Boekenplank:
Kies

Boeken van Rosamund Lupton

Meer over Rosamund Lupton

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Rosamund Lupton


Overzicht

  • Dochter - The quality of silence
  • Drie uur - Three hours
  • Later - Afterwards
  • Zusje - Sister

gedetailleerd overzicht

OverzichtDochter
Wanneer de Britse Yasmin te horen krijgt dat haar man Matt is omgekomen bij een ramp in het verre noorden van Alaska, weigert ze dit nieuws te geloven. Samen met haar dove dochter Ruby onderneemt ze een wanhopige tocht door het barre winterlandschap van het poolgebied, op zoek naar antwoorden.

Terwijl ze een dodelijke sneeuwstorm trotseren, dringt tot Yasmin door dat er ook menselijk gevaar dreigt: ze worden achtervolgd. Met niemand in de buurt die hulp kan bieden, trekken ze doodsbang verder door de extreme kou van de eindeloze poolnacht.

Schrijver: Rosamund Lupton
Oorspronkelijke titel: The quality of silence
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022576434
Ebook: 9789402303827
Uitgever: Boekerij
Drie uur

Op een koude winterdag wordt een vooruitstrevende Engelse kostschool opgeschrikt door een brute gijzeling. Vijf leerlingen verschansen zich in de schoolbibliotheek. Een van hen, Hannah, probeert hun zwaargewonde leraar te verzorgen terwijl ze de man die hem neerschoot door de gang heen en weer hoort lopen.

Aan de andere kant van de school, in het theater, gaat de repetitie van Shakespeares Macbeth gewoon door. Het theater is net een bunker, de veiligste plek van de school, en lerares Daphne besluit dat afleiding op dit moment het beste is om de kinderen zich veilig te laten voelen.

In het bos rondom de school rent de veertienjarige Rafi door de sneeuw, op zoek naar zijn broertje Basi. De hele kleuterschool is al geëvacueerd, maar het kleine Syrische jongetje is spoorloos. Buiten de hekken wacht Beth, een van de moeders, wanhopig op nieuws. Ook haar puberzoon Jamie is nog niet gevonden.

De dader heeft aangekondigd dat drie uur na het eerste schot de school zal worden opgeblazen. Wie is hij? Is hij alleen? En waarom heeft hij het gemunt op deze school? Terwijl de angstaanjagende waarheid stukje bij beetje aan het licht komt, tikt de klok meedogenloos door…

Schrijver: Rosamund Lupton
Oorspronkelijke titel: Three hours
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022586228
Ebook: 9789402313390
Uitgever: Boekerij
Later
Op een prachtige zomerdag wordt de stralend blauwe hemel bevuild door de zwarte rook van een school die in brand staat. Grace beseft dat haar dochter Jenny nog in haar klas is en rent naar binnen om haar kind te redden. Ze weet Jenny te bereiken, maar ze raken beiden zwaar gewond en moeten in het ziekenhuis vechten voor hun leven.

Een tweede gevecht begint als blijkt dat de brand is aangestoken. De pyromaan loopt nog vrij rond en lijkt erop uit Grace en haar gezin te vernietigen...

Schrijver: Rosamund Lupton
Oorspronkelijke titel: Afterwards
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789059900288
Ebook: 9789460232497
Uitgever: Boekerij
Zusje
Als Beatrice hoort dat haar zus Ruth wordt vermist, vliegt ze onmiddellijk naar haar geboortestad Londen. Ze is niet voorbereid op de afschuwelijke feiten waarmee ze wordt geconfronteerd als blijkt dat de politie Ruths lijk vond in een toiletgebouw in Hyde Park.
De politie, haar vrienden, haar verloofde en zelfs haar moeder zijn het er allemaal over eens dat zelfmoord de meest voor de hand liggende oorzaak is van Ruths dood. Ze leed tenslotte aan een ernstige depressie na de dood van haar pasgeboren baby.

Beatrice is er van overtuigd dat er iets duisters schuilgaat achter het plotselinge overlijden van haar zus. Ze begint te graven en stuit daarbij op een angstaanjagend complot, waar zij zelf het volgende slachtoffer van dreigt te worden...
Schrijver: Rosamund Lupton
Oorspronkelijke titel: Sister
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022565339
Ebook: 9789460230356
Uitgever: Boekerij