Boekenplank:
Kies

Boeken van Andrea Vitali

Meer over Andrea Vitali

Genre: Roman

Geboren: 1956

Geboorteland: Italië

Website: Andrea Vitali


Overzicht

  • De dochter van de burgemeester - La figlia del podestà
  • Juffrouw Jole wil een man - Un amore di zitella
  • Vleugel te koop - Pianoforte vendesi

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dochter van de burgemeester
Een vliegtuig! Met open mond zien de bewoners van Bellano het watervliegtuig naderen, dalen, het water raken, dan een buiteling maken en langzaam wegzinken in het meer. Voorlopig geen vluchten naar Zwitserland!

Het is een zware slag voor Agostino Meccia, de burgemeester. Het is 1931 en hij had het grootse plan - tot ontsteltenis van de gemeentesecretaris - een luchthaven te openen op het Comomeer en daarmee Bellano op de kaart te zetten.

Renata Meccia, de dochter van de burgemeester, heeft ook een plan waarin een zekere Vittorio figureert. Helaas is die voor haar vader, om redenen die hij niet in de openbaarheid wil hebben, volstrekt onaanvaardbaar als schoonzoon.

De burgemeester doet zijn best haar te dwarsbomen maar Renata laat Vittorio niet schieten. En terwijl de burgemeester op zoek gaat naar iemand die hij de mislukte luchthaven in de schoenen kan schuiven, zoekt Renata naar een geschikte gelegenheid om haar zin door te zetten.
Schrijver: Andrea Vitali
Oorspronkelijke titel: La figlia del podestà
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789076270432
Uitgever: Serena Libri
Juffrouw Jole wil een man
Sinds 1948 werkt Jole Vergara als typiste in het gemeentehuis van Bellano. Ze is 37 jaar, schuchter en ongehuwd.

Er gebeurt heel weinig in haar leven. Haar collega is een kreng. De gemeentesecretaris heeft problemen met zijn prostaat. Een tante komt regelmatig op bezoek. Jole luistert graag naar het liedje 'Quando, quando, quando' en haar televisie doet het niet goed. 's Avonds drinkt ze een caffelatte.

Dan krijgt de jaloerse collega het vermoeden dat ze een geheime minnaar heeft. Hij zou Dante heten en niemand weet hoe hij eruit ziet.
Schrijver: Andrea Vitali
Oorspronkelijke titel: Un amore di zitella
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789076270524
Uitgever: Serena Libri
Vleugel te koop
De pianist houdt van feestdagen. Niet vanwege de feesten maar vanwege de menigten. Hij houdt van portefeuilles en horloges. Hij houdt ervan ze te jatten. Maar het Driekoningenfeest in Bellano is een misser: het sneeuwt en de mensen blijven binnen.

Het is koud en de pianist zoekt onderdak. Hij gaat een leegstaand huis in, maar het blijkt niet leeg te zijn. Er is een vleugel en een oude dame die hem overreedt een wals op de vleugel te spelen. En de buren klagen over geluidsoverlast. En een wachtmeester van de carabinieri komt kijken wat er aan de hand is. Want voor zover bekend is die oude dame allang dood...
Schrijver: Andrea Vitali
Oorspronkelijke titel: Pianoforte vendesi
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789076270661
Uitgever: Serena Libri