Boekenplank:
Kies

Boeken van Nathalie Pagie

Nathalie Pagie is freelance tekstschrijver en communicatie-adviseur.

Meer over Nathalie Pagie

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1974

Geboorteland: Nederland

Website: Nathalie Pagie


Overzicht

 • Camping Oosthoek
 • De campus
 • De toneelclub
 • Helsinki
 • IJsengel
 • Noordkaap
 • Vlissingen
 • Vuurduivel

Linders & Martinez

 1. Paradijsvogels
 2. Casa Familia
 3. Rio Grande
 4. De trip

E-books

 • Cake
 • De grot
 • Familieweek Domburg
 • Gekke tante Julla
 • Het vlot
 • Kerst in De Eetkeet
 • Koning van het bos

Dubbel uitgegeven titels

 • Wintermoord - zie De campus
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtCamping Oosthoek

Een familie op zwart zaad. Tien miljoen losgeld. Een aanbod dat ze niet kunnen weigeren...

Als echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft onverwacht haar kapitale villa wordt uitgezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek in Brabant terechtkomt, staat haar wereld op zijn kop. Haar man John blijkt torenhoge schulden te hebben waar zij niets vanaf wist. Hem om opheldering vragen gaat niet, want John is spoorloos verdwenen. Dan ontvangt ze een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist voor zijn vrijlating. Diana is de wanhoop nabij. Waar haalt ze dat geld vandaan?

Criminele campingbaas Franco Bergmans biedt uitkomst: hij is bereid bij te springen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem mag opknappen. Diana zet voet in een wereld waarin ze beter blijkt te passen dan ze ooit had kunnen vermoeden. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady’. Dan is het losgeld verdiend en lijkt Johns terugkeer nabij. Maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?

Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022589243
Ebook: 9789402317039
Uitgever: Boekerij
De campus
Cleo van Laerhoven gaat vijf maanden studeren aan de University of Alberta in Canada. Ze heeft het aanvankelijk enorm naar haar zin; de kennismaking met de campus, haar medestudenten en de overweldigende natuur van Canada maken haar verblijf tot één groot feest.

Wanneer een van Cleo's docenten op een ochtend dood en naakt wordt aangetroffen onder een raam, denkt de politie in eerste instantie aan zelfmoord. Maar als korte tijd later ook haar assistente op gruwelijke wijze sterft, wordt er een moordonderzoek gestart en slaat de sfeer op de campus om.

En niet alleen de sfeer: na een prachtige Indian summer doet nu de kou zijn intrede. Al snel verdwijnt de wereld onder een dik pak sneeuw en daalt de temperatuur tot min dertig graden. Intussen raakt Cleo verstrikt in een web van intriges, waarin niemand is wie hij lijkt. Lukt het haar de Canadese kou te trotseren en de campus levend te verlaten?

Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022579091
Ebook: 9789460239823
Uitgever: Boekerij
De toneelclub
Elin zoekt na een verbroken traumatische relatie haar heil in een nieuwe stad en een nieuwe baan. Ze wil helemaal opnieuw beginnen en haar verleden achter zich laten. Vooral Daniel, haar charmante maar ook gewelddadige ex, wil ze vergeten.

Het lijkt haar aardig te lukken: haar baan is uitdagend, en ze besluit haar oude liefde voor toneel nieuw leven in te blazen door zich bij een toneelgezelschap aan te sluiten. Als ze op de toneelclub echter een oude bekende tegenkomt, wordt ze geconfronteerd met gebeurtenissen uit haar verleden die ze liever zou vergeten.

Elin komt voor een drastische keuze te staan: als ze niet weer het slachtoffer wil worden, zal ze het heft in eigen handen moeten nemen. Lukt het haar voor eens en voor altijd af te rekenen met haar verleden?

Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022566886
Ebook: 9789460236792
Uitgever: Boekerij
Helsinki

De stad wordt geteisterd door een seriemoordenaar. Wie weet het tij te keren?

Elk jaar in oktober gebeurt het opnieuw. Als de dagen korter worden en de inwoners de warme veiligheid van hun huizen opzoeken, wordt ergens in de stad een lichaam gevonden - vermoord en gruwelijk verminkt. Politie en justitie houden de zaak stil, zij vrezen imagoschade voor Helsinki, juist nu steeds meer toeristen de weg naar de Finse hoofdstad weten te vinden.

