Boekenplank:
Kies

Boeken van Isabel Ashdown

Isabel Ashdown werd geboren in Londen, maar groeide op aan de zuidkust van Engeland. Met haar debuut Glasshopper won ze de Mail on Sunday-schrijfwedstrijd. Het boek werd meerdere malen geroemd als het beste boek van het jaar. Ashdown is fulltime schrijver.

Meer over Isabel Ashdown

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Isabel Ashdown


Overzicht

  • 33 vrouwen - 33 Women
  • IJskoud - Lake child
  • Kleine leugens - Beautiful liars
  • Kleine zus - Little sister

gedetailleerd overzicht

Overzicht33 vrouwen

Velen voegen zich bij hen... sommigen komen er nooit meer weg...

Op de oude boerderij Two Cross Farm wonen drieëndertig vrouwen in volledige afzondering. Voor de buitenwereld is deze sekteachtige commune in nevelen gehuld. Binnen de muren gelden strenge regels en wie die niet tot op de letter naleeft wordt permanent verbannen. Wie zich bij hen wil voegen, moet al haar aardse bezittingen achterlaten - ook haar kinderen.

De zussen Celine en Pip hebben elkaar niet meer gesproken sinds de onopgeloste moord op hun zusje Vanessa, vijftien jaar geleden. Nu worden ze door het overlijden van hun moeder herenigd in hun ouderlijk huis, op een steenworp afstand van Two Cross Farm.

Terwijl de zussen hun moeders spullen uitzoeken, wordt de plaatselijke politie geconfronteerd met een nieuwe moord. Net als vijftien jaar geleden wordt het lijk van een vrouw gevonden, ruw verminkt door een tatoeage van twee kruisen. Alles wijst op een verband met de vrouwen van True Cross Farm, maar die zijn allerminst van plan hun geheimen prijs te geven.

Schrijver: Isabel Ashdown
Oorspronkelijke titel: 33 Women
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022599532
Ebook: 9789402321708
Uitgever: Boekerij
IJskoud

Je ouders kun je altijd vertrouwen Toch?

Als de zeventienjarige Eva wakker wordt, ligt ze niet in haar eigen bed. In plaats daarvan ligt ze op zolder, met haar lichaam onder de blauwe plekken en de deur van buitenaf vergrendeld. Volgens haar ouders is dit voor haar eigen veiligheid: Eva heeft een vreselijk auto-ongeluk gehad en lijdt sindsdien aan geheugenverlies. Op zolder is de minste geluidsoverlast en het slot op de deur moet voorkomen dat ze gaat slaapwandelen.

Maar als dat echt zo is, waarom wisselen haar ouders dan steeds zulke veelzeggende blikken? Waarom mag Eva geen bezoek ontvangen, moet ze zo veel slaappillen slikken en wil niemand haar meer vertellen over het ongeluk? Ligt ze echt op de geluiddichte zolder zodat ze de buitenwereld niet hoort - of mag de buitenwereld haar niet horen?

Eva is vastbesloten te ontdekken wat er echt is gebeurd op die ijskoude nacht dat haar auto frontaal werd geraakt. Maar daarvoor moet ze eerst van de zolder zien te ontsnappen.

Schrijver: Isabel Ashdown
Oorspronkelijke titel: Lake child
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 9789402319835
Uitgever: Boekerij
Kleine leugens

Achttien jaar geleden zei Martha haar beste vriendin Juliet Sherman gedag op een donker weggetje langs een rivier in de Londense nacht. De volgende morgen werd Juliets fiets gevonden aan de waterkant. Juliet zelf was spoorloos verdwenen.

Bijna twee decennia later is Martha een bekende tv-persoonlijkheid en bereidt ze zich voor op het presenteren van een nieuw opsporingsprogramma. Haar eerste zaak is die van Juliet. Na al die jaren moet Martha contact zoeken met haar oude vrienden om te ontdekken wat er precies gebeurde in de laatste momenten van Juliets leven. Maar ook de allerbeste vrienden hebben geheimen voor elkaar.

Schrijver: Isabel Ashdown
Oorspronkelijke titel: Beautiful liars
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022585702
Uitgever: Boekerij
Kleine zus
Nadat ze elkaar zestien jaar lang niet hebben gezien, worden de zussen Jessica en Emily weer met elkaar herenigd. Nu ze hun lastige verleden achter zich hebben gelaten, keert de warmte tussen hen gelukkig terug. Algauw trekt Jess zelfs in bij Emily in haar comfortabele eilandhuis, waar ze woont met haar man en dochtertje Daisy. Pijn en oud zeer maken plaats voor harmonie en familieliefde. Eind goed al goed, zo lijkt het.

Maar als Daisy verdwijnt terwijl Jess op haar past, begint het perfecte leven dat Emily zo zorgvuldig heeft opgebouwd uit elkaar te vallen. Had ze haar zusje wel moeten vertrouwen, na alles wat er in het verleden is gebeurd?
Schrijver: Isabel Ashdown
Oorspronkelijke titel: Little sister
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022582411
Uitgever: Boekerij