Boekenplank:
Kies

Boeken van Tami Hoag

Meer over Tami Hoag

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1959

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Tami Hoag


Overzicht

 • Dubbelspel - Dark horse
 • Nacht en ontij - Kill the messenger
 • Nacht over Blue Bayou - Cry wolf
 • Schaduwland - A thin dark line

Deer Lake

 1. Gekidnapt - Night sins
 2. Verloren onschuld - Guilty as sin

Kovac & Liska

 1. Tot stof vergaan - Ashes to ashes
 2. Doodsengel - Dust to dust
 3. De laatste engel - Prior bad acts
 4. Het negende meisje - The 9th girl

Oak Knoll

 1. Dieper dan de doden - Deeper than the dead
 2. Geheimen in het graf - Secrets to the grave
 3. De donkerste weg - Down the darkest road

gedetailleerd overzicht

OverzichtDubbelspel
Elena Estes heeft voor haar roekeloosheid een hoge prijs betaald: niet alleen verloor ze haar baan bij de politie van Miami, maar haar eigenzinnige gedrag kostte ook nog het leven van een politieman. Teruggetrokken leeft ze nu op een ranch in Florida, met haar paarden als enig gezelschap.

Dan krijgt ze onverwacht bezoek. De vroegwijze, twaalfjarige Molly Seabright vermoedt dat Erin, haar oudere stiefzus, iets ergs is overkomen. Erin, achttien jaar en een onruststookster, werkt als stalknecht bij een manege. Maar al enkele dagen is er geen teken meer van haar vernomen. Molly vraagt Elena het verdwenen meisje op te sporen.

Al spoedig raakt Elena verwikkeld in een uiterst gevaarlijk wereldje, bevolkt door de superrijken en lieden die geen enkel mededogen kennen - een wereld gedreven door macht, drugs en nietsontziende manipulatie. Elena gaat op onderzoek uit om te achterhalen wat er met Erin is gebeurd, vóór het te laat is.
Schrijver: Tami Hoag
Oorspronkelijke titel: Dark horse
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044308938
Uitgever: The House of Books
Nacht en ontij
Aan het eind van een lange dag in het drukke verkeer moet fietskoerier Jace Demon nog één zending afleveren. Maar als hij met het pakje op weg is naar een van de beruchtste strafpleiters van Los Angeles, wordt hij bijna door een auto overreden en door nauwe steegjes achtervolgd en beschoten. Wie wil zó graag een pakje in bezit krijgen dat hij bereid is er een moord voor te plegen?

Jace keert terug naar het kantoor van Lenny Lowell, maar treft daar de politie aan; de advocaat blijkt op barbaarse wijze om het leven gebracht. Al snel wordt Jace als hoofdverdachte beschouwd. De sleutel om zichzelf en zijn tien jaar oude broertje te redden is de envelop die hij nog steeds in zijn bezit heeft...
Schrijver: Tami Hoag
Oorspronkelijke titel: Kill the messenger
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789085640660
Uitgever: The House of Books
Nacht over Blue Bayou
Lauren Chandler is een gedreven, briljante advocate met een glanzende carrière in het vooruitzicht. Maar een verknalde rechtszaak zorgt ervoor dat haar toekomst in één klap in duigen valt. Deze gebeurtenis dwingt Laurel terug te keren naar de plek waar bittere geheimen uit haar jeugd begraven liggen...

Jack Boudreaux is een succesvolle, sexy horrorschrijver. Hij voelt zich onweerstaanbaar tot de mooie Laurel aangetrokken. Maar de ontluikende romance wordt wreed verstoord als het verminkte lijk van Laurels zus Savannah wordt gevonden. In haar hand heeft zij een pagina uit een horrorroman

Gevangen in een doolhof van angst en twijfel gaat Laurel op zoek naar de waarheid. Is Jack - de man waarmee zij vurige nachten beleeft - een meedogenloze moordenaar of wil iemand hem in de val lokken? Laurel kan niet vermoeden hoe de vork werkelijk in de steel zit. Een gruwelijke nachtmerrie wordt werkelijkheid...
Schrijver: Tami Hoag
Oorspronkelijke titel: Cry wolf
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789026973529
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Schaduwland
De gewelddadige moord op een jonge, alleenstaande moeder brengt een stadje in het zuiden van Louisiana in rep en roer. De vermoedelijke dader wordt echter door de rechtbank op technische gronden vrijgesproken.

Overtuigd van de schuld van de verdachte, neemt rechercheur Nick Fourcade het recht in eigen hand....

Annie Broussard, de enige vrouwelijke hulpsheriff van het politiebureau, arresteert Nick. Maar met zijn arrestatie heeft Annie een ongeschreven politiewet overtreden.

De pesterijen van haar mannelijke collega's lopen uit de hand en Annie's enige bondgenoot lijkt de onbeheersbare Nick, die haar ondanks alles respecteert. Terwijl de seksuele spanning tussen hen hoog oploopt, maken zij jacht op een meedogenloze moordenaar die al snel nieuwe slachtoffers maakt.

