Boekenplank:
Kies

Boeken van Lisa Jewell

Meer over Lisa Jewell

Genres: Roman, Thriller / Spanning / Mysterie

Geboren: 1968

Verenigd Koninkrijk

Website: http://www.lisajewellbooks.com/


Overzicht

  • De familievriend - A friend of the family
  • De mensen boven ons - The family upstairs
  • Dertigers - Thirty nothing
  • Die nacht verdween ze - The night she disappeared
  • Eendagsvlinder - One-hit wonder
  • Hij en zij - Vince and Joy
  • Ik volg je - Watching you
  • Samen thuis - 31 Dream Street
  • Toen was ze weg - Then she was gone
  • Zij van nr. 31 - Ralph's party

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe familievriend
De broers Tony, Sean en Ned London zijn opgegroeid in een warm, liefdevol gezin. Ze komen nog steeds graag met hun vriendinnen op zondag thuis om met z'n allen te eten. Maar de laatste tijd zijn er wat rimpelingen ontstaan en blijkt de realiteit een stuk minder rooskleurig te zijn.

Bovendien hebben hun ouders opeens een huurder, Gervase, en de broers begrijpen niet waarom hun moeder deze vreemde gast in huis heeft gehaald. Maar al snel wordt duidelijk dat Gervase hun gezin beter begrijpt dan wie dan ook.
Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: A friend of the family
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022535530
Uitgever: Boekerij
De mensen boven ons

In een groot huis in het Londense Chelsea ligt een baby wakker in haar wiegje. Gevoed en verzorgd, wacht ze vrolijk tot iemand haar oppakt.

In de keuken liggen, naast een haastig gekrabbeld briefje, drie lichamen. Ze zijn al enkele dagen dood.

Wie heeft er in de tussentijd voor de baby gezorgd? En waar is diegene gebleven?

Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: The family upstairs
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789400512313
Ebook: 9789044998719
Uitgever: Bruna
Dertigers
Nadine Kite heeft al vijftien jaar een beste vriend. Iemand die er altijd voor haar is, bij wie ze uit mag huilen, op de bank stomme tv-series mag kijken, en die haar altijd gegarandeerd weer opbeurt. Die beste vriend is ze één keer bijna kwijtgeraakt, toen hij wat had met Delilah Lillie, het mooiste meisje van de school. Maar dat is al weer meer dan twaalf jaar geleden.

Dig Ryan heet die beste vriend van Nadine. En Dig loopt na twaalf jaar zijn eerste liefde weer tegen het lijf. Ze is nog mooier dan hij zich herinnert, aardiger dan hij had verwacht, duidelijk ongelukkig getrouwd, en als hij haar mee uitvraagt, zegt ze ook nog 'ja'. Delilah Lillie is terug.

En Nadine?

Dit is een verhaal over ex-vrienden, ex-vriendinnen, en wat er gebeurt als je het verleden terug laat komen. En over hoe soms datgene waar je naar op zoek bent, precies voor je neus staat - je moet alleen nog even je ogen open doen.
Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: Thirty nothing
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022535547
Uitgever: Boekerij
Die nacht verdween ze

Een cold case. Een verlaten landhuis. Een familie met een afschuwelijk geheim...

Beschrijving momenteel niet beschikbaar.

Verschijnt in juni 2022.

Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: The night she disappeared
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789400515185
Ebook: 9789044934038
Uitgever: Bruna
Eendagsvlinder
Ana Wils droomt al jaren over haar oudere halfzus, Bee. Bee had in 1985 een nummer één-hit en was Ana’s grote voorbeeld. Maar na een vreselijke ruzie met hun moeder verdween Bee voorgoed uit hun leven.

Nu, vijftien jaar na haar tophit, wordt Bee dood gevonden in haar appartement. Ana wordt door haar moeder naar Londen gestuurd om de spullen van Bee op te halen. Maar eenmaal aangekomen wil Ana meer weten over haar zus; wie was zij eigenlijk en wat is er nou precies gebeurd?

Ze ontdekt dat Bee een heel ander leven leidde dan ze had kunnen vermoeden.
Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: One-hit wonder
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022538999
Uitgever: Boekerij


Hij en zij
Weet je nog, de eerste keer seks met elkaar? Weet je nog dat je dacht: dit is Hét? Het was het toch niet, hij verdween uit je leven en alles ging gewoon door. Voordat je het weet ben je jaren verder. Je zit midden in een relatie, je woont samen en er zijn kinderen. Wat is er toch met de persoon gebeurd die je lang geleden was? En de persoon die je eerste liefde was?

Voor Vince en Joy was alles perfect. De jaren tachtig, voor het eerst verliefd, alles was nieuw, alles was geweldig. En toen verloren ze elkaar uit het oog. En toen kwam het Samenwonen, de Relatie, de Carrière, de Kinderen.

Hij en zij gaat over Vince en Joy, over vriendschap en over liefde. En over twee levens die gescheiden zijn – en toch weer niet. En het is het verhaal over Ware Liefde - die wacht wel!
Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: Vince and Joy
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022542057
Uitgever: Boekerij
Ik volg je

Je bent weer terug in je geboortestad na vier jaar in het buitenland. Met een nieuwe man aan je zij. Jullie zijn op zoek naar een eigen plek, maar logeren voorlopig bij je broer.

En dan ontmoet je zijn buurman. Directeur op de plaatselijke school. Twee keer zo oud als jij. Extreem aantrekkelijk. En je begint hem te volgen.

Maar je had nooit kunnen vermoeden dat een onschuldige verliefdheid zich zou ontpoppen tot een dodelijke obsessie. Of dat iemand anders jou zou gaan volgen...

Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: Watching you
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400511255
Ebook: 9789044978155
Uitgever: Bruna
Samen thuis
Toby is een slungelige, zachtaardige dichter. Met zijn nieuwbakken echtgenote betrekt hij een groot, gammel huis in Londen, waarna zij hem al na twee weken verlaat. Toby besluit zijn lege kamers te vullen met huurders. Tijdelijk, tot hij zijn leven weer op orde heeft.

Vijftien jaar later wonen al zijn huurders er nog steeds. Met hulp van zijn overbuurvrouw Leah lukt het Toby om zijn eigen leven en dat van zijn huurders weer in het gareel te krijgen.
Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: 31 Dream Street
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022547151
Uitgever: Boekerij
Toen was ze weg

Ze was vijftien, haar moeders oogappel. Ze had haar hele leven nog voor zich. En toen, in een oogwenk, was Ellie verdwenen...

Tien jaar later heeft Laurel de hoop nog altijd niet opgegeven dat ze Ellie zal vinden. Als ze een charismatische man leert kennen voor wie ze als een blok valt, brengt dit wat licht in haar leven. Maar wat haar volledig de adem beneemt is zijn negenjarige dochter. Want dat meisje is het evenbeeld van Ellie. En alle onbeantwoorde vragen die Laurel al zo lang achtervolgen komen in volle vaart terug.

Wat is er met Ellie gebeurd? En wie heeft er nog steeds geheimen prijs te geven?

Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: Then she was gone
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789400513655
Ebook: 9789044932669
Uitgever: Bruna
Zij van nr. 31
Maak kennis met de bewoners van Almanac Road 31 in Zuid-Londen:

Ralph en Smith wonen beneden. Ze zijn vrienden voor het leven en hebben het prima naar hun zin. Toch besluiten ze één van hun kamers onder te verhuren, en wel aan Jemima. Jem weet gewoon zéker dat een van deze twee de man van haar leven is - maar wélke?

Karl en Siobhan daarentegen zijn zeker van hun zaak. Ze wonen boven Ralph en Smith en zijn al vijftien jaar samen. De carrière van Karl, een radio-presentator, gaat enorm goed. Niets kan hun geluk in de weg staan, of het moet Cheri zijn.

Cheri is sexy, knap, berekenend, ijskoud en wil maar één ding: Karl, en die dikke vriendin van hem zal haar daarbij niet in de weg staan.
Schrijver: Lisa Jewell
Oorspronkelijke titel: Ralph's party
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022532270
Uitgever: Boekerij