Rechercheur Talinn Ilves mijdt de stad sinds haar tweelingzus Reval er jaren geleden is verdwenen. Maar waar ze ook heen gaat, het verlies van Reval volgt haar overal. Na acht jaar besluit Talinn terug te keren naar haar geboortestad en een laatste poging te wagen om uit te vinden wat er met haar zusje is gebeurd. Haar timing had niet slechter kunnen zijn. Want als de nachten langer worden en de herfstkou in je botten kruipt, betekent dat maar één ding. Het is bijna oktober.

Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022589236
Ebook: 9789402315769
Uitgever: Boekerij
IJsengel

De brute ontvoering van mediamagnaat Berndt Müller zet heel Zweden op zijn kop. Zijn vrouw en dochters zijn wanhopig en gaan, tegen het advies van de politie in, met de ontvoerders in gesprek. Maar wanneer ze het geëiste losgeld betalen, verandert er niets; Berndt blijft spoorloos.

Als blijkt dat de ontvoerders allen hun eigen redenen hebben voor het misdrijf, slaat de vlam in de pan. Intussen ontdekt een klein meisje dat Berndt wordt vastgehouden op een onbewoond eiland voor de kust van Göteborg. Even lijkt zijn redding nabij, maar dan blijkt dat het meisje net zo gevangen zit als hij...

Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022584996
Uitgever: Boekerij


Noordkaap

Tien topcriminelen. Een geheim experiment. Het noorderlicht.

Als het bevroren lijk van een man wordt gevonden in Hammerfest, Noorwegen, staat de politie voor een raadsel. Niemand weet wie hij is en in het lichaam worden sporen aangetroffen van een stof die in Europa niet voorkomt. Het gaat om ibogaïne, een extract uit de wortels van een plant uit West-Afrika.

Zodra hoogleraar Aage Haugen dit hoort, gaan bij hem de alarmbellen af. Hij heeft ooit onderzoek gedaan in West-Afrika en kent de risico's van de stof maar al te goed. Haugen gaat op onderzoek uit en belandt op de ijskoude Noordkaap, waar in het diepste geheim een wetenschappelijk experiment plaatsvindt, met tien topcriminelen in de hoofdrol.

Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022588673
Ebook: 9789402314052
Uitgever: Boekerij
Vlissingen

Een haven vol geheimen: eenmaal binnen kom je nooit meer weg...

Keet Kuipers verblijft een maand in een vissershuisje in Vlissingen om in alle rust aan een filmscript te werken, als ze de mysterieuze Ragnar ontmoet. Deze charmante Ier is een welkome afleiding van haar prille relatie met weduwnaar Marcel, wiens liefde haar verwart en benauwt.

Dan ontdekt ze dat Barbara, de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren. Keet wil zich er niet mee bemoeien, totdat ze er tot haar verbazing achter komt dat een van hen haar halfbroer Paddy is, die bij zijn vader in Ierland woont. Tenminste, dat dacht ze. Paddy blijkt in de haven te werken als drugsuithaler.

Tijdens een geheime ontmoeting met Paddy hoort Keet dat hij volledig klem zit. De politie inschakelen is geen optie: het risico op een gewelddadige vergeldingsactie is te groot. Terwijl Paddy en zijn maten zich opmaken voor de gevaarlijkste klus van hun leven en Barbara plots van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn, neemt Keet een beslissing die alles doet kantelen.

Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789022594988
Ebook: 9789402324044
Uitgever: Boekerij
Vuurduivel

Australië in de greep van een terrorist. Een vader riskeert alles om zijn zoon te redden...

Een warme zomerse dag. Een jong gezin geniet van een picknick. Het lijkt zo mooi, totdat er iets vreselijks gebeurt. De huid van de vrouw begint te smeulen, er komt rook uit haar mond, vlammen schieten uit haar buik omhoog. Haar man probeert haar te redden, maar het vuur is sterker. De vrouw sterft een gruwelijke dood.

