Boekenplank:
Kies

Boeken van Chufo Lloréns


Overzicht

Ik geef je de aarde
Barcelona, elfde eeuw anno Domini. Twee levens vol ambitie, liefde en drama.
Het ene is dat van de jonge boer Martí Barbany, die zich als negentienjarige in de stad vestigt om aan schrijnende armoede te ontkomen. Eerst is hij overweldigd door de eindeloze hoeveelheid mogelijkheden en kansen die de stad biedt, dan weet hij er goed gebruik van te maken. Hij wordt een welvarend en ten slotte een vooraanstaand man, een waardige partij voor een jonge edelvrouw. Maar zijn succes roept afgunst op...
Het andere is dat van de graaf van Barcelona, dat verweven raakt met dat van Martí. Ramón Berenguer I stort de stad met zijn overspelige acties in een politiek wespennest. Zijn liefdesaffaire met gravin Almodis de la Marca veroorzaakt heftige botsingen met omringende graafschappen en met de Paus. De vrede komt er zelfs door op het spel te staan.
Ik geef je de aarde combineert fictie en historisch feit, tegen een levendige schildering van een vroegmiddeleeuwse stad, waar afstamming, intriges, economische belangen en religieuze overtuigingen zorgen voor intense emoties: vriendschap, passie, afgunst, eer en wraak.
Schrijver: Chufo Lloréns
Oorspronkelijke titel: Te Daré la Tierra
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-218-0196-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff