2. De directrice van Rosemere - The headmistress of Rosemere
 3. De gezelschapsdame van Willowgrove - A lady at Willowgrove Hall

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe weversdochter van Amberdale

Henry Stockton keert na drie jaar terug uit de oorlog. Hij stort zich op zijn grootvaders plan om het familiebedrijf, de wolspinnerij in Amberdale, te moderniseren. Dit stuit op veel woede van de lokale wevers, die hun inkomsten zien afnemen door de Industriële Revolutie. Kate Dearborne is de dochter van een van de lokale wevers, maar zij ziet dat Henry anders is dan zijn grootvader. Geboren aan verschillende kanten van het conflict moeten Henry en Kate samen op zoek naar vrede voor hun families, het hele dorp en zichzelf.

Schrijver: Sarah Ladd
Oorspronkelijke titel: The weaver's daughter
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789029727501
Uitgever: Voorhoeve

CornwallDe gouvernante van Penwhythe Hall

Jaren geleden nam Cordelia Greythorne een positie aan als gouvernante van vijf kinderen. Nu de vader van de kinderen is overleden, vertrekt ze met de weeskinderen naar zijn broer op Penwhythe Hall. Daar komt Jac Trethewey voor een grote verrassing te staan nu hij plotseling verantwoordelijk blijkt te zijn voor vijf kinderen.

Bovendien lijkt hun gouvernante een geheim mee te dragen, dat zijn grote plannen voor het vervallen Penwhythe Hall weleens ernstig zou kunnen verstoren...

Schrijver: Sarah Ladd
Oorspronkelijke titel: The governess of Penwythe Hall
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789043531887
Ebook: 9789043531894
Uitgever: Kok
Te gast op Lanwyn Manor

Cornwall, Engeland, 1818. Julia Twethewey logeert op het landgoed van haar neef in het hart van de Engelse mijnindustrie en wordt al snel meegesleept in die complexe wereld. Maar het duurt niet lang voordat ze ontdekt dat de oude kamers van het huis iets verborgen houden. Dan leert ze de gebroeders Blake kennen. De oudste heeft zijn zinnen gezet op een huwelijk met Julia, en ze weet dat hij de ideale huwelijkspartner is.

Maar ze voelt zich meer aangetrokken tot Isaac, de jongste broer. De aantrekkingskracht is wederzijds. Julia en Isaac raken verwikkeld in een maalstroom van vreemde gebeurtenissen en moeten hun best doen om aan de sociale verwachtingen te voldoen. Dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt...

Schrijver: Sarah Ladd
Oorspronkelijke titel: The thief of Lanwyn Manor
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029729420
Ebook: 9789029729437
Uitgever: Kok
Een vreemdeling op Wyndcliff Hall

Het is 1808 en de jonge Liam Twethewey heeft pas net het landgoed Wyndcliffe Hall geërfd als er een schip vastloopt aan de kustlijn van zijn land. Samen met Evelyn Bray, de dochter van zijn rentmeester, vangt hij de schipbreukelingen op.

Al snel worden Evelyn en Liam meegezogen in een maalstroom van bedrog en intrige. Wie zijn die mensen die ze gered hebben eigenlijk? Wat hebben ze te verbergen? En heeft de ontluikende liefde tussen Evelyn en Liam een kans?

Schrijver: Sarah Ladd
Oorspronkelijke titel: The light at Wyndcliff
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029730969
Ebook: 9789029730976
Uitgever: Kok

Houses of YorkshireDe brief van Briarton Park

De jonge Cassandra ontvangt een geheimzinnige brief die haar hele leven op zijn kop zet...

Cassandra heeft altijd als wees in een kostschool gewoond en weet niet veel van haar ouders. Als de directrice van de kostschool overlijdt, krijgt Cassandra de brief in handen, waarin haar gevraagd wordt naar Briarton Park te komen. Cassandra bedenkt zich geen moment en reist ernaartoe, maar als ze aangekomen is, treft ze een weduwnaar met twee dochters, zijn zus en zijn schoonmoeder in plaats van de briefschrijver.

