Boekenplank:
Kies

Boeken van Lisa Gardner

Lisa Gardner verkocht haar eerste boek toen ze pas 20 jaar was. In 1993 slaagde ze magna cum laude aan de Universiteit van Pennsylvania met een graad in Internationale Betrekkingen. Gardner woont met haar gezin in New Hampshire.

Meer over Lisa Gardner

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Alicia Scott

Geboren: 1956

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Lisa Gardner


Overzicht

 • Bloedbanden - The other daughter
 • De Overlevers Club - The Survivors Club

D.D. Warren

 1. Doodverklaard - Hide
 2. De leugenaar - The neighbor
 3. Spaar het meisje - Live to tell
 4. In haar naam - Catch me
 5. Zonder angst - Fear nothing
 6. Vind haar - Find her
 7. Zoek naar mij - Look for me
 8. Niet verder vertellen - Never tell
 9. Als je me ziet - When you see me

FBI Profiler

 1. Bloedbruiloft - The perfect husband
 2. Het 3e slachtoffer - The third victim
 3. Dodenrit - The next accident
 4. Verdwenen - Gone
 5. Achter je - Right behind you

Frankie Elkin

 1. Voordat ze verdween - Before she disappeared
 2. Een stap te ver - One step too far
 3. Ik zie je overal - Still see you everywhere

Tessa Leoni

 1. Korte metten - Love you more
 2. Aangeraakt - Touch and go
 3. Tot op de bodem - Crash and burn

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloedbanden
Melanie Stokes kan niet vermoeden dat de dood van een seriemoordenaar ook maar enig verband houdt met haar eigen voorspoedige leven. Totdat een journalist beweert dat Melanie's biologische vader de seriemoordenaar Holmes was.

Dit bizarre idee laat Melanie niet los. De eerste negen jaar van haar leven zijn altijd een raadsel voor haar geweest: haar herinneringen beginnen pas op het moment dat ze door de rijke hartchirurg Harper Stokes en zijn vrouw werd geadopteerd.

Als de angstaanjagende visioenen over Meagan - de dochter van Stokes die op haar vierde werd vermoord - in hevigheid toenemen, begint haar veilige wereld te wankelen.

En wat betekenen de onheilspellende briefjes met daarop 'Je krijgt wat je verdient' die haar familieleden ontvangen?
Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: The other daughter
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044300680
Uitgever: The House of Books
De Overlevers Club
Regel één: geef nooit het slachtoffer de schuld!

Jillian, Carol en Meg noemen zich De Overlevers Club. Ze beschouwen zich niet als slachtoffers. Ze zijn overlevers die de politie hielpen Eddie Como, de verkrachter van College Hill, te pakken te krijgen.

Maar nu is hij neergeschoten, enkele ogenblikken voor zijn proces zou beginnen. Rechercheur Roan Griffin heeft nog nooit een zaak bij de hand gehad als deze. Zouden drie doodnormale vrouwen zover gedreven kunnen worden dat ze tot het onvoorstelbare in staat zijn?

Dan wordt opnieuw een vrouw op grove wijze aangevallen...
Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: The Survivors Club
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044313000
Uitgever: The House of Books

D.D. WarrenDoodverklaard
Annabelle Granger is al haar hele leven op de vlucht. Haar jeugd is een vage aaneenschakeling van nieuwe steden en identiteiten. Nu woont ze in Boston. Op een dag leest ze in de krant dat ze is doodverklaard. In een verlaten psychiatrische inrichting zijn de gemummificeerde lijken van zes meisjes aangetroffen. En een van hen draagt Annabelles medaillon.

Agent Bobby Dodge roept de hulp in van zijn ex-minnares, rechercheur D.D. Warren. Zij is de enige die het mysterie van Annabelle Granger kan ontrafelen.
Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: Hide
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044337051
Ebook: 9789044337051
Uitgever: The House of Books
De leugenaar
Het is een zaak die grote opwinding teweegbrengt: Sandra Jones, een jonge moeder, blond en mooi, verdwijnt spoorloos uit haar huis in Boston. Ze laat haar vierjarige dochter als enige getuige achter. Haar knappe, mysterieuze echtgenoot Jason wordt direct als hoofdverdachte beschouwd.

Maar vanaf het moment dat brigadier D.D. Warren bij de comfortabele bungalow arriveert, voelt ze dat er iets fout zit met het beeld van het normale gezin.

