Boekenplank:
Kies
 • Home
 • M
 • Elizabeth Musser

Boeken van Elizabeth Musser

Elizabeth Musser schrijft ‘entertainment with a soul’, zoals ze het zelf zo mooi omschrijft, vanuit haar tuinhuisje vlak bij Lyon, waar ze woont met haar man Paul. Een groot deel van het jaar is ze met hem op pad voor de zendingsorganisatie International Teams om zendelingen pastoraal te begeleiden.

Meer over Elizabeth Musser

Genre: Roman

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Elizabeth Musser


Overzicht

 • Aan de andere kant van de bergen - The long highway home
 • Als ik mijn ogen sluit - The end of myself
 • Bij heldere maan - By way of the moonlight
 • Dichterbij dan je denkt - The wren's nest
 • Het beloofde land - The promised land
 • Liefde zonder voorbehoud - Love beyond limits
 • Sinds ik jou ken - The sweetest thing
 • Stille woorden - Words unspoken
 • Verborgen antwoorden - Searching for eternity
 • Wachten op Peter - Waiting for Peter

De Algerije Trilogie / Secrets of the Cross Trilogy

 1. Twee werelden - Two crosses
 2. Twee testamenten - Two testaments
 3. Twee bestemmingen - Two destinies

Swan House

 1. Het huis op de heuvel - The Swan House
 2. Schuilplaats - The dwelling place

Dubbel uitgegeven titels

 • Beladen verleden - zie Twee werelden
De Algerije Trilogie / Secrets of the Cross Trilogy
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtAan de andere kant van de bergen

Als Bobbie Blake te horen krijgt dat ze ongeneeslijk ziek is, besluit ze met haar nichtje Tracie terug te gaan naar The Oasis, een vluchtelingencentrum in Oostenrijk waar ze jaren geleden heeft gewerkt.

Terug op de plek waar zo veel herinneringen liggen, worden Bobbie en Tracie direct gegrepen door de nood van de vluchtelingen en met name door het verhaal van de Iraanse Hamid. Het dochtertje van Hamid is betrapt met een bijbel in haar bezit en sindsdien loopt het hele gezin gevaar. Kan een netwerk van hulpverleners het gezin op tijd in veiligheid brengen? En ten koste van wat?

Schrijver: Elizabeth Musser
Oorspronkelijke titel: The long highway home
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029723473
Uitgever: Voorhoeve
Als ik mijn ogen sluit

Jason, het zesjarige zoontje van Henry en Libby Blough, lijdt aan een ernstig hartdefect en moet binnenkort zijn vierde operatie ondergaan. Henry werkt bij een drukkerij en kan al die dure operaties niet van zijn loon betalen. Zonder dat zijn vrouw het weet, stelt hij zich beschikbaar als huurmoordenaar, net als zijn vader ooit deed. Maar hij faalt. Josephine Bourdillon, de vrouw die hij had moeten vermoorden, is niet dood, maar ligt in coma.

Ondertussen wordt Jase' toestand kritiek. Wetend dat hij niet voor de mislukte opdracht betaald zal worden, probeert Henry Josephine opnieuw te vermoorden, maar haar ziekenhuiskamer wordt goed bewaakt en hij slaagt er niet in om bij haar te komen. Als hij thuiskomt, wacht zijn vrouw hem op met goed nieuws: het geld is binnen en Jase kan geopereerd worden. Henry is opgelucht, maar ook bezorgd. Waarom is hij toch uitbetaald?

Schrijver: Elizabeth Musser
Oorspronkelijke titel: The end of myself
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789029726894
Uitgever: Kok
Bij heldere maan

Allie Massey droomt er al jaren van om van de paardenranch van haar grootouders een traumacentrum te maken waar gewerkt wordt met paardentherapie. Haar oma draagt haar plan een warm hart toe, ook financieel. Maar als ze overlijdt erft Allie de ranch niet, tegen alle verwachtingen in.

In haar zoektocht naar antwoorden ontdekt ze het bijzondere levensverhaal van haar oma; een geschiedenis die voert van de Grote Depressie tot de Tweede Wereldoorlog; een verhaal over onderzeeërs, moedige kustwachten en een nacht op het strand die het leven van haar grootmoeder voor altijd heeft bepaald. En misschien ook wel een verhaal dat Allie laat zien hoe ze haar droom alsnog kan waarmaken.

Schrijver: Elizabeth Musser
Oorspronkelijke titel: By way of the moonlight
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029733427
Ebook: 9789029733434
Uitgever: Kok
Dichterbij dan je denkt

Rouwend om haar echtgenoot, doet de jonge Nan haar best staande te blijven en het beste van haar leven te maken voor haar drie kinderen. Via de genealogiewebsite van haar man komt ze in contact met CeeCee, een tiener die voor een schrijfproject het levensverhaal van een van haar voorouders probeert te reconstrueren. Als Nan in een oude koffer naar informatie zoekt, doet ze de gruwelijke ontdekking die haar man ook moet hebben gedaan.

Anderhalve eeuw eerder leeft Clara, een slavenmeisje. Ze speelt vaak in het grote huis met de dochter van haar eigenaar, maar op een nacht gebeurt er iets wat haar in één klap volwassen maakt.

Terwijl Nan en CeeCee zich verdiepen in de waarheid over Clara en haar eigenaar, ontdekken ze een verband tussen slavernij in het verleden en het heden, en vraagt Nan zich af of het dodelijke ongeluk van haar man wel echt een ongeluk was.

Schrijver: Elizabeth Musser
Oorspronkelijke titel: The wren's nest
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029725323
Uitgever: Voorhoeve
Het beloofde land

Drie vrouwen maken de reis van hun leven...

Abbie Jowett is overweldigd door de tegenslagen in haar leven. Ze besluit haar volwassen zoon achterna te reizen naar Spanje, om daar samen met hem de beroemde pelgrimsroute Camino de Santiago te lopen. Tijdens hun reis ontmoeten ze Rasa, een Iraanse vrouw die in het geheim vluchtelingen helpt, en Caroline, een journaliste die onderzoek doet naar pelgrims.

Ieder heeft een eigen reden voor deze ontdekkingsreis, maar geen van hen was voorbereid op de schurende kracht van de Camino, die alles blootlegt en aanspoort tot grondige zelfreflectie.

Schrijver: Elizabeth Musser
Oorspronkelijke titel: The promised land
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029730303
Ebook: 9789029730310
Uitgever: Kok


Liefde zonder voorbehoud

In Liefde zonder voorbehoud moet Emily een groot geheim bewaren: ze is verliefd op de opzichter van de plantage van haar familie.

* Deze novelle is ook terug te vinden in de paperback Tussen plantages en magnolia's welke vier historische novelles van vier verschillende auteurs bevat.

Schrijver: Elizabeth Musser
Oorspronkelijke titel: Love beyond limits
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029724807
Ebook: 9789029724883
Uitgever: Voorhoeve
Sinds ik jou ken

Atlanta, 1933. Perri Singleton, dochter van een steenrijke bankdirecteur uit Atlanta, leidt een zorgeloos leven. Met haar ouders, broertje en zusje bewoont ze een kast van een huis waar bedienden het werk doen, zodat Perri en haar moeder zich kunnen bezighouden met belangrijker zaken. Zoals winkelen en feestjes bezoeken. Zelfs de Grote Depressie lijkt Perri en haar vriendinnen van de elitaire meisjesschool Washington Seminary niet te deren.

Maar als een gezinsdrama haar wereld op z'n kop zet, leert ze een meisje kennen dat heel andere prioriteiten stelt: de domineesdochter Mary Dobbs. Ondanks hun verschillen groeit er een hechte vriendschap tussen beide jonge vrouwen, maar is die ook bestand tegen alle tumultueuze veranderingen in hun leven?

In Sinds ik jou ken neemt Elizabeth Musser de lezer mee naar het oude Atlanta, waar armoede en rijkdom een schril contrast vormen, gezinnen vechten voor hun geluk en twee meisjes de werkelijke waarde ontdekken van liefde, vriendschap en geloof. Musser baseerde de roman op het levensverhaal van haar grootmoeder.

Schrijver: Elizabeth Musser
Oorspronkelijke titel: The sweetest thing
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029796729
Uitgever: Voorhoeve
Stille woorden

De toekomst van Lissa Randall zag er rooskleurig uit. Op haar eindexamenlijst stonden prachtige cijfers en ze had de universiteiten voor het uitkiezen. Maar dan is ze getuige van een tragisch auto-ongeluk waarbij haar moeder om het leven komt. Achttien maanden later durft Lissa nog niet zelf achter het stuur plaats te nemen en lukt het haar niet om haar leven weer op te pakken. Kan rij-instructeur Ev McAllister haar helpen haar angst te overwinnen?

Ted Draper is een succesvolle effectenmakelaar en getrouwd met de Chinese Lin Su. Als hij een belangrijke cliënt, schrijfster S.A. Green, krijgt overgedragen van een collega is hij de koning te rijk. Door de aandelen van deze cliënt goed te beheren, zal hij tot de top gaan behoren en met zijn vrouw een reis naar China kunnen maken. Zeker nu het nieuwe boek van deze succesvolle, excentrieke schrijfster nog voor Kerst gaat verschijnen. Niets lijkt zijn geluk nog in de weg te staan? Of blijken zijn verwachtingen toch te hoog gespannen?

Janelle en haar man Brian werken als zendelingen in Frankrijk. Ze hebben het als gezin niet breed, maar voelen zich geroepen door God om dit werk te doen. Na de dood van hun zoontje Josh, valt Janelle het werk steeds zwaarder en wil ze eigenlijk maar één ding: terug naar huis, naar Amerika.

Schrijver: Elizabeth Musser
Oorspronkelijke titel: Words unspoken
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789029719353
Uitgever: Voorhoeve
Verborgen antwoorden

Nadat zijn vader spoorloos is verdwenen, wordt de dertienjarige Emile de Bonnery gedwongen om samen met zijn moeder te verhuizen van Frankrijk naar Atlanta in Amerika. Daar komt hij terecht in een totaal andere cultuur - in een wereld vol spanningen en racisme. Emile kan zich maar moeilijk aanpassen aan zijn nieuwe leven in Atlanta. Hij wordt gepest op school en de band met zijn moeder verslechtert. Volgens Emile weet zijn moeder meer over de verdwijning van zijn vader, maar wil ze het hem niet vertellen. Steeds meer raakt hij ervan overtuigd dat zijn vader is vermoord of undercover werkt als spion.

Eternity, de enige leeftijdsgenoot waar hij vriendschap mee weet te sluiten, wil hem helpen bij zijn zoektocht naar zijn vader. Al snel komt Emile echter tot de ontdekking dat Eternity ook haar eigen geheimen heeft - haar armoedige afkomst en de mishandeling waaronder zij thuis gebukt gaat. Samen proberen ze aan de hand van de merkwaardige verzameling spullen die Emile van zijn vader heeft gekregen meer over hem te weten te komen. Hun zoektocht brengt hen zeven jaar later in Lyon, de geboorteplaats van Emile... maar vinden zij daar de antwoorden op al hun vragen?

Schrijver: Elizabeth Musser
Oorspronkelijke titel: Searching for eternity
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789029718387
Uitgever: Voorhoeve
Wachten op Peter

Een ongeluk met een kano heeft de jonge Peter erg veranderd. Hij is gesloten en angstig geworden. Als hij met zijn moeder een puppy uit gaat zoeken in een asiel, voelt hij zich daardoor direct aangetrokken tot de verzwakte straathond Sunny. Vanaf dat moment zijn de twee onafscheidelijk en de trouwe viervoeter weet langzamerhand de pijn weg te nemen bij zijn baas.

De loyaliteit van de hond voor zijn baasje kent geen grenzen en elke keer als Peter het huis verlaat, blijft Sunny geduldig op hem wachten. De moeder van Peter wordt hierdoor geconfronteerd met haar relatie met God: is zij ook bereid altijd geduldig te wachten op haar Meester?

* Elizabeth Musser schreef speciaal voor de Week van het Christelijke Boek 2009 de novelle Wachten op Peter.

Schrijver: Elizabeth Musser
Oorspronkelijke titel: Waiting for Peter
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789029719230
Uitgever: Voorhoeve

De Algerije Trilogie / Secrets of the Cross TrilogyTwee werelden

Frankrijk, 1961. Gabriëlle Madison, de dochter van een naar Senegal uitgezonden zendingsechtpaar, komt voor het volgen van een zomercursus naar Frankrijk en wordt verliefd op docent David Hoffman. David is een jood, die als enige van zijn familie de vernietigingskampen heeft overleefd. Hij kan niet vergeten, en al helemaal niet vergeven, wat hem is aangedaan.

Gabriëlle raakt in gewetensnood door haar gevoelens voor deze cynische jongeman. Buiten haar medeweten betrekt hij haar bij zijn activiteiten die verband houden met de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog. Al Gabriëlles opvattingen over geloof en vergeving lijken niet meer te kloppen. Ver van huis en gevangen in een gevaarlijk web van intriges beseft ze dat ze nog heel veel moet leren.

* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Beladen verleden.

