Boekenplank:
Kies

Boeken van Lisa Jewell

Lisa Jewell schreef haar eerste roman, Zij van nr. 31, naar aanleiding van een weddenschap. Het werd in 1998 uitgegeven en was dat jaar het bestverkopende debuut. Sindsdien heeft ze meerdere boeken geschreven. Enkele jaren geleden is ze van genre veranderd - van chicklit naar steeds donkerder romans naar psychologische thrillers.

Meer over Lisa Jewell

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1968

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Lisa Jewell


Thrillers

 • Die nacht verdween ze - The night she disappeared
 • Ik volg je - Watching you
 • Niets is waar - None of this is true
 • Toen was ze weg - Then she was gone

De Familie / The Family

 1. De mensen boven ons - The family upstairs
 2. De mensen die bleven - The family remains

Romans

 • De familievriend - A friend of the family
 • Dertigers - Thirty nothing
 • Eendagsvlinder - One-hit wonder
 • Hij en zij - Vince and Joy
 • Samen thuis - 31 Dream Street
 • Zij van nr. 31 - Ralph's party

gedetailleerd overzicht

ThrillersDie nacht verdween ze

Een cold case. Een verlaten landhuis. Een familie met een afschuwelijk geheim...

‘Mam, er zijn hier wat mensen van school, ze vragen of ik nog even met ze meega. Voor een uurtje of zo, is dat oké?’

Zomer 2017: tienermoeder Tallulah heeft een date en daarom past haar moeder, Kim, op haar zoontje. Om elf uur ’s avonds stuurt ze haar moeder nog een berichtje. ’s Ochtends ontdekt Kim dat Tallulah niet in haar bed ligt. Vrienden vertellen dat ze haar voor het laatst gezien hebben op weg naar een feestje in een huis in het bos, Dark Place genaamd. Tallulah komt nooit meer thuis.

2018: wandelend in de bossen achter de school waar haar vriend net als rector is begonnen, ziet Sophie een bordje, vastgemaakt aan een hek. Een bordje waarop staat: Graaf hier...

Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: The night she disappeared
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789400515185
Ebook: 9789044934038
Uitgever: Bruna
Ik volg je

Je bent weer terug in je geboortestad na vier jaar in het buitenland. Met een nieuwe man aan je zij. Jullie zijn op zoek naar een eigen plek, maar logeren voorlopig bij je broer.

En dan ontmoet je zijn buurman. Directeur op de plaatselijke school. Twee keer zo oud als jij. Extreem aantrekkelijk. En je begint hem te volgen.

Maar je had nooit kunnen vermoeden dat een onschuldige verliefdheid zich zou ontpoppen tot een dodelijke obsessie. Of dat iemand anders jou zou gaan volgen...

Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: Watching you
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400511255
Ebook: 9789044978155
Uitgever: Bruna
Niets is waar

Haar leugens kunnen je doden...

Tijdens haar verjaardag in een pub ontmoet podcastmaker Alix Summers een vrouw die daar aan het eten is, Josie Fair. Toevallig is zij die dag ook jarig en zijn ze precies even oud. Een paar dagen later lopen Alix en Josie elkaar opnieuw tegen het lijf, voor de school van Alix’ kinderen. Josie heeft haar podcast geluisterd en denkt dat ze een interessant verhaal voor Alix heeft. Ze staat, zoals ze zelf zegt, op een belangrijk kruispunt in haar leven.

Alix stelt een proefinterview voor. Josie blijkt een gecompliceerd leven te hebben geleid, en hoewel ze Alix een ongemakkelijk gevoel geeft, kan die het toch niet laten om dieper te graven. Langzaam ontdekt ze dat Josie een aantal duistere geheimen verbergt, en voor ze het weet is Josie haar leven binnengedrongen - evenals haar huis. Pas dan begint ze zich af te vragen: wie is Josie Fair? En wat heeft ze gedaan?

Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: None of this is true
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789400516977
Ebook: 9789044936155
Uitgever: Bruna
Toen was ze weg

Ze was vijftien, haar moeders oogappel. Ze had haar hele leven nog voor zich. En toen, in een oogwenk, was Ellie verdwenen...

Tien jaar later heeft Laurel de hoop nog altijd niet opgegeven dat ze Ellie zal vinden. Als ze een charismatische man leert kennen voor wie ze als een blok valt, brengt dit wat licht in haar leven. Maar wat haar volledig de adem beneemt is zijn negenjarige dochter. Want dat meisje is het evenbeeld van Ellie. En alle onbeantwoorde vragen die Laurel al zo lang achtervolgen komen in volle vaart terug.

Wat is er met Ellie gebeurd? En wie heeft er nog steeds geheimen prijs te geven?

Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: Then she was gone
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789400513655
Ebook: 9789044932669
Uitgever: Bruna

De Familie / The FamilyDe mensen boven ons

In een groot huis in het Londense Chelsea ligt een baby wakker in haar wiegje. Gevoed en verzorgd, wacht ze vrolijk tot iemand haar oppakt.

In de keuken liggen, naast een haastig gekrabbeld briefje, drie lichamen. Ze zijn al enkele dagen dood.

Wie heeft er in de tussentijd voor de baby gezorgd? En waar is diegene gebleven?

Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: The family upstairs
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789400512313
Ebook: 9789044998719
Uitgever: Bruna
De mensen die bleven

Vier doden. Een onopgelost mysterie. Een familie waarvan de geheimen niet eeuwig begraven kunnen blijven...

Londen, in de vroege ochtend van juni 2019: langs de oever van de Theems wordt een zak gevonden. Met menselijke resten. Inspecteur Samuel Owusu laat de resten onderzoeken en ze blijken al jaren oud te zijn. Het gaat om een jonge vrouw die om het leven is gekomen door een zware klap op het hoofd. Ook bevinden zich in de zak enkele aanwijzingen, in het bijzonder de zaden van een zeldzame boom.