Jason lijkt er eerder op uit om zijn dochtertje te isoleren dan dat hij een speurtocht onderneemt naar zijn 'geliefde' vrouw. Probeert de perfecte echtgenoot iets te verbergen? En zal de enige getuige het volgende slachtoffer worden van een duivels intelligente moordenaar?
Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: The neighbor
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044327106
Ebook: 9789044338225
Uitgever: The House of Books
Spaar het meisje
D.D. Warren heeft de eetlust van een sumoworstelaar maar het figuur van een topmodel. Eten is haar passie. Voornamelijk omdat er door haar werk bij Moordzaken weinig tijd overblijft voor seks.

Op een warme zomernacht wordt in een arbeidersbuurt van Boston een gezin vermoord. Eén meisje overleeft het drama. De vader - en mogelijke verdachte - vecht voor zijn leven op de intensive care. Rechercheur D.D. Warren weet één ding zeker: er is meer aan de hand.

Danielle Burton is een toegewijde verpleegster die hulp biedt aan gewelddadige kinderen op een gesloten psychiatrische afdeling. Ze wordt achtervolgd door een familietragedie die bijna vijfentwintig jaar geleden haar leven verwoestte.

Wanneer D.D. Warren de psychiatrische inrichting bezoekt, beseft Danielle dat haar nachtmerrie opnieuw is begonnen. Want zij vraagt zich nog steeds af: waarom heeft haar vader háár leven gespaard?
Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: Live to tell
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044331158
Ebook: 9789044332094
Uitgever: The House of Books
In haar naam
Charlene Grant is ervan overtuigd dat ze vermoord gaat worden. Haar twee jeugdvriendinnen zijn gedood, allebei op dezelfde datum, op hetzelfde tijdstip, de één een jaar na de ander. Charlie is als enige over en de moorddatum komt steeds dichterbij. Maar ze heeft besloten om zich niet zomaar over te geven en vraagt Bostons beste moordrechercheur D.D. Warren een onderzoek in te stellen.

Zodra D.D. de zaak beter bestudeert begint ze te twijfelen aan Charlies verhaal. Een aantal zaken klopt niet, en haar intuïtie zegt haar dat het geheim dat Charlie met zich meedraagt wel eens het grootste gevaar zou kunnen zijn.
Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: Catch me
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789023482185
Ebook: 9789023483786
Uitgever: Cargo
Zonder angst
Detective D.D. Warren raakt gewond bij het intensieve onderzoek naar moorden die verdacht veel lijken op die van seriemoordenaar Harry Day. Alleen: Harry Day is al veertig jaar dood. Het spoor leidt naar zijn twee dochters. Shana Day trad in haar vaders voetsporen en zit al jaren vast voor meerdere moorden. Zijn andere dochter Adeline werkt inmiddels als psychiater en heeft een zeldzame genetische aandoening waardoor ze geen pijn kan voelen.

D.D. Warren gaat op bezoek bij Adeline. Hoe kan haar zus, die al tien jaar eenzaam is opgesloten, de belangrijkste verdachte zijn voor deze brute moorden? Of is Adeline zelf misschien beïnvloed door haar vader?
Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: Fear nothing
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789023491194
Ebook: 9789023491699
Uitgever: Cargo


Vind haar
Vijf jaar nadat Flora Dane bevrijd is uit handen van de man die haar maandenlang in een kist gevangen hield, wordt ze beschuldigd van moord.

D.D. Warren doet onderzoek naar de zaak en komt erachter dat Flora al eerder wraak heeft genomen op potentiële verkrachters en aanranders. Is ze slachtoffer of dader en hoe kan het dat ze zo goed op de hoogte is van andere ontvoeringszaken en overlevingstechnieken?

Wanneer Flora plotseling zelf verdwijnt, komt D.D. Warren op het spoor van een dader die er alles aan zal doen om Flora deze keer niet te laten ontsnappen.
Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: Find her
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789023454984
Ebook: 9789023455172
Uitgever: Cargo
Zoek naar mij

Een vermiste jonge vrouw heeft aanwijzingen achtergelaten om haar te vinden, maar voor wie?