Tijdens hun speurtocht door de moerassen van Louisiana komen Annie en Nick gevaarlijk dicht bij de waarheid.
Schrijver: Tami Hoag
Oorspronkelijke titel: A thin dark line
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789026981715
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Deer LakeGekidnapt
Wanneer dr. Hannah Garrison eindelijk arriveert bij het ijsstadion van het kleine plaatsje Deer Lake, Minnesota, om haar achtjarige zoontje Joshua op te halen, is hij spoorloos verdwenen. In eerste instantie hoopt ze dat hij in een stoute bui ervandoor is gegaan. Tot de politie Joshua's rugzak vindt met daarin een cryptische boodschap. Voor Hannah wordt de ergste nachtmerrie werkelijkheid: haar zoontje is gekidnapt!

Met man en macht probeert de politie achter de verblijfplaats van Joshua te komen. Maar ze heeft geen enkel houvast. Hannah rest niets anders dan te wachten op de volgende stap van de psychopaat - en te hopen dat Joshua nog leeft...
Night Sins - 1997
Regisseur: Robert Allan Ackerman
Cast: Valerie Bertinelli, Harry Hamlin, Karen Sillas, e.a.
Schrijver: Tami Hoag
Oorspronkelijke titel: Night sins
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789026973956
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Verloren onschuld
Als de achtjarige Josh Kirkwood na zijn ijshockeytraining spoorloos verdwijnt, stort de wereld van zijn ouders in. Ook de inwoners van het kleine stadje waar zij wonen, zijn verbijsterd.

Advocate Ellen North stort zich op de zaak en vindt al snel de dader: hoogleraar Garrett Wright, een buurman van de Kirkwoods. Als Josh plotseling thuis op de stoep staat - in de war, maar lichamelijk in orde - keert de rust langzaam terug. De zaak lijkt opgelost, maar dan wordt een tweede kind gekidnapt en vermoord, terwijl de hoofdverdachte achter de tralies zit.

Ellens bewijsmateriaal valt onder haar handen uit elkaar. Is Garrett Wright wel de dader? En waarom raakt Josh, die sinds zijn verdwijning geen woord heeft gezegd, zo in paniek als zijn vader in de buurt is? En wat doet Ellens ex-minnaar ineens als verdediger van Garrett in de rechtszaal?

Als dan ook nog in haar eigen huis dreigbriefjes opduiken van de moordenaar, verandert de zaak in een levensgevaarlijk kat- en muisspel.
Schrijver: Tami Hoag
Oorspronkelijke titel: Guilty as sin
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789026975530
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Kovac & LiskaTot stof vergaan
De pers heeft hem Cremator gedoopt - de moordenaar die rondwaart in Minneapolis en zijn slachtoffers verbrandt. Hij laat niets anders achter dan as en de zekerheid dat hij opnieuw zal toeslaan...

Als het derde slachtoffer de dochter van een vooraanstaande miljardair blijkt te zijn, wordt de jacht op de Cremator pas echt geopend. Bovendien is er deze keer een getuige: een zestienjarig meisje.

John Quinn, speciaal agent van de FBI en bekend om zijn feilloze instinct wordt naar Minneapolis gehaald om de zaak zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen.

Daar krijgt Quinn te maken met ex-FBI agente Kate Conlan, die nu hulp verleent aan slachtoffers en getuigen van misdrijven. Ze neemt het meisje onder haar hoede en staat haar bij tijdens de verhoren. Maar de angstige tiener zwijgt in alle talen over wat er gebeurd is.

Samen met Quinn, waarmee ze een pijnlijke geschiedenis deelt, moet Kate de moordenaar zien op te sporen. Want zij is de enige vrouw die de Cremator kan stoppen.
Schrijver: Tami Hoag
Oorspronkelijke titel: Ashes to ashes
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789051083217
Uitgever: Areopagus
Doodsengel
Sorry. Dat is het enige woord dat op de spiegel staat geschreven. Ervoor hangt het lijk van Andy Fallon, een politieman van Interne Zaken van Minneapolis. Is het zelfmoord? Of is het een seksueel spelletje dat uit de hand is gelopen?

Hoe dan ook, zijn dood was geen misdaad. Het onderzoek is een formaliteit, een verplicht nummer waar rechercheur Sam Kovac niet op zit te wachten. Eigenlijk wil hij niet te veel tijd besteden aan de ondervraging van Iron Mike, de vader van het slachtoffer. De man heeft immers een legendarische reputatie binnen het politiecorps. Bovendien is hij Kovacs oude mentor. Maar Kovac heeft een zesde zintuig voor moord.

