Boekenplank:
Kies

Boeken van Lori Benton

Lori Benton schrijft christelijke, historische romans. In haar boeken brengt ze het Amerika van de achttiende eeuw tot leven en schildert ze het harde leven van de kolonisten.

Meer over Lori Benton

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Lori Benton


Overzicht

  • De zoon van de kraai - Many sparrows
  • Het land van mijn vader - Burning sky
  • Samen over de blauwe bergen - The pursuit of Tamsen Littlejohn

Pathfinders

  1. Volg mij voorbij de bomen - The wood's edge
  2. Aan het einde van de vallei - A flight of arrows

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe zoon van de kraai

Een moeder gaat op zoek naar haar vierjarige zoon die in het holst van de nacht werd ontvoerd door indianen...

Ohio, 1774. De zwangere Clare Inglesby strandt met haar gezin in de bergen. Als haar man hulp gaat halen, komt hij niet meer terug en hun vierjarige zoontje Jacob wordt ontvoerd door Shawnee indianen.

Clare zet alles op alles om Jacob terug te vinden, maar de brute gevechten tussen de kolonisten en de indianen maken het gevaarlijk. Dan komt Jeremiah op haar pad. Hij is kolonist, maar is ook loyaal aan de indianen. Kan hij Clare helpen om Jacob terug te vinden?

Schrijver: Lori Benton
Oorspronkelijke titel: Many sparrows
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789043531962
Ebook: 9789043531979
Uitgever: Kok
Het land van mijn vader

New York, 1784. Als veertienjarig meisje is Willa Oberchain ontvoerd door de indianen en opgegroeid in De stam van de wolf. Willa - of Vlammende Hemel zoals de indianen haar noemen - voelt zich thuis bij de stam, maar als haar man en kinderen onverwacht om het leven komen, besluit ze toch terug te keren als Willa Oberchain naar het land van haar ouders.

Aangekomen in haar geboortedorp vindt ze de gewonde Schot Neil MacGregor op het land van haar ouders en besluit hem te verzorgen. Haar ouders zijn in geen velden of wegen te bekennen en niemand in het dorp weet waar ze zijn - ze worden dood gewaand. Willa zet alles op alles om de grond van haar ouders te behouden.

Dan staat haar indiaanse broer Hij-Die-Zijn-Paard-Temt plotseling voor de deur om haar mee terug te nemen naar De stam van de wolf, maar Neil is niet van plan haar zomaar te laten gaan.

Schrijver: Lori Benton
Oorspronkelijke titel: Burning sky
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029723459
Uitgever: Voorhoeve
Samen over de blauwe bergen

Als een daad van dapper verzet zegt Tamsen Littlejohn op een dag vaarwel tegen haar leven met haar strenge stiefvader en het huwelijk dat hij voor haar gearrangeerd heeft. Omdat het onverantwoord is om alleen te reizen, vraagt ze de mysterieuze pionier Jesse Bird haar te begeleiden over de Blue Ridge Mountains.

Haar rijke aanbidder, Ambrose Kincaid, is ervan overtuigd dat ze ontvoerd is en gaat haar achterna, in het gezelschap van Tamsens vastberaden stiefvader.

Schrijver: Lori Benton
Oorspronkelijke titel: The pursuit of Tamsen Littlejohn
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029724128
Uitgever: Voorhoeve

PathfindersVolg mij voorbij de bomen

1757. Op de dag dat Fort William Henry valt, is majoor Reginald Aubrey buiten zichzelf van verdriet. Zijn zoon, pasgeboren, sterft in de armen van zijn slapende moeder. Als Reginald een moeder ziet met tweelingbaby's van wie er één een lichte huidskleur heeft, verwisselt hij de baby met het lijkje van zijn eigen zoontje.

Tot zijn opluchting heeft zijn vrouw niets in de gaten, maar hij kan niet voorkomen dat de waarheid jaren later boven water komt als de broers onverwacht worden herenigd.

Schrijver: Lori Benton
Oorspronkelijke titel: The wood's edge
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029725224
Uitgever: Voorhoeve
Aan het einde van de vallei

Twintig jaar geleden, in 1757, stal majoor Reginald Aubrey een pasgeboren jongetje, noemde hem William en voedde hem op als zijn eigen kind. Nooit is iemand erachter gekomen. Zijn geadopteerde dochter Anna weet nergens van. Stone Thrower, de echte vader van William, heeft nooit de schuldige gevonden. En ook Two Hawks, Williams tweelingbroer, wiens leven sinds zijn geboorte in teken van zijn broers afwezigheid staat en die hoopt op een toekomst met Anna, heeft geen idee. Reginalds vrouw, Lydia, ziet al jaren lijdzaam toe hoe Reginald een last met zich meetorst. Zou hij ooit Gods vergeving - en haar liefde - kunnen omarmen?

Maar nu William de waarheid weet, voelt het alsof de grond onder zijn voeten is weggevallen. Hij stort zich op het soldatenleven in het agressieve Britse leger dat zich opmaakt voor een nieuwe strijd. Als de oorlog de Mohawk-vallei bereikt, moeten twee families een weg zien te vinden om zich met hun zoon te verzoenen. Maar hij is naar hen op weg in de gelederen van een vijandig leger.

Schrijver: Lori Benton
Oorspronkelijke titel: A flight of arrows
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029726399
Uitgever: Voorhoeve