Sinds haar ontvoering een paar jaar geleden is Flora Dane's leven voorgoed veranderd. Nu helpt ze op haar forum andere 'overlevers' en geeft ze adviezen over hoe je nooit meer slachtoffer hoeft te worden. Als een van de bezoekers van haar forum als enige een gezinsmoord overleeft en daarna spoorloos verdwijnt, probeert Flora haar op te sporen. Heeft het meisje weten te ontsnappen? Of is ze de moordenaar?

D.D. Warren wordt opgeroepen bij het onderzoek en vindt daarbij Flora op haar pad. Beiden zijn op zoek naar een ander soort gerechtigheid, en ze zullen hun krachten moeten bundelen om de aanwijzingen te ontrafelen waarmee de vermiste jonge vrouw lijkt te vragen: Zoek naar mij.

Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: Look for me
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789403147307
Ebook: 9789403153605
Uitgever: Cargo
Niet verder vertellen

Een bekende uit een ver verleden... Een zoektocht naar gerechtigheid...

D.D. Warren wordt opgeroepen na de moord op een man. Het slachtoffer heeft drie schotwonden in zijn lichaam, maar zijn computer is twaalf keer beschoten. Als de politie arriveert, heeft zijn zwangere vrouw Evie Carter het pistool in handen. D.D. herkent de vrouw van een vergismoord van jaren geleden, toen Evies vader het slachtoffer was.

Wanneer Flora Dane de moordzaak op televisie voorbij ziet komen, weet ze direct over wie het gaat. Conrad Carter was een kennis van de man die haar ooit gevangen hield. Flora voelt zich schuldig dat ze hem nooit heeft weten op te sporen, en is vastbesloten de waarheid rond Carters dood te onthullen.

Maar de waarheid blijkt ongrijpbaar en verandert bij elke nieuwe ontdekking die Flora en D.D. Warren doen.

Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: Never tell
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789403187600
Uitgever: Cargo
Als je me ziet

Flora dacht dat ze veilig was, maar haar ontvoerder is nog niet verdwenen.

Detective D.D. Warren, FBI-agente Kimberly Quincy en ontvoeringsslachtoffer Flora Dane onderzoeken samen een oude zaak waar de beruchte crimineel Jacob Ness bij betrokken was. Hun zoektocht wordt al snel een stuk gevaarlijker dan ze verwacht hadden, als blijkt dat de bewoners van het stadje waar ze terechtkomen duistere geheimen verborgen houden.

Flora dacht altijd dat haar ontvoerder zijn geheimen mee het graf in had genomen, maar is dat werkelijk zo? Terwijl ze alle drie gevaar lopen, ontdekt Flora eindelijk de waarheid achter de man die haar leven voorgoed veranderde.

Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: When you see me
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403108414
Uitgever: Cargo

FBI ProfilerBloedbruiloft
Wanneer de 18-jarige Theresa door de knappe Jim Beckett ten huwelijk wordt gevraagd, is het alsof Assepoester haar droomprins heeft gevonden. Jim, de meest begeerde vrijgezel van het dorp, bevrijdt Tess uit de verstikkende atmosfeer van haar ouderlijk huis en voert haar mee naar een gelukkige en liefdevolle toekomst. Tenminste, zo lijkt het...

Want al snel ontpopt Jim zich als een nietsontziende sadist, die groot genoegen put uit geestelijke en lichamelijke mishandeling. Maar dat is nog niet alles: gaandeweg dringt tot Tess het besef door dat Jim - voor de buitenwereld de perfecte echtgenoot en politieman - een moordenaar is, die jonge vrouwen op gruwelijke wijze om het leven brengt...

Als ze genoeg bewijs tegen hem verzameld heeft, lukt het Tess om Jim achter de tralies te krijgen. De nachtmerrie lijkt voorbij, totdat hij weet te ontsnappen en spoorloos verdwijnt. Tess weet nu dat ze slechts één mogelijkheid heeft om te overleven: ze zal dit beest zélf moeten doden...
Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: The perfect husband
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022984468
Uitgever: Bruna
Het 3e slachtoffer
Een verschrikkelijke misdaad verscheurt het idyllische dorp Bakersville, Oregon, en de anders zo vreedzame bewoners eisen rechtvaardigheid. Hoewel een jongen de afschuwelijke misdaad heeft bekend, wijst alles erop dat hij wellicht onschuldig is.

