Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Massimo Carlotto

Boeken van Massimo Carlotto

Meer over Massimo Carlotto

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Massimo Carlotto


Overzicht

  • Ik vertrouw je - Mi fido di te
  • Tot ziens liefje, vaarwel - Arrivederci amore, ciao

De Alligator

  1. De waarheid van de Alligator - La verità dell'alligatore
  2. De Alligator en het mysterie van de schepeneter - Il mistero di mangiabarche

Non-Fictie

  • De vluchteling - Il fuggiasco
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtIk vertrouw je
Gigi Vianello is de charmante, zwierige eigenaar van een duur restaurant in Cagliari, Chez Momò geheten. Zijn ogen hebben een verschillende kleur: een blauw en een groen oog, wat hem een merkwaardige uitstraling geeft. Hij heeft zijn leven in Venetië als drugsdealer in discotheken in allerijl moeten verlaten en zich gevestigd op Sardinië, waar zijn naam niet bekend is en hij niet zo snel door de politie gezocht zal worden. Hij is geen standaard crimineel die met pistolen zwaait en met geweld macht probeert te verwerven, maar eerder een onfatsoenlijke ondernemer die zijn vak goed verstaat: groothandel in afgekeurde voedingsmiddelen. Hij koopt en verkoopt sjiek voedsel in alle uithoeken van de wereld. Voedsel dat in de supermarkten terechtkomt, in dure restaurants of in de gaarkeukens van weeshuizen. Een markt die beheerst wordt door een nieuwe maffia die brutaal en gewetenloos haar gang gaat in een maatschappij waarin blijkbaar op alle gebieden geknoeid wordt en ook voedsel niet meer te vertrouwen is. Gigi heeft een mooi bedrijf opgezet, 'een perfecte wereld' zoals hij het zelf noemt. Hij is eigenaar van een sjiek haute-cuisinerestaurant met de juiste contacten in de wereld van de voedseldistributie en heeft zelfs de Guardia di Finanza en de havenpolitie op zijn hand weten te krijgen. Overdag houdt hij zich bezig met de ene zwendel na de andere, 's avonds met zijn mooie vriendin, nu en dan een tussendoorwip, mooie kleren, een dure Porsche Cayenne en vooral een vlekkeloze reputatie in de ogen van zijn stadsgenoten. Maar op een dag bezwijkt hij voor de verleiding van een avontuurtje met een foute vrouw, de echtgenote van een belangrijke zakenman die juist in de politiek wil gaan. Wanneer er dan ook nog iemand uit zijn verleden, toen hij drugs dealde in de discotheken rond Venetië, opduikt om een oude schuld te vereffenen, stort zijn wereld in... * Geschreven door Massimo Carlotto & Francesco Abate.
Schrijver: Massimo Carlotto
Oorspronkelijke titel: Mi fido di te
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-488-0051-3
Uitgever: Lebowski
Tot ziens liefje, vaarwel
De dertiger Giorgio Pellegrini verlangt naar een leven als burgerman met vrouw en kind. Voor een linkse terrorist die in Italië een moord pleegde en nu in Zuid-Amerika een leven leidt als guerillastrijder, is dat geen eenvoudig te vervullen wens. Een hevig verlangen naar zijn geboorteland drijft hem naar Italië, waar justitie hem algauw op het spoor komt.
Schrijver: Massimo Carlotto
Oorspronkelijke titel: Arrivederci amore, ciao
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-284-2160-2
Uitgever: Wereldbibliotheek

De AlligatorDe waarheid van de Alligator
Privédetective Marco Buratti, alias de Alligator, neemt alleen klussen aan die zich toevallig aandienen, en als hij er zin in heeft. Liever luistert hij in z'n eentje naar bluesmuziek. Nu wordt hij echter onder druk gezet om een verdwenen junkie op te sporen. Daarbij stuit hij onverwacht op het lijk van een vrouw - een mooie vrouw bovendien, die een buitenissig seksleven en een bloeiende chantagepraktijk leidde. Met zijn naspeuringen brengt de Alligator de onderwereld én de wereld van politici en rechters in rep en roer. Wie betaalt de rekening?
Schrijver: Massimo Carlotto
Oorspronkelijke titel: La verità dell'alligatore
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-284-2058-4
Uitgever: Wereldbibliotheek
De Alligator en het mysterie van de schepeneter
De Alligator, ex-blueszanger en voormalig bajesklant, maar nu privédetective, bijt zich af en toe vast in een goedbetaalde klus, zeker als die hem naar een nieuwe liefde voert. Maar die eist wel haar tol tijdens zijn onderzoek naar de handel en wandel van een groep advocaten, die een ingenieuze drugssmokkel hebben opgezet. Ze zijn er bovendien in geslaagd een paar keurige collega's voor de gevolgen van hun criminele praktijken te laten opdraaien. De Alligator dringt door tot het hart van hun organisatie en treft resolute maatregelen.
Schrijver: Massimo Carlotto
Oorspronkelijke titel: Il mistero di mangiabarche
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-284-2059-2
Uitgever: Wereldbibliotheek

Non-FictieDe vluchteling
In 1976 werd de negentienjarige Massimo Carlotto aangehouden op verdenking van moord. Het waren 'de jaren van lood', waarin de terreur van de Rode Brigades de Italiaanse samenleving in een klemmende greep hield. In eerste instantie werd Carlotto vrijgesproken, een jaar later werd hij in hoger beroep veroordeeld tot achttien jaar gevangenis. Was het een politiek proces? Carlotto was immers een actief lid van de extreem linkse Lotta continua. Hij wachtte de volgende beroepsprocedure niet af en vluchtte naar het buitenland. In De vluchteling vertelt Carlotto met ironie en humor over de zes jaar die hij uit handen van de Italiaanse justitie wist te blijven, en wat er met hem gebeurde toen hij in Mexico tegen de lamp liep en werd uitgeleverd aan Italië. Zijn opgewekte toon maakt de aangrijpende belevenissen nog pregnanter. Carlotto laat de lezer voelen hoe het is om voortdurend in angst te leven en toch te blijven hopen op een goede afloop.
Schrijver: Massimo Carlotto
Oorspronkelijke titel: Il fuggiasco
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-284-2138-6
Uitgever: Wereldbibliotheek