Boekenplank:
Kies

Boeken van Megan Abbott

Megan Abbott heeft Engelse en Amerikaanse literatuur gestudeerd.

Meer over Megan Abbott

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Megan Abbott


Overzicht

  • Daag me uit - Dare me
  • De koorts - The fever
  • Het einde van alles - The end of everything

gedetailleerd overzicht

OverzichtDaag me uit

Coach Colette begint het nieuwe schooljaar met als enige doel haar cheerleadersteam naar de top te brengen. Haar groeiende populariteit zet kwaad bloed bij cheerleaders Beth en Addy, tot nu toe de meest geliefde meiden op school.

Een zelfmoord vestigt onverwacht de aandacht van de politie op coach Colette en haar team. Addy probeert de waarheid over de zelfmoord te achterhalen. Zij komt tot de ontdekking dat de lijn tussen loyaliteit en liefde gevaarlijk terrein is.

Schrijver: Megan Abbott
Oorspronkelijke titel: Dare me
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044343083
Ebook: 9789044343090
Uitgever: The House of Books
De koorts

In een Amerikaans stadje breekt paniek uit als een aantal jonge meiden plotseling ziek wordt door een mysterieus virus. Deenie Nash ziet haar vriendin Lise voor haar ogen neervallen. Het gerucht doet de ronde dat de omstreden inenting tegen het HP-virus de boosdoener is. Anderen wijten het aan het giftig afval dat de bodem vervuilt en het door algen overdekte meer midden in de stad.

Zowel Deenie als haar vader Tom en broer Eli vermoeden dat ze medeverantwoordelijk zijn voor de uitbraak van het virus. Terwijl de ziekte zich steeds verder verspreidt, proberen zij hun zorgvuldig bewaarde geheimen voor zich te houden.

Schrijver: Megan Abbott
Oorspronkelijke titel: The fever
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044342208
Ebook: 9789044342215
Uitgever: The House of Books
Het einde van alles

Het einde van alles brengt ons in de wereld van de hartsvriendinnen Lizzie en Evie, aan de vooravond van hun puberteit. Aan hun onbezorgde bestaan in een buitenwijk komt een einde als Evie op een zomerdag spoorloos verdwijnt.

Lizzie probeert te achterhalen wat er met haar vriendin is gebeurd. Heeft haar vermissing te maken met de geheimzinnige man die 's avonds in de tuin van haar ouders sigaretten stond te roken? Of met Bobby Thornhill, de populairste jongen van de school, die verliefd is op Evies zus Dusty? En wat gebeurt er ondertussen met Lizzie zelf? Wat is toch dat gekke gevoel in haar onderbuik als Evies vader in de buurt is?

Het einde van alles is een broeierige en betoverende roman over ontluikende seksualiteit, de duistere hoekjes van de menselijke geest en het verlies van onschuld.

Schrijver: Megan Abbott
Oorspronkelijke titel: The end of everything
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789020410747
Uitgever: L.J. Veen