Een jaar later wordt haar man, Jake, gevraagd toe te treden tot een eliteteam brandweermannen. Een terrorist die al eerder voor verwoestende branden zorgde en daarna spoorloos verdween, dreigt opnieuw toe te slaan als hij niet krijgt wat hij wil. Het loopt mis, overal breken branden uit. Jake en zijn team staan voor de onmogelijke opdracht de branden te blussen én ‘de vuurduivel’ te stoppen.

Ondertussen ontdekt Jakes zus Emily, journalist, meer gevallen van spontane zelfontbranding. In haar poging de waarheid te achterhalen loopt ze groot gevaar. Als blijkt dat haar leven en dat van Jakes zoontje Sam op het spel staan, is er voor Jake geen tijd te verliezen.

Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022594971
Ebook: 9789402319514
Uitgever: Boekerij

Linders & MartinezParadijsvogels
Aruba: one happy island, maar nu even niet...

De eigenzinnige journaliste Tara Linders vertrekt naar Aruba voor een commerciële reportage over jonge succesvolle carrièrejagers. Maar als ze een Vlaams meisje ontmoet dat in nood verkeert, stuit ze op een compleet ander verhaal.

Met hulp van haar collega Diego Martinez gaat Tara op onderzoek uit en ontdekt ze dat het eiland ook duistere kanten heeft. Samen trekken ze een grotere beerput open dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden: het luxe eilandleven blijkt niet meer dan een zeepbel. Als de bewoners zich tegen haar keren zal ze moeten vechten voor haar leven.
Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022577370
Ebook: 9789402304893
Uitgever: Boekerij
Casa Familia
Een survivalweekend in de Belgische Ardennen lijkt voor journaliste Tara Linders de uitgelezen kans om haar nieuwe collega's beter te leren kennen. Alleen heeft ze een bloedhekel aan survival en in groepen is ze ook niet op haar best. Liever gaat ze in haar eentje op pad om de omgeving te verkennen.

Voor haar vaste partner Diego Martinez is het weekend de perfecte afleiding van zijn problemen thuis; hij stort zich vol overgave op de activiteiten. Als Tara zich bemoeit met een knokpartij in de plaatselijke kroeg, ontmoet ze een paar ongure types die overduidelijk geen pottenkijkers kunnen gebruiken. Wat hebben ze te verbergen? En wat speelt er in het leegstaande ziekenhuis in het bos?

Tara en Diego gaan op onderzoek uit. De lugubere vondst van een kinderhand leidt al snel naar het Spaanse Andalusië, waar het brein achter de operatie zich schuilhoudt. Lukt het Tara en Diego hem te vinden voordat er nog meer slachtoffers vallen?
Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022577929
Ebook: 9789402307801
Uitgever: Boekerij
Rio Grande
Als blijkt dat haar voormalige collega Diego Martinez vermist wordt, twijfelt journaliste Tara Linders geen seconde. Ze moet naar Mexico, waar hij voor het laatst is gezien. Diego verbrak zijn relatie en verliet huis en haard om in Mexico, het thuisland van zijn vader, uit te zoeken wat hij nu echt wil: vrijheid en avontuur of een gesetteld gezinsleven. De eigenzinnige Tara mist haar partner in crime en grijpt zijn vermissing met beide handen aan om hem achterna te reizen.

Haar baas heeft aanvankelijk zijn bedenkingen - nergens sneuvelen er momenteel zo veel journalisten als in Mexico - maar stemt toch toe als hij kansen ziet voor een wereldwijde primeur. Op één voorwaarde: ze gaat niet alleen, de mysterieuze undercoveragent Jay zal haar vergezellen. Samen doorkruisen ze de binnenlanden van Mexico, waar het gevaar voortdurend op de loer ligt. Als een anonieme tip hen naar de beruchte motorbende Escorpiones leidt en Diego in levensgevaar blijkt te verkeren, wordt het pas echt bloedlink.

Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022582831
Ebook: 9789402310757
Uitgever: Boekerij
De trip

Journalisten Tara Linders en Diego Martinez zijn op Hawaï voor de tv-opnames van het extreme adventure-programma De trip. Tara doet verslag voor dagblad De Dageraad en Diego werkt er als redacteur. Als een van de kandidaten gewond uitvalt, grijpt Diego zijn kans en springt in. Terwijl hij zich aan de levensgevaarlijke challenges waagt, komt Tara op het spoor van een commune, met aan het hoofd de excentrieke Cassandra. De communeleden zijn volledig in de ban van deze vrouw en als zij meer lijkt te weten over Tara’s pijnlijke verleden, wordt ook Tara’s nieuwsgierigheid gewekt.

