Boekenplank:
Kies

Boeken van William Diehl

Meer over William Diehl

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1924 / Overleden: 2006

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De Schaduwvechter - Thai horse
  • Kameleon - Chameleon
  • Pachinko! - Sharky's machine
  • Twee dagen, dertien doden - Hooligans

Martin Vail

  1. Het teken van het beest - Primal fear
  2. De schaduw van het beest - Show of evil

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Schaduwvechter
Tijdens de oorlog in Vietnam knapt superspion Christian Hatcher de klussen op die niemand anders aandurft. Hij opereert alleen, in het grootste geheim en staat bekend als de Schaduwvechter, de man met de ogen van steen. Hatcher maakt weinig vrienden; hij maakt vooral veel vijanden.

De enige man voor wie Hatcher respect kan opbrengen is zijn baas, mentor en alter ego Harry Sloan. Maar Sloan laat zijn beste geheim agent vallen als deze hem het hardst nodig heeft, en Hatcher belandt in Los Boxes, een beruchte gevangenis in Zuid-Amerika.

Als hij na drie helse jaren eindelijk vrijkomt wordt Hatcher een schilderijendief. Hij leidt een gevaarlijk, luxueus leven en houdt met heel zijn hart van Ginia, een mooie, rustige vrouw. Sloan, die Hatchers vrijlating uit Los Boxes bewerkstelligde, zoekt zijn pupil weer op en dwingt hem een laatste opdracht te vervullen.

De Schaduwvechter moet de generaalszoon Murphy Cody - ooit zijn beste vriend - opsporen, die vijftien jaar geleden als vermist werd opgegeven in Vietnam.

Christian Hatcher keert terug naar de sinistere schaduwwereld van het Verre Oosten; naar Hong Kong, Bangkok en de stomende jungle van Thailand - waar de papavervelden bloeien en waar oude doodsvijanden dreigend op de loer liggen.
Schrijver: William Diehl
Oorspronkelijke titel: Thai horse
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789068791242
Uitgever: Phoenix
Kameleon
Charles Gorden Howe, de kreupele bezitter van een televisiestation en een dagblad in Boston, krijgt van een onbekende gegevens in handen die wel eens tot het grootste Amerikaanse schandaal sinds Watergate zouden kunnen leiden.

De enige man die in staat is iedereen te slim af te zijn en de gehele waarheid aan de oppervlakte te brengen, is Frank O'Hara, een briljante, stoutmoedige verslaggever, die zich op het Japanse platteland heeft teruggetrokken omdat hij zich met vorige publicaties de woede van de CIA op de hals haalde - en om zich te bekwamen in Oosterse vechttechnieken.

Howe beseft dat O'Hara onmisbaar is en laat hem door zijn sterverslaggeefster Eliza Gunn opsporen en terugbrengen, nadat hij eerst de CIA heeft bewogen O'Hara met rust te laten.

Samen gaan Frank en Liza op onderzoek uit en komen al snel op het spoor van 'Kameleon' een meedogenloze moordenaar, die overal ter wereld zijn aanslagen pleegde en tot dusver nimmer faalde.
Schrijver: William Diehl
Oorspronkelijke titel: Chameleon
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789010048325
Uitgever: Elsevier
Pachinko!
Senator Donald Hotchins is een man vol ambities. Hij staat op het punt door te stoten tot de hoogste functie ter wereld. Hotchins stelt zich kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Hij kan niet vermoeden dat de vrouw die hij lief heeft en de man van wiens geld hij afhankelijk is, geheimen verborgen houden, die hem in één klap voor altijd kunnen breken.

Domino Brittain, Hotchins' beeldschone maîtresse, heeft een clandestiene nevenfunctie als hoogst exclusieve callgirl, wier klanten grof worden gechanteerd. Victor DeLaroza, internationaal speelgoedmagnaat en geheime geldschieter van Hotchins, gaat tot het uiterste om zijn duistere verleden te verhullen.