Agent Rainie Conner, die haar eerste moordonderzoek leidt, staat in het middelpunt van de hevige beroering; het roept haar ergste nachtmerries uit het verleden op. Maar omdat het leven van de jongen op het spel staat, is ze bereid tot het uiterste te gaan om de echte moordenaar te vinden. Met behulp van Pierce Quincy van de FBI komt Rainie steeds dichter bij de waarheid.

Ze beseft echter niet dat ze buiten in de donker wordt geobserveerd door een man, die zijn volgende zet beraamt. Hij doodt om de sport. Hij heeft al eens eerder de dorpsgemeenschap van Bakersville ontredderd achtergelaten. Maar nu is hij speciaal gekomen voor Rainie - en hij zal niet stoppen voordat hij haar definitief heeft vernietigd...
Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: The third victim
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044305173
Uitgever: The House of Books
Dodenrit
FBI-agent Pierce Quincy wordt achtervolgd door de dood van zijn dochter Mandy, die is omgekomen bij een ongeluk waarbij alcohol in het spel was. Pierce wist dat Mandy een drankprobleem had en moeite had om alleen te zijn. En dat geldt ook, daar is hij zeker van, voor de man die haar heeft gedood. 

Rainie Conner is een ex-politieagente die zich vanwege haar vriendschap met Pierce persoonlijk betrokken voelt bij deze gruwelijke zaak. Dan krijgt Rainie het bewijs in handen waaruit blijkt dat iemand bezig is met de uitvoering van een huiveringwekkend moordplan.

Spoedig zal ze geconfronteerd worden met een moordenaar met een verbijsterend wapen. Hij is in staat door te dringen tot de diepste angsten van zijn slachtoffers...
Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: The next accident
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044305098
Uitgever: The House of Books
Verdwenen
In één seconde kan je hele leven veranderen...

Voor ex-profielschrijver van de FBI Pierce Quincy is het het begin van een nachtmerrie: een verlaten auto op een eenzaam stuk snelweg, met een nog lopende motor, een tasje op de chauffeursstoel. Zijn echtgenote Rainie Conner blijkt verdwenen.

Heeft een van de geesten uit Rainies verleden haar eindelijk ingehaald? Of is haar verdwijning het gevolg van een van de zaken waar ze aan werkte - een gewelddadige dubbele moord of het misbruik van een ernstig gestoord kind wiens lot Rainie erg ter harte ging?

Samen met zijn dochter, FBI-agent Kimberly Quincy, gaat Pierce de strijd aan met de autoriteiten, terwijl hij als een waanzinnige zoekt naar antwoorden op alle vragen waarvoor hij altijd bang was ze te moeten stellen...
Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: Gone
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044321395
Uitgever: The House of Books
Achter je
Acht jaar geleden vermoordde Sharlahs broer hun beide ouders, om zijn eigen leven en dat van zijn zusje te redden. Sharlah werd geadopteerd door de FBI-profilers Pierce Quincy en Rainie Conner, en zag haar broer nooit meer terug. Maar nu worden Pierce en Rainie opgeroepen na een schietpartij in het plaatselijke tankstation, de dader is op de vlucht geslagen.

Alles wijst erop dat de broer van Sharlah de dader is, en iedereen vraagt zich af waarom hij opnieuw aan het moorden is geslagen. Voor de dertienjarige Sharlah is dit dé kans om weer in contact te komen met haar broer, en eindelijk inzicht te krijgen in die zwarte nacht waarin hun beide ouders omkwamen. Maar ze weet ook als geen ander dat het werkelijke gevaar altijd dichterbij is dan je denkt.

Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: Right behind you
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789403106908
Ebook: 9789403111605
Uitgever: Cargo

Frankie ElkinVoordat ze verdween

Frankie Elkin is een doodgewone vrouw, met een klein alcoholprobleem, en met meer spijt dan bezittingen. Maar ze doet wat niemand anders doet, zoeken naar vermiste personen die door de rest van de wereld zijn vergeten. Wanneer de politie de hoop opgeeft en de media geen interesse meer hebben, is het voor Frankie tijd om haar zoektocht te beginnen.

Een nieuwe zaak leidt haar naar een achterbuurt in Boston, waar Angelique Badeau, een Italiaanse tiener, maanden geleden verdween van school. Ze stuit op tegenwerking door de politie en het lijkt erop dat ze vragen stelt die niet beantwoord mogen worden. Maar Frankie laat zich niet stoppen, zelfs als dat betekent dat zij zelf binnenkort ook ineens kan verdwijnen.


Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: Before she disappeared
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789403163215
Uitgever: Cargo
Een stap te ver

Timothy O’Day kent de uitgestrekte natuur van Wyoming als geen ander. Maar wanneer hij met vrienden gaat kamperen, verdwijnt hij midden in de nacht zonder een spoor achter te laten.

Frankie Elkin weet niets van de wildernis, maar ze weet wel hoe ze vermiste personen moet vinden. Dus wanneer ze hoort dat Timothy’s vader een laatste zoektocht naar zijn zoon organiseert, meldt ze zich bij het team, ook al zit daar niemand op haar te wachten. Als ze vervolgens toch samen met het reddingsteam de bergen in gaat, wordt al snel duidelijk dat iets of iemand wil voorkomen dat ze verder trekken.

Terwijl de tijd begint te dringen, gaat Frankie met het team de strijd aan tegen het kwaad dat zich schuilhoudt in mens en wildernis. En ondervindt al snel wat er gebeurt als ze een stap te ver gaan.

Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: One step too far
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789403165219
Uitgever: Cargo
Ik zie je overal

Ze is de zus van een seriemoordenaar, en ze is verdwenen...

De zaak was destijds al sensationeel. Kaylee Pierson bekende direct. Ze noemde zichzelf de Dood, het publiek noemde haar de Duivel. Ondanks haar getraumatiseerde jeugd had niemand sympathie voor de vrouw die achttien mannen gewetenloos om het leven had gebracht. Over 21 dagen wacht haar de doodstraf, maar nu heeft ze eindelijk een aanwijzing gekregen over haar zus, die meer dan tien jaar geleden verdween. Kaylee roept de hulp in van Frankie Elkin, en vraagt haar undercover te gaan op een afgelegen eiland bij Hawaï om uit te vinden wat er toen is gebeurd.

Niemand mag weten naar wie Frankie op zoek is, en iedereen heeft wat te verbergen. Als het misgaat, kan niemand haar helpen...

Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: Still see you everywhere
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789403132570
Ebook: 9789403133263
Uitgever: Cargo

Tessa LeoniKorte metten
De zaak lijkt zo klaar als een klontje: als de mishandelingen door haar man politieagente Tessa Leoni te veel worden, gaat ze door het lint en schiet hem dood. Maar Tessa laat tijdens het verhoor niets los - niet over haar echtgenoot, haar blauwe plekken of haar spoorloos verdwenen zesjarige dochter Sophie.

De politie begint een zoektocht naar het meisje. Bij haar collega's stuit rechercheur D.D. Warren op een muur van stilzwijgen. Naarmate het onderzoek vordert, komen er steeds meer duistere familiegeheimen naar boven...
Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: Love you more
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044334999
Ebook: 9789044335767
Uitgever: The House of Books
Aangeraakt
Libby en haar man Justin komen na een avondje uit weer thuis bij hun vijftienjarige dochter, maar stuiten binnen op drie onbekende mannen. Een taser is genoeg om het gezin uit te schakelen en als ze wakker worden bevinden ze zich in een verlaten gevangenis - ooit gebouwd door het bedrijf van Justin. Terwijl het gezin probeert samen te werken om te overleven, domineert één vraag hun gedachten: waarom zijn ze alle drie gekidnapt?

Politieagente Tessa Leoni vertrouwt de zaak niet, want het is zeer ongebruikelijk dat kidnappers een heel gezin ontvoeren. Samen met de plaatselijke sheriff besluit Tessa dieper te gaan graven in het leven van Libby en Justin. Wie zou zo'n ogenschijnlijk perfect gezin willen ontvoeren? En hoe ver zou deze persoon bereid zijn te gaan?
Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: Touch and go
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789023486800
Ebook: 9789023486909
Uitgever: Cargo
Tot op de bodem
Op wonderlijke wijze heeft Nicole Frank een auto-ongeluk overleefd. Als de politie haar verhoort, heeft ze het over een klein meisje dat bij haar in de auto zat.

De politie kan echter geen spoor van dit meisje ontdekken...
Schrijver: Lisa Gardner
Oorspronkelijke titel: Crash and burn
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789023495499
Ebook: 9789023496892
Uitgever: Cargo