Plots dreigt de Mauna Loa-vulkaan, de grootste ter wereld, eerder tot uitbarsting te komen dan werd voorspeld en moet iedereen het eiland verlaten. Maar juist dan wordt een van de communeleden dood aangetroffen en blijkt Cassandra spoorloos. Wat heeft zij te verbergen? Tara en Diego blijven op het eiland om in een race tegen de klok en met gevaar voor eigen leven de waarheid te achterhalen.

Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022584989
Ebook: 9789402312508
Uitgever: Boekerij

E-booksCake

Een Merry Christmas om nooit te vergeten...

Sarah heeft het niet zo op haar vreemde buurman Frank. Als hij op een dag dreigend op de deur klopt, maakt ze een keuze waar ze snel spijt van zal krijgen.

Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789402318241
Uitgever: Boekerij
De grot

Nova dacht dat ze alleen was op het eiland. Maar niets bleek minder waar…

Om inspiratie voor haar nieuwe boek op te doen, vertrekt Nova Verbeek een week naar Hawaï. Na een tripje naar een prachtige grot, besluit Nova niet op de boot terug naar haar hotel te stappen. Een nachtje alleen in een mysterieuze grot - hoeveel inspiratie levert dat niet op? Dan blijkt dat Nova niet alleen is...

Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789402314922
Uitgever: Boekerij
Familieweek Domburg

Hun jaarlijkse vakantie in Zeeland zal nooit meer hetzelfde zijn...

Elk jaar komt de familie Bijsters samen in hun vakantievilla in de duinen van Domburg. Maar dit jaar roept Dorothé Bijsters, mater familias en burgemeester van Oldeheuvel, de familie een week eerder bijeen dan gebruikelijk. De reden blijkt niet vrolijk: Do is in groot gevaar. Maar dat laat de familie niet zomaar op zich zitten.

Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789402314939
Uitgever: Boekerij
Gekke tante Julla

Twee Zweedse zussen, een reünie en één onverwachte gast...

Als hun excentrieke tante Julla de zussen Olivia en Maja uitnodigt in haar zomerhuis op Öland, een zonnig eiland voor de Zweedse kust, denken zij een zorgeloze vakantie tegemoet te gaan. Niets blijkt minder waar; de komst van een onbekende derde gast rijt oude wonden open en Julla doet een voorstel dat het leven van de zussen volledig op zijn kop zet.

Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789402318234
Uitgever: Boekerij
Het vlot

Een onbezorgd boottochtje. Zwaar weer. Een dodelijke keuze...

Twee koppels varen op een plezierjacht langs de prachtige Côte d’Armor in Bretagne. Maar wat begint als een zonnig boottochtje, loopt finaal mis. En één dodelijke keuze bepaalt de toekomst van de vier opvarenden.

Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789402319859
Uitgever: Boekerij


Kerst in De Eetkeet

Een friettent, een pistool, vijf verhalen...

Raff wil zijn gokschuld oplossen door een eettent op Eerste Kerstdag te overvallen. Daar zitten echter klanten met een eigen reden om op dat moment in het eetcafé te zijn.

Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789402318258
Uitgever: Boekerij
Koning van het bos

Een bloedstollende achtervolging. Twee kinderen op de vlucht. Een onoverwinnelijke held...

Wanneer twee jonge kinderen op de vlucht slaan en verdwaald raken in het grootste bos van Bretagne, lijkt de hut die ze daar vinden een veilig toevluchtsoord. Een plek die hen zal beschermen tegen het barre weer. Maar voor hun redding is meer nodig dan een beetje warmte en een volle maag. Wat ze echt nodig hebben, is een onoverwinnelijke held.

Schrijver: Nathalie Pagie
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789402319866
Uitgever: Boekerij

Dubbel uitgegeven titelsWintermoord

Zie voor de beschrijving van dit boek: De campus.


Schrijver: Nathalie Pagie
Oorspronkelijke titel: zie De campus
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022583975
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers