Boekenplank:
Kies

Boeken van Louise Candlish

Louise Candlish begon met het schrijven van romans, maar werd pas bekend bij het grote publiek toen ze overstapte naar psychologische thrillers. In 2019 won ze met Ons huis The Crime & Thriller Book of the Year award.

Meer over Louise Candlish

Genre: Roman

Geboren: 1968

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Louise Candlish


Overzicht

  • Haar woorden - The Heights
  • Nieuwe vrienden - The other passenger
  • Omdat jij er niet meer bent - Since I don't have you
  • Ons huis - Our house
  • Pas op mijn dochter! - The second husband
  • Tweede leven - The only suspect

E-books

  • Afgesloten - Lock up and leave
E-books

gedetailleerd overzicht

OverzichtHaar woorden

Je denkt dat je voorgoed met hem hebt afgerekend. Maar niets is minder waar...

The Heights is een hoog, luxe appartementencomplex met een dakterras dat je nooit zou zijn opgevallen als je niet voor het raam van de flat ertegenover stond. Maar daar sta je wel. En dan zie je hem, de man die je overal zou herkennen. Hij is nu ouder en zijn uiterlijk is subtiel veranderd, maar hij is het duidelijk.

Het probleem is alleen dat dat nergens op slaat, aangezien hij al meer dan twee jaar dood is. En dat weet je echt heel zeker, want jij bent degene die hem heeft vermoord.

Schrijver: Louise Candlish
Oorspronkelijke titel: The Heights
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789021439853
Uitgever: Volt
Nieuwe vrienden

Soms kan je leven ineens op zijn kop komen te staan. Het ene moment loopt alles op rolletjes: je woont met je partner in een prachtig huis in Londen, jullie zijn bevriend geraakt met het aantrekkelijke jongere stel Kit en Melia en samen met Kit reis je iedere dag per boot naar je werk. Het volgende moment komt Kit na de kerstdagen niet opdagen voor de bootreis naar werk en word je bij het van boord gaan onderschept door twee agenten: Kit blijkt al dagen spoorloos en Melia heeft hem als vermist opgegeven.

Tijdens het verhoor wordt duidelijk dat de politie vermoedt dat jij iets met de verdwijning te maken hebt: jullie waren een paar dagen terug na werk wat gaan drinken om de vrije dagen in te luiden en getuigen hebben jullie op de boot terug naar huis ruzie zien maken. Dat is de laatste keer dat iemand Kit heeft gezien. Je bent geschokt. Hoe komen ze erbij? Jij en Kit zijn vrienden. Ze kunnen het aan Melia vragen, zij zal voor je instaan. Nee, wat er ook is gebeurd, jij bent onschuldig. Totaal onschuldig.

Toch?

Schrijver: Louise Candlish
Oorspronkelijke titel: The other passenger
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789021425382
Uitgever: Volt
Omdat jij er niet meer bent
Bij de geboorte van hun dochters beloven Rachel, Mariel en Jenny elkaar voor de meisjes te zorgen alsof het hun eigen kinderen zijn.

Zes jaar later komt Rachels dochter Emma om het leven tijdens een schoolreisje. Rachel ontvlucht haar huwelijk en haar huis in Londen en belandt op het Griekse eiland Santorini. Daar probeert zij haar leven weer op te bouwen.

Maar Rachel kan haar belofte aan haar twee vriendinnen en hun dochters niet vergeten. Met behulp van een privédetective vindt ze een manier om te waken over degenen die ze achterliet.
Schrijver: Louise Candlish
Oorspronkelijke titel: Since I don't have you
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044320527
Uitgever: The House of Books
Ons huis

Als Fiona Lawson op een dag thuiskomt ziet ze dat er een verhuiswagen voor haar huis staat, en dat onbekende mensen spullen naar binnen aan het brengen zijn. Er moet sprake zijn van een vreemd misverstand. Maar als ze het verhuizende stel hierop wil wijzen, komt ze erachter dat al háár spullen uit het huis verdwenen zijn. De nieuwe bewoners weten niet beter dan dat ze het huis voor flink wat geld hebben gekocht, en dat Fiona en haar man Bram de verkoopakte ondertekend hebben.

Als Bram vervolgens spoorloos verdwenen blijkt kan Fiona niet anders dan op zoek gaan naar de oorsprong van deze nachtmerrie. Stukje bij beetje ontrafelt ze een wirwar aan leugens en verraad, totdat de schokkende waarheid boven tafel komt...

Our House - 2022 - miniserie
Regisseur: Sheree Folkson
Cast: Tuppence Middleton, Martin Compston, Tommy Finnegan, e.a.
Schrijver: Louise Candlish
Oorspronkelijke titel: Our house
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789021422169
Ebook: 9789021422176
Uitgever: Volt
Pas op mijn dochter!
Hij lijkt de man van haar dromen - tot ze de schok van haar leven krijgt...

Na een pijnlijke scheiding weet Kate Easton zeker dat ze nooit meer een relatie wil. Om haar financiële problemen op te lossen besluit ze een huurder in huis te nemen.

Davis Calder is een mooie, aardige man. Ook hij heeft een mislukt huwelijk achter zich. Bij hem vindt Kate begrip en kan ze haar hart uitstorten over het onvoorspelbare gedrag van haar zeventienjarige dochter Roxy.

Voordat ze het in de gaten heeft is Kate verliefd en aanvaardt ze Davis' huwelijksaanzoek. Maar een paar dagen na de huwelijksreis doet ze een verpletterende ontdekking...
Schrijver: Louise Candlish
Oorspronkelijke titel: The second husband
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044323771
Uitgever: The House of Books


Tweede leven

Lijken in de kast heeft iedereen wel. Een lijk in je verleden is een ander verhaal...

Alex leidt een fijn leven met zijn vrouw Beth in een mooie Londense buitenwijk. Hij is wat op zichzelf, maar wel vriendelijk; een goede echtgenoot en buurman.

Dan wordt er aangekondigd dat de rommelige strook bosjes tegenover hun huis plaats gaat maken voor een mooi wandelpad. Dat zal de buurt meer aanzien geven en de huizenprijzen ten goede komen, dus iedereen is blij. Iedereen, behalve Alex. Die lijkt ineens wel een ander persoon; hij is chagrijnig en onrustig.

Het probleem is dat Alex die bosjes heel goed kent van vijfentwintig jaar geleden, en dat daar een groot geheim begraven ligt. Een geheim waar hij al heel lang voor op de vlucht is en dat het einde van zijn zorgvuldig opgebouwde leven kan betekenen.

Schrijver: Louise Candlish
Oorspronkelijke titel: The only suspect
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021480008
Uitgever: Volt

E-booksAfgesloten

Eén appje kan alles veranderen...

Meg en Rick zijn druk bezig met hun vakantievoorbereidingen: morgen vertrekken ze naar een luxueus hotel op de Malediven, een kleine uitspatting om te vieren dat Rick na een periode van werkeloosheid weer een baan heeft. Ze noemen het hun tweede huwelijksreis, tien dagen lang genieten van zon, zee, strand en elkaar. Maar dan ziet Meg bij toeval een appje binnenkomen op de telefoon van Rick, en worden de plannen radicaal gewijzigd...

Schrijver: Louise Candlish
Oorspronkelijke titel: Lock up and leave
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789021436494
Uitgever: Volt