Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Maurizio de Giovanni

Boeken van Maurizio de Giovanni

Maurizio de Giovanni (Napels, Italië) is vooral bekend om zijn boeken rond het personage van commissaris Ricciardi, hij heeft echter nóg een serie geschreven rond het karakter van inspecteur Lojacono (vooralnog niet vertaald in het Nederlands).

Meer over Maurizio de Giovanni

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1958


Ricciardi

  1. De dood zingt in Napels - Il senso del dolore (Le lacrime del pagliaccio)
  2. De dood bedriegt in Napels - La condanna del sangue

gedetailleerd overzicht

RicciardiDe dood zingt in Napels

Napels, 1931. Een bittere wind raast door de straten van de stad. Het Koninklijk Theater San Carlo staat op het punt om een spectaculaire opera uit te voeren, met in de hoofdrol ’s werelds grootste tenor, Arnaldo Vezzi. Maar een paar minuten voor aanvang wordt de arrogante, opvliegende operazanger dood aangetroffen in zijn kleedkamer. Hij is op gruwelijke wijze vermoord: uit zijn hals steekt een stuk spiegel en alles zit onder het bloed...

Het is een zaak voor de mysterieuze, terughoudende commissaris Ricciardi, de meest succesvolle en gevreesde detective van heel Napels. Hoewel Ricciardi geteisterd wordt door het fascistische regime, is hij vastbesloten de waarheid te achterhalen. Zal zijn onverklaarbare gave hem ook dit keer helpen?

Schrijver: Maurizio de Giovanni
Oorspronkelijke titel: Il senso del dolore (Le lacrime del pagliaccio)
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789401608060
Uitgever: Xander
De dood bedriegt in Napels

Napels, jaren dertig. De excentrieke commissaris Ricciardi onderzoekt de zaak van de oude tarotkaartlezer Carmela Calise, die in haar appartement is doodgeslagen. Maar wanneer hij op de plaats delict aankomt, willen de buren niets loslaten. Stukje bij beetje komen de feiten toch naar buiten: Carmela ontving haar cliënten in haar aftandse appartementje, onder wie de rijksten en machtigsten van de stad, die ze een misleidende toekomst voorspelde. Met haar vele vijanden zijn er verdachten in overvloed...

Dankzij Ricciardi's onverklaarbare gave lijkt hij meer te weten dan alle anderen, maar de moordzaak blijft een mysterieuze kwestie.

Schrijver: Maurizio de Giovanni
Oorspronkelijke titel: La condanna del sangue
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789401609241
Uitgever: Xander