Dit leidt inspecteur Owusu naar een huis in Chelsea, waar dertig jaar geleden drie mensen dood werden aangetroffen in de keuken, terwijl boven een baby lag te huilen. En het brengt het onderzoek naar een broer en zus in Chicago, die wanhopig op zoek zijn naar de enige persoon die ze iets kan vertellen over hun verleden.

Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: The family remains
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789400515864
Ebook: 9789044934700
Uitgever: Bruna

RomansDe familievriend
De broers Tony, Sean en Ned London zijn opgegroeid in een warm, liefdevol gezin. Ze komen nog steeds graag met hun vriendinnen op zondag thuis om met z'n allen te eten. Maar de laatste tijd zijn er wat rimpelingen ontstaan en blijkt de realiteit een stuk minder rooskleurig te zijn.

Bovendien hebben hun ouders opeens een huurder, Gervase, en de broers begrijpen niet waarom hun moeder deze vreemde gast in huis heeft gehaald. Maar al snel wordt duidelijk dat Gervase hun gezin beter begrijpt dan wie dan ook.
Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: A friend of the family
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022535530
Uitgever: Boekerij
Dertigers
Nadine Kite heeft al vijftien jaar een beste vriend. Iemand die er altijd voor haar is, bij wie ze uit mag huilen, op de bank stomme tv-series mag kijken, en die haar altijd gegarandeerd weer opbeurt. Die beste vriend is ze één keer bijna kwijtgeraakt, toen hij wat had met Delilah Lillie, het mooiste meisje van de school. Maar dat is al weer meer dan twaalf jaar geleden.

Dig Ryan heet die beste vriend van Nadine. En Dig loopt na twaalf jaar zijn eerste liefde weer tegen het lijf. Ze is nog mooier dan hij zich herinnert, aardiger dan hij had verwacht, duidelijk ongelukkig getrouwd, en als hij haar mee uitvraagt, zegt ze ook nog 'ja'. Delilah Lillie is terug.

En Nadine?

Dit is een verhaal over ex-vrienden, ex-vriendinnen, en wat er gebeurt als je het verleden terug laat komen. En over hoe soms datgene waar je naar op zoek bent, precies voor je neus staat - je moet alleen nog even je ogen open doen.
Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: Thirty nothing
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022535547
Uitgever: Boekerij
Eendagsvlinder
Ana Wils droomt al jaren over haar oudere halfzus, Bee. Bee had in 1985 een nummer één-hit en was Ana’s grote voorbeeld. Maar na een vreselijke ruzie met hun moeder verdween Bee voorgoed uit hun leven.

Nu, vijftien jaar na haar tophit, wordt Bee dood gevonden in haar appartement. Ana wordt door haar moeder naar Londen gestuurd om de spullen van Bee op te halen. Maar eenmaal aangekomen wil Ana meer weten over haar zus; wie was zij eigenlijk en wat is er nou precies gebeurd?

Ze ontdekt dat Bee een heel ander leven leidde dan ze had kunnen vermoeden.
Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: One-hit wonder
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022538999
Uitgever: Boekerij
Hij en zij
Weet je nog, de eerste keer seks met elkaar? Weet je nog dat je dacht: dit is Hét? Het was het toch niet, hij verdween uit je leven en alles ging gewoon door. Voordat je het weet ben je jaren verder. Je zit midden in een relatie, je woont samen en er zijn kinderen. Wat is er toch met de persoon gebeurd die je lang geleden was? En de persoon die je eerste liefde was?

Voor Vince en Joy was alles perfect. De jaren tachtig, voor het eerst verliefd, alles was nieuw, alles was geweldig. En toen verloren ze elkaar uit het oog. En toen kwam het Samenwonen, de Relatie, de Carrière, de Kinderen.

Hij en zij gaat over Vince en Joy, over vriendschap en over liefde. En over twee levens die gescheiden zijn – en toch weer niet. En het is het verhaal over Ware Liefde - die wacht wel!
Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: Vince and Joy
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022542057
Uitgever: Boekerij
Samen thuis
Toby is een slungelige, zachtaardige dichter. Met zijn nieuwbakken echtgenote betrekt hij een groot, gammel huis in Londen, waarna zij hem al na twee weken verlaat. Toby besluit zijn lege kamers te vullen met huurders. Tijdelijk, tot hij zijn leven weer op orde heeft.

Vijftien jaar later wonen al zijn huurders er nog steeds. Met hulp van zijn overbuurvrouw Leah lukt het Toby om zijn eigen leven en dat van zijn huurders weer in het gareel te krijgen.
Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: 31 Dream Street
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022547151
Uitgever: Boekerij


Zij van nr. 31
Maak kennis met de bewoners van Almanac Road 31 in Zuid-Londen:

Ralph en Smith wonen beneden. Ze zijn vrienden voor het leven en hebben het prima naar hun zin. Toch besluiten ze één van hun kamers onder te verhuren, en wel aan Jemima. Jem weet gewoon zéker dat een van deze twee de man van haar leven is - maar wélke?

Karl en Siobhan daarentegen zijn zeker van hun zaak. Ze wonen boven Ralph en Smith en zijn al vijftien jaar samen. De carrière van Karl, een radio-presentator, gaat enorm goed. Niets kan hun geluk in de weg staan, of het moet Cheri zijn.

Cheri is sexy, knap, berekenend, ijskoud en wil maar één ding: Karl, en die dikke vriendin van hem zal haar daarbij niet in de weg staan.
Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: Ralph's party
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022532270
Uitgever: Boekerij