Samen met de weduwnaar raakt ze verstrikt in het oplossen van een moordzaak, waarop hij probeert haar te helpen met het vinden van de antwoorden op de vragen waarmee ze naar Briarton Park is gekomen. De zoektocht naar antwoorden levert meer op dan Cassandra ooit had durven dromen.

Schrijver: Sarah Ladd
Oorspronkelijke titel: The letter from Briarton Park
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029732635
Ebook: 9789029732642
Uitgever: Kok
De erfenis van Hollythorne House

Een weduwe met een onzekere toekomst krijgt een tweede kans in de liefde...

Als Charlottes man onverwachts sterft, vlucht ze met haar jonge zoontje naar een afgelegen landgoed om hem te beschermen tegen haar schoonfamilie, die aast op haar erfenis. Haar voormalige zwager laat hen niet zomaar gaan en stuurt bewakers achter Charlotte aan om haar in de gaten te houden.

Dan blijkt een van de bewakers een oude bekende te zijn: Anthony Welbourne, de man die Charlotte al jaren probeert te vergeten. Ze staat voor een moeilijke keuze: Anthony vertrouwen of alles wat haar dierbaar is op het spel zetten.

Schrijver: Sarah Ladd
Oorspronkelijke titel: In the shelter of Hollythorne House
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789029735018
Uitgever: Kok

Treasures of SurreyDe winkel in Blinkett Street

Camille Iverness is een eenvoudig meisje, maar ze heeft het hart en de charme van een echte dame. Ze droomt van een leven ver buiten de sjofele curiosawinkel van haar vader, die ze draaiende houdt sinds haar moeder het gezin in de steek heeft gelaten. Als haar vader haar een mysterieus doosje in handen duwt en vervolgens verdwijnt, moet Camille haar toekomst in de handen van een vreemde leggen. Jonathan Gilchrist is tegen zijn wil de erfgenaam van Kettering Hall geworden. Als tweede zoon genoot hij van zijn werk als apotheker in het dorp, maar nu zijn broer is overleden, moet hij zijn plaats innemen. Juist op het moment dat zijn vader het landgoed op het spel heeft gezet en alleen een uiterst waardevol familiejuweel hen van een faillissement kan redden. Maar deze robijn is verdwenen. En alle sporen leidden naar de curiosawinkel in Blinkett Street. Weet het mooie winkelmeisje meer?

Schrijver: Sarah Ladd
Oorspronkelijke titel: The curiosity keeper
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029725248
Uitgever: Voorhoeve
Het woud van Emberwilde

Zo lang ze zich kan herinneren, heeft de mooie en vrijgevochten Isabel zich verzet tegen de starre regels van Fellsworth School. Zelfs nu ze er lerares is, en geen leerling meer. Maar het is een veilige betrekking, die haar in staat stelt voor haar jongere zusje Lizzie te zorgen, die aan haar is toevertrouwd na het overlijden van haar vader. De onverwachte komst van een vreemdeling met nieuws over verre verwanten zet Isabels wereld op zijn kop. Op uitnodiging van hun nieuwe familie verhuizen Isabel en Lizzie naar het landgoed Emberwilde, dat grenst aan een uitgestrekt mysterieus woud waarover onheilspellende geruchten en enge volksverhalen de ronde doen. Dan beginnen twee knappe mannen naar Isabels hand te dingen. Ze komt erachter dat de sleutel naar haar verleden ook de deur naar de toekomst en veiligheid kan zijn. Maar dan moet ze hem eerst vinden – diep verborgen in het woud.

Schrijver: Sarah Ladd
Oorspronkelijke titel: Dawn at Emberwilde
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029725262
Uitgever: Voorhoeve
De lerares van Fellsworth

Annabelle Thorley raakt alles kwijt na het faillissement van haar vader. Haar verloofde verlaat haar en ze heeft nog maar één uitweg: werk zoeken. En dat terwijl ze nooit eerder een dag in haar leven heeft hoeven werken.. Annabelle kan aan de slag als lerares op Fellsworth, het landgoed van haar oom en tante. Daar ontmoet ze weduwnaar Owen Locke. Maar in plaats van het einde van alle problemen, is dit in feite pas het begin. Jachtopziener Owen Locke heeft zijn prioriteiten goed op orde: als alleenstaande vader is zijn dochter Hannah het belangrijkste in zijn leven. Daarnaast heeft hij het druk met de stropers die het op zijn jachtgebied voorzien hebben. Wanneer hij Annabelle Thorley tegen het lijf loopt, denkt hij voor het eerst sinds langere tijd weer aan de liefde. Maar de beginnende liefde tussen Owen en Annabelle wordt meteen op de proef gesteld als blijkt dat Fellsworth het middelpunt is van een grimmig complot.

Schrijver: Sarah Ladd
Oorspronkelijke titel: A stranger at Fellsworth
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029726931
Uitgever: Kok

Whispers on the MoorsDe erfgename van Winterwood

Engeland, 1814. Amelia Barrett, de erfgename van een oud landgoed, belooft haar stervende vriendin dat zij voor haar dochtertje Lucy zal zorgen. Daarmee haalt ze zich echter de woede van haar familie en vooral van haar verloofde Edward op de hals. Amelia ziet nog maar één oplossing: ze moet trouwen met de vader van het kind, kapitein Graham Sterling, een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Graham is geschokt door het onverwachte en brutale aanzoek van Amelia. Hoe durft ze? Toch beseft hij dat hij haar maar beter te vriend kan houden. Iemand zal immers voor de kleine Lucy moeten zorgen als hij straks weer op zee is. Maar dan wordt Lucy ontvoerd. De enige aanwijzing die Graham en Amelia vinden is een slordig geschreven briefje waarin om losgeld wordt gevraagd.

Schrijver: Sarah Ladd
Oorspronkelijke titel: The heiress of Winterwood
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029722773
Uitgever: Voorhoeve
De directrice van Rosemere

De vijfentwintigjarige Patience Creighton wordt al een oude vrijster genoemd. De directrice van de Rosemere School for Young Ladies had verwacht dat haar hart ooit veroverd zou worden door een elegante jongeman, maar zover is het nooit gekomen. En sinds haar vaders dood heeft ze haar handen vol aan de zorg voor haar moeder en het besturen van de school. William Sterling zit diep in de financiële problemen. Als hij aangevallen wordt door zijn schuldeisers, vlucht hij naar een van zijn huurpanden, Rosemere. Nadat Patience hem verzorgt heeft, keert de gewonde William terug naar zijn landgoed, vastbesloten om de lieflijke directrice nog eens te bezoeken. De prille romance tussen William en Patience wordt verstoord door de agressieve schuldeisers. Het lukt William niet om hen terug te betalen. Langzaam dringt het tot hem door dat Rosemere opofferen wel eens de enige mogelijkheid zou kunnen zijn om zijn erfenis te beschermen. Maar het zal hem ook zijn nieuw gevonden geluk kosten.

Schrijver: Sarah Ladd
Oorspronkelijke titel: The headmistress of Rosemere
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029723855
Uitgever: Voorhoeve
De gezelschapsdame van Willowgrove

Cecily Faire heeft een groot geheim waarvan ze hoopt dat het nooit ontdekt wordt. Maar als ze op Willowgrove Hall een aanstelling krijgt als gezelschapsdame, komt ze oog in oog te staan met de enige persoon die de waarheid kent. Niets ontsnapt aan de aandacht van opzichter Nathaniel Stanton. Zeker niet de nieuwe, beeldschone gezelschapsdame. Hij vermoedt dat Miss Faire iets verbergt en voelt zich verplicht dat boven water te halen. Maar hij heeft zelf ook een geheim: hij is de bastaardzoon van de vorige heer van Willowgrove. Wanneer de vrouwe van het landgoed overlijdt en het testament bekend wordt, verandert plotseling alles voor Cecily en Nathaniel. Is hun wilskracht sterk genoeg om dit te overleven?

Schrijver: Sarah Ladd
Oorspronkelijke titel: A lady at Willowgrove Hall
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029724678
Uitgever: Voorhoeve