Boekenplank:
Kies

Boeken van Alison Gaylin

Meer over Alison Gaylin

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Alison Gaylin


Overzicht

  • Harteloos - Heartless
  • Schandaal - Trashed

Brenna Spector

  1. En ze was - And she was
  2. In het donker - Into the dark
  3. Blijf bij me - Stay with me

gedetailleerd overzicht

OverzichtHarteloos
Journaliste Zoe Greene kan niet wachten om met haar nieuwe liefde, de soapster Warren Clark, een paar weken door te brengen in een idyllisch Mexicaans plaatsje. Maar al bij haar aankomst merkt ze dat er iets vreemds is met het stadje en haar inwoners. Wat betekenen de zwarte kruistekens en de bebloede doorns? En waarom verdwijnt Warren steeds zonder iets te zeggen?

Dan wordt er een toerist vermoord en Zoe begint vragen te stellen. Het wordt levensgevaarlijk als ze ook antwoorden krijgt.
Schrijver: Alison Gaylin
Oorspronkelijke titel: Heartless
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789021803166
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Schandaal
Simone Glass werkt tegen wil en dank voor Asteroid, een tabloid van het ergste soort. Omdat niemand officieel met het blad wil praten, móet Simone wel gebruik maken van een dekmantel om mensen te kunnen interviewen. En ze blijkt, ongewild, heel goed te zijn in dit undercoverwerk.

Wanneer een actrice onder verdachte omstandigheden zelfmoord pleegt, zet Simone de jacht in op het ware verhaal. Ze raadpleegt al haar bronnen en zoekt zelfs tot in vuilnisbakken van de sterren. Wat ze vindt, roept alleen maar meer vragen op. Dat er een aanwijzing tussen zit, weet ze dan nog niet - maar de moordenaar wel...
Schrijver: Alison Gaylin
Oorspronkelijke titel: Trashed
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789021802756
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Brenna SpectorEn ze was
Brenna Spector heeft een zeldzame neurologische afwijking waardoor ze geen enkel detail van haar leven kan vergeten: beelden, geluiden, smaken, geuren. Het begon in haar kindertijd, toen haar oudere zus in een vreemde auto stapte en nooit meer werd teruggezien en het is van onschatbare waarde bij haar speurwerk naar vermiste personen.

Maar het heeft niet geholpen bij de zoektocht naar haar zus en evenmin bij de vermissing van de zesjarige Iris Neff, spoorloos na een barbecue in een rustig forensendorp. Als elf jaar later weer een inwoonster verdwijnt, ontdekt Brenna verbanden tussen deze vermiste vrouw, het verdwenen meisje... en haarzelf.
Schrijver: Alison Gaylin
Oorspronkelijke titel: And she was
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022566442
Ebook: 9789460239007
Uitgever: Boekerij
In het donker
Kan een vreemde je herinneringen delen? Dat is de vraag die Brenna Spector achtervolgt als ze de eerste video ziet van de vermiste webcam-girl Lula Belle. Naakt maar verborgen in de schaduw deelt de 'performancekunstenaar' haar diepste, intiemste geheimen met haar onzichtbare mannelijke publiek... geheimen die Brenna huiveringwekkend bekend voorkomen.

Ervan overtuigd dat het vermiste meisje banden met haar zus heeft, neemt Brenna de zaak aan. In haar jacht op Lula Belle ontrafelt ze een web van obsessie, seks, schuld en moord. De zoektocht kan haar herenigen met haar familie - of kan haar het leven kosten.
Schrijver: Alison Gaylin
Oorspronkelijke titel: Into the dark
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022569023
Ebook: 9789402302264
Uitgever: Boekerij
Blijf bij me
Brenna Spector heeft een zeldzame neurologische afwijking waardoor ze geen enkel detail van haar leven vergeet: beelden, geluiden, smaken, geuren. Het begon in haar kindertijd, toen haar oudere zus in een vreemde auto stapte en nooit meer werd teruggezien en het is van onschatbare waarde bij haar speurwerk naar vermiste personen.

In Blijf bij me probeert Brenna het mysterie te ontrafelen rondom haar zus Clea, die achtentwintig jaar geleden op zeventienjarige leeftijd verdween. Geobsedeerd door deze verdwijning raakt ze het contact kwijt met haar dochter Maya, die de laatste tijd erg geheimzinnig doet. Als ook zij verdwijnt, vreest Brenna dat haar ergste nachtmerrie is uitgekomen. Ze zal haar bijzondere gave ten volle moeten benutten voordat het te laat is...
Schrijver: Alison Gaylin
Oorspronkelijke titel: Stay with me
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022575406
Ebook: 9789402304756
Uitgever: Boekerij