Voor Sharky, rechercheur, die wegens zijn obstinate karakter voortdurend in conflict is met het politie-establishment, lijkt het aanvankelijk een routine-opdracht. Totdat hij de geluidsbanden heeft gehoord, waarop Domino telefonisch de erotische wensen van haar dure klanten bevredigt. Zijn werk word een obsessie. Steeds dieper raakt Sharky verstrikt in Domino's levensgevaarlijke web.
Sharky's Machine - 1981
Regisseur: Burt Reynolds
Cast: Burt Reynolds, Rachel Ward, Earl Holliman, e.a.
Schrijver: William Diehl
Oorspronkelijke titel: Sharky's machine
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789010029959
Uitgever: Elsevier
Twee dagen, dertien doden
Jake Kilmer: federaal agent in speciale dienst. Zijn specialiteit: een tak van de maffia, bekend als de Cincinatti Triade.

Al jarenlang achtervolgt Jake dit misdaadsyndicaat dat dood en verderf zaait en een corrupte stank verspreidt. De Triade heeft zich nu in Dunetown gevestigd, een stadje waar Jake ooit een idyllische zomer doorbracht en zijn hart verloor aan een prachtig, maar onbereikbaar meisje.

Van de vroegere rust in Dunetown is nu niets meer over. Integendeel, het stadje wordt opgeschrikt door een reeks bloedige moorden. De belangrijkste leden van de supermachtige Triade, op wie Jake zo verbeten jacht maakte, worden een voor een afgeslacht. Binnen twee dagen vallen er dertien doden.

Van de dader ontbreekt elk spoor en Jake krijgt opdracht dit mysterie te ontrafelen en de killer op te sporen...
Schrijver: William Diehl
Oorspronkelijke titel: Hooligans
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789068790641
Uitgever: Phoenix

Martin VailHet teken van het beest
'Het naakte lijk lag tussen het bed en het raam, de schedel verbrijzeld, de ogen uit de kassen, een hand tot aan de knokkels in een gapende keelwond gestopt. Het nummer "666" was met artistieke precisie in de maag gekerfd.'

De gruwelijke moord op aartsbisschop Rushman schokt heel Chicago. Enkele momenten na de moord wordt de negentienjarige Aaron Stampler in de kerk aangetroffen; weggekropen in een biechtstoel, druipend van het bloed en met een groot mes in zijn hand geklemd. Stampler zweert echter dat hij onschuldig is.

Advocaat Martin Vail is zo goed in zijn vak dat hij elke rechter, openbare aanklager en politicus in de staat Illinois razend van woede kan krijgen. Nu zetten zij het hem betaald - door hem te dwingen de verdediging van Aaron Stampler op zich te nemen; een zaak die Vail onmogelijk kan winnen.

Maar als uit Vails onderzoek blijkt dat de alom geliefde aartsbisschop pervers en corrupt was en zijn bijnaam 'de Heilige van Lakeview Drive' absoluut niet verdiende, neemt een uniek moordproces een aanvang...
Primal fear - 1996
Regisseur: Gregory Hoblit
Cast: Richard Gere, Edward Norton, Laura Linney, e.a.
Schrijver: William Diehl
Oorspronkelijke titel: Primal fear
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789022517253
Uitgever: Boekerij
De schaduw van het beest
'Enkele meters naast de wieg ligt het verminkte lijk van Linda Balfour vormeloos tegen de muur. Haar mond staat wijd open, haar gebroken ogen staren nietsziend in de verte en ze ligt in een langzaam groter wordende plas bloed. Zo begint het.'

Wanneer de politie het gruwelijk toegetakelde lijk van Linda Balfour vindt, voelt Martin Vail, de officier van justitie van Chicago, dat zijn nekharen overeind gaan staan. Op het achterhoofd van Linda zijn bloedige tekens gekerfd. Tien jaar geleden heeft Martin dezelfde tekens gezien - op het lichaam van de vermoorde aartsbisschop van Chicago. Als jonge, briljante advocaat heeft Martin toen Aaron Stampler, de schizofrene hoofdverdachte in de moordzaak, van de elektrische stoel gered. Sindsdien zit Aaron in een zwaar bewaakte inrichting, zonder enig contact met de buitenwereld.

Dan wordt er nòg een lijk gevonden. Martin is ervan overtuigd dat de geniale Aaron met de afgrijselijke moorden te maken heeft. Aaron heeft Martin tien jaar geleden voor de gek gehouden - nu zal hij ervoor zorgen dat het beest voorgoed onschadelijk wordt gemaakt...
Schrijver: William Diehl
Oorspronkelijke titel: Show of evil
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789022520642
Uitgever: Boekerij