Boekenplank:
Kies

Boeken van Marcello Fois

Meer over Marcello Fois

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1960

Geboorteland: Italië


Overzicht

  • Beter dood - Meglio morti

Bustianu

  1. Immer dierbaar - Sempre caro
  2. Bloed uit de hemel - Sangue dal cielo
  3. De blauwe tong - L'altro mondo
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtBeter dood
Op Sardinië wordt het lichaam gevonden van Ines Ledda, een twaalfjarig meisje. Ze is al de vierde op rij in drie jaar tijd. Verschillende onderzoekers storten zich op de zaak, die ingewikkelder is dan in eerste instantie wordt gedacht. Er blijken meerdere partijen betrokken bij de zaak. Of er sprake is van een onderlinge samenhang tussen de moorden blijft lange tijd onduidelijk, totdat het Sardijnse zwijgen wordt doorbroken. Welk smerig geheim moest in de kiem worden gesmoord? In Beter dood beschrijft Fois een complexe samenleving: hij zet de Sardijnse realiteit en de Italiaanse beschaving op scherp en beschrijft hoe vrouwen in de gesloten mannenwereld van Sardinië langzamerhand hun weg aan het vinden zijn.
Schrijver: Marcello Fois
Oorspronkelijke titel: Meglio morti
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 978-90-445-1403-2
Uitgever: De Geus

BustianuImmer dierbaar
Sardinië, eind negentiende eeuw. In het plaatsje Nùoro krijgt advocaat Bustianu het verzoek van een vrouw om haar zoon te verdedigen. De jongen, Zenobi Sassa, ziet eruit als een engel met zijn blonde haar en blauwe ogen. Hij wordt ervan beschuldigd negen lammeren te hebben gestolen. Sindsdien is hij voortvluchtig, en bovendien lijkt hij alle eventuele bewijzen die hem zouden kunnen ontlasten te willen vernietigen. Als Bustianu besluit de zaak te onderzoeken, blijkt al snel dat de diefstal in scène is gezet. Er ontrolt zich een ingewikkelde kluwen van familie-intriges vol mediterrane passie.
Schrijver: Marcello Fois
Oorspronkelijke titel: Sempre caro
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-5226-797-9
Uitgever: De Geus
Bloed uit de hemel
De tengere Filippo Tanchis kan de ‘beer van een vent’ Solinas alleen in een vlaag van waanzin hebben gewurgd. Advocaat Bustianu wil hem daarom ontoerekeningsvatbaar laten verklaren. Zijn voorstel stuit echter op verzet van Filippo’s tante, die geen ‘gek’ in de familie wil. Een dag later wordt Filippo met doorgesneden polsen in zijn cel in het huis van bewaring aangetroffen. Onbegrijpelijk is dat Filippo’s hemd en broek schoon zijn gebleven, terwijl de vloer van de cel vol bloed ligt...
Schrijver: Marcello Fois
Oorspronkelijke titel: Sangue dal cielo
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-5226-798-7
Uitgever: De Geus
De blauwe tong
Het eiland Sardinië is een verre uithoek van Italië. Een ‘andere wereld’ voor de beschaafde machthebbers in Rome. En daarmee een ideale plek om te experimenteren met illegale praktijken. Een dumpplaats. Daarmee krijgt advocaat Bustianu te maken als hij wordt benaderd door de ondergedoken misdadiger Dionigi Mariani, die gezocht wordt wegens moord op een jonge vrouw. Ten onrechte. Mariani roept daarom de hulp in van Bustianu, die ontdekt dat ‘de staat’ dubbelspel speelt: enerzijds korte metten maken met misdadigers als Mariani, anderzijds met hen samenwerken in vuile zaakjes.
Schrijver: Marcello Fois
Oorspronkelijke titel: L'altro mondo
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-5226-799-5
Uitgever: De Geus