Samen met zijn partner, de ambitieuze Nikki Liska, bijt Kovac zich vast in het onderzoek. Hij ontdekt dat de mysterieuze dood van Fallon op een of andere manier verband houdt met zijn werk. Als Kovacs en Liska dieper graven komen hun carrière en zelfs hun leven op het spel te staan. Want de moordenaar wil tot elke prijs voorkomen dat de waarheid aan het licht komt.
Schrijver: Tami Hoag
Oorspronkelijke titel: Dust to dust
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789051084252
Uitgever: Areopagus
De laatste engel
Het is zo'n meedogenloze misdaad, dat het de levens van zelfs de meest geharde politiemensen verandert. De moorden op de familie Haas laten een litteken achter bij de hele gemeenschap.

Iedereen is het erover eens dat een veroordeling van de seriemoordenaar, Karl Dahl, een begin van verwerking kan zijn. Alleen rechter Carey Moore lijkt die nog in de weg te staan. Haar oordeel dat Dahls eerdere strafblad niet tegen hem mag worden gebruikt, veroorzaakt een publiek protest.

Wanneer rechter Moore door een onbekende wordt aangevallen, worden twee toprechercheurs, Sam Kovacs en zijn partner Nikki Liska, opgeroepen om dit misdrijf te onderzoeken. Maar als Karl Dahl uit gevangenschap ontsnapt, loopt alles uit de hand. Dan wordt de rechter ontvoerd. Is iemand bezig met een gruwelijke wraakactie?
Schrijver: Tami Hoag
Oorspronkelijke titel: Prior bad acts
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044319712
Uitgever: The House of Books
Het negende meisje
Het ongeïdentificeerde lichaam dat gevonden wordt in Minneapolis is het negende in precies een jaar tijd. Rechercheurs Sam Kovac en Nikki Liska zijn geschokt als ze ontdekken dat het lichaam van het meisje onherkenbaar is verminkt.

Als Kovac en Liska zich verdiepen in de zaak stuiten ze op een beerput van familieproblemen, pesterijen en uiteindelijk een prille liefde. Wat is het jonge meisje uiteindelijk fataal geworden?
Schrijver: Tami Hoag
Oorspronkelijke titel: The 9th girl
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044343830
Ebook: 9789044343847
Uitgever: The House of Books

Oak KnollDieper dan de doden
Chicago, 1984. Vier kinderen struikelen in het bos over het lijk van een gedeeltelijk begraven vrouw van wie de ogen en mond zijn dichtgeplakt. Vlak achter de kinderen loopt hun lerares, Anne Navarre, die geschokt reageert op deze ontdekking.

Rechercheur Tony Mendez, net terug van een cursus bij de FBI, krijgt de opdracht de moord te onderzoeken. Hij gebruikt een nieuwe techniek - het maken van profielschetsen - om een theorie over de zaak te ontwikkelen. Een strategie waarbij hij zich grondig in de levens van de kinderen moet verdiepen. Zo komt hij ook steeds dichter bij de jonge lerares die net zo geïnteresseerd is in de recente gebeurtenissen als hij.

Wanneer er nieuwe slachtoffers worden gevonden, beseffen Mendez en Navarre nog niet dat er in hun naaste omgeving een meedogenloze, berekenende psychopaat rondwaart...
Schrijver: Tami Hoag
Oorspronkelijke titel: Deeper than the dead
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044329902
Uitgever: The House of Books
Geheimen in het graf
Wanneer Marissa Fordham dood wordt aangetroffen, met haar dochtertje Haley bewusteloos naast zich, raakt het Californische stadje Oak Knoll in paniek. De sfeer was al gespannen door de komende rechtszaak tegen een seriemoordenaar, maar men is geschokt door deze brute moord, die niet eens ontdekt zou zijn als Haley niet het alarmnummer had gebeld en gefluisterd: 'Papa heeft mama pijn gedaan.'

Rechercheur Tony Mendez moet een puzzel oplossen waarvan de stukjes niet passen. Om Haley te beschermen roept hij de hulp in van kinderpsychologe Anne Leone, die hoofdgetuige is in het proces tegen de seriemoordenaar...
Schrijver: Tami Hoag
Oorspronkelijke titel: Secrets to the grave
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044333725
Uitgever: The House of Books
De donkerste weg
Een perfecte familie, een perfect thuis, een perfect leven. Totdat het kwaad zijn intrede doet en alles verwoest...

Vier jaar na de verdwijning van haar oudste dochter Leslie lijkt het of Lauren nog de enige is die voor haar dochter vecht. Hoewel de verdachte bekend is, is hij nooit veroordeeld wegens gebrek aan bewijs.

Als Lauren haar oude leven probeert te ontvluchten met haar jongste dochter Leah en verhuist naar het kleine stadje Oak Knoll, doemt daar opeens de ontvoerder van Leslie op. Lauren probeert met het laatste restje kracht dat ze in zich heeft deze wrede man te ontmaskeren. Ze krijgt hulp van Tony Mendez. Hij ontrafelt de zaak en komt erachter dat Laurens obsessie de dader te vinden levensgevaarlijke proporties heeft aangenomen.
Schrijver: Tami Hoag
Oorspronkelijke titel: Down the darkest road
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044338850
Uitgever: The House of Books