Boekenplank:
Kies

Boeken van Roy Johansen

Roy Johansen is de zoon van bestsellerschrijver Iris Johansen. Moeder en zoon schreven samen meerdere boeken waaronder een hitserie over Kendra Michaels, een FBI-consultante.

Meer over Roy Johansen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1957

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Roy Johansen


Overzicht

De leugendetectorman
Weer hoorde hij het geritsel. Het kwam van achteren. Hij draaide zich om, net op tijd om een flits van staal te zien en zijn eigen bloed dat in het gezicht van zijn moordenaar spoot. Hij was al dood voordat hij de grond raakte.

Ken Parker heeft een leugendetectie-bedrijf. In opdracht van derden onderwerpt hij mensen aan leugentesten, om de waarheid te achterhalen. Maar wat ís die waarheid?

Myth Daniels, een bloedmooie advocate, plaatst Ken voor een ethisch dilemma wanneer ze hem vraagt een van haar cliënten te trainen om zo de leugentest met goed gevolg af te leggen. Maar wie is zij zelf, en welk belang heeft zij bij deze zaak?

Burton Sabini, de cliënt in kwestie, wordt verdacht van het achterover drukken van twaalf miljoen dollar bij Vikkers Industries. Detective Ted Michaelson krijgt van Vikkers Industries de opdracht te onderzoeken waar die twaalf miljoen zijn gebleven. Die opdracht komt hem goed van pas...

Voor Ken Parker het weet is hij terechtgekomen in een circuit van hebzucht, moord, corruptie en fraude. En het einde is nog lang niet in zicht....
Schrijver: Roy Johansen
Oorspronkelijke titel: The answer man
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022524121
Uitgever: Boekerij