Boekenplank:
Kies

Boeken van Steve Alten

Meer over Steve Alten

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Steve Alten


Overzicht

  • De Maya profetie - The Mayan prophecy

Meg

  1. Meg - Megalodon
  2. Beet! - The trench

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Maya profetie
Op 21 december 2012 eindigt de dertiende cyclus van de Mayakalender. Archeoloog Julius Gabriel stierf met één zekerheid: die datum luidt het einde der tijden in. Tenzij gehoor wordt gegeven aan de boodschap die in de piramides van Mexico en Egypte en de lijnen van Nazca in Peru verborgen ligt.

De enige die hiervan op de hoogte is, is Mick Gabriel, de getraumatiseerde zoon van Julius. Mick zit al jaren gedwongen opgesloten in een psychiatrische inrichting en probeert tevergeefs duidelijk te maken welke ramp de mensheid te wachten staat.

Dominique Vazquez, die stage loopt in de inrichting, raakt er langzaam maar zeker van overtuigd dat Mick de waarheid spreekt. Ze negeert daarbij de waarschuwing dat ze met een gevaarlijke gek te maken heeft. Ze helpt hem zelfs uit de inrichting te ontsnappen en gaat er samen met hem vandoor. Dan is het niet langer de vraag of, maar hóé moet worden voorkomen dat de profetie van de Mayakalender in vervulling zal gaan...

Schrijver: Steve Alten
Oorspronkelijke titel: The Mayan prophecy
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024557981
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

MegMeg
Op de bodem van de zee, waar het daglicht nooit komt, wacht de hel... Vele kilometers onder de rimpelloze spiegel van de Grote Oceaan schuilt een onheil dat elk voorstellingsvermogen te boven gaat. Onzichtbaar op de inktzwarte bodem beweegt zich MEG, een prehistorische haai die al meer dan 100 miljoen jaar geleden uitgestorven zou zijn...
Professor Jonas Taylor is ervan overtuigd dat hij op een uiterst geheime, onfortuinlijke diepzeemissie oog in oog heeft gestaan met MEG. Wat anders kan hij gezien hebben dan dit onvoorstelbare, twintig meter lange zeemonster met kaken waartussen een auto moeiteloos zou kunnen worden vermalen, gewapend met rij na rij messcherpe tanden.
Het huiveringwekkende aangezicht van de meest meedogenloze killer die het dierenrijk ooit heeft gekend, staat op zijn netvlies gebrand. Of lijdt Taylor aan een op hol geslagen fantasie en probeert hij indruk te maken met een wel heel erg sterk verhaal?
Wetenschappelijk gezien lijkt het onmogelijk dat deze duivelse creatie nog zou bestaan. Taylor is vastberaden en besluit tot een levensgevaarlijke missie om de ijzingwekkende waarheid boven water te krijgen. Wanneer de azuurblauwe golven langzaamaan rood kleuren, verstomt ook de kritiek van de meest sceptische wetenschappers...
Schrijver: Steve Alten
Oorspronkelijke titel: Megalodon
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-225-2260-1
Uitgever: Boekerij
Beet!
Zijn honger is onstilbaar, zijn gebit messcherp, zijn krachten onhoudbaar wanneer hij tegen de stalen deuren van het Monterey Aquarium beukt. Voor het eerst sinds zijn gevangenschap proeft de twintig ton zware Megalodon-haai mensenbloed... en hij wil meer.
Aan de andere kant van de wereld, in de stille diepten van de oceaan, ligt de Marianentrog waar de Megalodon sinds mensenheugenis – en nog ver daarvóór – leeft. Paleontoloog Jonas Taylor durfde ooit de Marianentrog te betreden en draagt nog steeds de pijnlijke littekens van deze bijna dodelijke ontmoeting.
Wanneer de meest meedogenloze killer die het dierenrijk ooit heeft gekend, uitbreekt en het aantal slachtoffers explosief stijgt, moet Jonas opnieuw op jacht, terug naar de donkere diepten van de trog.
Schrijver: Steve Alten
Oorspronkelijke titel: The trench
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-225-2718-2
Uitgever: Boekerij