Boekenplank:
Kies
  • Home
  • I
  • Jean-Claude Izzo

Boeken van Jean-Claude Izzo


Overzicht

  • De zon van de stervenden - Le soleil des mourants
  • Eindpunt Marseille - Les marins perdus

Fabio Montale

  1. Misdaad in Marseille - Omnibus
  2. Teringzooi - Total Khéops
  3. Chourmo - Chourmo
  4. Solea - Solea

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe zon van de stervenden
Clochard Rico houdt het in Parijs voor bekeken wanneer zijn maatje Titi in een metrostation sterft. De kou en het zwerversbestaan hebben hem uitgeput. Rico besluit Parijs te verlaten en naar het zuiden te trekken. Als je dan toch moet sterven, dan liever in de zon. Onderweg overdenkt Rico de mislukkingen in zijn leven. Zijn scheiding en stukgelopen liefdes, zijn zoon Julien, die hij niet meer mag zien. Hij bedenkt hoe hij van het ene in het andere is gerold en uiteindelijk op straat is beland. Een positieve noot zijn zijn zoete herinneringen aan zijn allereerste geliefde, Léa. Zou hij haar terugvinden in Marseille? Blijft er nog iets over van die mooie herinneringen aan de voet van de vuurtoren van Marseille? Op weg van Parijs via Avignon naar Marseille ontmoet Rico meerdere verloren zielen, verslagen door het leven. Zelf blijft hij doorgaan, tot hij in Marseille arriveert.
Schrijver: Jean-Claude Izzo
Oorspronkelijke titel: Le soleil des mourants
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 978-90-445-1218-2
Uitgever: De Geus
Eindpunt Marseille
Drie bemanningsleden wachten aan boord van het vrachtschip Aldébaran, dat aan de ketting ligt in de haven van Marseille. Een Griek, een Libanees en een Turk. De reder is failliet. De drie mannen wachten op het moment dat ze kunnen vertrekken en vertellen elkaar ondertussen over hun leven, hun dromen en hun angsten. Naarmate ze langer moeten wachten, wordt de sfeer broeieriger. De jonge, levenslustige marconist Nedim besluit ten slotte het schip te verlaten. Maar hij keert noodgedwongen terug als hij in het nachtleven van Marseille zijn geld en bezittingen kwijtraakt... en een liefde vindt. Aan boord van het schip zal het nooit meer hetzelfde zijn.
Schrijver: Jean-Claude Izzo
Oorspronkelijke titel: Les marins perdus
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 978-90-445-0777-5
Uitgever: De Geus

Fabio MontaleMisdaad in Marseille
De omnibus Misdaad in Marseille bevat de boeken Teringzooi, Chourmo en Solea.
Schrijver: Jean-Claude Izzo
Oorspronkelijke titel: Omnibus
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044507393
Uitgever: De Geus
Teringzooi
Maffia, jeugdbendes en racisme komen ongegeneerd aan de oppervlakte in de smeltkroes Marseille. Deze romantische en tegelijk ruige havenstad aan de Middellandse Zee is het werkterrein van Fabio Montale, liefhebber van whisky, jazz en vrouwen. En van gedichten. Binnen enkele maanden raakt Montale twee jeugdvrienden kwijt. Beiden zijn vermoord, opgeofferd in een machtsstrijd tussen rivaliserende maffiabendes. De moord op het immigrantenmeisje Leile brengt Montale bovendien op het spoor van een groep rechtsextremisten van het Front National.
Schrijver: Jean-Claude Izzo
Oorspronkelijke titel: Total Khéops
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-445-0163-1
Uitgever: De Geus
Chourmo
Fabio Montale heeft ontslag genomen uit het politiekorps van Marseille en leidt een rustig leventje te midden van zijn vrienden. Totdat zijn nicht Gélou opduikt. Zij vraagt hem op zoek te gaan naar haar zoon Guitou die van huis is weggelopen. Montale trekt zijn oude wijk weer in en al snel staat hij opnieuw oog in oog met haat, racisme en geweld. In een krant leest hij over de moord op een Algerijnse historicus en een onbekende jongeman, en hij concludeert dat zijn neef dood is. Montale wil weten waarom.
Schrijver: Jean-Claude Izzo
Oorspronkelijke titel: Chourmo
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-445-0159-3
Uitgever: De Geus
Solea
Het komt Fabio Montale duur te staan dat hij de journaliste Babette Bellini kent. Niet alleen wordt hij door de maffia dringend verzocht haar te gaan zoeken, door een paar liquidaties in zijn directe omgeving wordt hem ook duidelijk gemaakt dat het hun ernst is. Hij kan maar beter meewerken. Samen met commissaris Hélène Pessayre gaat Montale op zoek naar Babette en de moordenaars van zijn vrienden.
Schrijver: Jean-Claude Izzo
Oorspronkelijke titel: Solea
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-445-0160-7
Uitgever: De Geus