Boekenplank:
Kies

Boeken van Ayobami Adebayo

Ayobami Adebayo heeft Engels en literatuur gestudeerd. Haar korte verhalen zijn in diverse tijdschriften en verhalenbundels gepubliceerd.

Meer over Ayobami Adebayo

Genre: Roman

Geboren: 1988

Geboorteland: Nigeria

Website: Ayobami Adebayo


Overzicht

  • Alles wat had kunnen zijn - A spell of good things
  • Blijf bij me - Stay with me

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlles wat had kunnen zijn

De vader van Eniolá is zijn baan kwijtgeraakt en daarom doet hij klusjes voor de kleermaker, verzamelt hij kranten en bedelt hij als het niet anders kan, dromend van een mooiere toekomst.

Wúràolá is een veelbelovende jonge arts in opleiding en de perfecte dochter van een rijke familie. Ze moet niet alleen aan de verwachtingen van haar ouders en die van haarzelf voldoen, maar ook aan die van haar wispelturige verloofde Kunle, de zoon van een opkomend politicus.

Wanneer deze politicus Eniolá ronselt om voor hem te komen werken, raken de levens van Wúràolá en Eniolá met elkaar verweven.

In Alles wat had kunnen zijn geeft Ayobami Adebayo een inkijkje in Nigeria, de kloof tussen arm en rijk, en de menselijkheid tussen die twee in.

Schrijver: Ayobami Adebayo
Oorspronkelijke titel: A spell of good things
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789056727420
Ebook: 9789044935110
Uitgever: Signatuur
Blijf bij me

Er zijn dingen die zelfs de liefde niet kan doen. Als de last te zwaar is en te lang aanhoudt, krijgt zelfs de liefde barsten, scheuren, tot ze bijna breekt en dat soms ook doet. Maar zelfs als zij in duizend stukjes aan je voeten ligt, wil dat nog niet zeggen dat het niet langer liefde is.

Yejide hoopt op een wonder, op een kind. Dat is het enige wat haar echtgenoot en schoonmoeder willen en ze heeft alles al geprobeerd: zware pelgrimstochten, medische afspraken, dansen met profeten en vurige gebeden. Als haar schoonfamilie aandringt op een echtgenote erbij, knapt er iets in Yejide. Hoe moet haar huwelijk standhouden onder deze druk? Ze raakt uiteindelijk zwanger, maar tegen een veel hogere prijs dan ze ooit had gedacht.

Schrijver: Ayobami Adebayo
Oorspronkelijke titel: Stay with me
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789056726058
Uitgever: Signatuur

Gerelateerde schrijvers