Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Gianrico Carofiglio

Boeken van Gianrico Carofiglio

Gianrico Carofiglio werkte vele jaren als aanklager tegen de georganiseerde misdaad. Van 2008 tot 2013 diende hij als senator in het Italiaanse parlement. Tegenwoordig is hij een van de best verkopende schrijvers van Italië. Hij is de broer van schrijver Francesco Carofiglio.

Meer over Gianrico Carofiglio

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1961

Geboorteland: Italië


Guido Guerrieri

  1. De onbewuste getuige - Testimone inconsapevole
  2. Met gesloten ogen - Ad occhi chiusi
  3. Gerede twijfel - Ragionevoli dubbi
  4. De volmaaktheid van het tijdelijke - Le perfezioni provvisorie

gedetailleerd overzicht

Guido GuerrieriDe onbewuste getuige
In Zuid-Italië wordt het lichaam gevonden van een negenjarige jongen. De politie verdenkt de Senegalese immigrant Abdou Thiam, die bevriend was geraakt met de jongen. Hoewel er nauwelijks bewijs is, adviseert het Openbaar Ministerie hem om, in ruil voor strafvermindering, de misdaad te bekennen.

Zijn advocaat, Guido Guerrieri, is echter niet overtuigd van de schuld van zijn cliënt, en besluit het voor hem op te nemen. Hij vermoedt dat het Openbaar Ministerie Abdou Thiam als zondebok probeert aan te wijzen en zo andere zaken wil verdoezelen.

Guerrieri is zojuist verlaten door zijn vrouw en wordt zelfs op kantoor geplaagd door paniekaanvallen, maar door zich in de zaak vast te bijten weet hij zijn zelfrespect terug te winnen, en maakt hij zich op voor een uiterst spannende rechtszaak.
Schrijver: Gianrico Carofiglio
Oorspronkelijke titel: Testimone inconsapevole
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044609936
Uitgever: Prometheus
Met gesloten ogen
Guido Guerrieri, de veertigjarige advocaat uit de Zuid-Italiaanse stad Bari, werkt in een omgeving waar corruptie, vriendjespolitiek en intimidatie hoogtij vieren. Guerrieri onderscheidt zich van zijn collega-advocaten doordat hij niet bang is een zaak aan te nemen waar anderen hun handen niet aan willen branden.

Een jonge vrouw is in elkaar geslagen door haar partner, de zoon van een invloedrijke rechter, en wordt nu door deze ex-minnaar gestalked. Guerrieri is niet alleen een nobele strijder tegen onrecht. Hij is een levensgenieter die houdt van goede boeken, muziek en wijn, en hij heeft een zwak voor mooie vrouwen.

Misschien neemt hij de zaak van de mishandelde Martina aan omdat zij beschermd wordt door de directrice van Safe Shelter, de aanvankelijk ongenaakbare Zuster Claudia. Net als Guerrieri is zij een fanatiek beoefenaar van Oosterse vechtsporten, wat hen nader tot elkaar brengt. Het duel tussen de twee advocaten in de rechtszaal is een voorbeeld van verbale vechtsport.

Precies op het moment dat hij zwak lijkt te staan, haalt Guerrieri de tegenpartij met een onverwachte beweging onderuit. Het proces krijgt op het laatst een dramatische wending die ook Guerrieri niet kon voorzien.
Schrijver: Gianrico Carofiglio
Oorspronkelijke titel: Ad occhi chiusi
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044609943
Uitgever: Prometheus
Gerede twijfel
Advocaat Guido Guerrieri bevindt zich in een benarde positie. Een man is veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf voor drugshandel, maar verklaart onschuldig te zijn. Het bewijs tegen hem is verpletterend en aanvankelijk heeft de man zelfs bekend.

Maar er gaan geruchten dat zijn eerste advocaat hem in de val heeft gelokt. Er ontstaat een gecompliceerde en gevaarlijke situatie waarbij Guerrieri in alle opzichten betrokken raakt. En steeds weer doemt de gevangene op die in wanhoop zijn onschuld bepleit. De gerede twijfel neemt hand over hand toe.
Schrijver: Gianrico Carofiglio
Oorspronkelijke titel: Ragionevoli dubbi
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044610277
Uitgever: Prometheus
De volmaaktheid van het tijdelijke
Een studente, Manuela, de dochter van een welvarend echtpaar uit Bari, is verdwenen op een station, in het niets verzwolgen na een weekend met vrienden op het land te hebben doorgebracht. Advocaat Guido Guerrieri aarzelt de opdracht aan te nemen: hij is advocaat, geen detective. Maar zijn nieuwsgierigheid wint het van zijn scepsis. Hij bestudeert het dossier en maakt afspraken met personen die betrokken zijn bij het onderzoek.

De sleutel lijkt in handen te liggen van de beste vriendin van Manuela, Caterina, een jonge, mooie en bijna schaamteloos spontane vrouw van deze tijd. Heen en weer geslingerd tussen gêne en fascinatie laat de advocaat zich door haar leiden bij de reconstructie van Manuela's geheime wereld en het motief van haar verdwijning.
Schrijver: Gianrico Carofiglio
Oorspronkelijke titel: Le perfezioni provvisorie
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044616880
Uitgever: Prometheus