Boekenplank:
Kies

Boeken van Carlo Lucarelli

Meer over Carlo Lucarelli

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Carlo Lucarelli


Overzicht

  • Bijna blauw - Almost blue
  • Carte blanche - Carta bianca
  • Guernica - Guernica
  • Laura uit Rimini - Laura di Rimini

gedetailleerd overzicht

OverzichtBijna blauw
In de Italiaanse stad Bologna vindt een reeks gewelddadige moorden op studenten plaats. De onervaren detective Grazia Negro wordt op het onderzoek gezet. Zij ontdekt het gruwelijke verband tussen de moorden en komt op het spoor van een psychopaat met een obsessie voor de voortdurende 'reïncarnatie' van zichzelf in zijn slachtoffers.
Voor haar onderzoek kan Grazia slechts vertrouwen op haar gevoel. Ze bereikt een onverwachte doorbraak wanneer ze een getuige vindt: de blinde Simone. Deze jongeman leidt een eenzaam bestaan in zijn appartement, luisterend naar steeds weer dezelfde jazz en radioberichten uit de stad op zijn scanners. Hij heeft een aantal gesprekken van de moordenaar gehoord en is de enige die hem kan identificeren.
Schrijver: Carlo Lucarelli
Oorspronkelijke titel: Almost blue
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 978-90-446-1008-6
Uitgever: Prometheus
Carte blanche
Hoofdfiguur in Carte blanche is commissaris De Luca, een Maigret-achtige politieman met een wat dubieus oorlogsverleden. De moord op een lid van de fascistische partij, tevens drugsdealer en vrouwenversierder, maakt heel wat los in een niet nader genoemde stadje in noord-Italië. Liquidaties en moorden zijn het gevolg, en bovendien merkt De Luca dat hij danig wordt gemanipuleerd. Dankzij zijn eigenwijsheid dringt hij toch door tot de oplossing, maar dan staan de geallieerden voor de deur en is niemand meer in de zaak geïnteresseerd. Bron: Volkskrant-recensie, Steffie Kouters; Frans Van Schoonderwalt, 13-08-1994.
Schrijver: Carlo Lucarelli
Oorspronkelijke titel: Carta bianca
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-6551-240-3
Uitgever: Goossens
Guernica
'Viva España!' schreeuwden de Falangisten. 'Viva Franco e Mussolini!' schreeuwden de Italianen en allemaal samen, de rechterarm gestrekt naar de zieltogende Christus: 'Viva la muerte!'
Guernica is een wreed en cynisch verhaal over de burgeroorlog in Spanje. Een verdwenen fascist heeft er genoeg van gekregen: hij vermoordt iedereen, communist of fascist. Beide partijen zien dit toch niet graag. Men behoort niet zonder reden maar uit idealisme te moorden.
Schrijver: Carlo Lucarelli
Oorspronkelijke titel: Guernica
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-76270-02-3
Uitgever: Serena Libri
Laura uit Rimini
Ze waren met zijn drieën en ze keken haar aan door de ovale gaten van hun plastic maskers. Toen ze de deur had opengedaan, had Mickey Mouse haar een stomp in haar maag gegeven, waardoor ze dubbelklapte en een schrille kreun slaakte. Minnie draaide de deur op slot, Dagobert Duck plantte zich wijdbeens voor haar en nam het woord.
'Lang, zwart haar, knap, nuffig. Haar in een staartje... waar is ze?'
'Wie?' hijgde Marta tussen haar halfopen lippen. Maar ze sperde haar mond meteen weer open, omdat Minnie haar van achteren bij haar haar vastgreep.
'Wil je dood? Hè? Wil je dood?' Plotseling werd de absurditeit van de situatie haar te veel en barstte Marta in lachen uit, hysterisch, zonder nog te kunnen ophouden.
'Ik maak d'r koud,' zei Minnie. Maar Dagobert stak zijn hand op. 'Nogmaals. Lang, zwart haar, knap, nuffig. Pastelroze t-shirt. Ze zou een rugzakje zoals dit hier moeten hebben.' Hij haakte een zwart rugzakje van zijn schouder en liet het bij de banden in de lucht bengelen.
'Laura,' grinnikte Marta uit Rome, 'Dat is Laura...'

Laura heeft het verkeerde rugzakje meegenomen. Ze is een serieuze studente, maar in plaats van met boeken sjouwt ze nu rond met vier kilo pure cocaïne. Laura weet dat niet, anderen maar al te goed.

Maffiosi met een zwak voor Mickey Mouse en corrupte rechercheurs maken jacht op haar en haar kostbare rugzakje. Een sadist wil haar vermoorden. Laura laat zich door dit alles niet uit het veld slaan.

Schrijver: Carlo Lucarelli
Oorspronkelijke titel: Laura di Rimini
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-76270-26-0
Uitgever: Serena Libri