Boekenplank:
Kies
 • Home
 • V
 • Hilde Vandermeeren

Boeken van Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren studeerde psychologie en gaf jarenlang les op het middelbaar onderwijs. Ze is een van de meest bekroonde Vlaamse thrillerschrijfsters. Ze is ook bekend om haar vele jeugdboeken (niet op deze website opgenomen) waarmee ze diverse prijzen heeft gewonnen.

Meer over Hilde Vandermeeren

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1970

Geboorteland: België

Website: Hilde Vandermeeren


Overzicht

 • Als alles duister wordt
 • De toeschouwers
 • Moord in de wijk
 • Pas op voor de buren
 • Schemerzone
 • Scorpio
 • Stille grond

E-books

 • Korte verhalen

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls alles duister wordt

Een ambitieuze fotograaf en een onwetende getuige...

Op een avond botst Claire Maenhout op een hoge voetgangersbrug nabij een vrijwel verlaten station tegen een man op. Ze heeft haast om de laatste trein naar huis te halen en besteedt er verder geen aandacht aan. Totdat ze enkele dagen later in de krant leest dat er op die plaats een lijk in de struiken is gevonden. De politie roept getuigen op. Maar Claire is onlangs hersteld van een zwaar ongeluk. Ze heeft drie weken in coma gelegen en moest maandenlang revalideren. Haar getuigenis zal niet veel kunnen opleveren.

Maar de moordenaar heeft haar gezicht wel gezien. Hij gaat naar haar op zoek. En hij vergeet nooit een gezicht.

Schrijver: Hilde Vandermeeren
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789021446813
Uitgever: Q
De toeschouwers

Soms is niets doen strafbaar...

Marion werkt als freelance webdesigner en doet in haar vrije tijd aan kickboksen. Door gebeurtenissen uit haar verleden houdt ze mensen zo veel mogelijk op afstand. Haar vriendin Dana moet voor haar werk naar het buitenland en vertrouwt Marion haar twaalfjarige dochter Chavi toe. Het meisje zit op het internaat van een eliteschool in een bosrijke omgeving.

Al snel heeft Marion het gevoel dat het daar niet veilig is. Dan wordt er in de school een moord gepleegd. Slaagt Marion erin om Chavi te beschermen? Of zal ze dezelfde fout maken die ze vroeger al heeft gemaakt?

Schrijver: Hilde Vandermeeren
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789021455938
Uitgever: Q
Moord in de wijk

Moord in de wijk is een spannend verhaal waarin een Vlaamse Miss Marple de hoofdrol speelt.

In een rustige woonwijk gebeurt een moord. De politie vindt geen spoor van de dader. De bewoners zijn bang en de onrust neemt toe. Twee buren trekken op onderzoek uit. Dat is gevaarlijk. Want de schuldige is dichterbij dan ze denken.

Schrijver: Hilde Vandermeeren
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789460018183
Uitgever: Vrijdag
Pas op voor de buren

Een straat met vier huizen. En vijf geheimen...

Ruth is een thrillerauteur die onder pseudoniem schrijft. Dat is echter niet haar enige geheim. Ze verzwijgt een gruwelijke gebeurtenis uit haar verleden voor haar vriend Matthew en ook voor de buren. Haar moeder heeft haar geleerd dat je die nooit mag vertrouwen.

Dan gebeuren er vreemde dingen in haar omgeving en wordt ze geconfronteerd met haar grootste angst: dat ze even geestesziek is als haar moeder. Bij haar moeder had de ziekte fatale gevolgen. Kan Ruth haar eigen gedachten en waarnemingen nog vertrouwen? Of is er meer aan de hand?

Schrijver: Hilde Vandermeeren
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789021408125
Uitgever: Q
Schemerzone

Eén tweet kan je leven verwoesten...

Kate werkt als verpleegkundige in een Londense privékliniek. Ze komt erachter dat ze narcolepsie heeft, waardoor ze onverwacht een slaapaanval kan krijgen en last heeft van nachtmerries die niet van de werkelijkheid te onderscheiden zijn. Om haar baan niet te verliezen verzwijgt ze haar aandoening voor haar collega’s.

De kliniek waar ze werkt beslaat twee verdiepingen, maar er is nog een derde etage die verbouwd wordt. Bekende personen kunnen die afhuren voor een discrete behandeling buiten de schijnwerpers. De negenjarige dochter van een glamourkoppel komt op die afdeling terecht.

Door een voorval in de kliniek krijgt Kate de sensatiepers achter zich aan. Maar niet alleen de sensatiepers - ook iemand anders. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt.

Schrijver: Hilde Vandermeeren
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789021403991
Uitgever: Q


Scorpio

Als je moet lopen voor je leven telt elke seconde...

Na een gezinsweekend ontwaakt Gaelle in een psychiatrisch ziekenhuis in Berlijn. Ze is gewond en herinnert zich niet wat daaraan is voorafgegaan. De politie verdenkt haar van poging tot moord op haar zevenjarig zoontje. Ze weigert dat te geloven en gaat op zoek naar de waarheid. Daarbij overschrijdt ze steeds meer grenzen en wordt opgejaagd wild.

Michael is een huurmoordenaar in dienst van Scorpio. De organisatie ontziet niemand, wie tegen haar regels ingaat tekent zijn eigen doodvonnis. Een onomkeerbare beslissing verandert Michaels leven.

De een leeft door te doden, de ander doodt om te overleven. Wat als hun wegen elkaar kruisen?

Schrijver: Hilde Vandermeeren
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789021402420
Uitgever: Q
Stille grond

Het verleden kun je niet begraven...

Glasgow 1983. Tijdens een stormachtige novembernacht verdwijnt de zesjarige Rosie Thompson uit de slaapkamer die ze deelt met haar tweelingzusje. Daarna ontbreekt elk spoor van haar. In dit gebroken gezin groeit Eve op, hun jongere zusje.

Dertig jaar later. Eve werkt als docente wiskunde aan de Universiteit van Glasgow. Haar leven wordt grondig verstoord door een bericht dat iemand in een kapel heeft achtergelaten: 'Het spijt me wat er is gebeurd met Rosie Thompson. Moge God me vergeven.' Omdat het politieonderzoek niets oplevert, besluit Eve zelf actie te ondernemen. Het wordt een zoektocht op leven en dood.

Schrijver: Hilde Vandermeeren
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789021458632
Uitgever: Q

E-booksKorte verhalen

In dit ebook vind je twee spannende korte verhalen van Hilde Vandermeeren: De vuurtoren en In het vizier. De vuurtoren verscheen eerder in het prestigieuze Amerikaanse tijdschrift Ellery Queen's Mystery Magazine.

Ook bevat dit ebook een voorproefje van Hilde's thriller Scorpio.

Schrijver: Hilde Vandermeeren
Eerste uitgave: 2016
Ebook: 9789021403885
Uitgever: Querido