Schrijver: Elizabeth Musser
Oorspronkelijke titel: Two crosses
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789029725422
Uitgever: Voorhoeve
Twee testamenten

Algerije, 1962. Het staakt-het-vuren in de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog gaat in. Anne-Marie Duchemin moet een man achterlaten die rondspookt in haar herinneringen, en een ander die haar in haar dromen bezoekt. Ze vlucht naar Zuid-Frankrijk om aan de toenemende terreur en het bloedige geweld in Algerije te ontkomen.

In het dorp Castelnau raakt ze bevriend met Gabriëlle Madison, een jonge Amerikaanse studente. Die stimuleert haar om in het plaatselijke weeshuis mee te helpen aan de opvang van kinderen die door de oorlog dakloos zijn geworden. Als Anne-Marie zich in dit nieuwe werk stort, stuit ze op informatie die haar tot in het diepst schokt. Ze kan niet overzien wat voor haar ligt; ze moet zich overgeven aan Iemand die groter is dan al haar angsten.

Schrijver: Elizabeth Musser
Oorspronkelijke titel: Two testaments
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789029725453
Uitgever: Voorhoeve
Twee bestemmingen

Frankrijk, 1994. Ophélie Duchemin, docente Franse literatuur, geeft onderdak aan de jonge Algerijnse studente Rislène. Thuis heeft Rislène het moeilijk omdat zij gekozen heeft voor het christelijk geloof. Nadat zij is teruggekeerd naar haar ouders, vergezelt Rislène haar familie naar Algerije om haar zieke grootmoeder te bezoeken.

Het land verkeert in een bloedige burgeroorlog en Rislène belandt in een uitzichtloze situatie met maar weinig hoop op ontsnapping. In de binnenstad van Montpellier zet de dakloze Ceb zich volledig in om zijn medezwervers zo goed mogelijk te helpen. Als hij op een dag Ophélie ontmoet, komt zijn tragische verleden - waarvoor hij juist op de vlucht is - weer boven.

Schrijver: Elizabeth Musser
Oorspronkelijke titel: Two destinies
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789029725446
Uitgever: Voorhoeve

Swan HouseHet huis op de heuvel

Mary Swan Middleton is de dochter van een welgesteld gezin uit Atlanta. Geld, voorspoed en geluk lijken vanzelfsprekendheden waarover zij zich in haar leven geen zorgen hoeft te maken. Haar grootste zorg in het jaar 1962 is dan ook de schooltraditie van de Uitdaging: zij is uitgekozen om namens haar klas een raadsel op te lossen, waarvoor zij één jaar de tijd heeft.

Haar leven verandert drastisch als haar moeder plotseling komt te overlijden. Mary Swan valt in een diep gat van onzekerheid en rouw. Op aanraden van de zwarte dienstbode van de familie richt zij zich op het lot van de minder gefortuneerden om haar verdriet te verwerken. Zo ontmoet zij Carl, die in alle opzichten haar tegenpool is: in huidskleur, sociale positie, levenservaring en levensvisie. Mary Swan ontdekt hoeveel onrecht er bestaat in de verhouding tussen de welvarende blanken en de arme zwarte bevolking. Maar wat belangrijker is: ze ontdekt dat Carl iets heeft wat haar in al haar rijkdom ontbreekt.

Met de hulp van Carl probeert Mary Swan het raadsel van de Uitdaging op te lossen. Dat brengt haar op het spoor van onthutsende familiegeheimen, maar schept ook ruimte voor een nieuw begin.

Schrijver: Elizabeth Musser
Oorspronkelijke titel: The Swan House
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789088650864
Uitgever: De Groot Goudriaan
Schuilplaats

De twintigjarige Ellie voelt zich het buitenbeentje van haar familie. Haar ouders Mary Swan en Robbie lijken volmaakt gelukkig en haar zussen hebben hun voorbeeld gevolgd. Ellie is de rebel, in zichzelf gekeerd en onzeker. Ze heeft te veel meegemaakt om te kunnen geloven in de liefhebbende God van haar ouders.

Als haar moeder haar mee vraagt naar Schotland, om een plek te bezoeken die 'de schuilplaats' heet, stemt Ellie met tegenzin toe. Maar dan verandert alles.

Schrijver: Elizabeth Musser
Oorspronkelijke titel: The dwelling place
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789029797016
Uitgever: Voorhoeve

Dubbel uitgegeven titelsBeladen verleden

Zie voor de beschrijving van dit boek: Twee werelden.

Schrijver: Elizabeth Musser
Oorspronkelijke titel: zie Twee werelden
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789061405337
Uitgever: De Groot Goudriaan

Gerelateerde schrijvers