Boekenplank:
Kies

Boeken van Veit Heinichen

Meer over Veit Heinichen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Veit Heinichen


Proteo Laurenti

  1. Dood in Triëst - Gib jedem seinen eigenen Tod
  2. Vetes - Die Toten vom Karst
  3. Op de wachtlijst van de dood - Tod auf der Warteliste
  4. De lange schaduw van de dood - Der Tod wirft lange Schatten

gedetailleerd overzicht

Proteo LaurentiDood in Triëst
Het is hoogzomer in Triëst, het werkterrein van inspecteur Proteo Laurenti. De ooit zo rustige havenstad aan de Noord-Adriatische kust is een centrum van internationale misdaad geworden. Laurenti onderzoekt de verdwijning van een welgestelde zakenman. Hij stuit daarbij op een wirwar van corruptie, mensensmokkel, geldwitwasserij en moord. Tegelijkertijd is Triëst in de ban van het burgerprotest tegen de oprukkende prostitutie, waartegen Laurenti eveneens geacht wordt op te treden. Een opgeklopte zaak, vindt Laurenti.
Schrijver: Veit Heinichen
Oorspronkelijke titel: Gib jedem seinen eigenen Tod
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-445-0397-9
Uitgever: De Geus
Vetes
In Triëst, de Italiaanse havenstad aan de Adriatische Zee en een knooppunt van internationale misdaad, leidt de kleurrijke inspecteur Proteo Laurenti een onderzoek naar enkele moorden en aanslagen die te maken hebben met een hardnekkige oude familievete. Laurenti ziet zijn stad bovendien in de greep raken van rechts-extremistische propaganda.
Schrijver: Veit Heinichen
Oorspronkelijke titel: Die Toten vom Karst
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-445-0360-X
Uitgever: De Geus
Op de wachtlijst van de dood
In een schoonheidskliniek net buiten Triëst gebeuren schimmige dingen. Het instituut voor plastische chirurgie ligt achter hoge muren om de privacy van de rijken der aarde die er verblijven te garanderen. Een aanslag op chirurg Leo Lestizza plaatst de kliniek in het centrum van de belangstelling. Inspecteur Laurenti moet een smerig netwerk van corruptie, verdachtmakingen, moord en doodslag ontwarren om bij de bron van het geweld te komen.
Schrijver: Veit Heinichen
Oorspronkelijke titel: Tod auf der Warteliste
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-445-0747-8
Uitgever: De Geus
De lange schaduw van de dood
In een afgelegen vallei wordt het ontklede lichaam van een jonge man gevonden. Het obductieonderzoek wijst uit: dood door verstikking. Na identificatie ontdekt de politie al snel dat de man vaak in het gezelschap van de Australische Mia verkeerde. Mia verblijft in Italië om een erfenis, die onder andere bestaat uit een opslagloods af te handelen. Ze is onaangenaam verrast als blijkt dat de loods tot de nok toe gevuld is met wapens. De voormalige eigenaar, Diego de Henriquez, was een excentrieke man van adellijke afkomst, die jaren geleden onder mysterieuze omstandigheden om het leven kwam. Het politieonderzoek onder leiding van commissaris Proteo Laurenti wijst richting een samenzwering tussen de maffia en de Maltezer Orde.
Schrijver: Veit Heinichen
Oorspronkelijke titel: Der Tod wirft lange Schatten
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-445-1148-2
Uitgever: De Geus

Gerelateerde schrijvers