Boekenplank:
Kies

Boeken van Rosamund Lupton

Meer over Rosamund Lupton

Genre: Thriller / Spanning

Website: https://www.rosamundlupton.com/

Overzicht
  • Dochter - The quality of silence
  • Later - Afterwards
  • Zusje - Sister

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Dochter
Wanneer de Britse Yasmin te horen krijgt dat haar man Matt is omgekomen bij een ramp in het verre noorden van Alaska, weigert ze dit nieuws te geloven. Samen met haar dove dochter Ruby onderneemt ze een wanhopige tocht door het barre winterlandschap van het poolgebied, op zoek naar antwoorden.

Terwijl ze een dodelijke sneeuwstorm trotseren, dringt tot Yasmin door dat er ook menselijk gevaar dreigt: ze worden achtervolgd. Met niemand in de buurt die hulp kan bieden, trekken ze doodsbang verder door de extreme kou van de eindeloze poolnacht.

Schrijver: Rosamund Lupton
Oorspronkelijke titel: The quality of silence
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022573938
Uitgever: Boekerij
Later
Op een prachtige zomerdag wordt de stralend blauwe hemel bevuild door de zwarte rook van een school die in brand staat. Grace beseft dat haar dochter Jenny nog in haar klas is en rent naar binnen om haar kind te redden. Ze weet Jenny te bereiken, maar ze raken beiden zwaar gewond en moeten in het ziekenhuis vechten voor hun leven.

Een tweede gevecht begint als blijkt dat de brand is aangestoken. De pyromaan loopt nog vrij rond en lijkt erop uit Grace en haar gezin te vernietigen...

Schrijver: Rosamund Lupton
Oorspronkelijke titel: Afterwards
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022561362
Uitgever: Boekerij
Zusje
Als Beatrice hoort dat haar zus Ruth wordt vermist, vliegt ze onmiddellijk naar haar geboortestad Londen. Ze is niet voorbereid op de afschuwelijke feiten waarmee ze wordt geconfronteerd als blijkt dat de politie Ruths lijk vond in een toiletgebouw in Hyde Park.
De politie, haar vrienden, haar verloofde en zelfs haar moeder zijn het er allemaal over eens dat zelfmoord de meest voor de hand liggende oorzaak is van Ruths dood. Ze leed tenslotte aan een ernstige depressie na de dood van haar pasgeboren baby.
Beatrice is er van overtuigd dat er iets duisters schuilgaat achter het plotselinge overlijden van haar zus. Ze begint te graven en stuit daarbij op een angstaanjagend complot, waar zij zelf het volgende slachtoffer van dreigt te worden...
Schrijver: Rosamund Lupton
Oorspronkelijke titel: Sister
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-225-5370-1
Uitgever: Boekerij