Boekenplank:
Kies

Boeken van Esi Edugyan

Esi Edugyan is afgestudeerd aan de Universiteit van Victoria en de John Hopkins Universiteit. Haar werk verscheen in verschillende verzamelbundels, zoals Best New American Voices 2003. Edugyan woont met haar gezin in Victoria, Brits Columbia.

Meer over Esi Edugyan

Genre: Roman

Geboren: 1978

Geboorteland: Canada


Overzicht

  • Het tweede leven van Samuel Tyne - The second life of Samuel Tyne
  • Speel voor mij het lied van de dood - Half blood blues
  • Washington Black - Washington Black

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet tweede leven van Samuel Tyne

Toen hij in 1955 uit Ghana naar Canada emigreerde, was Samuel Tyne een jongeman met grootse vooruitzichten, vastbesloten om grootse daden te gaan verrichten. Vijftien jaar later kwijnt hij weg als gemeenteambtenaar in Calgary - tot hij onverwacht de vervallen boerderij van zijn oom Aster erft.

Hoewel zijn vrouw erop tegen is en zijn dochters, een tweeling van dertien, blijven mokken, geeft Samuel zijn baan op en verhuist met zijn gezin naar het afgelegen stadje. Want, zo gelooft hij, daar dient zich zijn tweede kans aan, en hij is vastbesloten om niet nog eens te falen.

Als zijn dochters stoppen met praten en een reeks branden de omgeving teistert, richt de kwade onderstroom van het stadje zich op Samuel Tyne en zijn familie.

Schrijver: Esi Edugyan
Oorspronkelijke titel: The second life of Samuel Tyne
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789058313454
Uitgever: Sirene
Speel voor mij het lied van de dood

Parijs, 1940. De nazi’s arresteren een jonge jazzmuzikant, Hieronymus Falk. Hij groeide op in Duitsland, maar hij had geen recht op identiteitspapieren omdat hij een Mischling is, een halfbloed.

De musici in zijn band, voornamelijk zwarte, Amerikaanse muzikanten, waren juist het racisme van hun eigen land ontvlucht om vervolgens te ontdekken dat ook Berlijn, zich in de jaren dertig tegen hen keert. Ze vluchten naar Frankrijk, maar in Parijs groeit de onderliggende spanning naast de dreigende oorlogssfeer.

Als Sid, de bassist van de band, jaloers wordt op Hieronymus vanwege een vrouw, bereiken ze een punt van destructief wantrouwen.

Schrijver: Esi Edugyan
Oorspronkelijke titel: Half blood blues
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789056724511
Ebook: 9789044967418
Uitgever: Signatuur
Washington Black

Wanneer Washington Black, een elfjarige slaaf op een suikerplantage in Barbados, de persoonlijke bediende van de excentrieke Titch Wilde wordt, krijgt hij de kans op een nieuw leven. Titch is bioloog, ontdekkingsreiziger en uitvinder, geobsedeerd door zijn creatie: de heteluchtballon.

Maar de dood van een familielid vermorzelt zijn idealistische plannen en Washington komt in gevaar. Ze besluiten te vluchten, maar dan verdwijnt Titch. Washington moet zijn weg alleen zien te vinden, op zoek naar echte vrijheid.

Schrijver: Esi Edugyan
Oorspronkelijke titel: Washington Black
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789056726324
Ebook: 9789044977844
Uitgever: Signatuur

Gerelateerde schrijvers