Boekenplank:
Kies

Boeken van Eraldo Baldini

Meer over Eraldo Baldini

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1952

Geboorteland: Italië

Website: Eraldo Baldini


Overzicht

  • Mal'aria - Mal'aria
  • Nevel en as - Nebbia e cenere
  • Zoutgezicht - Faccia del sale

gedetailleerd overzicht

OverzichtMal'aria
1925. In de moerassige provincie Ravenna is de kindersterfte abnormaal hoog. Malaria? Mussolini heeft opdracht gegeven tot drooglegging en de malaria zou uitgeroeid moeten zijn.

Rome stuurt er een inspecteur op af. Maar de plaatselijke fascistische garde is niet op zijn bezoek gesteld en de bewoners zeggen niets. De doodskistjes van de kinderen blijken leeg te zijn. Te laat ontdekt de inspecteur de gruwelijke reden.
Schrijver: Eraldo Baldini
Oorspronkelijke titel: Mal'aria
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789076270005
Uitgever: Serena Libri
Nevel en as
Ik ben naar de hut gegaan, heb de kachel aangezet, voor de zoveelste keer gekeken of alles in orde, schoon, perfect was. Ik heb haar cadeau onder het bed gelegd, om dat als verrassing tevoorschijn te kunnen halen. Ik ben voor het raam gaan zitten, er vlogen eenden over, eentje wilde op het water landen maar gleed een heel stuk door op het ijs, de sukkel. Wat is het hier fijn, dacht ik. Dat zal haar ook opvallen. Ze is slim, ze is gevoelig, het moet haar wel opvallen.

Een schoolbus rijdt door het platte, nevelige land van de Po-delta ten noorden van Ravenna. De chauffeur is Bruno, een 40-jarige vrijgezel. Hij had eigenlijk schrijver willen zijn, maar dat is niet gelukt en hij kan goed met de kinderen overweg.

Ook de liefde is nog niet gelukt: de vrouw van wie hij mateloos houdt, heeft nog niet ingezien dat ze bij elkaar horen. Zij moet het inzien. Stap voor stap, onafwendbaar, voert zijn onvermogen tot een gruwelijk einde.
Schrijver: Eraldo Baldini
Oorspronkelijke titel: Nebbia e cenere
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789076270418
Uitgever: Serena Libri
Zoutgezicht
Het jaar onzes Heren 1699. Luigi Derigo is de gemoedelijke eigenaar van een paar zoutpannen aan de kust van de Adriatische Zee. Helaas betrapt hij zijn neef op bedrog. Handlangers van de neef slaan hem dood en gooien hem tussen de rottende lijken in de crypte van een verlaten kathedraal.

Hoewel zwaar mismaakt is Derigo niet dood. Hij overleeft met de hulp van de plaatselijke heks en komt langzaam weer op krachten. Maar de gemoedelijke Luigi bestaat niet meer; de nieuwe afzichtelijke Luigi, Zoutgezicht, moordt eerst uit wraak, maar krijgt gaandeweg plezier in het moorden.
Schrijver: Eraldo Baldini
Oorspronkelijke titel: Faccia del sale
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789076270456
Uitgever: Serena Libri

Gerelateerde schrijvers